Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”.

Părintele arhimandrit Efrem Filotheitul, care are 91 de ani și a păstorit mai multe mănăstiri în Sfântul Munte Athos, începând cu anul 2005 s-a mutat în SUA și a întemeiat acolo 17 mănăstiri ortodoxe după rânduiala athonită. Dânsul a fost Ucenic al Sfântului Iosif Isihastul și locuiește acum la mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare din Arizona, fiind un duhovnic îmbunătățit. Ce a făcut anul acesta Cuviosul Părinte Efrem Filotheitul? Să fim atenți la semnificația faptelor: i-a trimis urgent acasă pe ucenicii săi europeni care se află în America. „Acasă” înseamnă în România și în Grecia. Din câte am înțeles sunt peste 1.000 de ucenici în această situație. Ei n-au vrut inițial să plece, dar Bătrânul i-a chemat și le-a dezvăluit o descoperire pe care a avut-o, anume că urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American, după care le-a dat poruncă părintească să se deplaseze degrab în țările de unde provin. „Dar cu dumneavoastră ce se va întâmpla?”, l-au întrebat ei. „Eu voi muri curând aici, le-a răspuns dânsul. Dar voi plecați începând de azi”. Cei mai mulți s-au întors în locurile de baștină. Unul dintre cei repatriați a dezvăluit această știre cumva neliniștitoare. Împreună cu ei și cu Părintele Efrem, toți să ne rugăm!

Revista ,,Credința Ortodoxă” din luna decembrie 2018.

(Text preluat de pe blogul Ortodoxia mărturisitoare)

 

Publicitate

26 de gânduri despre „Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”.”

 1. Părintele Efrem (Filotheitul) din Arizona (n. 1927) este unul dintre cei mai mari părinţi duhovniceşti contemporani ai Ortodoxiei, în vârstă de 88 de ani; ucenicul cel mai tânăr al Cuviosului Iosif Isihastul, în a cărui ascultare a stat 12 ani la Nea Skiti, în Sfântul Munte Athos, până la adormirea acestuia din 1959. A pustnicit în continuare până în 1973, când din voia lui Dumnezeu a ajuns Stareţ şi Egumen al Sfintei Marii Mănăstirii Filotheu, din Sfântul Munte. A înnoit viaţa duhovnicească a acesteia şi a altor mănăstiri athonite, Xiropotamu, Konstamonitu şi Karakalu, devenind cunoscut ca un mare duhovnic în întreaga Grecie şi nu numai. În 1991, printr-o încredinţare de la Dumnezeu, se mută în SUA, unde devine un părinte contemporan al monahismului american, prin întemeierea a 18 mănăstiri în pustia duhovnicească de acolo. Are mii de fii duhovniceşti în întreaga lume, episcopi, preoţi, monahi şi mireni. În română i-au apărut mai multe cărți, dintre care se remarcă “Starețul meu Iosif Isihastul” (Ed. Evanghelismos, 2010) și “Sfaturi din Sfântul Munte” (Ed. Bunavestire, 1999).
  Starețul Efrem din Arizona” (documentar rusesc cu subtitrare în română), 2015

  Sursa:https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2015/04/29/staretul-efrem-din-arizona-documentar-rusesc-cu-subtitrare-in-romana-2015/

  Apreciază

 2. Domnul Cel Vechi de Zile sa-i daruiasca Staretului Efrem (Filotheitul)din Arizona,vasul Sau ales,sanatate,putere si tarie in aceste vremuri de incercare,iar Mangaietorul sa-l aline cu dulcea Sa adiere,invrednicindu-l pe iubitorul de Hristos si pe ucenicii sai,de de pacea Sa nesfarsita,Harul si bucuria Sa sfanta.
  Despre Prea Cuviosia Sa,vorbeste Sfantul Macarie Egipteanul cand spune: *“Toti isi inchipuie ca sunt crestini daca au marturisit credinta in Hristos si au cateva virtuti marunte; putini sunt insa adevaratii crestini, si anume aceia care sunt bogati in Duhul (Sfant), aceia care se bucura de cereasca pofta a Duhului Sfant si ale caror suflete sunt impodobite cu odajdiile harismelor ceresti, aceia pentru care crestinismul nu-i doar marturie in cuvinte si o simpla credinta (doar de fatada), ci crestinism inseamna puterea si lucrarea Duhului Sfant; sunt aceia care, fara incetare pipaie cu mainile sufletului aurul ceresc (adica acea cunoastere a tainelor Duhului Sfant); acestia sunt ade­varatii crestini.Fericit sufletul care se roaga cu staruinta si cu credinta, ca unul foarte sarac si ranit, ca va fi lipsit de in­vinuiri si i se va pregati vesnica insanatosire si vindecare,..”

  Apreciază

 3. citeam pe un blog grecesc despre o minune al Sf Apatie, despre ce este vorba, un cetatean grec plecase din tara natala si sa stabilit in Germania, sa casatorit cu o nemtoaica de religie papista, iar cununia religioasa facindo la o biserica ortodoxa din Germania, copii rezultati fiind botezati ortodox, acum dupa niste ani mai exact in vara lui 1985 omul respectiv sa intors in patria natala cu familia, inclusiv cu sotia si sau dus la manastirea unde se afla moastele Sf Apatie, acolo cand ia venit randul sotiei acestui om sa se inchine, aceasta a lesinat si a cazut, a fost indata scoasa afara si cand sia revenit ar fi zis ca i sa aratat Sfantul care a impinso si iar fi zis: pleaca de la mine eretico, iar femeia imediat de urgenta sa botezat ortodox

  Apreciat de 1 persoană

 4. Parinte, binecuvantati.
  Iertata sa-mi fie indrazneala, intotdeauna e bine sa se cerceteze lucrurile.

  Stie cineva pe vreunul dintre cei 1000 de ucenici trimisi acasa de Părintele Efrem Filotheitul ?
  Si ce inseamna ucenici ? ca totusi 1000 de calugari si preoti e o cifra foarte mare.

  Apreciază

  1. Dumnezeu Atotputernicul sa ne binecuvanteze pe toti.
   Stiu ca e bine sa cercetam si asta facem, cat putem. Vedeti postarea de mai jos ,,In adancurile pamantului…” Am gasit-o pe un site si imediat am facut legatura cu ceea ce a spua Parintele Efrem.
   Cel mai bine e sa ne incredintam milostivirii lui Dumnezeu si El va randui ce-i spre folosul nostru. Facand asta, nu vom intra in panica nici nu ne vom infricosa. Doamne ajuta.

   Apreciază

 5. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Am citit,pe un site o dezmintire a stirii cu Staretul Efrem ,facandu-se publica scrisoarea prin care Staretul Serafim de la Mănăstirea Sf. Antonie -Arizona, dezminte stirea aparuta ,care s-a propagat cu repeziciune,smintind chiar pe unii ,ca iata se apropie Apocalipsa.
  „Nu este adevărat. Din pricina vârstei înaintate (90 de ani) și a sănătății șubrede, Starețul Efrem nu a primit oameni pentru călăuzire sau spovedanie în ultimii 2-3 ani. Nu a spus nimic de genul acesta recent. În Hristos, Părintele Serafim”
  Care este parerea Sfintiei Voastre?

  Pe alte bloguri ortodoxe nu a aparut o atare stire,care ar declansa o profunda stare de ingrijorare,deci daca ar fi reala, ar fi fost deja publicata si de alte agentii ortodoxe de stiri.

  https://triadikon.ro/se-va-intampla-in-curand-ceva-rau-in-america-atentie-un-hoax-care-se-propaga-cu-repeziciune-dezmintit-de-manastirea-sf-antonie-din-arizona/

  Apreciază

  1. Doamne ajuta.
   Nu stiu ce sa spun in momentul de fata. Dumnezeu ne va arata care este adevarul, nu peste multa vreme. Noi ramanem sa veghem toti si, inainte de toate, sa punem in fata lui Dumnezeu toata viata noastra. Ne incredintam purtarii Sale de grija si apoi faca-se voia Sa. Maica Sfanta ne va ocroti si acum si-n toata vremea. Sursum corda.

   Apreciază

   1. Doamne ajuta! rezultatul il gasiti pe siteul Pr. Claudiu la comentarii unde am spus acelasi lucru , iar Pr. a raspuns ca a vorbit cu directorul revistei si cica un mirean de incredere a vorbit cu un monah ucenic al pr. Efrem din Arizona…
    verificati pe site acolo
    Doamne ajuta

    Apreciază

 6. pai cine ii cunoaste si stie cum sa dea de ei..sa-i intrebe.
  e potrivit sa intrebe aceia care au preluat stirea de acolo. ortodoxinfo sau marturisireaortodoxa !
  io habar n-am 🙂

  Apreciază

 7. In stire se spunea de 1000 de ucenici trimisi acasa de Părintele Efrem Filotheitu. Cei 1000 se zice ca au ajuns in Grecia sau Romania.
  Cu siguranta ca daca veneau 1000 de ucenici, calugari sau preoti, se auzea despre ei.
  Tocmai de aceea cred ca-i doar o intoxicare, in scopul compromiterii parintelui sau un simplu exercitiu de panicare a oamenilor.
  Iertare.

  Apreciază

 8. Eu cred următoarele:
  În legătură cu dezmințirea oficială dată de mănăstirile din Arizona cum că ar fi falsă știrea cu Gheron Efrem Filotheitul, spunem urmatoarele:
  Lucrurile sunt foarte complicate în Arizona. Eu cred că Gheron Efrem, după minciunosinodul din Creta e ținut în „captivitate” de către ecumeniștii care au preluat conducerea mănăstirii. Actualul stareț al mănăstirii este omul patriarhului Bartolomeu cu rolul de a nu lăsa se ridice obștea împotriva ecumenismului și minciunosinodului.

  Este interesant faptul că părintele Efrem, duhovnicul mănăstirii, după un interviu în limba engleză în legătură cu sinodul de la Kolymbari, a plecat cu voie sau fără de voie într-o zonă mai răcoroasă a planetei. Așa că știrea despre plecarea ucenicilor este mai puțin importantă decât ceea ce se întâmplă acum, în cele 18-20 de mănăstiri ctitorite de Avva Efrem Filotheitul.

  Patriarhul Bartolomeu nu va permite nimic să miște în obștile renumitului Bătrân athonit, ucenic de-al Cuviosului Iosif Isihastul. Decât, poate, comunicate oficiale care să păstreze liniștea mănăstirii. Personal, cred că lucrurile sunt orchestrate cu multă abilitate de ecumeniști. Gândiți-vă ce s-ar fi ales de planurile Fanarului dacă s-ar fi ridicat Gheron Efrem Filotheitul împreună cu ucenicii din întreaga lume împotriva ecumenismului și a minciunosinodului din Creta!
  Preot Claudiu Buză

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: