Monahii din Marea Lavra Poceaev cer Patriarhului Kiril iesirea din consiliul mondial al ,,bisericilor”

Prefericirii sale, Preafericitului Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Adresarea obștii Lavrei „Sveato-Uspensc” Poceaev, către Patriarhul Chiril și Soborul Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru retragerea din Consiliul Mondial al „bisericilor.

Monahii Lavrei Poceaev, roagă insistent pe întâistătătorul BORu și Soborul Arhieresc, să dea atenție rugăminții noastre și adresărilor repetate ale credincioșilor fii ai Bisericii cu privire la retragerea Bisericii Ruse din Consiliul Mondial al „bisericilor” și încetarea participării la mișcarea ecumenistă.

Toți cei care devin membrii ai CMB trebuie să accepte nemijlocit și statutul acestuia, în care se afirmă faptul că niciuna dintre confesiuni nu deține Adevărul deplin. Deplinătatea Adevărului se va contura doar atunci când se vor uni toate confesiunile într-un întreg. Planul diabolic de creare a Consiliului Mondial al „bisericilor” se întemeiază de fapt pe construirea unei pseudo-biserici globale în împărăția viitoare a lui antihrist. Această unire se vrea desigur, nu în Duhul Adevărului și al iubirii de Dumnezeu, ci mai degrabă în duhul indiferenței față de Adevăr și acceptarea duhului tatălui minciunii, cu părelnica lui pseudo-iubire. Documentele și materialele video despre cele ce se întâmplă în cadrul acestor întâlniri și al rugăciunilor în comun, nu lasă nicio urmă de îndoială cu privire la esența anti-creștină și satanică activităților CMB. De asemenea vorbesc despre abaterea Bisericii Ortodoxe de la Adevăr, dogme și canoanele întărite prin Sfintele Sinoade Ecumenice. Participând la aceste întâlniri CMB, este ca și cum Biserica noastră ar recunoaște, prin faptele ei, că Ea nu reprezintă Biserica cea Sfântă, Sobornicească și Apostolească.

Prin urmare, retragerea Bisericii Ortodoxe Ruse din Consiliul Mondial al „bisericilor” nu va fi auto-izolare, așa cum încearcă să convingă unii, ci adevărata evanghelizare și propovăduire a Legii celei Noi. Nu se cuvine să cădem în înșelare și să trăim cu impresia că avem mai multă iubire decât apostolii. Sfântul Ioan Evanghelistul, apostolul iubirii, a învățat să nu fie primiți în casă și nici să fie salutați aceia care nu aduc dreapta învățătură (2 Ioan 10). Pavel apostolul, care s-a ostenit mai mult decât oricare altul în propovăduirea Evangheliei în întreaga lume, la fel sfătuiește: „de omul eretic, după prima și a doua mustrare depărtează-te” (Tit. 3, 10). Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe au încercat, nu de două ori ci de câțiva zeci de ani încoace să inducă părerea, cum că ei convertesc pe eretici în Consiliul Mondial al „bisericilor”. S-a schimbat ceva însă? Că doar, ceilalți membri ai CMB nu consideră, potrivit statutului acestei organizații, că Biserica Ortodoxă deține Adevărul deplin. Prin urmare, această propovăduire este zadarnică. Și cel mai regretabil este că se săvârșește o mare crimă înaintea lui Dumnezeu, prin care ispitesc și cad fiii credincioși ai Bisericii Ortodoxe din cauza participării Ei într-o astfel de mișcare. Oare chiar nu există un alt mod de a propovădui „Împărăția lui Dumnezeu venind întru putere” (Marcu 9, 1) și adevărata Cincizecime? Bineînțeles că există.

Biserica Ortodoxă care este „stâlp și temelie a adevărului” (Tim. 3, 15), timp de două mii de ani mărturisește tuturor celor „care au urechi să audă” (Matei 13, 9), despre Vestea Bună cea adusă nouă de Iisus Hristos. Și niciodată Biserica Ortodoxă nu a instituit „Sfaturi” comune cu ereticii, spre propovăduirea Evangheliei, ci dimpotrivă, a păzit oile lui Hristos de pseudo-învățătura lor otrăvitoare. Biserica, cu dragoste maternă suferă și plânge pieirea ereticilor, rugându-se pentru luminarea lor, împlinind în același timp porunca lui Hristos, de a iubi întâi pe Dumnezeu cu toată inima și sufletul, și apoi pe aproapele! (Matei 10, 37).

Însuși Iisus Hristos, Iubirea Întrupată, a mărturisit că nu a venit să aducă pace pe pământ, ci sabie (Matei 10, 34), despărțind pe cei ce iubesc Adevărul de cei ce au primit minciuna. Mulți dintre cei care auzeau cuvântul Lui nu puteau să priceapă învățăturile Legii celei Noi și se depărtau, iar cei chemați de către Tatăl Ceresc se întăreau întru Adevăr.

„Nu este ucenic mai presus de învățătorul său, nici slugă mai presus de stăpânul său” (Matei 10, 24). El (ucenicul) este neputincios și trebuie să se păzească de ispitele acestei lumi, pentru a nu se face precum „sarea ce s-a stricat”(Matei 5, 13) și numai atunci, după Cuvântul Mântuitorului, ne va asculta cineva cum L-au ascultat pe El, iar unii ne vor prigoni cum L-au prigonit întâi pe El (Ioan 15, 20).

Zicând acestea, frățimea Lavrei „Sveato-Uspensc” Poceaev, se adresează și roagă insistent Înalta conducere a Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru retragerea Bisericii noastre Ortodoxe din cadrul Consiliului Mondial al „bisericilor” și pentru încetarea participării la păgubitoarea mișcare ecumenistă.

Vladimir, Mitropolit de Poceaev, Vicar al Mitropoliei Kievene,

Starețul Lavrei „Sveato-Uspensc” Poceaev, cu obștea, 15 noiembrie 2017.           

Sursa: Revista „Atitudini”, nr. 53, ianuarie 2018, pp. 70-72.

Publicat în18 iunie 2018Lasă un comentariula Monahii din Marea Lavră Poceaev cer Patriarhului Chiril ieșirea din Consiliul Mondial al „bisericilor” (CMB)

5 gânduri despre „Monahii din Marea Lavra Poceaev cer Patriarhului Kiril iesirea din consiliul mondial al ,,bisericilor””

 1. Știam că și BORu e în CMB, numai că în ierarhii BORu nu se aruncă cu atâta noroi ca în ierarhia BOR.
  Întâi BOR a fost atacată pe motiv de cipuri în acte, deși în Apocalipsa cap. 13 se vorbește de semnul Fiarei (probabil cipul) pe mâna dreaptă sau pe frunte.
  Acuma a venit Sinodul cretan, alt motiv de a da în BOR, în timp ce BORu își trimite liniștită delegațiile la Vatican sau participă la înscăunarea capului lutheranilor finlandezi.
  E destul ecumenism în BORu, dovada aici: https://mospat.ru/en/category/news/inter-christian-relations/ (saitul oficial al Patriarhiei Rusiei)
  Iar faptul că și alte culte sunt denumite „biserici” nu e neapărat un motiv de recunoaștere, că și în Apocalipsa cap. 3 e renegată biserica din Laodiceea, deși încă era denumită biserică:
  „14. Iar îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: Acestea zice Cel ce este Amin, martorul cel credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
  15. Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
  16. Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.” (Apocalipsa 3, 14-16).

  Apreciază

  1. 1. Nu e niciun noroi aruncat in ierarhia BOR pentru faptul ca le spunem ca au semnat documente eretice si au devenit eretici. Faca bine si retraga-si semnaturile si vom face zid in jurul lor.
   2. Da, este mult ecumenism la rusi, dar tot mai au niste episcopi adevarati. Pe cand noi…
   3. Adresarea citata e pentru ingerul (episcopul) Bisericii din Laodiceea, nu pentru credinciosi. Mantuitorul n-a renegat aceasta Biserica.
   4 Biserica e Biserica, secta e secta. Nu le confundam niciodata.
   5. E al treielea raspuns ce vi l-am scris. Cred ca acum ajunge la dumneavoastra.

   Apreciază

 2. Adevarata si plina de tarie duhovniceasca scrisoarea Monahilor din frumoasa si vrednica Lavra a Poceaevului,cunoscuta ortodocsilor romani,care au vizitat-o si s-au inchinat la comorile sale(Icoana Maicii Domnului de la Poceaev,”Talpita Maicii Domnului”),unice in lume.
  Ce spunea mitropolitul Chiril (actualul patriarh al Rusiei) despre relatiile Bisericii Ortodoxe cu „ansamblul lumii crestine”:
  „CMB este pentru noi o casă comună, şi faptul că ortodocşii îl consideră casa lor şi doresc ca aceasta să devină leagănul bisericii UNITE, scoate în evidenţă responsabilitatea lor deosebită pentru Consiliul Mondial al Bisericilor, şi dorinţa lor de a contribui la dezvoltarea miscarii ecumeniste. Sunt profund convins că ceea ce se întamplă la Adunare, Bisericile trebuie să ia cu ele şi să ducă la ai săi, şi să ducă aceasta popoarelor sale. Dacă ei vor face aceasta, dacă fac asta, înseamnă că mişcarea ecumenistă, este miscarea Bisericilor, nu doar a unor reprezentanţi, nu doar a unei elite teologice”(Marius Pop )

  Vrednica de cinste ,in fata Mantuitorului Hristos ,aceasta cerere,al carui exemplu ar trebui urmat,fara intarziere de obstile monahale romanesti,care numai reprezinta oazele de cultura,de invatamant,de tarie in credinta,de implicare cu devotament fara margini in viata Bisericii,care erau odata.
  Ele stau tacute,subjugate de glasul Ierarhului,care face la randul lui jocul stapanilor din umbra, anihiland orice urma de constiinta.
  Inteleg ca votul monahal care implica ASCULTAREA de STAPANUL si ARHIEREUL, il face pe staret neputincios in fata directivelor sosite de la centru.El este un simplu executant,devotat nu Domnului Hristos,ci cezarului ,care a ocupat vremelnic tronul arhieresc.
  Nu mai este vreme de gandit,ci de actionat cu tarie,in stare de trezvie.

  Unii spun ca nu este inca momentul potrivit.Asa sa fie oare?
  Cum a reusit Biserica Georgiei sa iasa din CMB,in 2013?
  „*Biserica Ortodoxă Georgiană (BOG) a fost un membru activ al CMB un răstimp destul de îndelungat (din 1962). Această participare intensă, manifestată în activităţile ierarhilor din treptele superioare, este calea de cădere în erezie sau, mai degrabă, este în fond deja în erezie.
  Atât în numeroasele apariţii publice, cât şi ex cathedra, ierarhii din treptele superioare ale BOG s-au arătat a fi apologeţi şi propovăduitori ai ereziei ecumenismului. La Sinodul Local din 1995 participarea în această mişcare a fost înregistrată în documentele oficiale şi confirmată de autoritatea ecleziastică. Prin acest mijloc, erezia a fost clar inserată în trupul Bisericii Locale Georgiene.
  Când Biserica începe în orice grad să accepte învăţături eretice, atunci harul mântuitor slăbeşte întru ea. Odată ce Biserica, luată în întregime, acceptă erezia, atunci harul mântuitor părăseşte comunitatea, deoarece mântuirea pentru membrii ei devine imposibilă, chiar dacă ei şi-ar da vieţile pentru convingerile lor.
  Există doar două căi de scăpare din situaţia care a apărut în BOG: fie Biserica renunţă la greşeala sa, fie cei care îşi doresc mântuirea părăsesc adunarea celor necredincioşi
  Respingerea de către Biserică a ereziei ecumenismului trebuie să fie exprimată prin plecare sa din CMB. Nu există altă cale…..
  Mănăstirea Dreptului nostru Părinte Shio din Mghvime (cel ce s-a nevoit într-o peşteră) rupe comuniunea cu Preafericitul Părinte Patriarh Ilia al II-lea, Catholicos al Întregii Georgii, din cauza ereziei ecumenismului.”
  Am citat din Scrisoarea deschisă către Patriarhului Ilia al Georgiei de la Obştea Mănăstirii Sfântul Shio din Mghvime.14/27 aprilie 1997
  Ea a fost urmata de alte scrisori ,prin care staretii manastirilor georgiene,incetau comuniunea cu Patriarhul.
  Acesta din urma s-a vazut constrans,si prin adeziunea a numerosi Preoti de mir,la cererea de iesire a BOG din CMB,sa convoace de urgenta sinodul,aproband cererile monahilor de iesire din aceasta uniune satanica.

  Iudeo-masoneria conduce din umbra ecumenismul,al carui organ de propaganda este CMB,care pregatesc apostazia,etapa premergatoare venirii Antihristului,uraciunea pustiirii.

  *https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/09/18/documentul-datorita-caruia-a-iesit-biserica-georgiei-din-consiliul-mondial-al-bisericilor/

  Apreciază

  1. Cmb este o afacere a ierarhilor nevrednici. Popoarele ortodoxe ale lui Dumnezeu n-au fost intrebate niciodata daca vor sau nu sa faca parte din acest organism satanic. Credinciosii sunt tinuti in nestiinta deliberat. Sunt convins ca daca ar sti ce este de fapt cmb, l-ar lepada ca pe o spurcaciune. Am spus eu si altadata ca desi ma socotesc a fi madular al Bisericii lui Hristos, nu vreau sa aud de organismele ecumenice. O solutie de a ne face cunoscuta pozitia ar fi aceea de a trimite scrisori ierarhilor sau patriarhului, prin care sa cerem iesirea din cmb si sa afirmam deschis ca noi nu facem parte din acesta. Doamne ajuta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s