Numărul fatidic 666

 

Il găsim în Sfânta Scriptură în Cartea II Paralipomena (9, 15), unde ni se spune: ,,Greutatea aurului care i se aduse lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur’’. În aceste caz, semnificaţia materialist-economică este evidentă.

Sfântul Ioan Evanghelistul a văzut, în vremea Dumnezeieştii descoperiri, fiara antihrist cu numărul care o reprezintă: ,,Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei, căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase’’ (Apocalipsa 13, 18). Citind întregul context, cu uşurinţă observăm că fiara-om, numită antihrist, foloseşte numărul fatidic şi pierzător 666, ca un factor de presiune prin care să-i determine pe oameni să se lepede de Mântuitorul Iisus Hristos şi să primească semnul său, aducător de pedeapsă veşnică. Este uimitor cu câtă exactitate se împlineşte această proorocie în vremea noastră, căci vedem numărul acesta promovat de satanişti, politicieni, necredincioşi şi, nota bene, de cei ce se pretind a fi păstori ai Bisericii şi stau pe scaunele episcopale!

Diavolul nu poate crea nimic. El doar întinează, perverteşte, deturnează şi confiscă elemente din creaţia lui Dumnezeu. Numărul 666 este unul din lungul şir de numere aduse la existenţă de Atotputernicul, prin creaţie. Numărul în sine nu are o semnificaţie deosebită decât din momentul când este apropriat fraudulos de către diavolul, care-i conferă semnificaţii malefice. Stând în spatele acestui număr, diavolul face din el un simbol al său, de unde decurg toate relele pe care acesta le lucrează în lume. Semnul Crucii exista şi înainte de Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ca obiect de tortură al fenicienilor. Acesta capătă putere şi devine sfânt din momentul în care este asumat de Fiul lui Dumnezeu ca altar de jertfă, fiind stropit şi sfinţit prin Preasfântul Său Sânge (Evrei 9, 12-14). Când am spus că satana confiscă şi întinează elemente din creaţia lui Dumnezeu, am avut în vedere şi semnul Sfintei Cruci, pe care sataniştii îl răstoarnă cu susul în jos, voind să sugereze nimicirea Credinţei în Mântuitorul lumii şi ca dovadă a voinţei lor de a botjocori cele sfinte.

În ordinea creaţiei Dumnezeieşti, cifra şapte este sfântă. Şapte sunt zilele creaţiei (incluzând-o şi pe cea de odihnă); şapte sunt laudele bisericeşti aduse lui Dumnezeu, după cuvântul Scripturii ,,de şapte ori pe zi Te-am lăudat pentru judecăţile dreptăţii Tale’’ (Psalmul 118, 164); la Sfânta Taină a Maslului se citesc şapte Sfinte Evanghelii, şapte pericope apostolice, urmate fiecare şapte rugăciuni, şapte ectenii de cerere; rugăciunea de sfinţire a untdelemnului se citeşte de şapte ori, acesta fiind şi numărul ungerilor. Numărul şapte întreit (777) arată perfecţiunile Dumnezeieşti, imposibil de cuprins de mintea mărginită a omului.

Diavolul nu poate suferi sfinţenia, de aceea contrapune numărului sfânt şapte, numărul său căruia-i atribuie valenţe malefice. El ,,ştirbeşte’ numărul sfânt şapte (7-1=6). Şase devine astfel simbol al nedeplinătăţii, imperfecţiunii, nedesăvârşirii. Şase întreit, 666, simbolizează marea răutate a diavolului, în întregul ei. Este număr asumat (prin uzurpare) de diavolul şi slujitorii săi dintre oameni. Este imprimat pe toate produsele necesare traiului, pe acte şi documente, este folosit în operaţiunile bancare, etc., încât putem spune că ne inundă pur şi simplu vieţile. Se găseşte imprimat pe cipurile cu care slujitorii diavoleşti vor pecetlui popoarele pentru a le scoate de sub stăpânirea binefăcătoare a lui Hristos Domnul şi a le face să se închine fiarei antihristice – omul pierzării.

Când un copil este botezat prin întreita afundare, în numele Preasfintei Treimi, este apoi uns în semnul Sfintei Cruci întâi cu untdelemn sfinţit, apoi cu Sfântul Mir pe tot trupul. Această pecetluire arată că din momentul acela pruncul aparţine lui Hristos, este chemat să trăiască după poruncile Evangheliei Sale şi, drept urmare, să fie moştenitor al veşnicelor bunătăţi. Cei botezaţi cu unicul Botez valid, cel al Bisericii Ortodoxe, ne sunt înfăţişaţi astfel: ,,Şi m-am uitat şi iată Mielul stătea pe muntele Sionului şi cu El, o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau numele Lui şi numele Tatălui Lui, scris pe frunţile lor’’ (Apocalipsa 14, 1).

Aceste lucrări sfinte vrea diavolul să le substituie cu propria pecetluire, înrobindu-i pe oameni şi împingându-i spre împărăţia sa – iadul. Dacă aş avea posibilitatea, m-aş adresa celor care au fost luminaţi de Biserica Ortodoxă prin Sfântul Botez, apoi s-au lepădat de Hristos prin aderarea la ereziile sectare, ori prin faptul că s-au pus pe faţă, deplin conştienţi, în slujba diavolului, pentru blidul de linte. Aş spune un cuvânt şi celor care afirmă, cu suficienţă, că semnul diavolului nu-i poate vătăma: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea sau pe mâna lui, va bea şi el  vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi pucioasă, înainte Sfinţilor Îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor’’ (Apocalipsa 14, 9-11). Înţelegeţi, stimaţi inconştienţi? În vecii vecilor! Să nu fie! Bunul Dumnezeu să ne ferească.

Presbiter Ioviţa Vasile

11 gânduri despre „Numărul fatidic 666”

 1. Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Pireului, cere crearea de Biserici Ortodoxe autocefale în Europa

  Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Pireului, în martie 2016:
  „Deci, „Sfântul și Marele Sinod” ce urmează a se întruni, dacă într-adevăr intenţionează să fie un sinod ortodox, ar trebui să ia următoarele hotărâri-cheie:
  (…)
  3. Să creeze Biserici Autocefale în Europa, America, Canada și Australia, rezolvând problema diasporei”
  Sursa citat: [embed]http://mirem.ro/pdf/SinodCreta.pdf[/embed] p. 4-5.

  Judecând după cele spuse de Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Pireului, dacă nu retractează între timp, demersuul Patriarhiei Ecumenice de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene e unul logic, deci nu înțelegem de unde atâta opoziție față de acest demers.

  Apreciază

  1. Raspunsul nu e greu de dat.
   1. Filaret e caterisit si excomunicat, fiind schismatic. Caterisirea si excomunicarea puteau fi inlaturate de Biserica respectiva, cea care le-a pronuntat, nicidecum de papa Bartolomeu.
   2.Celalalt schismatic nu are nici macar un simulacru de hirotonie, propagand erezia ca el e auto-hirotonit. Deci amandoi sunt niste aventurieri cu care trateaza Bartolomeu. Asta spune multe.
   3. Autocefalia a fost ceruta de presedintele necredincios Porosenko. Cu ce drept?
   4. Ierarhia canonica si legitima a Bisericii Ucrainiene n-a cerut autocefalia, desi avea dreptul. Aceasta ierarhie nici nu e bagata-n seama de Bartolomeu. Lucrul acesta nu va spune nimic?
   5. Demersul de acordare a autocefaliei trebuie sa fie canonic, adica legal, nu logic.
   6. Opozitia vine din partea celor care-si dau seama de gravitatea schismei dintre Moscova si Constantinopol. Nu va cutremurati gandindu-va la amploarea acestei schisme, la raul pe care-l face Bisericii lui Hristos?
   7. IPS Serafim nu va retracta. Ce sa retracteze? Autocefalia trebuie acordata altor Biserici si la acestea s-a referit ierarhul din Pireu.
   8. Citindu-va rextul, mi-am ridicat multe semne de intrebare.
   9 Sanatate sa va dea Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Iertare parinte!
    Ioan C. a luat-o pe aratura, cu ramura „dura” a nepomenitorilor, asa ca nu e de mirare reaua credinta a celor scrise! Sa-l ajute Dumnezeu sa-si revina si sa revina la Drepta Credinta!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    1. Domnule Costel,
     Sunteti un om cu mult bun simt si-mi face placere sa schimbam idei, pe aceasta cale. Cat despre Ioan C., aceleasi ganduri bune pe care le exprimati dumneavoastra. Nici vorba sa-i port ranchiuna. Va doresc sa petreceti Sfintele Sarbatori cu multa bucurie duhovniceasca si cu dragoste pentru aproapele. Oricare-ar fi el.

     Apreciază

 2. O mica corectare, Parinte, e II Paralipomena 9:13, nu 9:15!
  De asemenea, aceasta relatare cu numarul 666 se gaseste si in cartea III Regi 10:14, doar ca in editiile mai noi acel pasaj a fost modificat din „666 de talanti de aur” in „660 de talanti de aur”. Ma mira ca au lasat neschimbata portiunea din II Paralipomena care ii deconspira. Dar daca veti verifica Bibliile mai vechi, Bibliile ortodoxe aparute inainte de anul 1980 veti vedea ca in fiecare Biblie Ortodoxa scrie 666 si la III Regi 10:14 si la II Paralipomena 9:13. Singura Biblie moderna care nu e modificata este Biblia Anania in care scrie 666 in ambele locuri.
  Pe langa faptul ca aceste modificari vor sa ascunda de cititori anumite chestii pe care le pot deduce daca citesc mai multe pasaje din Biblie (666 in Vechiul Testament si Noul Testament arata legatura dintre evrei si acest sistem satanic si indica faptul ca el este de natura economica), ele reprezinta un pericol si pentru noii credinciosi abia veniti la ortodoxie care daca sunt atenti la fiecare detaliu in timp ce citesc, vor observa aceste diferente si se vor sminti din cauza faptului ca o parte a bibliei zice ceva si cealalta altceva, indreptandu-i periculos fie spre lepadarea Ortodoxiei si spre acceptarea altor „biserici” eretice (caci biblia lor nu e modificata acolo, in ambele locuri scrie 666), fie spre ateism gandindu-se ca exista contradictii in Scripturi, caci multa lume sustine asta si citeaza.
  In rest, Dumnezeu cu mila!

  Apreciază

  1. Alexandrel,
   Consultand textul Septuagintei, am constata aceasi exprimare in cele doua locuri mentionate: ,,exacosia exiconta ex”, deci sase sute saizeci si sase. Nu vad alta explicatie decat dorinta unora de a corupe textul Sfintei Scripturi. Oricum, avem suficiente versiuni biblice care respecta adevrul. Doamne ajuta.

   Apreciază

 3. Sarut mana parinte! Nu merit calificativul, va multumesc pentru vorbele frumoase si pentru urari si… pentru tot! Dumnezeu sa va calauzeasca in tot ceea ce faceti si-I multumesc pentru ca existati in aceste vremuri cu adevarat tulburi! Aceleasi urari, de bucurie duhovniceasca si dragoste pentru aproapele, vi le fac si eu din toata inima!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

  1. Domnule Costel,
   Presupun ca inca mai sunteti pe net. ,,Asa si voi, cand veti face toate cele poruncite voua, sa ziceti: Suntem slugi netrebnice, pentru ca am facut ceea ce eram datori sa facem” (Luca 17, 10). Din pacate, putin facem din ce suntem datori. Doamne ajuta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: