Maica Heruvima nu i-a tradat pe Sfintii Parinti

În 23 octombrie 2009 mă aflam la Sfânta Mănăstire Petru-Vodă din judeţul Neamţ. Până să intrăm la Părintele Iustin Pârvu, am coborât în micul cimitir al obştii, unde aşteaptă învierea şi Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa. Undeva în partea dreaptă, se află mormântul unei monahii, maica Heruvima, despre care unul din monahi ne-a spus: ,,Măicuţa aceasta a murit iradiată’’. N-am apucat să aflu amănunte, deşi eram foarte curios. Le-am aflat mai târziu.

În 1995, o tânără absolventă a Facultăţii de limbi clasice din Iaşi, Svetlana Mihaela Tanasă, a primit o bursă de studii la Central European University din Budapesta. I s-a dat ca temă pentru masterat cercetarea unui manuscris al operei Sfântului Ioan Gură de Aur, Tâlcuiri la Facere, pe care a trebuit să-l compare cu textul falsificat de iezuiţi şi preluat în această formă în colecţia J.P.Migne. Din fericire, s-au păstrat manuscrise care redau cu fidelitate textul Sfântului Ioan Gură de Aur, cele din spaţiul ortodox. Mihaela Tanasă a relevat numeroasele adăugiri şi interpolări, faţă de textul autentic şi a propus o ediţie critică, prin care să se restabilească conţinutul original al acestei opere .

Profesorii i-au ,,apreciat’’ munca şi i-au propus să se înscrie la doctorat. Teza de doctorat i-a fost fixată cu un obiectiv precis: pornind de la aceaşi operă, Tâlcuiri la Facere, trebuia să ,,dovedească’’ că Sfinţii Părinţi l-au urmat în tâlcuirile lor pe ereticul Origen. De bună credinţă, fata s-a apucat de lucru, fără să bănuiască absurditatea acestei pretenţii. La un anume stadiu, a înţeles că Sfinţii Părinţi nu s-au slujit de opera lui Origen, ci dimpotrivă, l-au combătut cu fermitate. Acum şi-a pus primele întrebări cu privirea la moralitatea şi probitatea profesorilor Universităţii şi a aflat că majoritatea erau evrei care nutreau o ură morbidă faţă de Sfânta Ortodoxie. Le-a comunicat concluziile sale privitoare la raportul dintre operele Sfinţilor Părinţi şi ereticul Origen. Aceştia i-au replicat: ,,Nu, nu e aşa. Mai citeşte-i o dată. Mai gândeşte-te. Noi te plătim ca tu să demonstrezi ceva, iar tu trebuie să o faci’’. Revenită în ţară, fata s-a simţit rău şi s-a adresat unui medic. I s-a descoperit o formă de cancer cu evoluţie rapidă, cauza fiind iradierea. Părintele Iustin Pârvu a tuns-o în monahism, cu numele Heruvima, şi în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 1998 s-a dus la Domnul, după chinuri feroce, căci a refuzat calmantele, vrând ca prin dureri să-şi şteargă păcatele vieţii. Cele expuse aici arată două lucruri: în laboratoarele oculte se lucrează pentru falsificarea textelor sfinte ale Bisericii Ortodoxe şi Dumnezeu are suflete alese care să nu îngăduie această fărădelege. Maica Heruvima a trecut în rândul Sfinţilor Mucenici.

Preot Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Maica Heruvima nu i-a tradat pe Sfintii Parinti”

  1. Mă uitam zilele acestea, la Cluj Napoca, vizavii de acel festival satanist (că aceltceva nu este), cum efectiv diavolul este ridicat în slăvi, și observăm că nimeni nu are nici o atitudine, aici ne referim la ,,ierarhia” b.o.r-s.r.l (am folosit acest cuvânt b.o.r-s.r.l căci ei nu mai au nimic în comun cu B.O.R), nu a învățat nimeni nimic din năpasta grecilor, care li sau datorat de la ceva similar cu ce a fost la Cluj, tovarășul Andreicut nici macar nu a catadicsit sa tragă un semnal de alarma, de asemenea la Constanța un alt festival satanist, Tovarășul Teodosie de la malul marii nici un semnal de alarmă, și dacă ne uităm cu atenție antihristul va fi așteptat cu cântece patriotice

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s