Consternare în lumea Ortodoxă. Marea schismă s-a produs: ereticul Bartolomeu a semnat Tomosul prin care acordă ,,autocefalie’’ schismaticilor ucraineni

O stire de ultima oră:
Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a semnat astăzi tomosul autocefaliei pentru noua ,,biserică’’ naționalistă ucraineană , pe care îl va da mâine „Mitropolitului” Epifanie Dumenko în timpul Sfintei Liturghii.
Ceremonia a fost difuzată în direct de televiziunea ucraineană.
În discursul său la ceremonia de semnare, „Mitropolitul” Epifanie a declarat că Poroșenko va rămâne în istoria poporului ucrainean și a Bisericii lângă Sfântul cel Întocmai cu Apostolii, Marele Cneaz Vladimir, Sfantul Yaroslav Cel Intelept.
Semnarea tomosului a fost însoțită de aplauze în interiorul bisericii, de intonarea colindelor și de strigătele de „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor! „.

Reclame

5 gânduri despre „Consternare în lumea Ortodoxă. Marea schismă s-a produs: ereticul Bartolomeu a semnat Tomosul prin care acordă ,,autocefalie’’ schismaticilor ucraineni”

  1. Comunicatul acela de la Sibiu contine niste minciuni ecumeniste si nerusinate. Sper sa am ragazul intr-o zi sa ma ocup de el. Multumesc pentru atentionare. Vad ca acesta da tonul propagandei ecumeniste din Romania. Am spus de mai multa vreme ca Daniel si comp. se vor alinia in spatele lui Bartolomeu.

   Apreciază

 1. Procesul de creare a unei noi biserici ucrainene autocefale s-a încheiat astăzi, când Patriarhul Bartolomeu a înmânat tomosul autocefaliei primatului noii biserici naționaliste, „Mitropolitul” Epifanie Dumenko, in biserica Sf. Gheorghe din Istanbul.

  Constantinopolul se confruntă acum cu sarcina de a convinge întreaga lume ortodoxă să recunoască noua biserică și să împiedice recunoașterea Preafericitului Părinte Mitropolit Onuphry din Kiev și al întregii Ucraine, ca șef canonic al Bisericii ucrainene. Patriarhul Bartolomeu a ignorat până acum avertismentele altor sinoade, primati și ierarhi, iar bisericile Poloniei și Serbiei au respins deja în mod explicit recursul Constantinopolului pentru recunoaștere.

  Înainte de predarea tomosului, Pat. Bartolomeu a citit textul în timpul Sfintei Liturghii. Apoi a înmânat tomosul lui Epifanie Dumenko, raportează site-ul ucrainean Strana.

  Dumenko a mulțumit lui Philaret Denisenko, numindu-l „ierarhul nostru sfânt”, reamintind că Constantinopolul a înlăturat anatema care a fost pusă canonic de către Biserica Ortodoxă Rusă.

  Denisenko a condus schisma „Patriarhia Kievului”, care domină în prezent noua biserică schismatică ucraineană. El a forțat candidatul lider pentru primat să demisioneze, pentru ca Dumenko, protejatul său, să poată câștiga. Denisenko a declarat din acel moment, că va continua să conducă biserica.

  Epiphanie Dumenko a mai spus că fostul șeful al Bisericii canonice ucrainene, Preafericitul Mitropolit Vladimir (Sabodan) „a lucrat din greu pentru ca această zi să sosească”.

  La ceremonie au participat președintele ucrainean Petro Poroșenko și restul delegației ucrainene de ierarhi schismatici și politicieni.

  Tomusul va fi prezentat mâine în Catedrala Sf. Sophia din Kiev.

  http://orthochristian.com/118451.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s