Un răspuns în cinci puncte

Stimate părinte Vasile,
Am demult un gând, dar nu știu cum să vi-l spun.
Ideea e că episcopul Gheorghe de Bănceni, care dă lecții Ierarhilor români foarte ușor, de ce nu le spune alor săi să ne returneze Tezaurul, dând astfel un semn despre buna lor credință față de noi, români? Că doar și stă scris în Sfânta Carte: „credinţa fără de fapte moartă este” (Iacov 2, 20).

1.,,Gheorghe de la Bănceni’’ este de fapt Mihail Jar, iar dacă vrem să fim cuviincioşi este IPS Longhin, Arhiepiscop de Bănceni.

2.IPS Sa nu dă lecţii ierarhilor români. Se înţelege, lecţii în sens de ,,prelegeri’’. Altminteri, distinşii noştri ierarhi ar putea lua nenumărate lecţii de viaţă şi de Ortodoxie de la Înalt-Preasfinţia Sa. Ei insă şi-au luat lecţiile din universităţile eretice occidentale şi acum învaţă cu sârg de la papa.

3.,,Ai săi’’ suntem noi, românii din ţară, din Ucraina şi din străinătate. Cei care-l iubim şi-l căutăm.

4. Nu le cere ruşilor să ne returneze tezaurul deoarece are grijă de propriul Tezaur, alcătuit din sutele de copii pe care-i naşte prin Sfântul Botez, îi creşte în frică de Dumnezeu şi-i pregăteşte pentru Împărăţia cerurilor. Tezaurul nostru de la Moscova se va pierde, ca orice e trecător, şi ar fi bine să vă adresaţi politicienilor. Sufletele curate ale pruncilor de la Bănceni fiţi sigur că nu se vor pierde.

5 ,,Credinţa fără fapte moartă este’’. Dar reaua credinţă? Sănătate să vă dea Dumnezeu.

 

Presbiter Ioviţa Vasile

 

 

3 gânduri despre „Un răspuns în cinci puncte”

  1. Dumnezeul Cel Atotputernic sa ni-l tina sanatos. Sarut dreapta, Inalt-Preasfintia Voastra.
   Va rog sa va uitati la fata acestui adevarat arhiereu al lui Hristos. Eu nu pot deslusi altceva decat bunatate, dragoste, impacare, seninatate.
   Va rog sa priviti fata ereticului schismatic Bartolomeu din Constantinopol si sa scrieti constatarile. Daca nu e suficient, priviti-l si pe domnul Daniil Ciobotea, cel ce sta pe scaunul patriarhal.
   Aceasta, ca un exercitiu de trezvie duhovniceasca.
   Doamne ajuta tuturor iubitorilor de Hristos!

   Apreciază

 1. Prinos de cinstire, vrednicului Arhiereu , de Dumnezeu iubitor, Mitropolitul Longhin de Banceni!
  Cu adanca plecaciune, sarutam dreapta sfintitoare, vas ales al Mantuitrului Hristos, sa ne traiti intru multi binecuvantati, rodnici si bogati ani!
  Cu fiecare cuvant pe care il rostiti de fiecare data, ochii nevazuti ai inimilor noastre se lumineaza de bucurie tainica, caci daruiti cu generozitate pacea si adierea Mangaietorului, celor care va asculta, imbarbatati si restituiti demnitatea, de binecredincios al Bisericii stramosesti, strivita de cei care ocupa vremelnic scaunele arhieresti si care sfasie cu nerusinare Camasa Mantuitorului Hristos, intinand Neprihanita Ortodoxie!
  Va suntem alaturi cu tot sufletul in aceste momente grele, de mare cumpana, prin care treceti alaturi de fratii si surorile noastre intru Hristos, pliroma Bisericii Ortodoxe Ucraine, pastorita de Prea Fericitul Mitropolit Onufrie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: