Iesirea din Babilonul antihristic

Cartea Apocalipsei, care părea imposibil de înţeles, ne dezvăluie ,,tainele’’ ei. Dumnezeu nu ne lasă în neştiinţă şi, cu trecerea timpului, face accesibile puterii noastre de înţelegere evenimentele şi semnificaţiile cuprinse în ea, în măsura în care ne sunt necesare pentru buna orânduire a vieţii noastre.

Vă invit să desluşim mesajul Dumnezeiesc cuprins în prima parte a capitolului 18 al Apocalipsei.

 1. ,,A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi colivie tuturor păsărilor spurcate şi urâte’’ (vers 2). Cetatea Babilonului este sistemul mondial antihristic care se extinde peste toată faţa pământului prin împreună-lucrarea dintre oamenii puşi în slujba diavolului şi demonii cei întunecaţi.
 2. Căderea despre care pomeneşte Sfânta Carte e, de fapt, marea decădere în păcatele, silniciile, nedreptăţile, spurcăciunile, răutăţile, fărădelegile, nesimţirile vremii în care trăim.
 3. ,,Ieşiţi din ea, Poporul Meu, ca să nu vă împărtăşiţi de păcatele ei şi să nu luaţi din pedepsele ei. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu şi-a adus aminte de nedreptăţile ei’’ (vers. 4-5). Poporul lui Dumnezeu este Sfânta Biserică Ortodoxă, cea de la o margine a pământului până la cealaltă, singura păstrătoare a tezaurului Revelaţiei Dumnezeieşti, singura care ne poate duce la mântuire.

Îndemnul Dumnezeiesc pentru noi este acela de a lua cuvenita distanţă faţă de toate răutăţile lumii acesteia, ştiind bine că pasivitatea înseamnă complicitate, pedepsele fiind aceleaşi pentru făptuitori şi pentru complici. Delimitarea sau îngrădirea de episcopii trădători şi eretici este ieşire din cetatea blestemată şi spurcată a Babilonului. Celor care se amăgesc, afirmând că nu e încă vremea, le spunem: acum este vremea. Pe măsură ce înaintăm în timp, ieşirea din Babilon va fi din ce în ce mai dificilă.

Preot Ioviţa Vasile

 

 

 

Reclame

4 gânduri despre „Iesirea din Babilonul antihristic”

 1. Asa este, aveti dreptate, odata cu mutarea capitalei de la Tel Aviv la Ierusalim, vor inainta spre Babilonul cel mare, si de cele mai multe ori ca si Preoti intampinam situatii in care oamenii devin pasivi si tot odata complici la raul din jurul lor , asa cum si in frumosul articol ati prezentat starea lucrurilor . Pr. G.

  Apreciază

  1. Si eu m-am gandit mult la mutarea ambasadelor si am ajuns la aceasi concluzie. Ierusalimul va fi proclamat drept capitala lumii, iar antihristul isi va incepe domnia tiranica. Cred ca nu-i departe ziua cand vor purcede la rezidirea templului. Multumesc, Parinte G.

   Apreciază

  1. Asta ne someaza pe noi sa ne punem ordine in viata, sa fim cu multa luare-aminte la ce se intampla in lume. Parintii Bisericii spun ca numai cei alesi vor intelege. Cum noi nu suntem printre cei alesi, facem bine daca suntem atenti la ceea ce ne spun aceia care privegheaza pentru sufletele noastre. Doamne ajuta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s