Urâciunea pustiirii

Cu câteva decenii în urmă, era cu neputinţă să definim sintagma aceasta cuprinsă în titlu. Cel mult puteam spune, la modul general, că e vorba de o putere demonică, o entitate a răului care va semăna fărădelegea în lume, luptând cu ardoare împotriva lui Dumnezeu şi a Poporului Său, Sfânta Biserică Ortodoxă. Cu trecerea vremii, aceasta putere prinde contur aşa încât, urmărind evoluţia evenimentelor lumii poate fi definită, lucru pe care mi l-am şi propus în scrierea de faţă.

Despre ,,urâciunea pustiirii’’ ne-a înştiinţat Dumnezeu prin Proorocul Daniel: ,,…iar la mijlocul săptămânii va înceta jertfa şi prinosul şi în templu va fi urâciunea pustiirii’’ (9, 27); ,,Şi din vremea când va înceta Jertfa cea de-a pururi şi va începe urâciunea pustiirii vor fi o mie două sute nouăzeci de zile’’ (12, 11). Cele o mie două sute nouăzeci de zile arată durata imperiului antihristic, trei ani şi jumătate. Mântuitorul nostru Iisus Hristos a arătat semnele premergătoare sfârşitului veacului acestuia: ,,Şi se va propovădui această Evanghelie a Împărăţiei în toată lumea, spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel Proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă -, atunci cei din Iudea să fugă la munţi’’ (Matei 24, 15-16).

Ţinând seama de aceste proorocii cuprinse în Sfânta Scriptură, ca şi de realităţile lumii prezente, putem desluşi semnificaţia acestor cuvinte. Aşadar: Urâciunea pustiirii este antihristul în care va locui diavolul, împreună cu sistemul său satanic, pe care-l va extinde peste toată faţa pământului, având ca scop declarat nimicirea Credinţei în Dumnezeul Adevărului prin distrugerea Sfintei Biserici Ortodoxe, care este Poporul lui Dumnezeu. Ştim cu certitudine că antihristul va fi încoronat ca împărat al lumii în templul rezidit din Ierusalim, adică ,,locul cel sfânt’’. De ce ,,urâciune’’? A spus-o Mântuitorul: ,,Ceea ce este înalt la oameni, urâciune este înaintea lui Dumnezeu ‘’ (Luca 16, 15). De ce ,,pustiire’’?

 • Politica ultimelor decenii a urmărit dislocarea populaţiei din ţările ortodoxe şi înlocuirea ei cu populaţia musulmană, printr-un exod al acesteia, deliberat provocat. România, bunăoară, a pierdul circa patru milioane din populaţia sa. Această migraţie controlată urmăreşte descreştinarea Europei.
 • Populaţia ortodoxă rămasă este îmbătrânită şi a intrat într-un puternic declin. Satele odinioară înfloritoare sunt pustiite sistematic, încât multe nu mai sunt locuite, iar altele au puţini locuitori care, în câţiva ani, vor trece din lumea aceasta.
 • Bisericile sfinte ajung şi ele la pustiire, fiind lipsite de credincioşi şi implicit de slujitori. Locaşurile unde era preamărit Dumnezeu Adevărului, unde oamenii îşi lucrau mântuirea, rămân acum pustii, prin ,,grija’’ vrăjmaşilor lui Dumnezeu.
 • Pământuri roditoare sunt năpădite de bălării, pentru că mâinile care trudeau odată pe ele cu dragoste, nu mai sunt.
 • Se ştie cu precizie că există un plan satanic de exterminare a două treimi din populaţia globului, prin diferite mijloace. Cealaltă treime ar urma să se facă slujitoare a elitelor lumii. Aceştia din urmă se vor aşeza în cele mai prielnice regiuni al lumii, unde vor beneficia de toate ,,avantajele’’ pe care le oferă societatea prezentă: asistenţă medicală de înaltă calitate, produse alimentare fără otrăvuri, înlesnirile tehnicii de astăzi, etc.

Acestea sunt realităţi ale lumii în care trăim. Sunt evidente pentru oricine vrea să le vadă şi, mai ales, să le înţeleagă. Ele ne arată cât de preţios este timpul pentru mântuirea noastră. Ele ne îndeamnă să ne apropiem de Dumnezeul a tot binele, ,,Care voieşte ca toţi oameni să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină’’ (I Timotei 2, 4). Când Sfânta Credinţă Ortodoxă este batjocorită şi vor să o desfiinţeze, pasivitatea noastră înseamnă complicitate, de aceea Cartea Sfântă ne îndeamnă: ,,Luptaţi pentru Credinţa dată Sfinţilor, odată pentru totdeauna’’ (Iuda 3). Mă tem că lumea de azi seamănă cu Titanicul, după ce s-a lovit de iceberg. Cei de la nivelul de jos erau cuprinşi de spaima morţii şi unii s-au salvat. Ceilalţi, de la nivelele de sus, petreceau, cântau, dansau, fără griji. Sfârşitul îl ştim cu toţii.

Preot Ioviţa Vasile

 

Canon de rugăciune pentru cei care nu se pot căsători (au cununiile legate)

Dacă în mod repetat dorinţa de a se căsători a doi tineri, băiat şi fată, este zădărnicită, este evident că avem de-a face cu o legătură diavolească. Cineva care se îndeletniceşte cu vrăjitoria s-a folosit de puterea celui rău şi a pus această legătură asupra lor. Tinerii să nu cadă în deznădejde, Sfânta Biserică are puterea şi mijloacele de a rupe legătura blestemată.

 • Primul Paraclis al Maicii Domnului (de 7 ori)
 • Acatistul Sfântului Apostol Simon Cananeul (de 3 ori)
 • Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae (de 3 ori)
 • Paraclisul Sfântului Nicolae Planas (de 3 ori)
 • Psaltirea (de 3 ori)
 • Preotul le va citi Rugăciunile de dezlegare (cele 4, din Molitfelnic)
 • Spovedanie şi Sfânta Împărtăsanie (o dată pe lună, trei luni consecutiv)

 

6 gânduri despre „Urâciunea pustiirii”

 1. Se pare că uni nu au învățat nimic din pârjolul și mânia Dumnezeiasca, despre ce este vorba, Mântuitorul și Maica sa blasfemiati și batjocoriți de către niște scursuri (că de oameni nici nu poate fi vorba), acel jeg din imagine care este edilul din Verkiyi șia permis să facă ceea ce a făcut, este așteptată reacția arhiepiscopiei Atenei dar și a întregii lumi ortodoxe că nu privește doar pe Ieronim, căci după cum observam sunt mulți care se joacă cu focul http://opaidagogos.blogspot.com/2018/08/blog-post_46.html?m=1

  Apreciază

 2. Vorbeam zilele trecute despre incidentul de la spitalul din Katerini in care acelor preoți li sau baricadat poarta sub nas și li sau interzis de către conducerea spitalului accesul la Paraclisul Sf Efrem Sirul
  Singura reacție a apărut pe blogul Pr Manolis in care i se cere explicații episcopului locului cum de nu a luat nicio măsură vizavii de acest incident în care preoți respectivi săvârșind Sf Liturghie pe drumuri, evident că acest Ierarh nici un semn de viață nu a dat https://katihisis.blogspot.com/2018/08/blog-post_14.html?m=1

  Apreciază

 3. Poate nu-i prea greu sa intelegi aceasta expresie „Uraciunea pustiirii pusa la locul sfant”. Atunci cand ceea ce-i rau este declarat drep bun, cred ca se intampla asa ceva. La nivel indiviual raul este pacat, lucru vechi. Cand insa societatea face aceasta rasturnare de valori, cred ca avem un nou grad al raului, Uraciunea pustiirii pusa la locul sfant. Poate aici, am putea intelge cuvantul „sfant” in sensul de „consacrat”, valoare consacrata. Sa avortezi este acceptabil, si nu-i nevoie sa te simti prost. Relatiile homosexuale au aceeasi valoare cu cele intre barbati si femei, si pot fi consacrate printr-o ceremonie „religioasa”, iar statul sa le declare drept „casatorie”. Furtul din bunul public este acceptabil. Inselaciunea, normalitate in viata economica si fair play. Renuntarea la identitatea nationala si culturala, scop al satatului. Dreptul il fac oamenii, si n-are nimic de-a face cu Dumnezeu. Ce-i bine si ce-i rau definesc oamenii, iar religia trebuie s-o uiti in aceasta privinta. Arta in loc sa caute frumosul, se dedica dezgustatorului. Cand sustii altceva decat astfel de pozitii, atunci cel ce sustine asemenea monstrozitati se declara jignit, iar tu sa faci bine sa taci.

  Apreciază

  1. Ati conturat in cuvinte putine imaginea lumii de azi. Intr-adevar, acestea sunt pacate care ne macina si ne ruineaza vietile. Rasturnarea de valori s-a produs, am ajuns sa spunem binelui rau si raului bine. Toate acestea ne fac sa credem ca Dumnezeu nu va lasa vreme indelungata sa se perpetueze aceste uraciuni asa incat sa punem pret pe timpul pe care ni-l da Dumnezeu pentru pocainta. Doamne ajuta.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s