Patriarhia Moscovei suspendă comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol și încetează pomenirea pseudo-patriarhului Bartolomeu

 Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse întrunit astăzi în sesiune extraordinară pentru a discuta problema recunoașterii autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către patriarhia de Constantinopol, a luat următoarele decizii:

1. Se suspendă menționarea numelui Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu în timpul slujbelor
2. Se suspendă conslujirea cu ierarhii Patriarhiei de Constantinopol.
3. Se suspendă participarea Bisericii Ortodoxe Ruse la toate adunările episcopale, în toate dialogurile teologice, comisii multilaterale și a altor structuri, prezidat sau co-prezidat de reprezentanți ai Patriarhiei de Constantinopol.
4. acceptă declarația Sinodului în legătură cu acțiunile anti-canonice ale Patriarhiei de Constantinopol din Ucraina.

De asemenea, s-a decis adăugarea următoarelor ecteniile liturgice:

 • Noi încă ne rugăm Domnului și Mântuitorului nostru pentru a păstra Biserica Ortodoxă din întreaga lume, în unitate și în adevărata credință și să îi dea pace și liniște, dragoste și armonie, și punem toți, Doamne, auzi-ne și ai milă de noi.
 • Noii încă Te rugăm să-Ți întorci privirea, cu bunătate și milă, către Sfânta Biserică Ortodoxă și să o păzești de diviziuni și schisme, dușmănie și tulburare, să nu se diminueze și să nu se distrugă unitatea, întreită slăvire să-Ți aducem, și iarăși toți să zicem, Doamne, auzi-ne și ai milă de noi.

(Preluare de pe Ortodoxinfo)

13 gânduri despre „Patriarhia Moscovei suspendă comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol și încetează pomenirea pseudo-patriarhului Bartolomeu”

 1. Neața, Părinte, Dumnezeu să vă binecuvânteze!
  O chestie, totuși, pe care o tot văd pomenită: majoritatea ar vrea un sinod care sa condamne Creta. Ce facem cu românii noștri, totuși? Daca ierarhii vor rămâne în cârdășie cu Bartolomeu atunci majoritatea poporului va cădea în schisma/erezie și n-aș vrea asta. Mie mi-e de popor, nu de ierarhi.

  Apreciază

  1. Doamne ajuta, Alexandrel,
   Ierarhia romana va ramane in mod cert aliniata Constantinopolului. Poporul dreptcredincios trebuie informat despre primejdiile la care este supusa Biserica lui Hristos. Unii sunt informati, altii – nu. Erezia a patruns in Biserica prin ierarhi. Acum avem de-a face cu o schisma provocata tot de ei. Mai rau nici nu se putea. Solutia: cine nu s-a ingradit, s-o faca neintarziat. Cei ingraditi de erezie nu vor fi afectati nici de schisma, pentru ca se straduiesc sa izbaveasca Biserica de schisme, dupa cum spune Canonul 15 I-II Constantinopol. Deci Dumnezeu ne-a pus la indemana modalitatea de a ne pazi atat de erezie, cat si de schisma. Optiunea personala a fiecaruia.

   Apreciază

 2. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!

  Alexander Shchipkov.profesor de filozofie al facultatii de stat din Moscova si (The First Deputy Chairman of the Synodal Department of the Moscow Patriarchate for relations with Society and the Media, and member of the Civic Chamber of the Russian Federation),cf.unui interviu aparut in RIA Novosti,ne semnaleaza ca” La 7 septembrie 2018, patriarhul Bartolomeu a coborât în ​​istoria Bisericii Ortodoxe ca profesor de schisme!..Conform canoanelor celui de-al doilea Conciliu Ecumenic, episcopii nu au dreptul să încalce granița teritoriului canonic al altcuiva fără o invitație. În această situație dată, doi exariști – Daniel și Ilarion – au fost trimiși la Kiev fără acordul Mitropolitului Onufry! Aceasta este o încălcare directă a canoanelor antice!

  Prin urmare, consider acest lucru drept o declarație directă a războiului. Amintiți-vă cuvintele: „Kiev a fost bombardat! Ne-au declarat că războiul a început! „Acum este același lucru, este doar un război religios.Patriarhul Bartolomeu este obsedat de ideea papismului estic. El visează să devină singurul șef al ortodoxiei universale [ecumenice], „asemănător cu papa din Biserica Romano-Catolică.
  Nu este prima data in istoria Bisericii Ortodoxe ,cand Constantinopolul a provocat o schisma.
  Este vorba de reforma calendarului pe stilul nou(gregorian).
  Unele părți ale Bisericilor locale sub influența Constantinopolului au trecut în stilul nou, unii, cum ar fi în Biserica Ortodoxă Rusă, nu au făcut-o. În interiorul Bisericii Greciei, în Grecia, milioane de credincioși nu au recunoscut această reformă.”In anii 1920, Constantinopolul a susținut Schisma Renovării calendarului în URSS.

  Această schismă a fost creată și susținută artificial de Troțki și de ceilalți bolșevici. Atunci Constantinopolul a cerut ca un sfânt al Bisericii noastre, Patriarhul Tikhon, să renunțe la autoritatea sa și să se retragă. În acel moment, biserica noastră, în cele mai dificile condiții, a păstrat puritatea Ortodoxiei.Suntem convinsi ca Patriarhul Bartolomeu va dezvolta „Papismul de Est”; Biserica Rusă nu va putea să fie de acord cu această liberalizare a dogmelor și dezintegrarea sistemului eclesiastic al vieții.”
  In anul 1924, la 10 martie, a indreptat calendarul Patriarhia ecumenica de Constantinopol si Biserica Greciei. Apoi, pe rand, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei si in anul 1924, in octombrie, a indreptat calendarul si BOR, sub conducerea Patriarhului Miron Cristea,mason de grad 33.
  Intreruperea pomenirii Patriarhului Bartolomeu de catre Patriarhia Moscovei,este un prim pas in cadrul acestui „razboi religios”,care va scinda Ortodoxia universala,si care va delimita partile beligerante.
  Nu asteptam nimic bun din partea Patriarhiei Romane,care ne-a obisnuit cu tacerea sa asurzitoare,in problemele esentiale,lasandu-si o parte dintre fiii si fiicele sale duhovnicesti, sa se confrunte cu aspre nevointi,condamnandu-i fara rusine,prin incalcarea Sfintelor dogme si canoane.
  Este capabila cum a dovedit-o recent, de festivaluri si cantece sub egida unei cruci masonice,cu discursuri care frizeaza ridicolul,apostazia si decaderea.

  Prin fratietatea de interese cu stapanii din umbra dovedita fara umbra de indoiala, ea se situeaza de partea „Papei „de la Constantinopol,alaturi de celelalte Patriarhii semnatare ale infamelor documente din Creta 2016.
  Nu sunt pana in acest moment semnale din partea altor Patriarhii Ortodoxe,care sa vina in sprijinul fratilor ortodocsi din Ucraina ,aflati sub conducerea Mitropolitului Onufrie.

  *http://orthochristian.com/115696.html

  Apreciază

 3. La noi ierarhia a categorisit Canonul 15 l-ll de la Constantinopol ca fiind schisma evident că vor fi trup și suflet în jurul lui Bartolomeu, acesta va veni în România pt inaugurarea catedralei ne-mantuiri

  Apreciază

  1. Nu, n-am vazut si va multumesc pentru postarea sursei. As putea sa-i dau lui Mitra o replica usturatoare. N-o fac, socotind ca n-are rost sa ne risipim in dispute sterile. ,,Calomnia” mea a constat in faptul ca l-am numit nepomenitorul pomenitor, ceea ce n-ar fi trebuit sa-l deranjeze, deoarece;
   1. Recunoaste ca-si pomeneste episcopul, fie sanatosi amandoi
   2. A participat la o intalnire a nepomenitorilor unde a obstructionat discutiile, batand apa-n piua, in repetate randuri.
   3. Aduca-si aminte ca n-a fost singur…
   4. Faca bine sa nu-mi mai atribuie afirmatii pe care nu le-am rostit si nu le-am scris. Ar fi bine sa inceteze cu atacurile la adresa IPS Longhin. Asta arata in ce ape se scalda, el marele antiecumenist si anticretan. Sanatate sa-i dea Dumnezeu.

   Apreciază

 4. vedeti..!,, asta nu imi place la Preoti, că nu este legatura dragostei , zic in general. cel care pomeneste zice rau de cel care se ingradeste, cel care se ingradeste zice rau de cel pomenitor .
  unul se ingradeste , dar n-are dragoste si urăste pe cel slab care pomeneste , sau mai rau zice ca cel care pomeneste nu mai are Har si chestii de acestea. of of… nu-i unitate nici la nepomenitori, oare de ce?
  saraca lume simpla, nu mai stie cu cine sa fie.
  Sfantul Iosif cel Nou de la Partoș sa ne ajute!

  Apreciază

   1. D. Crina,
    Nici mie nu-mi place lipsa de dragoste dintre preoti. Dragostea noastra pentru cei ce-au cazut in schisma, n-a incetat. Din pacate, aceasta dragoste se manifesta intr-un singur sens. Daca aveti solutia, spuneti-li-o schismaticilor. poate se vor intoarce spre noi, si vom fi asa cum am fost acum un an. Din pacate dumneavoastra ne puneti pe toti in aceasi oala, fara discernamant. Ne amestecati cu diversionistii, cu cei care au provocat schisma, desi noi ne-am straduit sa o evitam. Acum cel putin nu mai avem turnatori, securisti si diversionisti printre noi. Si stiti care-a fost rezultatul? Am avut o reuniune, mai restrnsa, extrem de benefica, ceea ce inseamna ca s-a facut curatenia.
    Stiu ca printre credinciosii ingradit de erezie e o mare confuzie, caci confuzie a dorit si diavolul. Noi ne straduim cu putinele noastre puteri sa asezam lucrurile in matca lor fireasca. Ne straduim sa explicam oamenilor. Am un articol mai vechi ,,Situatia actuala a nepomenitorilor…” in care m-am straduit sa clarific mai multe lucruri. Cine va cauta cu sinceritate adevarul, il va afla pana la urma. Inchei cu urarea ardeleneasca ,,Dumnezeu sa va imburde in rai”. Doamne ajuta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: