IPS Longhin despre durerile noastre de acum

Nota: Am preluat acest text de pe Ortodoxinfo

 

PS Longhin a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți la slujba de Duminică, 4 februarie, la Bănceni, cu privire la derapajele de la Ortodoxie a semnatarilor „sinaxei” de la Roman și a celor care i-au influențat spre un drum greșit, cel al schismei.

Să fim foarte atenți cu noua grupare de la Rădeni și sinaxa de la Roman, cu părintele sava, ne pare rău de el, au pus masonii mâna pe ei, cu bani (nn. e vorba de un milionar din Grecia care-l finanțează pe mon. Sava, implicit pe preotul Staicu și alții), cu aceasta i-au rupt din adevărata credință ortodoxă. Dacă se poate să se pocăiască, cât este timp, pentru că Biserica există și va fi până ultima zi, a venirii lui Hristos pe acest pământ. Dumnezeu să răsplătească tuturor care s-au adunat la Roman, la sinaxă, că atât de urât m-au judecat pe mine, cei pe care i-am îmbrățișat pentru mărturisirea lor, iar acum de erezia lor mă dezic cu totul de acei oameni care au pornit pe altă cale, spre împărăția iadului.

 

Precizare

Ca persoana implicata in apararea Sfintei Credinte Ortodoxe, intind mana Parintilor de la Radeni si tuturor Parintilor si fratilor prezenti la Roman. Stiu cu certitudine ca multi n-au stiut ce semneaza. Va propun sa ne intalnim oricand doriti, pentru a reveni la momentul Botosani. Conditia minima este ca trei persoane sa nu participe, din motive pe care le stiti prea bine de la Beius, confirmate ulterior. Veti vedea ca nu suntem manati de ganduri si intentii rele. Vointa sa avem, si putem depasi acest impas. Va cer iertare si va imbratisez frateste.

Pr. Iovita Vasile

 

Publicitate

5 gânduri despre „IPS Longhin despre durerile noastre de acum”

 1. Parinte Ciprian,
  Nu mai mintiti cu atata nerusinare. N-ati tradus nimic din greaca, in cazul de fata, ati redactat singur textul. Si nu va mai ridicati impotriva Vladicului, ca nu va mai crede nimeni. Mintiti si cand spuneti ca IPS Longhin pomeneste pe Kiril. Am participat la Sfanta Liturghie la Banceni si m-am convins de asta. Asa ati spus si despre IPS Serafim al Pireului si s-a dovedit o mare minciuna. Aruncati cu noroi in tot ce e bun si drept. Apropo, ati uitat ca aveti o datorie la Parintele Mihai? Si nu numai.

  Apreciază

 2. Propunerea sfintiei voastre de revenire la Botosani este una admirabila, la fel cum este si aceea de refacere a unitatii distruse de cei cativa pe care ii stiti si sfintia voastra, ii stiu si eu, si care nu au ce mai cauta intre noi, pentru ca nu sunt in duh ortodox si sunt responsabili pentru tot tumultul creat in ultimele luni de lupta fratricida fara niciun motiv real.
  Felicitari pentru blog si pentru articolele pe care le publicati. In afara unor mici tuse pamfletare, pe care ar fi bine sa le abandonati, deoarece nu servesc scopului propus si se poate trai fara ele, stilul sfintiei voastre este admirabil. Nu am reusit sa citesc tot ce ati scris, dar din cat am citit mi-a placut.

  Apreciază

  1. Frate Silviu,
   Multumesc pentru observatiile binevenite. Intai recunosc ca am gresit cu tenta aceea pamfletara, pe care am imprimat-o in mai multe articole. Cat despre durerile noastre, tocmai am scris un raspuns pentru domnul Ioan R. Citindu-l, veti constata ca sunt preocupat in cel mai inalt grad de situatia actuala, pentru rezolvarea careia am si avansat niste propuneri, nu stiu car de bune si de realiste. Cert este ca dezbinatorii naimiti n-au ce cauta printre noi. Sa va bucurati de roadele binecuvantate ale Sfantului si Marelui Post al Invierii Domnului.
   Pr. Iovita Vasile

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: