Spiritismul este lucrare diavoleasca

Cinstite cititorule! Spiritismul este una din înşelările diavolului prin care caută să atragă spre osândă veşnică sufletele nestatornice. Această înşelare se mai numeşte şi ,,vorbirea cu morţii’’ sau ,,necromanţie’’. Socotesc că ne este de folos să ştim mai multe despre spiritism, ca nu cumva fiind în neştiinţă, să cădem în mrejele diavolului.

Pentru aceasta, vom stărui asupra unei fapte nelegiuite săvârşită de regele Saul, după moartea Proorocului Samuel, aşa cum ne este relatată de Sfânta Scriptură, în Cartea I-a a Regilor, capitolul 28. Ni se spune că ..murind Samuel, l-a plâns tot Israelul şi l-au îngropat în Rama, cetatea lui’’ (v. 3). Tocmai în vremea aceea Saul se afla, împreună cu poporul, sub ameninţarea filistenilor. Din pricina păcatelor sale, Dumnezeu nu-i mai vorbea în niciun fel. Deprimat şi înspăimântat, Saul a poruncit să i se caute o vrăjitoare care să-i mijlocească vorbirea cu duhul lui Samuel, deşi înainte alungase din ţară pe toţi vrăjitorii. Aici îmi îngădui să afirm iarăşi ceea ce am spus mereu: vrăjitorii, de orice fel, sunt slujitorii satanei de la care primesc putere, şi cel care se adresează lor părăseşte pe Dumnezeu şi cere ajutorul diavolului. Deghizat, regele Saul a ajuns în Endor la acea vrăjitoare, căreia i-a cerut să-i scoată duhul lui Samuel. Părinţii Bisericii au spus că nu era cu putinţă ca Proorocul cel drept să răspundă chemării unei vrăjitoare, prin urmare, s-a înfăţişat un demon care a luat chipul lui Samuel: ,,Văd parcă un dumnezeu, ieşind din pământ’’, a răspuns vrăjitoarea. Convins fiind că acela e duhul lui Samuel, Saul a intrat în dialog cu demonul, care i-a prevestit fapte viitoare, confirmate de realitate. Gestul necugetat al lui Saul i-a atras mânia şi pedeapsa lui Dumnezeu.

Iubite cititorule, poate că vreodată vei citi despre spiritism sau chiar vei fi atras de cineva spre el. Fereşte-te ca de foc. Biserica lui Hristos combate această lucrare a diavolului. Spiritismul n-a pierit până în ziua de azi. Cei care participă la întrunirile spiritiste sunt călăuziţi de un medium, care le mijloceşte comunicarea nu cu duhurile celor morţi, ci cu duhurile întunecate ale iadului. Nu te face părtaş diavolului. Părintele Cleopa ne-a lăsat scris: ,,Noi nu avem nevoie să comunicăm cu morţii, deoarece Dumnezeu ne-a descoperit tot ce ştie El că este de folos şi de nevoie mântuirii noastre… Revelaţia Dumnezeiască ne oferă toată garanţia adevărului, iar a o verifica prin experienţe simţuale înseamnă a pune la îndoială adevărurile Descoperirii lui Dumnezeu’’(Despre Credinţa Ortodoxă, Ed. I.B.M.al B.O.R., Bucureşti, 1981, p. 245).

Pr. Iovita Vasile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s