Noi, ortodocsii avem Acelasi Dumnezeu, laolalta cu ereticii, musulmanii si evreii?

Cu vreo douăzeci de ani în urmă, am urmărit un reportaj despre un conflict între ortodocşii şi sectarii dintr-o localitate rurală. În încercarea sa de a aplana lucrurile, reporterul a stat de vorbă cu un teolog ortodox, căruia i-a adresat această întrebare: ,,De ce a trebuit să să izbucnească acest conflict,  nu au cele două părţi Acelaşi Dumnezeu?’’ Răspunsul a fost neaşteptat şi categoric: ,,Nu!’’ Apoi a explicat: Dumnezeul nostru este Unic şi Adevărat, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, Făcător al cerului şi al pământului, a tuturor celor văzute şi nevăzute; ei au un dumnezeu creat artificial, pentru că s-au separat de Biserica lui Hristos şi implicit de Adevăratul Dumnezeu. Dumnezeul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos a cinstit-o pe Maica Sa, cum şi noi o cinstim; dumnezeul lor sectar le porunceşte lor să aducă hule înfricoşătoare asupra Preacuratei Fecioare Maria. Dumnezeul nostru S-a răstignit pe Sfânta Cruce, care ne-a rămas ca un semn veşnic; sectarii urăsc Crucea, la fel ca dumnezeul lor. Dumnnezeul nostru a întemeiat Sfânta Biserică pentru mântuirea tuturor oamenilor; dumnezeul lor i-a despărţit de Biserică şi i-a fărâmiţat în mii de secte. Cum am putea spune că noi şi sectarii ne închinăm Aceluiaşi Dumnezeu? Este o absurditate!

Trebuie să recunoaştem că această demonstraţie a fost una fermă de bun simţ, care înlătură orice echivoc în privinţa Adevăratului Dumnezeu. Dacă noi ortodocşii şi sectarii de multe feluri, zişi creştini, nu avem Acelaşi Dumnezeu, cum am putea spune că noi, musulmanii şi evreii ne închinăm Unui Dumnezeu comun?

În încercarea lor nătângă de a uni cele imposibil de unit, ecumeniştii se străduiesc din răsputeri să ne convingă că toţi oamenii se închină Aceluiaşi Dumnezeu. Adevărul este că toţi suntem făpturi create de Acelaşi Dumnezeu şi aci ne oprim. De-aici înainte apele se despart. Fiecare religie îşi are zeitatea sa, dacă este monoteistă, sau divinităţile lor, în cazul politeiştilor. Monoteismul nu este criteriu care să asigure superioritatea şi adevărul unei religii. A te închina unei singure entităţi diavoleşti sau mai multora, este cam acelaşi lucru. Ne spun distinşii ecumenişti că între Dumnezeul ortodocşilor şi Allah n-ar exista nicio deosebire, decât aceea de nume, fiind vorba de Acelaşi Dumnezeu! Fals. Lucrurile trebuie spuse cu limpezime: Allah este un zeu preislamic, dinainte de Mahomed, adorat, împreună cu alţi zei, de arabii politeişti. ,,Meritul’’ lui Mahomed este acela că a înlăturat ceilalţi zei, păstrându-l pe Allah, de unde şi caracterul monoteist al islamismului. Dar am spus, caracterul monoteist al unei ,,religii’’ nu este indiciu că aceasta este revelată şi, deci, adevărată. Psalmistul David a scris sub insuflarea Preasfântului Duh: ,,Toţi dumnezeii neamurilor sunt demoni’’ (Septuaginta). Aşadar, Allah nu este altceva decât o entitate demonică, iar islamismul o îngrămădire de învăţături drăceşti, cu totul opuse Învţăturii Sfintei Biserici Ortodoxe. Islamismul este opera evreilor. ,,Prin secolul al VI-lea văd evreii cum Creştinismul se întinde şi cuprinde toată lumea. Vor, însă, cu orice chip, să oprească răspândirea lui. Se adună atunci în taină mai-marii evreilor, Sanhedrinul, şi plănuiesc o religie luptătoare împotriva Creştinismului, mahomedanismul. Foarte puţini, poate, ştiu că islamul nu a fost lucrarea şi plăsmuirea analfabetului şi sălbaticului Mahomed, ci a evreilor. Foarte puţini au habar că mahomedanismul este făcătură evreiască, deoarece toate informaţiile istorice despre acest lucru sunt măsluite de către cei ce au interes să ascundă asta. Cine mai ştie azi, că însuşi Mahomed era evreu după mamă? Câţi ştiu că, cel puţin trei dintre femeile lui erau evreice şi că el era un îndrăcit? Cine a aflat vreodată că toţi cei apropiaţi din jurul său erau satanişti (vrăjitori, astrologi, spiritişti)? Au reuşit lucifericii Sanhedrinului să facă din analfabetul, epilepticul şi demonizatul beduin Mahomed, profet mincinos. L-au propulsat în frunte ca, prin sabie, să răspândească mincinoasa religie şi să rănească astfel Creştinismul’’ ( Arhim. Haralambie D. Vasilopoulos, Ecumenismul fără mască, pag. 141).

Cuvintele acestea nu se vor auzi niciodată la vreun curs de Istoria religiilor, în Facultăţile actuale de Teologie. Nu le-am auzit nici eu în vremea comunismului, dar odată citite, mi-au lămurit multe din nedumeririle pe care le aveam. Ca să nu mai lungim inutil relatarea, cu această certitudine să rămânem: Allah este o entitate demonică, Mahomed, prorocul său mincinos. Mai e nevoie să repetăm cuvintele Sfântului Apostol Pavel: ,,Ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi veliar, sau ce parte are un credincios cu un necredincios?’’  (II Corinteni 6, 14-15). DUMNEZEUL NOSTRU NU ESTE ALLAH AL MAHOMEDANILOR!

Despre evrei spunem, cu certitudine, că a fost poporul ales de Dumnezeu şi din mijlocul lui s-au ridicat oamenii prin care Dumnezeu a dat lumii Revelaţia Vechiului Testament. Afirmaţia este valabilă până la Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. ,,Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit. Şi celor câţi L-au primit, care cred în Numele Lui, le-a dat putere să se facă fii ai lui Dumnezeu’’ (Ioan 1, 11-12). ,,Ei (iudeii) au răspuns: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă aţi fi fiii lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam… Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigător de oameni  şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl al minciunii’’ (Ioan 8, 39 şi 44). Evreii din vremea aceea, şi cei de-acum, sunt dezmoşteniţi şi lepădaţi de la faţa lui Dumnezeu, care nu le mai este Tată şi nici ei nu sunt fiii Lui. Adevăratul Popor al lui Dumnezeu este alcătuit din fiii Sfintei Biserici Ortodoxe, păstrătorii credincioşi ai adevărurilor Sale revelate şi mântuitoare. Dacă evreii L-ar fi primit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, am putea spune, cu deplină îndreptăţire, că avem Acelaşi Dumnezeu. Aşa însă… Să ne mai lase-n pace ecumenişti lumii şi să nu îndruge tot felul de inepţii, căci cu acestea nu schimbă cu nimic realitatea şi nici adevărurile dumnezeieşti.

,,Căci deşi sunt unii numiţi dumnezei, fie în cer, fie pe pământ, – precum sunt dumnezei mulţi şi domni mulţi, totuşi, pentru noi, este un singur Dumnezeu, Tatăl, din care sunt toate şi noi întru El; şi un singur Domn, Iisus Hristos, prin care sunt toate şi noi prin El’’ (I Corinteni 8, 5-6). Amin

 

 

Pr. Ioviţa Vasile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s