Sublimul legilor lui Dumnezeu

LUNA FEBRUARIE

Ziua a 6-a

Sf. Mucenici Iulian, Evilasie, Maxim, Faust, Vasile; Sf. Muceniţe Fausta, Doroteia, Teofila; Sf. Ierarhi Vucol, Fotie Mărturisitorul, Vaast, Amand; Cuvioşii Varsanufie, Ioan Proorocul, Iacob Pustnicul  şi Ioan

 

Omul nu este dator să respecte legile samavolnice. Când voinţa ticăloasă a vreunui sistem silnic, a unui dictator sau tiran, este turnată în tiparele legilor strâmbe, este  de lăudat cel care nu le respectă. Cel care respectă orbeşte o lege îndreptată voit împotriva binelui cetăţenilor ţării, se face complice nemernicului care a impus acea lege. Deasupra tuturor legilor civile, stau legile Dumnezeieşti şi nu ne este îngăduit să le nesocotim pe acestea, de dragul cine ştie cărui puternic al zilei, care se consideră pe sine îndreptăţit de a face orice, fără îngrădire.

Vă puteţi imagina că Sfântul Prooroc Daniel s-ar fi supus legii regelui Darius Medul? Vă aduceţi aminte: când trepăduşii din jurul regelui au vrut să-l învinuiască, nu i-au găsit nicio pricină. Şi ce-au făcut? I-au inventat una: ,,Dacă nu-i găsim lui Daniel nicio pricină, cu toate acestea, îi vom afla lui una, în legea Dumnezeului său’’ (Daniel 6, 6). Aşa au ticluit o poruncă scrisă, o lege prin care se interzicea tuturor ca vreme de treizeci de zile să se închine altui dumnezeu sau om, bine ştiind că Proorocul Daniel va fi primul care o va încălca. Şi aşa s-a întâmplat. Imediat ce a aflat de acea lege abuzivă, a intrat în cămara sa şi, ca totdeauna, s-a rugat şi a lăudat pe Dumnezeul adevărului, conştient fiind de primejdia la care se expune. Trepăduşii au dat năvală şi l-au surprins. Urmarea a fost că Proorocul lui Dumnezeu a fost aruncat în groapa cu lei, spre moarte. Dar Dumnezeu, Care dă legile Sale, ocroteşte pe cei care le urmăresc şi le respectă. Aşa s-au petrecut lucrurile şi-n acest caz. Daniel Proorocul a scăpat teafăr, iar răutatea vrăjmaşilor lui s-a întors împotriva lor.

În vremea persecuţiilor împăraţilor romani păgâni, aceştia au dat legi draconice împotriva fiilor Bisericii lui Hristos, interzicându-le Credinţa în Mântuitorul lumii şi obligându-i să jertfească demonilor. Au ţinut seama Sfinţii Mucenici de aceste legi? Sau: era bine ca ei să respecte aceste legi? Nici vorbă. Ei au ales să moară pentru Cel Care a murit pentru ei şi pentru lumea întreagă pe Cruce, pentru Domnul nostru Iisus Hristos.

În vremea noastră se prefigurează silniciile sistemului tiranic al antihristului. Mai voalat ori pe faţă, sunt date legi împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Acestea se vor înăspri cu trecerea vremii, până când se va ajunge la ,,strâmtorarea cea mare’’. Fericit va fi acela care va preţui fără rezerve legile Dumnezeieşti, iar pe cele antihristice le va dispreţui, după cum merită. Acela va fi primit în locaşurile cele veşnice ale împărăţiei lui Dumnezeu.

 

Pr. Ioviţa Vasile

6 gânduri despre „Sublimul legilor lui Dumnezeu”

 1. Slava vesnica PREA SFANTEI TREIMI si MAICII DOMNULUI!
  Preacucernice Parinte Vasile,cum ramane totusi cu tiranii tradatori pseudo-ierarhi din BOR,pe care personal consider ca sunt mai vinovati decat puternicii zilei ?
  DOAMNE AJUTA !

  Apreciază

  1. Domnule Ovidiu,
   Fiecare purtam partea noastra de vina in fata lui Dumnezeu. Sigur ca ierarhii sunt mai vinovati decat altii. In iad poti ajunge ca eretic, schismatic, ateu, desfranat, ucigas, necredincios, sinucigas, mincinos, razvratit impotriva lui Dumnezeu, etc. Deci caile care duc spre iad sunt multe. Sa ne ferim de ele. Doamne ajuta.

   Apreciază

 2. Doamne ajută parinte, va scriu cu durere, va văd om cu discernământ, vi se pare ortodox ce au făcut cei pe care îi susțineți? Au lucrat mișelește, și din interior sa distrugă Radeniul. O, Doamne cu cata minciuna și ipocrizie s au dus în Grecia, și de acolo în Ucraina cu si mai multă perfidie. Pe ăștia îi numiți frați??!!! Parinte vi se pare normal? Când au vorbit părinții de la Radeni de rău pe PS Longhin? Dovediți o ca ati fost acolo. Chiar dacă ar fi fost adevărat, asa se comporta frații între ei? Nu trebuie sa acoperim păcatele aproapelui? Unde este Ortodoxia aici? O, părinte al cui avocat v ați făcut? Nădăjduiesc sa ieșiți dintre ei.,si sa spuneți adevărul. Acum părinții noștri mărturisitori sunt plătiți de masoni? Așa cum afirma PS Longhin după discuțiile cu Vulcănescu și pr The. Zisis? Va dați seama ce se întâmplă? Iertati mă dar ma doare sufletul. Ne vindem frații pentru slava deșartă? Faceți ceva altfel ne distrugem între noi,spre bucuria vrăjmașilor. Iertare am scris din durere nu din vreo ambiție sau răutate. Nu am nimic cu nimeni, dar cum vom reuși sa l mărturisim pe Hristos, dacă ne vindem unii pe alții?

  Apreciază

 3. Parinte Vasile,consider ca raspunsul dat domnului Ovidiu este lamuritor si nu vine numai de la Sfintia Voastra,ci si de la DUHUL SFANT ! E bine sa luam aminte ! Doamne ajuta.

  Apreciază

 4. Va spun din surse sigure ca IPS Longhin urmareste singur evenimentele care se produc la noi in tara in ceea ce ii priveste pe nepomenitori. Vazand rezolutia si concluziile parintilor de la Radeni a fost dezamagit si si-a exprimat intelegerea fata de cei ce au preferat sa nu fie prezenti, pt ca initial ii indemnase sa participe. Inaltpreasfintia sa a tras singur concluziile. Deci ce ar fi gresit in faptul ca se aduc tot timpul „parintii aghioriti” (nu stim pe cine mai reprezinta pr Sava in afara de sine si mh Efrem) ca etalon in lupta nepomenitorilor, sa cerem si alte pareri avizate, oamenii nu sunt infailibili, deci cu cat vom intreba oameni avizati vom fi mai siguri de drumul pe care trebuie sa il urmam.

  Apreciază

 5. Aveti dreptate in ceea ce spuneti. Eu am fost la Roman pentru a incerca sa aplanam divergentele. Nu s-a putut. Am fost singur in fata unui curent puternic, asa ca am preferat sa ascult si, la urma, sa nu semnez, si cred ca am facut bine. Diversiunea a fost bine pusa la punct de profesionisti ai manipularii din Biserica si din afara ei. Ma mir cum preoti vrednici, incercati, cu multi ani de pastoratie nu si-au dat seama ca acolo e mana vrajmasa a Bisericii noastre. Nici acum nu-mi vine sa cred ca ne-am despartit. Cei trei corifei si-au ajuns scopul si acum jubileaza. Fie sanatosi.
  In fond, lucrurile sunt simple. Noi trebuie sa ne concentram pe problemele practice, pe ceea ce asteapta oamenii de la noi, nu pe discutii patimase, contradictorii si interminabile, ca si cum noi am hotari cand se da sau se retrage harul. Cand un ierarh al lui Hristos, IPS Longhin a intervenit, lucrurile au inceput sa se limpezeasca, ca nu in zadar a randuit Dumnezeu ca episcopii sa fie cei care vegheaza asupra Turmei cuvantatoare. Celor trei, in fapt sunt mai multi, sa le dea Dumnezeu gand si vreme de pocainta.
  Ce avem de facut pentru viitor, s-a conturat in mintea mea. Urmeaza sa ne sfatuim cu parintii si vom stabili lucruri clare, limpezi, pragmatice, fara a avea parte de diversiuni murdare. Vom fi mai putini, dar important e sa fim de partea adevarului. Fiti convinsi ca ne dam toata silinta, chiar noaptea stam si cugetam la cele ce vor urma. Avem cugetul impacat ca am facut ce ne-a stat in putere. Ca Dumnezeu a ingaduit sa ajungem aici, o stim cu totii. Sunt convins ca vom depasi aceste momente, vom invata ce e de invatat si vom vedea unde am gresit. Va rugam sa ne sprijiniti cu rugaciunile fratiilor voastre. Doamne ajuta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: