COMUNICAT

 

Noi, semnatarii acestui Comunicat, care ne-am îngrădit de ereziile introduse în Biserică prin pseudo-sinodul din Creta, văzând starea de pasivitate vinovată în care se complace ierarhia română; având libertatea exprimării adevărului, ca dar primit de la Dumnezeu; ştiind că avem datoria de apăra Sfânta Credinţă Ortodoxă prin cuvânt şi faptă; având simţământul că suntem mădulare ale Trupului tainic al Lui Hristos, ,,iar dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună’’ (I Corinteni 12, 26); văzând gravele abateri de la Credinţa şi rânuielile canonice ale Bisericii Ortodoxe, săvârşite de Sanctitatea sa, Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu, respectiv ereziile pe care le-a susţinut în Creta şi, mai recent, demersul de acordare a autocefaliei unei facţiuni schismatice din Ucraina, ne adresăm Păstorilor şi fraţilor noştri din Sfânta Biserică Ortodoxă de pretutindeni, afirmând:

1.Sprijinim, prin rugăciune, pe IPS Onufrie şi întreaga Ierarhie canonică şi legitimă a Sfintei Biserici Ortodoxe Ucrainene, în strădaniile grele de acum de a păstori Turma lui Hristos şi a o conduce spre Împărăţia cerurilor.

2.Considerăm că Biserica Ortodoxă din Ucraina este parte a Patriarhiei Moscovei şi a întregii Rusii, şi nu se cuvine ca această stare canonică să fie tulburată de pretenţii şi acţiuni nesăbuite ale vrăjmaşilor Sfintei Ortodoxii.

3.Dezaprobăm faptele Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului, care de multă vreme a căzut în erezie, iar acum a început să provoace schismă în Biserica lui Hristos. Îl rugam să se pocăiască, să-şi ceară iertare şi să retragă imediat cei doi exarhi trimişi la Kiev. Dacă va persista în această atitudine duşmănoasă faţă de Sfânta Ortodoxie, Îl vom ruga pe Dumnezeu Cel Atotputernic să-l înlăture din scaunul patriarhal, pe care-l ocupă cu nevrednicie.

4.Rugăm pe Ierarhii iubitori de Hristos de pretutindeni să-şi unească strădaniile pentru întrunirea unui Sinod Ortodox, care să condamne sinodul eretic din Creta şi să apere Biserica Ortodoxă Ucraineană de silniciile la care este supusă.

5.Chemăm pe toţi iubitorii de Hristos, mădulare ale Trupului Său tainic, să înalţe rugăciuni stăruitoare către Atotputernicul Dumnezeu pentru binele Sfintei Biserici, având credinţa neclintită că ,,nici porţile iadului nu o vor birui’’(Matei 16, 18).

Ieromonah Grigorie Sanda

Preot Ioviţa Vasile

 

 

Canon de rugăciune pentru cei bolnavi de epilepsie

 Stiinţa medicală nu cunoaşte cauzele şi provenienţa acestei boli. Părintele Cleopa spunea că este o boală demonică, prin urmare tratamentul va fi duhovnicesc. Un apropiat, sau însuşi bolnavul va împlini acestea:

 • Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul (de 3 ori)
 • Acatistul Sfântului Acoperamânt al Maicii Domnului (de 3 ori)
 • Acatistul Sfântului Pantelimon (de 3 ori)
 • Cel bolnav se va spovedi şi va primi Sfânta Împărtăşanie în fiecare lună, timp de un an
 • Bolnavul va fi pomenit la Sfânta Proscomidie, vreme de un an

 

 

7 gânduri despre „COMUNICAT”

 1. Rugaciune catre Sfantul Iosif cel Nou de la Partos
  Preabunule si intru-tot-laudate Parinte Iosife, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta la a ta folosire si cu rugaciune fierbinte te cheama pe tine, grabeste de ne ajuta si noua celor ce cu credinta si cu dragoste savarsim pomenirea ta, stand rugator catre Atotmilostivul Dumnezeu, pentru ca dreapta credinta sa se intareasca si sa sporeasca si toata crestinatatea sa fie ingradita si pazita prin sfintele tale rugaciuni, de certurile cele lumesti si de toata dezbinarea si neintelegerea. Si pentru ca Domnul Dumnezeul nostru sa ne acopere si sa ne apere de tot raul: de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de incalcarea noastra de alte neamuri, de robie, de prapadul razboiului, de toate bolile si ranile cele aducatoare de moarte si de cumplita moarte cea prin dezlantuirea puterilor fara de zagaz ale firii. Roaga pe Ziditorul tuturor, facatorule de bine, sa dea: pace lumii, liniste vazduhurilor, ploaie la buna vreme, roada imbelsugata pamantului, bunastare poporului, intelegere sotilor, ascultare copiilor, iubire de fii parintilor, dragoste frateasca tuturor, indreptare pacatosilor, spor duhovnicesc celor alesi, ravna multa catre Domnul, preotilor, virtute calugarilor, inalta intelepciune ierarhilor si sanatate tuturor. Iar pe noi cei ce ne-am adunat la aceasta sfanta pomenire a ta, ne miluieste, indraznitorule catre Dumnezeu. Ca, prin mijlocirea ta, cu folosinta rugaciunilor tale si cu harul lui Hristos Dumnezeu, viata lina si fara de pacat sa ni se daruiasca, spre a vietui cu buna cuviinta in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga, la infricosatoarea judecata a toata lumea, sa fim scutiti, si in partea celor de-a dreapta sa ne invrednicim a fi, impreuna cu toti cei din veac bineplacuti Domnului. Amin.
  Rugaciune speciala catre Sfantul Iosif cel Nou de la Partos
  Cu umilinta si evlavie ne plecam astazi genunchii inaintea slavei Marelui Dumnezeu, Cel ce te-a marit pe tine, Preasfinte Parintele nostru Iosife, si prinos de cinstire si de multumita ii aducem, pentru ca ni te-a daruit fierbinte rugator si puternic ocrotitor in ceruri. Ca tu, ca un izbavitor ai fost trimis, de sus, dreptmaritorilor crestini din partile Banatului, la vreme de stramtorare; si, ca un bun pastor si parinte, cu dragoste si cu intelepciune, i-ai pastorit pe dansii, chip de smerenie, de infranare si de curatie facandu-te tuturor, cu nevointele tale pustnicesti, cu postul, cu privegherea si cu rugaciunea. Pentru aceasta, inca mai-inainte de mutarea ta la vesnicele locasuri, te-ai invrednicit de darul cel mai presus de fire al minunilor; cununa biruintei s-a impletit tie in ceruri, si la cetele sfintilor si ale dreptilor, celor ce, de la inceputul veacului, au bineplacut lui Dumnezeu, te-ai adaugat. Iar noua, pe pamant, ai binevoit a ne lasa cinstitele tale moaste, ca pe un izvor de daruri si tamaduiri celor ce alearga la tine cu credinta. Drept aceea, si noi acum, cu bucurie si cu dragoste te laudam pe tine, sfinte ierarhe, si cinstire de obste facandu-ti, cu evlavie sarutam sfintele tale moaste si cu smerenie ne rugam tie: ocroteste Biserica ta, tara aceasta si pe toti cei ce cu credinta si cu dragoste cheama intr-ajutor numele tau cel sfant. Si ca unul ce stai inaintea fetei Ziditorului tuturor, indraznire avand catre Dansul, ajuta-ne cu mijlocirile tale si roaga-L, parinte sfinte, milostiv sa fie noua,
  iertare de pacate sa ne daruiasca si de toata reaua intamplare sa ne izbaveasca; credinta cea dreapta sa o intareasca; intaratarile eresurilor sa le strice, cu puterea Preasfantului Sau Duh; dragostea sa o inmulteasca; ura sa o stinga; razboaiele sa le inlature si pacea a toata lumea desavarsit sa o intemeieze. Si asa, virtutilor tale urmand, Sfinte Iosife, neincetat sa sporim in credinta, in dragostea catre Dumnezeu si catre aproapele si in toata fapta cea buna, ca sa ajungem toti la limanul cel mult dorit al mantuirii. Si, laudand, pana la sfarsitul veacului, pururea cinstita pomenirea ta, cu inimi curate sa cantam: Marire Tie, Dumnezeule, Cel mare si minunat intre sfinti, in vecii vecilor. Amin.

  Apreciază

  1. Multumesc. Rugaciune ne trebuie noua, nu potcoave de cai morti si dispute inutile.
   O data am avut si eu posibilitatea de a ma inchina Sfantului Iosif. Oare mai zboara pasarile deasupra catedralei la ziua Sfantului? Asa am auzit de la voci vrednice de crezare.

   Apreciază

 2. Un comunicat plin de dragoste frateasca,care se ridica prin vitejia si dreapta socoteala a cinstitilor Parinti semnatari, impotriva urgiei declansate de Patriarhul Bartolomeu, cel care se pare ca nu doreste sa devina prin fapte,aducator de pace in lumea ortodoxa .
  Subscriem cu emotie,la acest comunicat,declarandu-ne intr-un duh,intr-un suflet si o simtire cu vrednicii slujitori ai lui Hristos,Domnul nostru Cel Vechi de Zile
  Cui slujeste acest vremelnic „profesor al schismei”?
  In nici un caz Dreptului Judecator!
  Caci faptele il vadesc a fi fara mila,incalcator al poruncilor divine, ale sfintelor canoane si dogme .
  Ii pasa ca numele sau nu va mai fi pomenit in timpul Sfintelor Liturghii,acest iubitor de marire si slava desarta?
  Biserica nu trebuie folosită pentru punerea în aplicare a planurilor politice,asa cum face acum guvernul ucrainean , jucând un joc geopolitic între Rusia și NATO.
  Înaltul Mitropolit Serafim din Kythira,s- a adresat recent Patriarhului Bartolomeu, chemându-l să se pocăiască de relațiile sale cu schismații ucraineni.
  Subliniind faptul că Biserica nu ar trebui să fie folosită ca un instrument naționalist, el a subliniat că „Biserica este poporul lui Dumnezeu care se mișcă în timp spre Împărăția lui Dumnezeu și de aceea ethno-filetismul este o erezie”.

  „Prin urmare, nu vorbim despre Bisericile naționale, ci despre poporul lui Dumnezeu, Biserica, care include pe toată lumea: ruși, greci, bulgari, sârbi și aceia care acceptă credința în Iisus Hristos”, a afirmat Mitropolitul Serafim.

  Inalt Prea Cuviosia Sa,a atentionat guvernul ucrainean: „Faceți un joc teribil de geopolitic și geostrategic între NATO și Federația Rusă, înțelegeți astfel că aceste lucruri nu pot fi folosite ca instrumente în Biserică”.

  Mitropolitul Serafim, subliniazaă în mod repetat că autocefalia nu poate fi acordată decât bisericii canonice, condusă de Preafericitul Părinte Metropolitan Onuphry din Kiev și din întreaga Ucraina, și care nu a cerut autocefalie. Mai degrabă, autocefalia a fost solicitată de președintele Poroșenko și de „Patriarhul” Filaret al „Patriarhiei de la Kiev”, pe care Mitropolitul Serafim o considera schismatică și excomunicată.
  „Schismatică, după cum știm, nu este Biserica, dar comuniunea cu ei este interzisă de către canoanele Divine și sfinte și de Conciliile Apostolice și Ecumenice. De ce atunci această perseverență a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu în recunoașterea schismaticilor ca pe o Biserică autocefală? A provoca schisme și diviziuni în Biserica universală și apostolică a lui Hristos? „isi continua Mitropolitul Serafim ,declaratia sa.
  Suntem chemati la rugaciuni puternice ,din inima, catre Mantuitorul Hristos ,pentru ca schismele si divizarile sa inceteze.

  Apreciază

  1. Sa nu ne miram prea mult de actiunile lui Bartolomeu. Asa i s-a ordonat, asa face. Un rau imens. Dumnezeu va pune hotar rautatii lui si vom vedea ce va face cand va ajunge la acel hotar. ,,Intreste, Dumnezeule Sfanta si Dreapta Credinta a dreptmaritorilor crestini si Sfanta Biserica Ta o pazeste in veacul veacului. Amin.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: