O versiune satanica a Sfintei Scripturi: Biblia fidela Cluj

Cinstite cititorule, zilele trecute mi-a fost dată o biblie, falsificată la Cluj şi tipărită în Coreea de Sud, cu un titlu de-a dreptul hilar: Biblia fidela Cluj. După cum mărturisesc acei nelegiuiţi, au lucrat la pretinsa traducere vreme de nouă ani. Atât le-a trebuit să dea o versiune plină de blasfemii, de care se cutremură orice om de bună credinţă. Bineînţeles că aceştia nu-şi dezvăluie identitatea, din motive lesne de înţeles, dar îşi laudă ,,lucrarea’’ care, zic ei, ,,conţine toate cuvintele lui Dumnezeu’’.

De la prima lectură mi-am adus aminte de cuvintele Sfântului Prooroc Ieremia (23, 36): ,,Iar cuvântul acesta,  povară de la Domnul, de-acum să nu-l mai întrebuinţaţi, ca povară va fi unui astfel de om cuvântul lui, pentru că stricaţi cuvintele Domnului Celui Viu, cuvintele Domnului Savaot, cuvintele Dumnezeului nostru’’. Da, acesta este adevărul trist: cei care se băteau în piept şi se lăudau cu Biblia, în felul lui Luther, batjocoresc în modul cel mai josnic textul Sfintei Scripturi. Aceşti sectari nu mai cunosc ce este frica de Dumnezeu şi nici de oameni nu se ruşinează. Nu mai au nicio oprelişte, nicio ezitare, nicio ruşine când este vorba de falsificarea Scripturilor Sfinte.

Ceea ce am scris referitor la biblia iehoviştilor, au preluat şi cei despre care este vorba. Pronumele referitoare la Persoanele Sfintei Treimi nu mai sunt majusculizate. În schimb, numele malefice diavolul, satana, sunt scrise cu literă mare! Acelaşi dispreţ pentru Sfânta Evanghelie, care la ei este doar ,,evanghelie’’. Textele care dau mărturie despre Preasfânta Treime sunt total distorsionate, încât li s-a schimbat înţelesul. Ştim bine cine sunt cei care luptă cu ardoare împotriva Revelaţiei Dumnezeieşti privitoare la Sfânta Treime, urmaşii acelora care nu l-au primit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Sfântul Ioan Botezătorul devine Ioan Baptist! Nu merită să mai insistăm asupra textului acestei biblii satanice. Vreau doar să spun doar ceea ce ne-a lăsat Părintele Cleopa referitor la bibliile falsificate ale sectarilor: de vor ajunge în mâinile noastre, să le aruncăm în foc fără ezitare!

Am semnalat apariţia acestei lucrări satanice pentru a te feri, iubite cititorule, de primejia rătăcirii care bântuie în lume. Priveşte asemenea biblii ca un semn al apropierii sfârşitului veacului acestuia. Va veni, negreşit, şi vremea judecăţii, şi aceia care batjocoresc Sfintele Scripturi vor da seama în faţa lui Dumnezeu. Nu te face părtaş lor!

Preot Ioviţa Vasile

6 gânduri despre „O versiune satanica a Sfintei Scripturi: Biblia fidela Cluj”

 1. Mă scuzați că intervin nelegat de subiectul articolului, dar am verificat AGHIASMA sfințită pe 6 ianuarie 2018, deci după Sinodul din Creta pe care unii îl hulesc. Iar preoții unde merg eu sunt pomenitori.
  Însă ce să vezi: aghiasma nu s-a stricat, deci preoții au har, indiferent ce vor zice unii și alții. Este har în Biserica Ortodoxă Română!

  Apreciază

  1. 1. Biserica lui Hristos nu va fi lipsita niciodata de harul Dumnezeiesc. Asta e o certitudine. Dar anumiti,, slujitori” care s-au lepadat de credinta si au intrat in mreje satanice, cu certitudine nu mai au har.
   2. Noi, cei nepomenitori, suntem parte a Bisericii lui Hristos. Nici un moment nu ne-a trecut prin cap sa o parasim, stiind ca e singura pastratoare a harului mantuitor. Pentru binele Bisericii am intrerupt pomenirea ereticilor, cum sa o parasim? Doamne fereste. Ar trebui sa plece din bisericile de zid putregaiurile, dar nu pleaca.
   3. Sunt preoti pomenitori cu cuget ortodox. Unul m-a invitat sa predic dupa Sfanta Liturghie. N-am acceptat pentru a nu-i crea neplaceri. Acesta are, cu certitudine har. Altul, pensionar, m-a invitat sa slujim impreuna. Nu m-am dus, ca sa nu-i fac greutati. Si acesta are har. Dintre cei pomenitori se vor ridica viitorii nepomenitori.
   4. Iertati-ma, sinodul talharesc din Creta nu trebuie sa fie hulit. El e eretic si asta spune tot. Adeptii cretanilor lauda in gura mare acest sinod ticalos. Cum ar veni, lauda erezia. Fie sanatosi.

   Apreciază

 2. Vă trimit un link spre Noul Testament în traducerea Pr. Gala Galaction (Grigore Pișculescu):
  https://archive.org/stream/Romanian-Biblia_Blaj_1795.pdf/Biblia1939GalaGalaction#page/n1109/mode/2up

  Această traducere a Noului Testament are printre cele mai puține critici, ba chiar e folosită și spre comparație (cu alte versiuni) pentru a înțelege textul.
  Ideea e că, în concepția multora, e printre cele mai bune traduceri, deci poate fi folosită ca bază de dialog și de apărare a Dreptei Credințe în fața contestatarilor.
  Are însă și unele mici neajunsuri, în sensul că sunt cuvinte cu caracter regional (regionalisme), deci unde nu înțeleg un cuvânt mă uit în Noul Testament ortodox mai recent; deasemenea întâlnim Christos, nu Hristos, dar e adevărat că mai demult ortodocșii foloseau ambele variante (și Eminescu scria tot Christos).

  Iată cum cum apar Fericirile în Biblia Galaction:
  „3 Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor.
  4 Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
  5 Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
  6 Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetoşează de dreptate, că aceia se vor sătura.
  7 Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
  8 Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
  9 Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
  10 Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor.
  11 Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocări şi vă vor urmări şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina mea.
  12 Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, căci tot aşa au prigonit pe prorocii cei dinainte de voi.” (Matei 5, 3-12).

  Apreciază

  1. Versiunea lui Gala Galaction e una din cele mai bune. Din 1936 au trecut niste ani si textul biblic trebuia ,,adus la zi”, ceea ce s-a si facut in cateva randuri. Previziune: textul Sfintei Scripturi in limba romana va fi falsificat in toate locurile care-i incrimineaza pe iudei.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Si-au luat toata libertatea de a batjocori Sfanta Scriptura. O vor falsifica inca si mai mult. Prin urmare, in timpul care ne-a ramas, sa pastram editiile corecte ale Bibliei. Unii au facut pact cu diavolul si si-au vandut sufletele. Acum nu mai sunt stapani pe ei insisi si fac exact ce cere diavolul, stapanul sufletelor lor. Doamne, fereste-ne de asemenea ,,tranzactii”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s