Religie si ,,religii”

,,Religie’’ est un cuvânt sfânt, deoarece defineşte o realitate sfântă. Înţelesul primar al acestui cuvânt este acela de ,,legătură a omului cu Dumnezeu, cu singurul Dumnezeu adevărat, Creatorul lumii’’. Din păcate, viclenia diavolului şi firea pervertită a oamenilor care-i slujesc, au făcut ca sensul acestui cuvânt să fie deturnat, încât, în accepţiunea lor, acesta defineşte şi alte realităţi, potrivnice lui Dumnezeu, cum sunt budismul, islamismul, confucianismul, şintoismul şi multe altele, care mijlocesc omului nu cunoaşterea adevăratului Dumnezeu, ci o legătură cu lumea întunecată a duhurilor rele. Cu alte cuvinte, ,,religie’’ poate însemna şi legătura omului cu diavolul, ceea ce este absurd în gradul cel mai înalt. Fiind definite toate drept religii, în mintea omului neavizat se naşte o păgubitoare confuzie. S-a afirmat apoi că fiecare ,,religie’’ ar deţine o parte de adevăr, iar adevărul integral, deplin, s-ar obţine prin unirea tuturor religiilor într-o religie unică, exact ceea ce-i este necesar antihristului pentru a se da pe sine drept dumnezeu şi a se substitui lui Dumnezeu (cf. II Tesaloniceni 2, 3-4).

După ce au stricat sensul adevărat al cuvântului ,,religie’’, necredincioşii s-au ocupat de ,,întemeietorii de religii’’ şi L-au aşezat în rândul lor şi pe Domnul şi Dumnezeul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, ca întemeietor al Creştinismului. În acest fel, Creatorul a fost pus pe picior de egalitate cu creatura, Dumnezeu a fost socotit în acelaşi fel cu impostorii istoriei Buda, Mahomed, Confucius. În această capcană au căzut, din păcate, şi unii teologi sau slujitori bisericeşti.

În faţa acestor aberaţii, proferate de vrăjmaşii lui Dumnezeu, vom afirma cu tărie că Domnul nostru Iisus Hristos S-a făcut Om prin întrupare, fiind Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat şi din voia Sa cea Sfântă a întemeiat nu Creştinismul cu puzderia de secte, care de care mai absurde, nici bisericile mincinoase, ci Una Sfântă Sobornicească şi Apostolească Biserică, depozitara, păstrătoarea şi apărătoarea Revelaţiei Dumnezeieşti curate, autentice, fără adaosuri ori omisiuni, fără răstălmăciri. Fiind singura deţinătoare a Adevărurilor veşnice şi mântuitoare, Biserica Ortodoxă le propovăduieşte tuturor pentru a-i conduce pe calea mântuirii spre împărăţia lui Dumnezeu. Este motivul pentru care credem cu tărie ceea ce spunea în vechime Sfântul Ciprian, anume că ,,în afara Bisericii nu există mântuire’’.

Preot Ioviţa vasile

 

Canon de rugăciune pentru aducerea celor neascultători la Sfânta Credinţă Ortodoxă

 • Psaltirea (de 3 ori)
 • Întâiul Paraclis al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu
 • Acatistul Sfântului Stelian
 • Acatistul Sfântului Gherasim Kefalonitul
 • Milostenie, după puteri, făcută unui om nevoiaş (diecret, fără a se şti cine a făcut-o)
 • Ajunare miercurea şi vinerea, cel puţin până la amiază (trei săptămâni la rând)
 • În trei Duminici, dar de prescuri şi vin la Sfântul Altar (cu pomelnic)

 

 

 

 

 

 

 

3 gânduri despre „Religie si ,,religii””

 1. Suntem un popor obosit,vandut,chinuit,exterminat in inchisori politice,gulaguri si lagare de munca dupa modelul comunisto-sionisto-sovietic,tributar ocultei mondiale- umilit,manipulat,injosit in propria lui tara,de venetici,straini de neam, conducatori politici vanduti satanei si stapanilor vremelnici ai neamurilor din rasarit sau apus.
  A vota Da la referendum ,este o marturisire impotriva statului totalitar ,care se foloseste de minoritatile sexuale,pentru a lovi in familie,in credinta stramoseasca,in libertatea si identitatea individuala straina de ideologii,in sanatatea fizica si psihica a omului.
  Asistam,acum la doua saptamani inainte de referendum, la minciuni si manipulari de tot felul,la scorneli ale raului deghizat,pentru a invrajbi romanii intre ei,facand drum Revolutiei sexuale cu toate urmarile ei nefaste.
  Cat de tare se aude mustrator, glasul Apostolului pentru cei care au „urechi de auzit”:
  *18.Fugiţi de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârşi omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuieşte în însuşi trupul său.
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  Incercam sa distingem drumul drept ,inotand intr-un ocean de imoralitate,propagata cu indarjire prin toate mijloacele de mass-media.
  Impotriva celor 3 milioane de semnatari pentru declansarea referendumului s-au ridicat 150 de organizatii adverse,care nu au avut castig de cauza.
  „România în ițari, cu opinci și ochelari de cal. Anunțatul referendum este de un penibil nebun. Paseism neghiob, idilism rural, pășunism în zdrențe (…) Se poate face referendum despre orice. De pildă despre sexul îngerilor. Sau despre exportul de magiun.” (comentariul lui Vladimir Tismăneanu-politolog,de origine evreiasca, fiul militanților comuniști ,al cominternistului Leonte Tismăneanu și Hermina Marcusohn )

  Progresistii uniti in orgnizatii de tot felul,incearca cu disperare sa arate asa-zisele esecuri ale familiei,propagand libertatea cu orice pret,libertatea fara Dumnezeu,pervertind mintea copiilor si adolescentilor intr-un mod cinic si injositor.
  Sa privim cu atentie si discernamant cum minoritatile cu diferite orientari sexuale ,iau locul proletariatul pauper,din revolutia bolsevica marxist-leninista,caci nu-i asa ,faclia revolutiei trebuie purtata mai departe cu orice pret.
  Tarile europene care au votat pentru casatoriile homosexuale,au dat votul descrestinarii tarii ,intrand intr-un abis pagan,exemplul Irlandei,care nu poate fi combatut de nimeni.

  „**Cine are urechi de auzit sa auda! striga Prietenul omenirii, Prietenul tuturor celor asupra carora se reped negrele rapitoare ale vazduhului ca asupra unui ogor al nimanui.
  Striga a primejdie. Striga ca sa arate singura, stramta cale de scapare din stricaciunea si valvataia lumii. Striga ca sa se vada ca aici nu sunt in joc haine, pamanturi sau case, ci insasi viata.
  Nu striga de manie asupra oamenilor, ci striga ca o mama care isi vede copiii incoltiti de serpi.”
  Oare dorim sa fim mustrati de Atotmilostivul Hristos,ca nepasatori ,trandavi si slabi,precum glasuieste Sf.Ioan Gura de Aur?
  Caci”Nu pierim din pricina celor pe care le facem, ci din pricina celor pe care le-am neglijat.”

  *Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel(6;19,20)
  **Sfantul Nicolae Velimirovici, Predica la Duminica Samanatorului

  Apreciază

 2. Acceptarea casatoriilor homosexuale este un exemplu al departarii de Dumnezeu,acolo unde elitele illuminati vor sa aduca omenirea.Iadul si-a deschis abisul.
  Doua stiri bantuie ca un strigoi paginile de ultima ora:prima casatorie gay din istoria familiei regale britanice,si acuzarea primarului gay din Seattle de agresiuni sexuale impotriva a 5 copii minori.
  La noi,asa zisii intelectuali atei ,vehiculeaza idei aiuristice care anesteziaza mintea celor slabi,trandavi si nepasatori.
  *Andrei Cornea de la revista „22”, fiul ideologului comunist Paul Cornea: „Voi boicota referendumul din mai multe motive, inclusiv cele de mai sus, amintite de Mircea Cărtărescu. Refuz să acord statului zis secular posibilitatea de a impune oamenilor un bine, fie acesta și al majorității. Refuz să accept că două persoane mature și responsabile de același sex nu pot forma o „familie”, dacă o doresc.”

  Așadar motivul nu pare să fie legat de „drepturile omului” ci de „drepturile homosexualilor”, asupra cărora scriitorul principal al editurii Humanitas și autorul romanului „Travesti” s-a mai exprimat de-a lungul anilor. Astfel, Cărtărescu scria pe pagina sa de Facebook, ca „În privința căsătoriilor intre persoane gay, de pilda, punctul meu de vedere e unul, cred, de bun simt: de ce nu? Pe cine prejudiciază acest lucru? E vorba de căsătorii civile, care-ar trebui garantate de legi ale statului, aceleași pentru toți cetățenii. Dacă persoanele gay vor să se căsătorească, e firesc sa aibă acest drept în calitatea lor de cetățeni.”

  Pentru Mircea Cărtărescu „familia tradițională este un concept rătăcit în istorie, în vremea în care femeia se ocupa doar de casă și copii, iar bărbatul îi întreținea pe toți, un concept care a eșuat inclusiv pentru generația părinților noștri, care a venit la oraș”, după cum afirma într-un interviu pentru Digi24 de anul trecut.

  „Acest referendum pentru familia tradițională este total dizgrațios și lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este vorba de o overreaction a unei comunități foarte mari împotriva unei minorități puțin signifiante și puțin vocale și care are un trecut de discriminări clare”, declara Cărtărescu.

  „În țările mai decente ale lumii, gay-ii, travestiții și lesbienele sunt priviți ca niște exuberante pete de culoare într-o lume uniformizată. Paradele gen Gay Fest, în unele locuri adevărate carnavaluri, sunt atracții turistice și ocazii de divertisment. Din păcate, mulți dintre noi, cei din Estul împotmolit în prejudecăți, nu avem față de acești oameni, oameni pur și simplu, nici mai buni și nici mai răi decât noi, decât cele mai primare reflexe de represiune”, scria Cartarescu intr-un editorial din 2008, acuzându-i pe credincioșii care protestau față de parada homosexualilor de „înapoiere”.

  https://www.activenews.ro/externe/Prima-casatorie-regala-gay-din-istoria-Familiei-Regale.-Varul-Reginei-Elisabeta-a-II-a-si-iubitul-au-devenit-soti-152790

  https://www.activenews.ro/externe/Monstru-cu-chip-de-om.-Primarul-homosexual-din-Seattle-a-demisionat-dupa-ce-a-fost-acuzat-de-violarea-a-cinci-copii.-Unul-dintre-copii-s-ar-fi-aflat-in-plasamentul-edilului-146287#at_pco=smlrebv-1.0&at_si=5ba9c9bbca0d92ef&at_ab=per-2&at_pos=2&at_tot=4
  *https://www.activenews.ro/stiri-social/Cartarescu-sustine-casatoriile-homosexualilor-in-Romania-si-se-opune-Referendumului-%E2%80%9Etotal-dizgratios-si-lipsit-de-temei-152713

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: