Staicuminte!

Ce-i spui unui copil neastâmpărat? Stai cuminte! Dacă însă muţi spaţiul despărţitor cu două litere mai la dreapta, rezultă cu totul altceva: Staicu minte. E vorba de Preotul Staicu Ciprian. Redau prin copy-paste postarea dânsului din 9 ianuarie a.c pe blogul ,,Prietenii Sfântului Efrem’’:

Anul trecut pr. Vasile Iovița s-a ocupat foarte bine de un calendar pentru 2018. Acum a apărut un proiect, care poate fi vizualizat aici.Link: https://ortodoxinfo.ro/calendar-ortodox-2019/calendar-ortodox-2019-ianuarie/Și o captură de imagine, în caz că se „evaporă” informația:

Ecumenistul Bartolomeu Anania are ce cauta in calendar.

??????

Nu numai că sunt trecuți mulți dintre cei ce au suferit în închisori – dintre care unii s-au sfințit, alții nu – dar în dorința dobândirii unor donații, lunare dacă se poate, pentru a nu pierde pe niciunul dintre cei ce au diverse evlavii personale, la data de 31 ianuarie este trecut (propus) și mitropolitul Bartolomeu Anania. Într-adevăr, a avut de suferit din partea comuniștilor, dar nimeni nu l-a obligat să îl recunoască pe mortul papă Ioan Paul al II-lea ca episcop și Vaticanul ca biserică.

A se vedea:

Nu și-a retractat această afirmație, ea era pecetea unei concepții proprii despre ecumenism, pe care însă un ortodox o consideră blasfemie.

Dar poate că „iconomia” practicată de cei care slujesc și se roagă cu ecumeniștii (și ajung să îi treacă în calendar) are și rolul de a fi parteneră de ping pong cu canonizări de genul părintelui Arsenie Boca, „liantul” dintre Ortodoxie și papism. Și alte multe vom mai vedea, căci cui îi place compromisul și banul nu are niciun Dumnezeu.

Așadar, să luăm aminte că jurnalismul independent frate cu calomnia de tipul celei promovate de cvasii-agenți secreți administratori (vezi link de mai sus) nu are legătură cu calendarul Bisericii lui Hristos (Preot Staicu Ciprian)

 

 

Faţă de aceste afirmaţii, mă simt obligat să restabilesc adevărul. Nu prin afirmaţii gratuite şi fără acoperire, cum se va vedea. Aşadar:

1.Calendarul respectiv pe luna ianuarie nu-mi aparţine. Este alcătuirea celor care lucrează la Ortodoxinfo, care mi-au cerut un punct de vedere. Nu o aprobare, nici o supervizare. Recunosc în faţa Bunului Dumnezeu şi a Sfinţiilor voastre că am cercetat superficial acel calendar şi le-am trimis ceea ce am considerat eu că e bine în acel moment. Acum se vede că m-am pripit, am greşit şi cer tuturor iertare pentru sminteala produsă. Aceasta este solicitarea celor de la Ortodoxinfo:

Binecuvântați, preacucernice părinte!Am încercat să încropim un calendar pentru anul 2019, deocamdata doar luna ianuarie.Am consultat inca 4 calendare, in principal pe cel al sf. voastre.Avem rugămintea, să-l consultati si sf. vs. si sa ne spuneti daca este ceva gresit sau ceva de adaugat.Il puteti consulta la aceasta adresa https://ortodoxinfo.ro/calendar-ortodox-2019/calendar-ortodox-2019-ianuarie/

Bogdaproste!

OrtodoxInfo.ro

Răspunsul meu:

Doamne ajuta!

M-am uitat peste Calendar. E bine alcatuit. Are o prezentare grafica excelenta. Nu e cazul sa verific eu aspectele sa zic ,,tehnice”, cum ar fi glasurile, pericopele Apostoilor si ale Evangheliilor. E bine sa continuam sa fim atenti la Calendar si sa nu ingaduim ca acesta sa se degradeze voit, incat sa intram intr-o teribila stare de confuzie, ceea ce se si urmareste. Bine ca ati introdul marturisitorii romani din temnitele comuniste, pentru ca ierarhii refuza sa se aplece asupra acestui aspect. Aici trebuie multa atentie.Peste cateva minute voi posta un articol. scurt despre inceputul Postului Sf. Apostoli si veti vedea ca se lucreaza cu rea credinta.Continuati lucrarea si pentru lunile urmatoare. Va rog sa fiti foarte selectivi, pentru ca si eu am comis niste erori, datorate faptului ca am lucrat singur, desi am cerut ajutorul fratilor. E bine ca-l faceti treptat, pe luni, e mai usor de urmarit de cei interesati. Vedeti ca papistasii au scos un calendar ecumenist catolic-ortodox. Deci stim care e tendinta. Cand ierarhii nu-si fac datoria, poporul dreptmaritor are menirea de a apara Sfanta Ortodoxie. Cu Dumnezeu inainte.

În final, Ortodoxinfo mi-a trimis acest mesaj:
Bogdaproste, precucernice părinte!Atunci, îl vom face public, că știm că este de trebuință multor frați.Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Show original message

Acuma, întrebarea firească: de ce au inclus în calendar numele Mitropolitului Bartolomeu Anania?, căruia şi eu găsesc aceleaşi vini. Bănuiesc că s-au orientat după Sinaxarul Sfinţilor de pretutindeni, vol. I-II, Ed. Playtera, Ed. Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011. Autorii acestui Sinaxar au găsit de cuviinţă să insereze numele unora care au patimit în temniţele comuniste, ori s-au remarcat prin viaţă curată în slujba lui Hristos. Câteva exemple din opera citată:

-Pag. 69, vol. II: Adormirea Cuviosului Nicolae (Steinhardt), monah de la Sf. Mănăstire Rohia (1912-1989)

-Pag. 87, vol II: Adormirea lui Matei Basarab, domnitorul Ţării Româneşti (1654) şi a Monahului Gamaliil Păvăloiu de la Sf. Mănastire Neamţ (1899-1998)

-Pag.106, vol. II: Adormirea Monahiei Mihaela (Marieta Iordachie, de la Sf. Mănastirea Vladimireşti, în închisoarea de la Miercurea-Ciuc (1814-1963)

-Pag. 222, vol II: Adormirea generalului Nicolae Macici, condamnat la muncă silnică pe viaţă. Moare în chinuri la penitenciarul Aiud (1886-1950)

-Pag. 227, vol. II: Adormirea Mărturisitorului Nicolae C. Paulescu (1869-1931), a descoperit insulina, pentru care au fost răsplătiţi alţii cu Premiul Nobel (n.a)

-Pag. 295, vol II: Adormirea preotului Ion Drăgoi, împuşcat la Jilava, ca susţinător al grupului armat anticommunist condus de Toma şi Petre Arnăuţoiu (1900-1959).

Am ales aceste exemple la întâmplare. Niciunul din cei menţionaţi nu este Sfânt. Autorii au avut grijă să-i delimiteze, prin seme grafice, de Sfinţi. Cu toate acestea sunt menţionaţi în Sinaxarul amintit şi nimeni nu s-a smintit. Că în acest context este justificată introducerea numelui Mitropolitului Bartolomeu Anania în calendarul amintit, ca fost deţinut politic, nu este al meu a mă pronunţa. Bunul Dumnezeu ne ştie şi ne judecă negreşelnic pe fiecare.

 1. Accentuez faptul că nu suntem dispuşi să alcătuim Calendare paralele cu cele ale Patriarhiei, ci dorim să păstrăm Calendarul Bisericii Ortodoxe Române fără influenţe ecumeniste. Acestui deziderat se circumscriu eforturile noastre. Pentru anul 2018 am lucrat singur la un Calendar îndreptat, eliminând influenţele străine. Am comis şi greşeli, neavând niciun sprijin, de aceea pentru 2019 am renunţat la această iniţiativă. Sunt dispus să fac tot ce este posibil şi necesar pentru a ne păstra Calendarul Bisericesc curat, aşa cum a fost păstrat de înaintaşii noştri.

3.Despre banii pe care i-aş fi primit, la care face referire Preotul Staicu Ciprian, pot lua oricând Sfânta Cruce în mână şi să afirm, chiar să jur, public, în faţa altui preot că n-am primit niciun ban. De altfel, faptul că la acel calendar n-am contribuit nici măcar cu o virgulă, spune tot. Dumnealui poate face acest gest? Dacă da, suntem dispuşi să-i primim jurământul public, apoi nu-i vom mai pomeni numele, nici nu vom intra în vreo dispută inutilă cu dânsul, deoarece şi uitarea-i scrisă-n legile omeneşti.

4.Cer iertare, încă o dată, Părinţilor şi fraţilor pe care i-am mahnit prin nesăbuinţa mea.

Presbiter Ioviţa Vasile

Publicitate

9 gânduri despre „Staicuminte!”

 1. Zice Domnul ” sa nu te juri nicicum, nici pe Tronul lui Dumnezeu (…) nici pe pamant (…)”…” ci cuvantul vostru sa fie DA si NU. 🙂
  eu am citit ca e pacat sa juram.
  fagaduim, promitem , incercam, marturisim….. nu juram :). un monah athonit a refuzat sa depuna un juramant pe Biblie la un tribunal amintind cuvintele din Evanghelie si a fost intemnitat si asa a murit acolo.
  Eu am calendarul ortodox 2019 de la epuscopie.
  ce e gresit in el? in afara de dezlegarile la peste…care nu e dogma. in rest nu vad de ce nu e bun asta? doar nu ma inchin la calendar ci il folosesc infirmativ sa stiu ce Sfant e maine si cand e Invierea.
  Va credem pe cuvant…nu tre sa jurati!

  Apreciază

   1. 🙂 Doamne ajută ! totusi depinde de interpretare nu?
    io asa inteleg… ca un juramant primit e cam asa: ” Viu e Domnul ca sunt curat de cutare pacat strain…”
    dar in conceptia mea taraneasca a zice de ex:
    ” jur pe cele sfinte… ” e gresit.
    Viu este Domnul ca nu vreau sa vă necajesc, imi umbla gura pe dinainte … iertati!

    Apreciază

 2. Omul are nevoie de curaj in infruntarea ispitelor de tot felul,pentru a se mantui, dar fara lepadarea parerii de sine si a impunerii voii proprii, ajunge la o indrazneala care denatureaza relatia sa cu Dumnezeu. Fara aceasta lepadare, omul ajunge chiar la razvratirea impotriva lui Dumnezeu.
  Curajul este considerat de Părintele Steinhardt prima dintre virtuţi: „În lipsa curajului, celelalte virtuţi dispar. Degeaba avem însuşiri frumoase, mari calităţi, dacă ne lipseşte curajul, toate sunt corupte, toate sunt stricate. E o virtute esenţială, în lipsa căreia totul se pierde“.
  Vrednic este de toata cinstea Preotul lui Hristos,Sfintia Sa ,Parintele Vasile Iovita,care a iesit biruitor din infruntarea cu cel care ,desi Preot al lui Hristos,a reusit alaturi de altii in acelasi cuget si simtiri(gruparea de trista amintire Sava-Staicu-Radeni), sa declanseze operatiunea de scindare a miscarii antiecumeniste.
  Prin manipulari , intalniri ,sinaxe si conferinte de tot felul ,care au ocupat mintile si timpul atat de pretios tuturor, acestia au tulburat si smintit pe multi dintre cei aflati pe drumul plin de spini al ingradirii de erezie.
  Slujbasi cu simbrie sau fara, ai puterii din umbra, care i-a tocmit direct sau prin intermediari,cu putinii care au ramas,saracii de ei,agatati de firul subtire al minciunilor si manevrelor intortocheate ,al cuvintelor denaturate pana la ridicol de la adevaratul lor sens,isi continua aflati intr-un con de umbra, misionarismul trist ,pagubitor, catre erezie si schisma.
  Era de asteptat ca Preotul Staicu sa cerceteze toate scrierilor fostilor confrati de ideal si lupta antiecumenista(cu toate ca intr-un timp declara ca nu citeste ortodox.info ,sfatuind si pe altii sa pastreze distanta fata de acest renumit portal de stiri ortodoxe)
  Problema pusa in discutie nu are importanta cu care a investit-o cel care indrazneste din postura in care se afla acum,(in afara BOR si a luptei antiecumeniste),sa faca un adevarat proces de intentie,Parintelui Vasile Iovita,care plin de curaj si adanca smerenie a dat un exemplu graitor tuturor.
  Toti cei care ne-am angajat cu dragoste, tarie si credinta netarmurita in Domnul Cel Vechi de Zile,in lupta antiecumenista, impotriva ereziei si a celor care nestingheriti o propovaduiesc in variate forme,a celor care incearca sa ne atraga pe drumul catre prapastia care isi casca haul,putem fi ispiti,putem chiar cadea,dar important este felul in care ne ridicam ,curajul de a cere iertare lui Dumnezeu si semenilor, este statornicia,fermitatea si hotararea cu care ne reafirmam cu ardoare crezul,ORTODOXIA VESNIC BIRUITOARE.
  Fiecare ridicare inseamna mereu o Marturisire a Adevarului Hristos,avand in frunte pe cei sase semnatari ai Rezolutiei din Ianuarie,printre care si Parintele Vasile Iovita,speranta vie ca devenim pe zi ce trece principiali, drepti, sobri, adevarati si autentici, potrivnici lasitatii, ipocriziei, fatarniciei, linguselii, smecheriei si vicleniei acestui veac plin de rautate si de stricaciune!…
  Intr-o lume a tupeului,nonsalantei si desertaciunii, in care sunt calcate in picioare dogme si canoane ortodoxe,in care dreapta socoteala si masura in toate sunt anulate,de catre mai-marii Bisericii,si slugile acestora si nu cum ar trebui sa fie,robii nevrednici ai Mantuitorului Hristos,
  ne confruntam cu o puternica abolire a bunului-simt.
  Locul sau a fost luat in discursuri si polemici(caci lipseste Mangaietorul)de nesimtirea cea plina de sminteala, neranduiala si desertaciune.
  Cei care cauta sa fie asemenea ecumenistilor pe care ii blameaza,sunt stapaniti se pare de demonul
  mandriei de sine,care duce la o orbire duhovniceasca.
  Nu am cum sa nu vorbesc,in calitate de medic ortodox,de neajunsurile pe care le creeaza un personaj toxic,o persoana disfunctionala,celor care ii dau atentie,care ii judeca permanent pe cei din jur,descoperind in permanenta ceva rau despre toti ceilalti,cinic, nepăsător, egoist și chiar crud,care incearca sa detina controlul cu orice pret.
  Sa consideram printre altele ca este o persoana suferinda, sa ne distantam emotional,sa ne separam definitiv si sa numai luam in considerare nimic din cele publicate in scris,de Preotul Staicu,sa ne rugam cu ravna Domnului,pentru sanatatea sa.

  Apreciază

   1. În adâncurile Pământului are loc un fenomen misterios, iar cercetătorii nu cunosc cauza
    Pământul este o planetă vie, iar în adâncurile ei se află râuri de fier topit ce pulsează în jurul nucleului. Acest fier mobil este cel care generează câmpul magnetic ce provoacă aurorele şi menţine omenirea în viaţă.
    O nouă cercetare arată că, în adâncurile planetei, au loc fenomene ciudate. Conform FoxNews, acestea provoacă deplasarea Polului Nord dinspre Canada către Siberia.
    „Polul magnetic se mişcă atât de rapid încât a forţat specialiştii în geomagnetism să facă o mişcare rară,” scrie jurnalul Nature.
    Pe 30 ianuarie, Modelul Magnetic Global, ce guvernează sistemele moderne de navigaţie, urmează să treacă printr-o actualizare urgentă. Specialiştii se aşteptau că modelul actual să fie valid până în 2020, însă polul magnetic a început să se deplaseze atât de rapid, încât actualizarea trebuie făcută.
    Anual, geofizicienii din cadrul Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice şi British Geological Survey verifică modul în care variază câmpul magnetic al Pământului. Acest lucru este necesar, deoarece fierul lichid din nucleul Pământului nu se mişcă într-un ritm consistent.
    „În 2016, de exemplu, parte a câmpului magnetic s-a accelerat temporar la adâncimi mari sub nordul Americii de Sud şi în estul Oceanului Pacific”, arată Nature. Această modificare a fost înregistrată de sateliţi.
    Mişcările polului magnetic nordic au reprezentat punctul central al studiilor încă din 1831. Iniţial, au fost detectate mişcări în Oceanul Arctic produse cu o viteză de 15 kilometri anual, însă, din 1990, această viteză a crescut.
    În prezent, acesta se deplasează cu 55 de kilometri, anual. Motivul accelerării mişcării câmpului magnetic este necunoscut.

    Intrebare: oare nu e ceva legat de ceea ce pregateste Dumnezeu pentru America de Nord? Ma gandesc la profetia Cuviosului Efrem Filotheitul.
    A doua intrebare: iadul e in interiorul pamantului. Vedeti ce-i acolo? Bunul Dumnezeu sa ne fereasca.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: