Cuvântul medicului ortodox

Am lucrat cu foarte mulţi copii cu malformaţii grave, anomalii genetice, ereditare, cromozomiale, cu despicături labio-maxilo–palatine, micrognaţii cu anodontii totale (fără nici un mugure dentar), sub conducerea Profesorilor Dr. Docenţi Pătru Firu şi Valerian Popescu, (eminente personalităţi ale lumii medicale), la rezolvarea lor, prin metode complexe chirurgical-ortodontico-protetice.
Amintesc de asemenea pe Prof. Dr.Alexandru Pesamosca, „Doctorul fără de Arginţi”, ctitor al Bisericii Cuviosul Stelian și Sfântul Nicolae-Brâncoveanu, aflată în curtea spitalului Marie Sklodovska-Curie (fostul Budimex) și președinte al Asociației „Așezământul social Sfinții Martiri Brâncoveni”. Considerat „un cioplitor al lui Dumnezeu”, el a remodelat trupurile şi vieţile a peste 50.000 de copii prin intervenţii chirurgicale uimitoare, realizate zi şi noapte, fără odihnă.
Dumnezeu să-i odihnească pe robii Săi cu drepţii, în raiul Său nesfârşit!
Părinţii acestor copii cu grave dizabilităţi psiho-locomotorii (în marea lor majoritate), erau exemple sfinte de răbdătoare suferinţă în faţa darului Proniei Divine.
Îmi este greu să comentez ca mamă şi medic deciziile luate de părinţii care nu pot accepta din infinite motive ştiute de Domnul, darul primit.
Îmi este doar o nesfârşită milă de neputinţa, slăbiciunea, frica şi suferinţele imense ale femeilor care au făcut avort, suferinţe organice şi psiho-emoţionale care se vor manifesta până la sfârşitul vieţii.
Suferinţa post-avort se caracterizează (pe scurt) prin: depresii, sentimente de vinovaţie, tristeţe, insomnii şi vise grele, sentimente de amărăciune, atacuri de anxietate, frustrare, pierderea respectului faţă de sine, apariţia răcelii emoţionale şi a pesimismului, furie, vină, rusine, pierderea motivaţiei, dereglări sexuale. Câteodată apar sensibilităţi şi fobii, probleme cu sarcinile ulterioare, irascibilitate crescută, reacţii psihotice acute, reacţii schizofrenice, psihoze afective, pierderi de memorie, dificultăţi de concentrare, pierderea interesului pentru activităţile desfăşurate, predispoziţie pentru bolile de dependenţă, schimbări dramatice ale persoanei, predispoziţie pentru plâns, dificultatea de a se ierta pe sine însăşi şi de a crede că Dumnezeu o va ierta.
Dacă şi tatăl a participat, prin presiunea exercitată, aceste manifestări sunt posibile şi la el. De asemenea, pot fi identificate simptome asemănătoare şi la personalul medical implicat.

Prof. Dr. Vasile Luca defineşte aceste tulburări psihice ca fiind „consecinţa socului emoţional, a sechelelor organice ale avortului sau ale complexului psihic rezultat din interpretarea suferinţelor, complicatiilor  postabortum, a consecinţelor lor personale, familiale şi sociale, a fricii de o nouă sarcină etc. Se pot întâlni adevărate psihoze depresive cu idei de culpabilitate, stări anxioase, complexe sexuale, frigiditate etc.”

Dr. Gabriela Naghi

 

Distinsa Doamnă Doctor a intuit cu fineţe lucrurile de care avem nevoie toţi şi le-a expus în articolul de faţă, ca să înţelegem latura medicală a dramei prin care trec femeile care au greşit în faţa lui Dumnezeu. Întotdeauna când o soră a noastră vine la Taina Sfintei Spovedanii are parte de întrebarea dacă a făcut sau nu avort. Exult de bucurie când îmi spune că nu e vinovată de acest păcat şi o îndemn să se ferească de el câtă vreme o va ţine Dumnezeu. Pe de altă parte, împărtăşesc durerea celei care a trecut prin asemenea experienţă nefericită, îi vorbesc cu blândeţe şi o îndemn la pocăinţă (care este lucrare fără sfârşit, cum spun Părinţii Bisericii). Îi dau bună nădejde în iertarea lui Dumnezeu, cerându-i să nu mai repete păcatul, chiar de-ar fi să moară. Tuturor le spun să nu cadă în deznădejde, acesta fiind păcat împotriva Duhului Sfânt. Să avem toţi încredere în iubirea de oameni a lui Dumnezeu şi în iertarea Sa. Ai căzut? Ridică-te şi te vei mântui. Doamne ajută.

 Preot Ioviţa Vasile

 

Publicitate

18 gânduri despre „Cuvântul medicului ortodox”

  1. Filmul acesta nu poate fi urmarit decat cu incetinitorul. Are un ritm atat de alert incat nu poate fi urmarit si judecat in tihna, adica obiectiv. E obositor si consuma prea mult timp pentru a-i face exegeza. Nu ne pierdem timpul cu lucruri inutile. E mai bine sa punem in lucrare ceea ceea ce stim, nu sa cautam lucruri noi cu orice pret. Am altceva mai bun de facut decat sa disec si sa comenteaz afirmatiile din filmul acesta. Nu-l recomand!

   Apreciază

 1. Starețul Efrem de la Vatopedi, internat la un spital din Kiev în urma unui atac cardiovascular, de menționat că făcea parte din delegația patriarhiei ecumenice care participa la ceremonia de întronizare a ,,patriarhului” schismaticilor Epifanie

  Apreciază

  1. Apropo. Cand e intronizarea aceea a schismaticului Epifanie? Vigilenta maxima pentru a vedea pe cine trimite ereticul schismatic Daniel Ciobotea la acea sindrofie. Se va duce el insusi? Aveti pregatita hartia de turnesol si instiintati-ma si pe mine.

   Apreciază

 2. Parinte , scrie acolo in art. de pe astradom care vi l-am dat .
  preiau :

  Trimișii Patriarhiei Ecumenice la Întronizarea de la Kiev

  “Duminică 3 Februarie 2019 va avea loc, în Catedrala istorică a Înțelepciunii lui Dumnezeu, întronizarea Noului Întâistătător al Bisericii Ucrainei, Mitropolitul Epifanie.

  Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a hotărât trimiterea unei reprezentanțe patriarhale formate din patru membrii – doi Ierarhi și doi Stareți din Sfântul Munte Athos. Înaltpreasfințiții Mitropoliți Emanuel al Franței și Amfilohie al Adrianopolei, împreună cu Stareții Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedu, Arhim. Efrem și Sfintei Mănăstiri Xenofont, Arhim. Alexie vor lua parte la întronizare în calitate de trimiși (reprezentanți) oficiali ai Sanctității Sale Patriarhul Bartolomeu.

  Ierarhii și Stareții au fost aleși în mod personal de către Sanctitatea Sa, pentru [a fi trimiși ca reprezentanți patriarhali la] întronizarea istorică de la Kiev. Totodată trebuie subliniat faptul că alegerea celor doi Stareți nu a constituit alegerea (opțiunea) Mănăstirilor Sfântului Munte, nici nu au fost trimiși cei doi Stareți de către Sfânta Chinotită a Sfântului Munte ca reprezentanți ai acesteia.”

  Apreciază

   1. pai scrie in articol ca cei care s-au dus au fost invitati de Bartolomeu. probabil pe romani nu i-a invitat. Pseudo Patriarhul Daniel nu are de ce sa se duca neinvitat ca stie si el ca e un lucru rau.

    Apreciază

  1. Revin cu ceea ce am uitat. Nu pun pret pe ce spune astrodomul. Prin 2017 am vazut ca operau cu informatii care n-aveau de unde sa provina decar de la sri. Era acolo o femeiusca ce le stia pe toate. Facea niste afirmatii de inghetau apele. Pe-acolo isi facea veacul si Eftimie Mitra, un personaj ciudat.

   Apreciază

 3. O stire cutremuratoare a aparut,astazi pe portalul activenews.
  Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii a dat publicității joi, 31 ianuarie 2019, o declarație despre caracterul sacru al vieții, întemeiat pe convingerea nezdruncinată că viața începe în momentul concepției, nu abia din clipa nașterii. Sinodul, alcătuit din toți ierarhii ortodocși canonici de pe cuprinsul Statelor Unte, „ rămâne statornic în convingerea sa că orice ingerință în dezvoltarea vieții este o problemă gravă, prin urmare participă regulat la diverse evenimente relevante și, de asemenea, emite declarații pertinente în legătură cu acest subiect”.

  Reacția vine ca urmare a adoptării, de către statul New York, a unei legi ce permite avortul chiar până în ultima clipă de dinaintea nașterii.

  Deși recunoaște existența unor circumstanțe medicale rar întâlnite, dar grave, în care mama și copilul pot avea nevoie de intervenții ieșite din comun, (si care dupa parerea mea, sunt de competenta medicilor obstetrico-ginecologi), „Adunarea Episcopilor Ortodocși este profund îngrijorată de faptul că luarea unei vieți nevinovate prin intermediul avortului a devenit o normă culturală acceptabilă” .
  Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii condamnă categoric autorizarea avortului pana in al treilea trimestru al sarcinii.Biserica lui Hristos este întotdeauna pregătită și dornică să sprijine femeile care se gândesc să avorteze în găsirea unor căi alternative de alinare a oricărei poveri, atât fizice cât și sufletești.
  „Biserica este mereu o mamă care iubește, înțelege, hrănește, se roagă și protejează orice viață omenească”, adaugă comunicatul sinodului episcopilor din S.U.A., incluzând maternitatea compătimitoare a Bisericii ca pe un model de solidaritate față de mamele în devenire și de pruncii acestora.

  Apreciază

  1. Nici un „democrat” nu a comentat despre/impotriva pruncuciderii/infanticidului
   „Not a single Democrat speaks out against infanticide”…
   https://www.naturalnews.com/2019-02-01-silence-is-deafening-not-a-single-democrat-speaks-out-against-infanticide.html
   Iata numele „democratilor” – majoritari in Senatul statului New York – care obliga asistentele si medicii sa „invete” sa omoare copiii ca oblifatie profesionala si de serviciu.
   Nu sint numai jidani ci si papistasi, sectanti – care-si spun crestini…. un chinez, un indian…
   „… here are the names of the child murderers from the New York Senate who passed the bill legalizing infanticide, who voted for this holocaust:

   • Senate Majority Leader Andrea Stewart-Cousins
   • Senate Deputy Majority Leader Michael Gianaris
   • Senator Gustavo Rivera
   • Senator Jamaal Bailey
   • Senator Brian Benjamin
   • Alessandra Biaggi
   • Neil Breslin
   • John E. Brooks
   • David Carlucci
   • Leroy Comrie
   • Jim Gaughran
   • Andrew Gounardes
   • Pete Harckham
   • Brad Hoylman
   • Robert Jackson
   • Todd Kaminsky
   • Anna M. Kaplan
   • Brian Kavanagh
   • Liz Krueger
   • Tim Kennedy
   • John Liu
   • Monica Martinez
   • Rachel May
   • Shelley Mayer
   • Velmanette Montgomery
   • Jen Metzger
   • Zellnor Myrie
   • Kevin Parker
   • Roxanne J. Persaud
   • Jessica Ramos
   • James Sanders Jr.
   • Julia Salazar
   • Diane Savino
   • James Sander Jr.
   • Jose Serrano
   • Luis Sepúlveda
   • Toby Ann Stavisky
   • James Skoufis
   • Kevin Thomas

   Apreciază

   1. Multumesc mult, domnule Gheorghe pentru corectia facuta, ca si pentru acea lista a celor care au ,,legalizat” crima impotriva fiintelor nevinovate si lipsite de orice aparare. Cat de intunecat trebuie sa fii ca sa votezi moartea? Daca mergeti pe linia aceasta riscati, riscam toti, sa fim socotiti drept razvratiti impotriva ,,ordinii sociale” si condamnati in baza unor legi votate de unii asemenea celor din lista mortii si a rusinii. Daca mai exista un dram de rusine, ca frica de Dumnezeu a disparut. Doamne ajuta.

    Apreciază

 4. pai asta se stie dupa Sfintii Parinti ca in momentul zamislirii Dumnezeu creaza sufletul . si dupa un ceas de la zamislire daca femeia avorteaza prin pilule , devine ucigasa !
  chiar zice pr. Cleopa Ilie intr-un interviu.
  ” Tu zidesti duhul omului la zamislire…” nu stiu exact psalmul.

  Apreciază

 5. Tema avorturilor constituie problema constiintei morale a omenirii intregi, intrucat priveste insasi viata omului, ca dar al lui Dumnezeu fata de care fiecare este responsabil.
  Extrem de emotionanta este relatarea medicului american obstretician ginecolog Bernard Nathanson, fost director al unei clinici speciale de avorturi, care in decursul a doi ani a intreprins 60.000 de avorturi, folosind cele mai moderne mijloace tehnologice (ultrasunete, examinarea electronica a inimii fatului, embrioscopie etc.)si a ajuns la concluzia ca <>, <> .

  Pentru fundamentarea concluziilor sale, Nathanson a folosit filmarea cu ultrasunete a avortului unui fat de 12 saptamani (3 luni). Video-caseta inregistrata, care poarta titlul de <> dovedeste ca:

  a. fatul presimte amenintarea instrumentului ucigas al avortului;

  b. manifesta perceperea pericolului care reiese din urmatoarele actiuni:
  1. se misca intr-un mod violent si agitat;
  2. cresc bataile inimii de la 140-200;
  3. deschide gura larg ca intr-un strigat: strigatul mut.

  Astazi concluziile medicului Nathanson au fost depasite de medicina nucleara contemporana care constata urmatoarele:

  a. la 18 zile se face simtita bataia inimii fatului si se pune in functiune sistemul circulator;

  b. la 5 saptamani se vad clar: nasul, obrajii si degetele fatului;

  c. la 6 sapatamani, incepe sa functioneze sistemul nervos, se distinge clar scheletul si incepe sa functioneze stomacul, rinichii si ficatul fatului;

  d. la 7 saptamani (50 de zile) se fac simtite undele encefalice (undele encefalice constituie principalul criteriu pe baza caruia stiinta contemporana stabileste daca o persoana adulta continua sa se afle in viata). Micutul copil are toate organele interne si externe definitiv conturate. Are ochi, nas, buze, limba;

  e. la 10 saptamani (70 de zile), copilul nenascut are toate caracteristicile pe care le vedem clar la copil dupa nasterea sa (9 luni);

  f. la 12 saptamani (92 zile, 3 luni), copilul in pantecele mamei are toate organele sale definitiv conturate, chiar si amprentele degetelor, nu-i lipseste decat respiratia. La 3 luni, fatul are atata viata incat reuseste sa-si intoarca capul, sa-si schimbe expresia fetei si sa se miste, sa stranga pumnul, sa gaseasca gura si sa-si suga degetul .
  Prin urmare, prin avort se omoara, cu premeditare, viata omeneasca, existenta omeneasca, chiar daca ea se afla in stadiul cel mai de inceput.
  Romania este deja o tara batrana, si batrane devin pe zi ce trece toate tarile crestine.
  Ingrijorator este si faptul ca România este tara din UE cu cel mai mare număr de fete sub 15 ani care devin mame și a doua cu cel mai mare număr de sarcini în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.Statisticile arata ca, intr-adevar, in toate tarile din UE numarul adolescentelor care nasc a scazut in ultimii ani. Nu si in cazul segmentului de varsta 10-14 ani, unde Romania conduce detasat, mai arata sursa.

  Apreciază

 6. O ISTORIOARĂ CU FEMEILE CARE FAC AVORTURI

  Toate păcatele sunt păcate grele si toate păcatele se numesc de marele Apostol Pavel „lucruri ale întunericului”. Că auzi ce zice: Lepădati dar lucrurile întunericului. Apoi începe să le numere: desfrânarea, lăcomia, betia, hula, necredinta… Tot păcatul întunecă pe om, dar uciderea este un păcat si împotriva Duhului Sfânt si strigător la cer, si poti să spui acestui păcat cum vrei. Că ce este mai scump la fiecare vietate decât viata?

  Nu vezi mata că si o furnică si un tântar si o muscă, o jivină cât de mică, ea vrea să-si salveze viata. Fuge, aleargă, se păzeste să nu o omori. Dar omul, care-i chipul si asemănarea lui Dumnezeu, cât de scumpă este viata lui înaintea Tatălui ceresc?

  Dacă ar fi omul fiară, n-ar fi o pagubă mare, că o fiară este mult inferioară omului, dar omul este chipul si asemănarea lui Dumnezeu. De aceea cei ce fac avorturi distrug chipul lui Dumnezeu din om, icoana Preasfintei Treimi pe pământ, si este foarte mare păcat.

  De aceea sfătuim pe cei ce-au căzut în acest păcat, ca să se silească cu toată puterea să se mărturisească si să-si facă canonul în lumea aceasta, ca nu cumva dincolo să-l facă vesnic. S-a prea înmultit păcatul acesta si este strigător la cer, si aduce osândă vremelnică si vesnică si în veacul de acum si în cel viitor. Ia să vă spun o întâmplare adevărată si înfricosătoare:

  Într-una din zile, m-am pomenit aici la mine cu o doamnă bine, care a venit si a căzut în genunchi si a început a plânge:

  – Ce este, doamnă?

  – Vai de mine, sunt de la Bucuresti, am venit cu mare greutate si cu mare necaz aici.

  – Dar ce s-a întâmplat?

  – Eu sunt fată de preot, a zis, si s-a întâmplat de m-a luat în căsătorie un mare functionar. Eu i-am spus că nu merg după dânsul. Eu sunt fată de preot si sunt credincioasă. Am crescut în credinta crestină ortodoxă, în frica lui Dumnezeu, dar el nu crede în Dumnezeu. El a spus: „Eu nu cred, dar îti dau voie tie să faci ce vrei: roagă-te, mergi la biserică, posteste, fă milostenie, roagă-te si acasă. Fă tot ce vrei, numai să mergi după mine în căsătorie!”

  În felul acesta, ea a întrebat pe părintii ei si s-a încumetat si s-a dus. S-au luat în căsătorie si au trăit bine vreo câteva luni. Când ea a rămas gravidă, el atâta i-a spus: „Silvia, copii să nu-mi faci, că copiii sunt salba dracilor”. Auzi ce expresie! Ea a rămas uimită când a auzit: „Fă ce stii, dar copii să nu-mi faci, că nici nu vreau să aud de dânsii!”

  Atunci ea i-a spus: „Măi, criminalule, să-ti iasă din minte vreodată că eu am să fac această crimă! Eu sunt fată de preot. Eu ti-am spus înainte de a mă căsători că vreau să trăiesc cu tine crestineste, nu păgâneste”. El i-a spus: „Gândeste-te bine, că eu am vorbit cu un doctor să dai copilul afară”. Copilul avea două luni. Ea a spus: „Niciodată, nu voi face această crimă. Mai bine mor de o mie de ori decât să omor copilul”.

  Si a rămas vorba că el îi pregătea doctorul ca să-i omoare copilul, mai ales primul copil. Ea însă era hotărâtă până la moarte să nu facă avort. Si iată ce s-a întâmplat. A venit săraca aici la mine să întrebe, dar era hotărâtă în inima ei să nu facă această ucidere de om.

  – Am auzit de dumneata si am venit să întreb, a zis ea. Ce zici, părinte? Eu sunt în a doua lună si el m-a amenintat cu moartea, dacă nu fac avort.

  – Dacă te-ar tăia de o mie de ori si te-ar împusca, să nu omori nici un copil, că nici leoaica, nici lupoaica, nici scroafa sălbatică, nici serpoaica, nimeni nu îsi omoară puii. Dar omul a devenit mai rău decât toate fiarele de pe fata pământului. Omul îsi omoară copiii. Mai bine să mori de o mie de ori, dar să nu faci avort. Spovedeste-te si te pregăteste. Mucenită ai să fii cu Sfânta Varvara, cu Sfânta Tecla si cu toate martirele în ceruri, dacă ai să mori tu, ca să nu omori copilul.

  – Cum să fac? Mă tem si de el că mă va omorî, mă tem si de Dumnezeu!

  – Să te temi de Dumnezeu, Care a zis asa: Nu vă temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă. Temeti-vă mai vârtos de acela care, după ce a ucis trupul, poate să ducă sufletul în gheenă. Nu te teme! Trupul ăsta este o mână de pământ spre mâncarea viermilor. Azi este, mâine nu mai este. Sufletul nu moare în veci! Du-te hotărâtă în inima ta, spovedeste-te, împărtăseste-te si asteaptă moartea! Dar să nu avortezi!

  Ce s-a întâmplat între timp? S-a dus femeia acasă hotărâtă să nu facă avort. Si cum era aproape sâmbăta mortilor, adică „Mosii de vară”, anul trecut (1979), ea s-a dus în oras să cumpere câte ceva, ca să dea de pomană. A cumpărat castroane, căni frumoase, vase, pahare, portocale, bomboane. Voi stiti că la noi se dă de pomană, după cum este traditia noastră ortodoxă, pentru sufletul mortilor. Si a luat si făină de grâu, ca să facă cozonaci si plăcinte pentru pomană.

  A venit acasă din oras cam obosită. A plămădit făina, a pus drojdie si a frământat aluatul până a dospit si s-a culcat.

  Când a adormit, s-a făcut că era într-un defileu de munti, adică două rânduri de munti. Unul era pe dreapta si unul pe stânga, iar prin mijlocul acelor munti era o sosea dreaptă. Muntii erau foarte înalti si aveau pădure de brazi până la poale. Iar de la marginea pădurii, de-o parte si de alta, erau flori, două-trei sute de metri până la sosea. Ea mergea – asta era prin vis – pe soseaua aceea printre munti si se minuna de frumusetea acelor locuri.

  Dar deodată, când si-a aruncat privirea în dreapta, spre pădure, a observat ceva foarte minunat: la poala pădurii erau arbori de foc, cât vedeai cu ochii. Un rând de arbori care ardeau scânteind de jăratec. Si de fiecare arbore de foc era legată cu funii de foc câte o femeie goală, cum a făcut-o mama sa, si focul le ardea grozav la spate, pe sira spinării, si ele tipau groaznic.

  Cum se zvârcoleau aceste femei legate de arbori, deodată a văzut niste vulturi de foc care veneau din muntii ceilalti, cu gheare de foc, cu aripi de foc si cu ciocul de foc si s-au pus pe sânii lor si îi mâncau si ele strigau: „Vai de noi si de noi si de cei ce ne-au născut pe noi!” Vulturii mâncau sânii lor până la oase, de se vedeau coastele, si apoi zburau înapoi în munti, iar lor le cresteau sânii înapoi. Si veneau alti vulturi si le mâncau din nou si ele strigau tare si plângeau.

  Si s-a minunat biata femeie: „Vai de mine, zice, nu mă mai uit în partea asta, că mor de frică”. Si a întors capul spre stânga. În partea stângă a văzut un lucru mai înfricosat. Alt rând de copaci de foc, tot în marginea pădurii, si erau legate femei goale, dar aici nu le mai mâncau vulturii. Aici erau serpi cu două capete, niste balauri de foc, încolăciti peste ele si peste copaci, cu coada până în pământ. Cu un cap era pe o tâtă si cu altul pe cealaltă tâtă si le sugeau de le dădea sângele. Asa de tare strigau, de se cutremurau pădurile si muntii aceia.

  Atunci ea, când a văzut că în stânga vede si mai înfricosat lucru decât în dreapta, de frică a slăbit si a căzut în genunchi si striga la Maica Domnului: „Maica Domnului, nu mă lăsa, că mor de frică!” si se uita dacă nu mai este cineva pe acolo, că se temea să nu vină serpii aceia si la dânsa.

  Deodată vede în urmă pe drum că vine un tânăr prea frumos, cu haină albă ca zăpada, cu cruce în frunte si cu un baston de aur în mână. Când l-a văzut a zis:

  – Multumesc Tie, Doamne, că nu m-ai lăsat în iadul ăsta singură. Si a căzut cu fata la pământ, zicând: „Doamne Iisuse, nu mă lăsa!”

  – Eu nu sunt Iisus Hristos, a răspuns îngerul.

  – Dar cine esti, Doamne?

  – Eu sunt îngerul păzitor al vietii tale. Eu totdeauna te păzesc pe tine, si acum m-am arătat tie cu porunca lui Hristos.

  – Doamne, scoate-mă de aici, că mor de frică! Fă milă cu mine si nu mă lăsa aici!

  A sculat-o din genunchi si i-a zis:

  – Nu te teme si mergi după mine!

  El mergea înainte si ea în urmă. Si în urma lui se vedeau raze de lumină si era o mireasmă a Duhului Sfânt, cum nu mai este pe pământ.

  Mergând cu îngerul pe drumul acela, ea a întrebat:

  – Doamne, de ce pe femeile acestea le sug balaurii acestia cu două capete si pe acelea le mănâncă vulturii de foc. Le mănâncă sânii lor si iar cresc si ele se chinuiesc? Si a zis îngerul:

  – Acestea n-au voit să le sugă copiii lor. N-au vrut să alăpteze copii si de aceea balaurii acestia de foc le vor suge în vecii vecilor si vulturii de foc le vor mânca sânii, că au fost criminale si au omorât copiii nevinovati din pântecele lor. Femeile care au omorât copiii prin avort, cu băi, cu injectii, cu pastile si i-au otrăvit cu buruieni de la babe, asa se vor munci în veci, că nu s-au pocăit, nici nu s-au spovedit, ci au crezut că-i glumă păcatul acesta.

  Mergând asa, i se părea ei că au mers câtiva kilometri. S-a uitat în dreapta si a văzut un singur arbore de foc, unde nu era legată nici o femeie. Si ea a întrebat:

  – Doamne, uite aici un singur copac care nu are legată nici o femeie de dânsul! Zice îngerul:

  – Vezi copacul ăsta de foc? Acesta era copacul tău, dacă n-ascultai de preot si te duceai să omori copilul! Tu n-ai nici un copil pe lume si era primul copil. Dar avea să te pedepsească Dumnezeu, pentru că aveai să mori în timpul avortului la doctor. Dar fiindcă ai avut frică de Dumnezeu si te-ai hotărât în inima ta să nu omori copilul si ai întrebat pe preot si te-ai hotărât mai bine să mori decât să omori copilul, iată că ai scăpat de acest copac!

  Apoi a zis ea: „Doamne, scoate-mă de aici! Încotro este tara mea? Unde sunt eu aici?” Îngerul i-a zis: „Să-i spui bărbatului tău cel criminal ce ti-am spus eu. Dacă te mai îndeamnă pe tine la avort, nu aici se va munci el, ci în alt loc, unde de o mie de ori va fi mai greu ca aici! Tu esti fată de preot si te-ai măritat fecioară, cum te-a făcut mama ta, iar el este un preacurvar. El s-a însurat cu tine, dar înainte el a trăit cu trei femei nemăritate si le-a obligat să facă avort si le-a plătit el la doctor. Acele trei femei au pierdut câte un copil. Deci are pe sufletul lui trei avorturi făcute de el. Are să mănânce carne în vecii vecilor, în focul gheenei!

  El nu ti-a spus tie, dar este un mare curvar si spurcat. Tu te-ai căsătorit curată cum te-a făcut mama ta, iar el a fost un preacurvar si ucigas, care a plătit pentru acelea să facă avort. Să-i spui, că el n-a zis nimănui”.

  Atunci ea a zis: „Doamne, pe unde să mă duc eu acasă? Pe unde să ies?” Îngerul Domnului i-a spus: „Dar unde esti, acasă esti! Tu scoală-te si frământă aluatul, că a dospit în covată”. Si l-a văzut ca un fulger când a zburat, si ea s-a trezit în casă.

  S-a trezit femeia foarte spăimântată si aluatul dădea jos din covată, cum i-a spus îngerul. Se culcase la sapte fără un sfert si acum era ceasul nouă si un sfert seara. Deci două ore jumătate. În timpul acesta a fost prin iad si a văzut unde se muncesc femeile criminale care fac ucidere de om.

  Când s-a sculat, de frică a început să strige în gura mare. Sotul ei venise de la serviciu si dacă a văzut că este obosită si se odihneste, n-a mai deranjat-o. Când a auzit răcnind, el a crezut că a luat foc ceva la cuptorul de pâine.

  A venit bărbatul ei:

  – Ce-ai pătit, Silvia? Ce ti s-a întâmplat?

  – Vai de mine! Vai de mine! Am fost în iad. Am văzut iadul! Am văzut unde se muncesc femeile care fac avorturi.

  – Cum?

  Si i-a spus sotului tot ce i-a zis îngerul.

  – Iată, zice, ce mi-a mai spus: că tu m-ai luat pe mine curată cum m-a făcut mama, dar tu ai trăit cu trei femei necăsătorite, si le-ai îndemnat să facă avorturi la doctori. Asa-i?

  – Asa este.

  – Auzi, că te asteaptă pe tine muncă mult mai mare ca aceea. Că tu ai si plătit la doctori ca să omori copiii, nu numai că le-ai îndemnat. Banii aceia sunt spre pierzarea ta în veci!

  El, când a auzit că i-a descoperit păcatele, a zis:

  – Să stii că adevărul ti-a spus. De azi înainte mă pocăiesc si eu până la moarte. Dar du-mă la un duhovnic să-mi spun păcatele, să pun si eu început bun, că am auzit că Dumnezeu primeste pe cel păcătos!

  Apoi a venit cu sotia si s-au mărturisit amândoi, îndreptându-si viata. L-am mărturisit si i-am spus: „Iată, frate, ce a făcut Dumnezeu cu tine! Câtă milă a avut de tine! Prin femeie ti-a descoperit urgiile si fărădelegile tale, ca să te întorci la pocăintă”.

  Atunci mi-am adus aminte de cuvântul Sfântu-lui Apostol Pavel, care zice: De unde stii, femeie, că nu-ti vei mântui bărbatul? Nu stii tu, zice, că se sfinteste bărbatul necredincios prin femeia credin-cioasă? si invers.

  Iată o femeie crestină! O femeie cu frica lui Dumnezeu, care a fost hotărâtă în inima ei mai bine să moară, decât să facă avorturi! Si s-a rugat lui Dumnezeu si a câstigat si pe sotul ei la adevărata credintă si i-a îndreptat si viata lui. Si asa, cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt până astăzi împreună si duc viată cinstită si curată înaintea lui Dumnezeu.

  I-am dat si lui canon să nu se împărtăsească 20 de ani, că pentru un avort Sfintii Părinti opresc 20 de ani, iar cu iconomie 10 ani, dacă omul posteste toate posturile si miercurile si vinerile si face milostenie. „Fac toate!” a zis el. Atunci i-am redus canonul la 10 ani. Zece ani i-am dat canon si să plângă toată viata că a omorât trei oameni. Căci ori vei omorî copilul, cum ti-am spus, când l-a semănat Dumnezeu în pântecele mamei sale, când este cât o sământă; ori îl omori când este mai mare, tot acelasi păcat ai.

  Să vă iasă din minte, cum zic unele femei: „Părinte, nu era decât de-o lună, că nu se stia ce-a fost!” Nu minti pe Dumnezeu, Care a zidit si Care a zămislit în tine. Nu auzi ce spune Ieremia Proorocul? Doamne, au nu Tu zidesti duhul omului la zămislire?

  Pe Dumnezeu nu-l poate minti nimeni. Aveti frica lui Dumnezeu, păziti-vă de gândul acesta al uciderii de copii, mai tare decât toti balaurii din lumea asta si decât toate. Păziti-vă! Că dacă tot veti face mereu avort, poporul nostru se împutinează. Vom rămâne numai bătrânii si vor veni alte popoare si ne vor robi, că vom fi putini si nu vom mai avea copii ca să fie ostasi ai tării si oameni de ispravă să conducă tara!

  Tineti nu numai la natalitatea poporului si la scumpa noastră tară, tineti la sufletul vostru, care-i mai scump decât toată lumea, că dacă îl veti pierde, cu toată lumea nu puteti să-l răscumpărati. Toate femeile care aveti bărbati si v-ati cununat, ca si acelea care ati gresit si ati făcut nuntă fără cununie, să nu omorâti copiii. Copilul este un înger si prin el te mântuiesti si tu! Naste-l, botează-l, creste-l si printr-însul te mântuiesti si tu.

  Să te duci la mărturisire, că esti o crestină bună, si te iartă Dumnezeu. Iar a ucide copilul este cea mai mare crimă, cea mai mare fărădelege si împotrivire înaintea lui Dumnezeu, Care l-a creat în pântecele tău si ti-a dat tie nastere, iar lui i-a dat suflet viu si cuvântător.

  Vă rog din toată inima să tineti minte această întâmplare. Aduceti-vă aminte, femeilor, de vulturii cei de foc si de copacii cei de foc care ard pe femeile care fac avort, ca si de balaurii cei de foc, care au să vă sugă pieptul!

  Păziti-vă, vă rog, nu numai de-a face păcatul, ci si de-a gândi la aceasta, căci crimă si prea cumplită crimă este fată de constiinta ta, fată de Dumnezeu si fată de tara în care ne-am născut si trăim.

  Parintele Cleopa

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: