Exeget mare s-a ridicat intre noi!

Este vorba de domnul Andrei Andreicuţ, şezator pe scaun mitropolitan din Cluj. Într-un cuvânt rostit cu ceva vreme în urmă, ne spunea, nici mai mult, nici mai puţin, că Uniunea Europeană este rodul rugăciunilor Sfinţilor, că aceasta ar fi fost prefigurată în Sfânta Scriptură. Iată textul la care făcea referire: ,,Şi s-a arătat în cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele; şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună de douăsprezece stele’’ (Apocalipsa 12, 1). Cele douăsprezece stele, spunea domnia sa, sunt cele pe care le putem vedea pe drapelul Uniunii Europene! Simplu, direct, uşor de înţeles şi de prostit lumea.

Pentru ca cititorii noştri să fie lămuriţi, spun că majoritatea exegeţilor serioşi desluşesc imaginea femeii ca fiind Biserica lui Hristos în vremea cumplitei prigoane antihristice, care se va retrage în pustie ,,vreme, vremuri şi jumătate de vreme’’ (Apocalipsa 14, 14), unde Dumnezeu îi va purta de grijă până la biruinţa cea mare a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Dacă am merge pe linia de gândire exegetică a domnului Andreicuţ, am putea spune despre homosexuali că simbolul lor, curcubeul, este cuprins în Sfânta Scriptură, prin urmare, aceşti bolnavi nefericiţi ar avea un temei puternic al vieţii lor păcătoase. Numai că ei uzurpă un semn dumnezeiesc, şi-l apropriază în mod fraudulos şi blasfemiator. Să ne aducem aminte că Dumnezeu a spus aşa: ,,Pun curcubeul Meu în nori, ca să fie semn al legământului dintre Mine şi pământ. Când voi aduce nori deasupra pământului, se va arăta curcubeul Meu în nori, şi-mi voi aduce aminte de legământul Meu, pe care l-am încheiat cu voi şi cu tot sufletul viu şi cu tot trupul, şi nu va mai fi apa potop, spre pierzarea a toată făptura’’ (Facere 9, 13-15). Cine caută să pervertească şi să murdărească simbolurile şi semnele dumnezeieşti în felul acesta, o face spre pierzarea sa.

Sataniştii pot invoca oricând folosirea numărului 666, ca fiind cuprins în Sfânta Scriptură (Apocalipsa 13, 18), şi pot aduce în sprijin modul de gândire al domnului Andrei Andreicuţ, exegetul.

În cele din urmă, oricine poate scoate din context cuvintele nebunului ,,nu este Dumnezeu’’ (Psalmul 13, 1 şi 52, 1) şi să nege existenţa Atotputernicului Creator, că doar are temei scripturistic!

Exegeza domnului Andreicuţ se ridică la nivelul tălmăcirilor martorilor lui Iehova. Un exemplu: Dumnezeu a spus lui Iacov şi lui Israel: ,,voi sunteti martorii mei’’ (Isaia 43, 10). Numaidecât se ridică ,,exegeţii’’ iehovişti şi ne spun cu emfază: ,,iată temeiul biblic al existenţei noastre. Vedeţi că noi suntem adevăraţii martori ai lui Iehova?’’

Oare cât ne va mai răbda Dumnezeu?, întreb eu.

 

Preot Ioviţa Vasile

2 gânduri despre „Exeget mare s-a ridicat intre noi!”

  1. Această stare jalnică este îngăduită de Sus. Stareţul Isaia spunea: „Înţelege vremea! Nu aştepta buna orânduire în structura bisericească îndeobşte. Fii mulţumit că există posibilitatea mântuirii individuale a celor care vor să se mântuiască”. Sfaturi care parcă ne sunt îndreptate direct nouă, pentru a nu ne descuraja, a nu cădea în deznădejde, văzând ce se petrece. Cel mai greu este, desigur, în aceste vremuri, după cum remarca Sfântul Ierarh Ignatie, de a suporta singurătatea spirituală. „Mântuieşte-te singur! Fii fericit, dacă vei afla măcar un colaborator adevărat în lucrarea de mântuire: acesta e cel mai mare şi mai de preţ dar al Domnului, în zilele noastre. Păzeşte-te, vrând săţi salvezi aproapele, să nu te tragă el în prăpastia pierzaniei. Acest din urmă lucru se întâmplă la tot pasul.” Iată ce vremuri grele vor veni pentru mântuire .Conform Episcopului Ignatie, apostazia, spre care se îndreaptă tot mai rapid epoca modernă, este premergătoare apariţiei în lume a potrivnicului lui Hristos – Antihristul. Ea va pregăti venirea şi urcarea pe tron a Antihristului, fiind ”încununată” de acest eveniment, după care va începe perioada înfricoşătoare a ultimei bătălii decisive a diavolului cu Dumnezeu şi cu Hristosul Său. Întemeindu-se pe profeţiile unor Părinţi ai Bisericii, Episcopul Ignatie ne istoriseşte pe larg despre aceasta în remarcabila sa lucrare: „Despre minuni şi semne.”

    Apreciat de 1 persoană

    1. Multumesc pentru interventia dumneavoastra plina de substanta si indemnuri folositoare pentru acum si pentru vremurile ce vor veni. Sfantul Kuksa al Odesei spunea ca sunt lucruri pe care numai cei alesi le vor intelege. Nefiind intre cei alesi, fereasca Dumnezeu sa ne socotim astfel!, sa ne uitam la ceea ce ne invata Parintii Bisericii, si atunci vom sti sa ne oranduim vietile pentru a trece biruitori prin stramtorarea cea mare (Matei 24, 21). Doamne, ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s