Holocaustul şi antisemitismul

DEX-ul este un instrument normativ al limbii române. Definiţia pe care acesta o dă termenului ,,holocaust’’ este următoarea: ,,Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime; ofrandă, sacrificiu’’. Nu ştiu cine a folosit acest termen întâia oară spre a defini crimele comise împotriva evreilor în cel de-al doilea război mondial. Nu înţeleg cum s-a impus acest termen absolut impropriu şi nepotrivit cu realitatea dureroasă la care au fost supuşi evreii. Un spirit critic ar fi trebuit să respingă această vocabulă, de-a dreptul jignitoare la adresa urmaşilor lui Avraam. Spun jignitoare, deoarece sugerează că victimele n-ar fi altceva decât nişte animale sacrificate pe altarul zeilor. Cine e îndreptăţit, va auzi şi va face corecţia de rigoare. Este, desigur, o speranţă deşartă, căci termenul e prea înrădăcinat pentru a fi substituit cu un altul potrivit.

,,Holocaust’’ desemnează în fapt jertfa adusă lui Dumnezeu. Cel mai cunoscut text conţinând acest termen este cel din Psalmul 50, în versiunea Septuagintei: ,,Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot (olocavtomata)’’, de unde holocaust.

Nepotrivit este  şi cuvântul care desemnează o atitudine potrivnică evreilor, ,,antisemitism’’. Se ştie prea bine ca semiţi sunt toţi urmaşii lui Sem, unul din cei trei fii ai lui Noe. Arabii şi sirienii sunt la fel de semiţi precum evreii.

Presbiter Ioviţa Vasile

 

4 gânduri despre „Holocaustul şi antisemitismul”

 1. Toată lumea vorbește de holocaust (aici ne referim la presa aservită sioniștilor) însă nimeni nu vorbește absolut nimic despre cei care au finanțat și sponsorizat astfel de orori precum nazismul și bolșevismul, era unul Ellie Wiessel, care zicea: România a ucis, a ucis, a ucis, numai că acea zonă a Ardealului se afla sub ocupație hortista, inclusiv Maramureșul de unde acesta provenea, ceea ce sa și dovedit că acest Wiessel era un escroc, lucru dovedit chiar de către cei din etnia sa, acum este unul Florian la institutul ce îi poartă numele iar acesta duce o luptă acerbă împotriva a tot ce este românesc în special a ortodoxiei

  Apreciază

  1. Ca de obicei, ma surprindeti cu informatiile pe care mi le furnizati, dragul meu Mihai Strajerul. Cred ca Bunul Dumnezeu va randui sa ne intalnim vreodata in slujirea Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Mi-ar face mare placere. O rugaminte mai am. Daca stiti ceva de preotul Tudor, care e de-acolo din zona sudica, din cate am inteles, scrieti-mi si mie pe e-mail. Vreau sa ma documentez putin si sa-i raspund la niste aberatii pe care le posteaza pe net. Multumesc.

   Apreciază

 2. Apararea indentitatii ne-mozaice nu este anti-semitism.
  Definitia perversa a sintagmei „anti-semitism” ascunde realitatea anti-crestinismului manifestat de mozaici, fie jidani fie falsi jidani, khazarii – urmasi ai lui Iafet nu ai lui Sem ca sa fie „semiti”.
  Poporul evreu (descendenti lui Sem, fiu al lui Noe, si – dupoa Eber – ai lui Avraam) este disparut – dupa cum arata Enciclopedia Britannica – de vreo 2600 de ani:
  „https://www.britannica.com/topic/Hebrew
  Hebrew, any member of an ancient northern Semitic people that were the ancestors of the Jews.
  Biblical scholars use the term Hebrews to designate the descendants of the patriarchs of the Hebrew Bible (Old Testament) – i.e., Abraham, Isaac, and Jacob (also called Israel [Genesis 33:28]) – from that period until their conquest of Canaan (Palestine) in the late 2nd millennium bce.
  Thenceforth these people are referred to as Israelites until their return from the Babylonian Exile in the late 6th century bce, from which time on they became known as Jews.”
  ––––––
  Sigur, este cultura evreiasca, istorie evreiasca dar azi avem „israeli” si nu „israeliti”, avem pseudo-jidani care-si spun „Jew” dar sint caucazieni aparent/fatarnic trecuti la cultul lui Moise dar pastratori ai Luciferianismului = cultul lui Ba’al/Belzebut cosmetizat drept Talmudism Babilonian.
  Acesti falsi jidani sint inventatori ai Israelului – sionistii si ai fictiunii holocaustului
  (http://gandeste.org/general/cartea-senzationala-a-lui-gerard-menuhin-vorbeste-despre-cea-mai-mare-minciuna-din-istorie/78809) in care din 15 milioane de persoane inainte de razboi au ramas tot 15 milioane…. care au dat morti in lagare DE MUNCA – era razboi si trtebuoa sa-si „scoata” mancarea…. (erau bolsevici, comunisti, ca ceilalti au plecat cu averi cu tot si familiile conform acordului HAAVARA semnat de Hitler cu Rabinul Ierusalimului) asa cum au murit slavi si tigani si germani opozanti – asa e la razboi!
  Nu s-a gasit nici o camera de gazare… deja au scazut cifrele de la 6 milioane la 1 milion da’ storc bani prin coruptii lor tocmiti sa conduca politic statele cu cetateni mintiti diabolic.
  Nu sint semiti dar sint maestri ai deghizarii si furtului de identitate.
  Convertitii fatarnic sint musulmani donmeh (Ataturk, Erdogan), papistasi = maranos (Fidel Castro), musulmani wahabbiti (originari din un jidan din Irak care a fondat Arabia Saudita), … sectanti „crestini” – cum e Trump de exemplu si [prea multi] altii.
  ––––––––––
  Iata ce spune unul dintre ei despre „misiunea” lui de parlamentar al SUA :
  https://www.youtube.com./watch?v=Qh8rpFTVBuM
  Senator Schumer says God made him a guardian of Israel
  Democratic Senator Charles (Chuck) Schumer speaking at the AIPAC Annual Policy Conference in 2010.
  –––––––––-
  Iata ce spune – avertizeaza – unul dintre ei:
  https://invidio.us/watch?v=hAgYBcc4bX4
  Benjamin Freedman’s 1961 Warns America About The Talmudic Jews
  ––––––––––
  Iata ce spune o fost ministru de Externe a Israelului:
  Israeli Minister „We always use the anti-Semitism trick or bring up the Holocaust”

  –––––––––––
  Iata pacaleala cu Jurnalul Anei Frank:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=4297
  Anne Frank’s diary: Another holocaust myth?
  –––––––––––
  Iata cartea lui Henry Ford:
  http://www.biblebelievers.org.au/intern_jew.htm
  THE INTERNATIONAL JEW, THE WORLD’S FOREMOST PROBLEM
  –––––
  Nu mai amintesc de
  – „Infruntarea jidovilor „- de Neofit Cavsocalvitiu
  – „Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul și Francmasoneria” – de Nicolae Paulescu – publicată în 1913
  la https://ro.wikisource.org/wiki/Spitalul,_Coranul,_Talmudul,_Kahalul_%C8%99i_Francmasoneria
  – „Basarabia si evreii” – de Paul Goma
  – The Jesuit Order as a Synagogue of Jews

  „Crestinismul si iudaismul sint doua lumi complet straine una de alta; intre ele nu este cu putinta vreun fel de fuziune. Conflictul este atat de intens incat pacea nu se va instaura decat la disparitia unuia dintre ei.” – Nae Ionescu – „Chestiunea evreiasca”
  ––––––
  SA INTOCMIM LISTA CU ATACURILE / AGRESIUNEA ANTI-CRESTINA SI CU AUTORII LOR.
  SA LEGIFERAM INFRACTIUNEA DE ANTI-CRESTINISM.

  Apreciază

  1. Domnule Gheorghe, va multumim.
   Stiinta si documentarea dumneavoastra este exemplara. Imi amintesc ca am citit si eu, cu multi ani in urma, jurnalul Annei Frank, neintelegand mare lucru in acea vreme. Chiar am fost impresionat de cele descrise. Acum ne dati dovada ca acesta este o facatura, ceea ce eu nu stiam. Dupa Sfintele Sarbatori voi avea ragazul necesar spre a aprofunda cele inserate de dumneavoastra. Doamne ajuta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: