O minunată rugăciune a Sfântului Ioan Gură de Aur către Preabunul Dumnezeu

Sfântul Apostol Pavel îi îndemna pe cei din Biserica Tesalonicului: ,,Rugaţi-vă neîncetat. Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi’’ (I Tesaloniceni 5, 17-18). Voi reproduce o minunată Rugăciune a Sfântului Ioan Gură de Aur, dintre cele rostite la ceasurile dimineţii, cuprinsă în cărţile bisericeşti. Te sfătuiesc, cinstite cititorule, să o rosteşti cu toată evlavia şi fără grabă: ,,Doamne, nu mă lipsi pe mine de binele Tău cel ceresc. Doamne, izbăveşte-mă de muncile cele veşnice. Doamne, de am greşit fie cu mintea, fie cu gândul, sau cu cuvântul, sau cu lucrul, iartă-mă. Doamne, izbăveşte-mă de toată neştiinţa şi uitarea. De neîndrăznirea şi de nesimţirea cea împietrită. Doamne, izbăveşte-mă de toată ispitirea. Doamne, luminează-mi inima pe care a întunecat-o pofta cea rea. Doamne, eu ca un om am greşit, iar Tu, ca un Dumnezeu îndurător, miluieşte-mă, văzând neputinţa sufletului meu. Doamne, trimite mila Ta întru ajutorul meu, ca să preaslăvesc preasfânt numele Tău. Doamne Iisuse Hristoase, scrie-mă pe mine, robul tău, în cartea vieţii şi-mi dăruieşte sfârşit bun. Doamne Dumnezeul meu, deşi n-am făcut nici un bine înaintea Ta, dă-mi, după harul Tău, să pun început bun. Doamne, stropeşte inima mea cu roua harului Tău. Doamne al cerului şi al pământului, pomeneşte-mă pe mine, păcătosul, ruşinatul şi necuratul robul Tău întru împărăţia Ta. Doamne, primeşte-mă întru pocăinţă. Doamne, nu mă lăsa pe mine. Doamne, nu mă duce pe mine în ispită. Doamne, dă-mi cuget bun. Doamne, dă-mi lacrimi şi aducere aminte de moarte şi umilinţă. Doamne, dă-mi cuget ca să mărturisesc toate păcatele mele. Doamne, dă-mi smerenie, curăţie şi ascultare. Doamne, dă-mi răbdare şi voie nebiruită şi blândeţe. Doamne, sădeşte în mine rădăcina bunătăţilor şi frica Ta în inima mea. Doamne, învredniceşte-mă să Te iubesc cu tot sufletul şi gândul meu şi să fac în toate voia Ta. Doamne, apără-mă de oameni gâlcevitori, de diavoli şi de patimile trupeşti şi de toate celelalte lucruri necuvioase. Doamne, ştiu că faci precum voieşti Tu, deci să fie şi întru mine, păcătosul, voia Ta; că binecuvântat eşti în veci. Amin’’.

Nevrednic rob al lui Iisus Hristos

 

 

7 gânduri despre „O minunată rugăciune a Sfântului Ioan Gură de Aur către Preabunul Dumnezeu”

 1. Părinte:
  UPDATE: Mesaj de la Dragonu
  De-a lungul carierei mele muzicale am demonstrat ca nu am facut nici un compromis si nu am semnat cu nici o casa de discuri tocmai ca sa-mi pastrez integritatea si credibilitatea artistica si nici acum nu m- as fi injosit sa iau bani de la Psd asa cum ma acuza unii din posturile de mai jos!! Daca vroiam bani nu cantam in cluburi mici din Romania pe o intrare de 15 lei traind de pe o zi pe alta! Pentru cei care nu stiati eu cu Cedrea si cu Sisu suntem printre primii 50 de oameni din Romania care am semnat pt ACEST REFERENDUM inainte ca Dragnea sa fie la putere. Deci daca v-am chemat atat de vehement la vot e pt ca tin cu adevarat la familia traditionala eu insumi avand 4 copii deci sunt obligat sa lupt pt viitorul lor ca sa nu invete la scoala in clasele mici ca materie obligatorie Educatia sexuala unde se invata despre perversiuni si cum ca ar fi ok daca sunt gay sau lesby si chiar sa fie incurajati sa mearga pe acest drum cum se intampla deja in alte tari unde si pedofilia a fost legalizata tot sub pretextul iubirii si al libertatii. Si in ultimul rand acest referendum nu a fost generat de PSD ci de cele 3 milioane de semnaturi ale oamenilor care si au dorit asta deci este un referendum APOLITIC si singurul act democratic pe care l-am vazut in Romania in ultimii ani. Deci daca exista democratie si libertate in Romania atunci de ce sunt atat de injurat si hulit? Pentru ca sunt LIBER ?”

  Apreciat de 1 persoană

  1. Respect pentru acest om care a pus umarul pentru referendum. Sa nu se tulbure pentru faptul ca e injurat si hulit. Cred ca mai mult l-ar deranja niste laude fatarnice, nemeritate. De astazi, facem parte dintr-o minoritate, cea a romanilor care am votat pentru ca Legile lui Dumnezeu sa nu fie inlocuite cu legile si spurcaciunile sodomite. Important e ca ne-am situat de partea lui Dumnezeu. Majoritatea sa se alature paradelor sodomite ca totul sa fie in regula. Macar stim cum stam ca popor. Ce va urma, vom vedea. Tare ma tem ca niste pedepse se vor abate peste Romania. Doamne ajuta. Doamne iarta-ne.

   Apreciază

 2. Ce putem sa mai zicem, de azi va trebui să ne așteptăm la ce este mai rău, când am fost la vot, ft pustiu, doar câteva persoane, românul in cea mai mare parte a dat dovadă de ft multa indiferenta

  Apreciază

  1. Draga Strajerule,
   Nu ti-am putut raspunde pana astazi, fiind internat in spital, fara acces la internet. Articolele mi le-a postat altcineva. Luni ma duc din nou la spital, apoi de joi ce vine sper sa intru in ritmul normal. Interesanta informatia cu geamul care a crapat. Probabil acolo e un cuib de ecumenisti.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s