Polemici de dragul Adevărului (IV)

,,V-am scris acest comentariu mai lung cu sufletul neliniştit şi cu inima îndurerată faţă de tulburările, dezbinarea şi neascultarea care se manifestă la unii din slujitorii bisericii noastre… care din păcate crează neorânduială şi derută printre credincioşi!’’ (Domnul Iustin Hodea).

Tulburări au produs ierarhii prezenţi în Creta, semnatari ai documentelor eretice, laolaltă cu cei care li s-au alăturat ulterior, tot prin semnătură. Dezbinarea o veţi produce dumneavoastră, cinstiţii ierarhi, care vă veţi alătura Patriarhului de Constantinopol întru recunoaşterea schismaticilor din anti-biserica din Ucraina.

Neascultarea se  justifică canonic acolo unde începe erezia, cum am mai relevat înainte. Neorânduiala de care vorbiţi vi se datorează în exclusivitate şi fiecare din noi vom sta în faţa Dreptului Judecător. Vă implorăm să vă retrageţi semnătura de pe documentele eretice din Creta şi să vă retrageţi, ca persoană, din organismele ecumeniste.

,,Cine urmăreşte tulburarea şi dezbinarea Ortodoxiei? Este cunoscut!!!! – diavolul – ! Dacă nu au reuşit din exterior prin ateism, comunism şi toate forţele care au lovit Biserica în istorie, încearcă din interior! Dar să nu îşi facă iluzii revoluţionare nici cei care se pretind marii şi singurii apărători ai Ortodoxiei! (Domnul Iustin Hodea)

Dacă diavolul n-ar avea slugi atât de devotate printre oameni, n-ar putea face nici pe departe atâta rău în lume. Din păcate, oamenii slujitori ai diavolului ,,iau chip de slujitori ai dreptăţii, al căror sfârşit va fi după faptele lor’’ (II Corinteni 11, 15), pătrund în Biserică şi lucrează cu sârg pentru ruinarea acesteia. Nu vor reuşi, aşa cum n-au reuşit s-o distrugă din exterior.

Comuniştii aveau un plan întreit, bine conturat în privinţa Bisericii lui Hristos: să o supună, să o foloseacă în interesul lor şi, în final, să o distrugă. Comunismul a ajuns între gunoaie, Biserica a rămas nebiruită. Lecţii ale istoriei din care cei mai mulţi nu învaţă nimic.

Fiţi liniştit, domnule Iustin Hodea, că nu ne facem ,,iluzii revoluţionare’’, cum ,,inspirat’’ spuneţi. Când e vorba de Mântuitorul Iisus Hristos şi de Sfânta Sa Biserică Ortodoxă, preferăm să operăm cu certitudini, nu cu iluzii. Dumneavoastră vă faceţi iluzii când credeţi că v-aţi eternizat pe scaunul episcopal din Baia-Mare. Am dori să vă adresăm o întrebare: când veţi înlătura ciudăţeniile acelea de pe turlele catedralei din Baia-Mare şi de pe bisericile Mănăstirii Rohia şi veţi aşeza Crucea lui Hristos?

Nu suntem mari apărători ai Ortodoxiei, din păcate, deoarece nu facem nici măcar o zecime din ce suntem datori să facem. Nu suntem nici singurii. Am convingerea că aţi auzit IPS Serafim al Pireului, de IPS Daminaos al Sinaiului, de IPS Onufrie al Ucrainei şi de IPS Longhin, pe care ştiu că-l urâţi de moarte. Şi poate aţi auzit şi de Părinţii Theodor Zisis şi Anastasios Gotsopoulos, de Prof. Dimitrios Tselenghidis. Suntem puţini şi neînsemnaţi, dar căutăm să fim statornici de partea Adevărului, şi atunci chiar nu mai contează numărul nostru.

Presbiter Ioviţa Vasile

2 gânduri despre „Polemici de dragul Adevărului (IV)”

  1. proteste la Cernauti vizavii de preluarea bisericilor si manastirilor de catre schismatici, pina in prezent in jur de 7 au fost preluate de catre acestia, si tot despre acestia, odelegatia a lor prin vizita la Sf Munte, unde staretul de la Efigmenu sa ,,rugat” cu acestia

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: