Ecumenismul – colecţia tuturor ereziilor

,,Ecumenic’’ este, cinstite cititorule, un cuvânt bisericesc, însemnând ,,cu autoritate în toată lumea, universal’’. Astfel, Biserica Ortodoxă a lui Hristos este Ecumenică pentru că ea singură posedă învăţăturile şi mijloacele necesare mântuirii oamenilor din toate vremurile şi din toate locurile. Cele şapte Sfinte Sinoade sunt numite ,,Ecumenice’’ pentru că au statornicit învăţăturile cele drepte şi reguli de vieţuire pentru toată lumea. Patriarhiile din Constantinopol, Ierusalim, Alexandria şi Antiohia sunt ,,Ecumenice’’ deoarece sunt unite întru Hristos şi propovăduiesc, împreună cu celelalte Patriarhii, adevărul mântuitor.

Din păcate, acest cuvânt a fost confiscat şi deturnat de la sensul lui adevărat. Aşa a apărut un cuvânt derivat, ,,ecumenism’’, care nici nu este cuprins în dicţionarele normative ale limbii române, dar care s-a impus în limba vie. Ecumenism ar fi, în prezentarea partizanilor săi, efortul sau mişcarea de unire a tuturor ,,bisericilor’’, în duhul ,,dragostei’’ şi al ,,păcii’’. Iniţiatorii ecumenismului au fost oameni păgâni, necredincioşi sau rău-credincioşi, urmaşii acelora care au rupt mereu din trupul Bisericii şi au constituit mulţimea de secte şi ,,biserici’’ mincinoase. Prin urmare, dezbinătorii vor să fie acum unificatori!

Pretenţia lor este absurdă şi irealizabilă din mai multe motive. Întâi, există o singură Biserică, ,,Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească’’, deschisă mereu şi dornică să primească pe toţi cei rătăciţi. Neexistând alte biserici, este de la sine înţeles că nu are cu cine să se unească. Rămân atunci sectele şi adunările eretice, având ca unică modalitate de unire întâi renunţarea la ereziile pe care le proferează şi apoi unirea cu Biserica lui Hristos. Nu dau nici un semn că ar voi să urmeze această cale. Dimpotrivă, se învârtoşează, se întăresc în rătăcirea lor. Chiar catolicii, cu toate ramificaţiile lor, nu sunt Biserică, ci adunare eretică şi schismatică, de vreme ce s-au rupt în 1054 din trupul Bisericii.

Reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe în  organismele ,,ecumenice’’,  spun că fac misiune şi mărturisesc Credinţa Ortodoxă. Fals! Niciodată nu apără Dreapta Credinţă, iar aducerea rătăciţilor în sânul Bisericii e socotită prozelitism, care e interzis cu asprime. Aceşti ,,reprezentanţi’’ nu pot aduce măcar un singur exemplu de eretic pe care l-ar fi adus în Biserică. Şi-atunci ne întrebăm: ce rost mai are prezenţa lor acolo? ,,Rostul’’ ne este cunoscut. Ecumenişti vor unirea tuturor într-un amalgam, într-o mixtură eretică în care să se piardă Biserică Ortodoxă, iar acest amalgam să fie religia unică a viitorului, care nu-L va avea pe Dumnezeul Adevărului, ci pe spurcatul antihrist. Ce nu vor să înţeleagă ecumeniştii este adevărul că Biserica nu poate fi unită cu ereticii, nici nu poate fi biruită, cum Mântuitorul a spus: ,,Voi zidi Biserica Mea şi nici porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18). Ierarhii nu au ce căuta în adunarea ecumeniştilor, hulitori ai lui Hristos şi ai Maicii Domnului si a tot ce este sfant.

Preot Ioviţa Vasile

25 de gânduri despre „Ecumenismul – colecţia tuturor ereziilor”

 1. Un articol in care am trait fiecare cuvant ca pe vremea prea cucernicilor parinti Cleopa,Arsenie,Justin,Ioanichie,care dadeua de pamant cu ecumenismul de fatada!!!

  Apreciază

  1. Sunt un privilegiat deoarece am avut marea cinste de a fi primit in chilie de Parintele Cleopa, la fel de Parintele Iustin. Cu Parintele Ioanichie ne-am intalnit in grup. Regretul meu este ca n-am stiut mai mult despre Parintele Arsenie si nu l-am cautat. Am scris un articol despre Cuviosia Sa prin care am respins murdariile ce i s-au pus in seama de vrajmasi. Nadajduiesc sa-l intalnesc in imparatia lui Dumnezeu. Doamne ajuta.

   Apreciază

  1. M-am referit la Parintele Arsenie Boca despre care abia auzisem de la unul din profesorii din Seminar. Vorbea elogios despre dansul. Era vremea comunismului. Parintele Arsenie Papacioc mi-e drag pentru franchete si fermitate.
   Merge metoda de care mi-ati scris. Deocamdata o folosesc pentru copiere in fisiere proprii. Cand voi posta pe blog (imagine+text) voi vedea. Cred ca va merge si acolo. Multumesc. Doamne ajuta.

   Apreciază

   1. iertati, dar precis ovidiu mai sus , s-o fi referit la pr. Arsenie P.
    nu are ce cauta pr. Arsenie B. printre cei trei parinti cu adevarat ortodocsi.
    va inteleg, dar nu ma tem sa spun ce consider .
    Poate ca v-a ferit Dumnezeu sa nu va intalniti cu pr. A.B pt binele dumneavoastra.
    probabil nu erati acuma asa de ortodox si antisinod antiecumenist.
    Doamne ajuta, iertati ca iar am ajuns la acest subiect care eu l-am lasat demult in pieire. ( scos din dosarul mintii mele)

    Apreciază

 2. da, sigur părinte… trebuie discutat cu pace, nu cu zelotism nebunesc.

  Pt. mine pr. A.B. e un subiect care l-am ingropat pana la a doua venire. M-am convins ca trebuie lasat la o parte si a ramas ca un preot care nu stiu unde l-a hotărat Dumnezeu sa șadă.
  Nu mai recomand la nimeni pe pr. A.B, dimpotrivă sfatuiesc sa se foloseasca de invataturile celorlalti parinti Cleopa, Iustin P, Arsenie P. etc. care au invataturi stabile si de folos si cu cuvantul dar si cu fapta.
  Biserica de azi nu o sa se prezinte asupra acestui subiect cu dreptate pt ca e vanduta lupilor. mereu vor fii controverse.
  trebuie intrebati parintii din Sf. Munte .
  dar deja sunt care si-au spus parerea , stim si de la ei.
  daca noi nu vrem sa credem, treaba noastra…
  important e sa judecam ortodox. toate le iarta Dumnezeu, pacate omenesti, greseli calugaresti, etc…dar abaterea de la Ortodoxie se pedepseste, mai ales daca atragi si pe altii dupa tine cu reaua invatatura . ( ex. pictura eretica ) mai ales ca e pictura intr-o Sf. Biserica unde se tin slujbe.
  daca era intr-un muzeu sau alta cladire se mai accepta… Dar intr-o biserica cu o asemenea pictura groaznica nu se poate sluji . eu n-as da voie sa se tina slujbe cu picturi din acelea neortodoxe si hidoase.
  iertati.

  Apreciază

   1. M-am referit la Preacucernicul Parinte Arsenie Papacioc,nici de cum la A. Boca ,pe care il consider foarte periculos dpv duhovnicesc.Apropo ,a-ti fost vreodata la biserica pictata de Boca la Draganescu,in Teleorman?Acolo o sa va convingeti unde poate duce mandria ,o patima de care sa ne ocroteasca Prea Sfanta Treime ,Maica Domnului si toti sfanti !Amin!Va rog frumos sa va rugati si pentru mine ,pacatosul ,ovidiu.
    P.S.Preacucernice Parinte Iovita ,m-a intristat enorm titulatura de „popa de tara”,sincer va sfatuiesc sa n-o mai folositi, aceasta o stiu de la Preacucernicul Parinte Arsenie Papacioc pe care il consider sfant !Doamne ajuta!

    Apreciază

 3. si va mai zic ceva , ca sunteti de treaba :)..

  acu vreo 5 ani cand am auzit ca este un parinte ucenic al pr. A.B. am vrut neaparat sa ma duc la dansul pt ca aveam mare evlavie la pr. A.B.
  am reusit sa ajung la pr. ucenic Pantelimon din jud. Prahova , man. Turnu. m-am inchinat la crucea aceea mare de metal-bronz facuta de pr. A.B. .. luat binecuvantare …
  dar colegul cu care am fost l-a intrebat pe pr. Pantelimon unele lucruri despre pr. A.B printrevcare si ..: de ce nu este o poza cu pr. A.B cand era mai batran , de ce e numai asta cu chipul la 30-40 de ani pe care o are toata lumea ?
  raspunsul a fost : ” asa a fost el pana la 70 de ani”. sau ” asa a aratat..”…
  noa…raspuns de preot duhovnic cu par sur.
  cred ca mai traieste pr. Pantelimon…. cunoscut ca pr. de la Ghighiu. nu stiu…
  Doamne ajuta!

  Apreciază

  1. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicutei Domnului!
   Eu fiind din Ploiesti si locuiesc in Moreni ,Dambovita,am un frate intru Hristos la manastirea Turnu si pot confirma ca pr.Pantelimon a murit acum vreo 4-5 ani ,dar sincer sa fiu in prezenta lui traiam niste stari de agitatie ,neliniste,pe care le-am redescoperit cand intram in biserica dupa tradarea din Creta!ovidiu

   Apreciază

 4. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicutei Domnului!
  P.C.Parinte Iovita ,multumesc ptr. pomenire .Tot odata vreau sa-l linistesc pe fratele intru Hristos, Ciprian,si sa-i aduc la cunostinta ca la „biserica „din Draganescu ,pictata de Boca,nu se tin slujbe ,de cand a venit la Episcopia Alexandriei ,P.S. Galaction Stanga ,care impreuna cu P.S.Sebastian Pascanu,episcopul Romanatilor,sunt intru cuget ortodox ,desi au semnat dupa Creta,in urma unor presiuni imense din partea masonilor din Sinodul B.O.R.,eu ,pacatosul,cunoscandu-i de cand erau stareti la manastirea Crasna , mai sus de Valenii de Munte.Doamne ajuta!

  Apreciază

  1. Da, Doamne, sa fie precum ziceti, in privinta celor doi ierarhi. Or avea ei cuget ortodox, dar daca sunt ortdocsi numai in cuget, nu foloseste la nimic .
   Cand Sfanta Credinta Ortodoxa e primejduita si tu taci, esti complice la aceasta faradelege. Doamne ajuta.

   Apreciază

   1. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicutei Domnului!
    Cred ca trebuie sa avem putintica rabdare si mai ales dragoste fata de Sfanta Treime ,impreuna cu Maicuta Domnului,pentru ca este vremea cernerii ,o parere personala,si vorba Preacurcenicului Parinte Cleopa „Rabdare,rabdare,rabdare ,si dupa aceea o iei de la capat”!ovidiu pacatosul.

    Apreciază

   1. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicutei Domnului!
    P.C. Parinte Iovita, oare v-ati gandit cum a ajuns masonul Daniel in fruntea B.O.R.?Oare ,nu prin tactica calului troian?Deci rabdare….

    Apreciază

 5. Doamne ajuta, Ovidiu.
  Multumesc de informatii pe care nu le stiam.
  Cand a murit pr. Pantelimon ? Dumnezeu sa-l ierte , sa-l miluiasca…

  deci nu se mai tin slujbe de fel la Draganescu?
  asta e bine. a ramas atunci doar ca piesa de muzeu si de marturie a pictorului.

  Parinte Vasile…vedeti cum sunteti? adica pe pr. A.B. il scuzati si-l slaviti cu toate ca e ecumenist…
  iar de episcopii care au semnat dar au cuget ortodox îi aveti la neeclavie.
  oare nu la fel ar trebui sa spuneti si despre pr. A.B.?…
  ei ei…. poate eu nu inteleg ceva…dar asa vad..
  in fine… sa ne vedem de ale noastre ca judecatile Domnului nu le stim noi.
  Doamne ajuta!
  Ovidiu , mersi, sa traiesti..

  Apreciază

 6. Ovidiu,… am cautat pe google, si am aflat :

  „În seara zilei de duminică, 30 iulie 2017, părintele Pantelimon, ultimul ucenic al părintelui Arsenie Boca, a plecat la Domnul.
  Înmormântarea va avea loc mâine, 1 august 2017, la Mănăstirea Ghighiu.
  DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ …”

  a murit anu trecut măi! nu acu 4-5 ani !!!

  Apreciază

 7. https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=185998868935536&id=160660318136058&refid=17&_ft_=mf_story_key.185998868935536:top_level_post_id.185998868935536:tl_objid.185998868935536:content_owner_id_new.160660318136058:throwback_story_fbid.185998868935536:page_id.160660318136058:story_location.4:page_insights.{„160660318136058”:{„role”:1%2C”page_id”:160660318136058%2C”post_context”:{„story_fbid”:185998868935536%2C”publish_time”:1532465995%2C”story_name”:”EntStatusCreationStory”%2C”object_fbtype”:266}%2C”actor_id”:160660318136058%2C”psn”:”EntStatusCreationStory”%2C”sl”:4%2C”dm”:{„isShare”:0%2C”originalPostOwnerID”:0}%2C”targets”:[{„page_id”:160660318136058%2C”actor_id”:160660318136058%2C”role”:1%2C”post_id”:185998868935536%2C”share_id”:0}]}}:thid.160660318136058:306061129499414:2:0:1543651199:-1067806206484766485&__tn__=*s-R

  noa daca cititi tot de aici se observ atitudinea Arsenista cum ca toate se vor salva datorita misiunii Crucii facuta de pr. A.B.
  pregatirea pt A Doua Venire..etc…
  de parca centru Venirii va fii la Bucium
  se vede ca nu e limpede treaba!…
  prea multe pregatiri aiurea.si culmea toate se invart in spatiul Arsenie B. restu din muntii Neamtului nu exista…
  vai vai..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s