O teorie imbecila si criminala

Vrăjmaşul diavol nu încetează să-şi arunce neghinele în ogorul cel sfânt al lui Dumnezeu. Până va veni vremea secerişului, adică a judecăţii lui Dumnezeu, acestea cresc laolaltă cu grâul cel bun. Aşa bunăoară, un economist englez neghiob, Malthus, ,,preot’’ anglican, şi-a îngăduit să lanseze o teorie, la fel de neghioabă, potrivit căreia populaţia globului creşte în progresie geometrică, în vreme ce mijloacele de trai cresc în progresie aritmetică, încât ar exista riscul ca acestea din urmă să nu mai fie suficiente, la un moment dat. Din această pricină, numărul populaţiei poate fi ţinut în anumite limite prin războaie, foamete, calamităţi naturale, boli provocate, avorturi, împuţinarea naşterilor şi prin alte mijloace criminale.

Că această teorie este una diavolească, e un lucru care nu mai trebuie demonstrat. Dacă Malthus, în imbecilitatea lui, n-ar fi fost băgat în seamă, ar fi fost bine pentru omenire. Din păcate însă, foarte mulţi din puternicii vremelnici ai lumii au îmbrăţişat această inepţie şi au pus-o în practică, fapt ce a generat un lung şir de războaie absurde în care au murit milioane de oameni, ca să nu mai vorbim de celelalte nenorociri pe care le-a generat această teorie.

Ai băgat de seamă, iubite cititorule, câtă cutezanţă au avut aceşti oameni când şi-au îngăduit să se substituie lui Dumnezeu. Creaţia Sa a fost dintru început ,,bună foarte’’ (Facere 1, 31) şi aşa a rămas până în vremea noastră şi până la sfârşitul veacului. Nu încetăm a descifra în această creaţie înţelepciunea nemărginită a lui Dumnezeu, cum făcea şi împăratul David: ,,Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înţelepciune le-ai făcut! Umplutu-s-a pământul de zidirea Ta’’ (Psalmul 103, 25). Pentru fiecare făptură a creat Dumnezeu un loc pe pământul acesta şi fiecăruia îi dă bucata de pâine necesară traiului.

În România, evenimentele se desfăşoară după un plan diavolesc precis conturat. În ultimii douăzeci şi opt de ani, peste patru milioane de români au fost constrânşi, prin politici economice şi demografice, să-şi părăsească ţara şi să se facă sclavi ai occidentalilor. Pensiile şi salariile au fost reduse, hrana şi medicamentele sunt exagerat de scumpe, spitalele au fost închise, agricultura şi industria au fost distruse, locuri de muncă nu se mai găsesc. Nu afirma recent un ministru că sunt prea mulţi pensionari? Nu sunt acestea mijloace criminale de a-i trimite pe oameni mai repede în morminte?

Nu trebuie să disperăm, gândindu-ne la toate acestea. Dimpotrivă, să avem credinţa neclintită că Dumnezeu ne va ocroti, indiferent de ce hotărăsc puternicii zilei.

Ţie, iubitul meu român izgonit din ţara ta, îţi dedic gândurile mele bune şi te port în rugăciunile mele, aşteptându-te să revii în pământul tău, unde te-ai născut. Doamne ajută!

 

Preot Ioviţa Vasile

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s