Întronizarea schismaticului Epifanie la Kiev a fost un fiasco răsunător

O veste bună anunţată de site-urile ortodoxe.
„Mitropolitul” Epifanie a fost întronizat astăzi la Catedrala Sf. Sofia din Kiev, ca „Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine” al bisericii schismatice ucrainene creată de Pseudo-Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului pe 15 decembrie.
Niciun reprezentant al vreunei Biserici locale, alta decât Constantinopolul, nu a participat la aceasta ceremonie.
Piața din fața catedralei era practic pustie, cu excepția jurnaliștilor și trecătorilor, şi a numărului mare al forţelor de ordine, care se pregatiseră pentru sosirea unui număr impresionant de susţinatori.
Filaret Denisenko, „Patriarhul Onorific” al bisericii schismatice și figura principală în mișcarea schismatică din ultimii treizeci de ani, a lipsit de la ceremonia de întronizare , datorită stării sale precare de sănătate.
Delegația Constantinopolului a inclus pe Mitropolitul Emmanuel al Galiei, care a prezidat „consiliul de unificare”, Mitropolitul Amfilohie al Episcopilor Adrianopol din Bisericile ucrainene din America și Canada și Staretul Alexios din Mănăstirea Xenofont din Muntele Athos.
Stareţul Efrem al Mănăstirii Vatoped, silit să vină la porunca Pseudo-Patriarhului Bartolomeu, la ceremonie, a suferit ieri un atac de cord şi a fost spitalizat de urgenţă. Stareţul Efrem a mai suferit o serie de atacuri de cord şi o operaţie pe inimă, recent.
Tot ieri, Stareţul Efrem a plecat pentru a continua tratamentul la o clinică din afara Ucrainei, după ce a primit la spital, vizita „mitropolitului’’ schismatic Epifanie.
La ceremonie a fost prezent și șeful bisericii greco-catolice ucrainene, precum și președintele Petro Poroșenko.

Dr. Gabriela Naghi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: