Minune a Sfântului Părinte Justin Pârvu. Din icoana sa a izvorât mir la Conferința de la Iași, dedicată Sfinților din închisori

Aseară, 19 martie 2019, la o Conferință despre Sfinții Închisorilor susținută în Iași, din icoana părintelui Justin Pârvu a izvorât mir.

Părintele Justin este cel ce a scos din întunericul temniței la lumina adevărului idealul și crezul camarazilor săi de suferință, ce și-au sacrificat tinerețea și întreaga lor viață slujirii cuvioase a lui Dumnezeu și dăinuirii neamului românesc. De altfel Părintele Justin este primul Stareț care închină o mănăstire în memoria acestor martiri și mărturisitori ai Bisericii lui Hristos, martiri ce prin smerenie și demnitate nu și-au închinat genunchii înaintea fiarei roșii de la Răsărit, salvând onoarea României, într-un regim de aprigă asuprire comunistă.

Părintele Justin întotdeauna s-a simțit dator să le cinstească memoria și să le recunoască jertfa:

„Aceşti sfinţi ai închisorilor, de la Aiud, Piteşti, Gherla, din toate puşcăriile noastre, formează cea mai măreaţă şi frumoasă coroană pentru împodobirea ţării noastre înaintea lui Dumnezeu. Ei sunt soluţia grăitoare, numai nu strigă de acolo. Izvorârea sf. mir din osemintele lor, aşa după cum se cunosc minunile acestea, e aşa de grăitoare încât nu ne rămâne decât să le urmăm sfaturile, fapta şi eroismul vieţii lor. Acesta este de fapt un alt mesaj pentru neamul nostru. Aceştia sunt ultimii dintre sfinţii români care izvorăsc mireasmă şi vindecări în toate colţurile lumii – mesajul este să le urmăm viaţa, curajul mărturisirii. Vreau să văd ziua când nu ne vom mai teme că avem în bisericile noastre la închinare moaştele acestor sfinţi mucenici” (Din învățăturile și minunile Părintelui Justin). 

Să cerem canonizarea Sf. Părinte Justin Pârvu!

(Preluare de pe portalul Ortodoxinfo)

 

Nota. Dupa cum se vede din imaginile video, pe care eu nu le postez din nestiinta, minunea izvorarii mirului e mai mult decat evidenta. Sunt multi martori ai acesteia, care au luat acest mir. Ii rog pe cei care au fost prezenti sa ne scrie si sa ne ofere detalii, nu pentru ca am avea vreo urma de indoiala, ci fiindca minunea aceasta ne bucura pe toti.

Despre canonizarea Parintelui Iustin sa nu ne facem iluzii. Ierarhii romani au alte preocupari, cum ar fi ,,beatificarea’’ ereticilor papistasi de catre Francisc, ereticul si schismaticul. Dumnezeu insa are modalitatile Sale tainice de a-i proslavi pe alesii Sai.

Presbiter Iovita Vasile

3 gânduri despre „Minune a Sfântului Părinte Justin Pârvu. Din icoana sa a izvorât mir la Conferința de la Iași, dedicată Sfinților din închisori”

 1. Apropo de canonizarea Pr Iustin și SF Închisorilor, ceea ce ar trebui să fie în primul plan, mai ales la minunea care sa întâmplat la Iași, m-am uitat și eu pe publicațiile dumnealor, sa vad daca intradevar iau preocupat, nici pomeneală, pe ziarul lumina îi preocupau cu totul și cu tot altceva, Părintele Iustin și Sfinții închisorilor nu au fost corect politic

  Apreciază

 2. O minune de care nu suntem vrednici, dar care ne arata o data in plus, iubirea fara seaman a Sfantului Parinte Justin, pentru romanii ortodocsi aflati la rascrucea vremurilor.
  Sfinte Preacuvioase Parinte Justin, roaga-te lui Dumnezeu, pentru noi pacatosii!
  Din moaștele Sfinților de la Aiud, din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina, din icoana Părintelui Iustin Pârvu, din moaștele Sfinților Apostoli – de fapt din toate moaștele aflate de față – a izvorât mir, iar încăperea atât de mare s-a umplut pur și simplu de aroma sfințeniei, marturiseste Pr.Mihai-Andrei Aldea, de fata in momentul producerii minunii.

  Sfinții Ortodoxiei au mărturisit că Sfinții Prigoanelor Comuniste și ei sunt una: prietenii lui Dumnezeu, cei care și-au pus viața pentru Cel Care ne-a dat totul și Care este totul, Domnul Iisus Hristos, care ne-a câştigat totul prin Jertfa Lui cea Sfântă.„Căci unul este Dumnezeu, unul este şi Mijlocitorul între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi, mărturia adusă la timpul său.” (I Tim 2, 5-6).
  Amintim un cuvant intelept al Sfantului Preacuviosului Parinte Justin, Parintele inimilor noastre:
  „Am spus şi alte dăţi: nu trebuie să primim aceste strâmtorări şi necazuri cu panică, ci cu bărbăţie şi seninătate să mergem pregătiţi cu sufletul pe poarta cea strâmtă a Crucii, prin care a intrat Hristos şi ne-a ridicat la frumuseţea cerească. Noi nu avem aici cetate stătătoare, ci luptăm nădăjduind în Împărăţia veşnică, Împărăţia lui Dumnezeu. Neamul nostru este obişnuit cu suferința şi va trece şi de această ispită, pe care o consider ca pe cea mai periculoasă din toate care au fost până acum. Dar Dumnezeu, cum ne-a orientat atâtea veacuri, o să ne orienteze şi de aici înainte. Cu timpul își vor da seama din ce în ce mai mulţi că aceste cuvintele ale mele au fost adevărate şi mă rog pentru ei ca să poată face faţă urgiei ce va veni şi să biruiască fiara antihristică, ce i s-a dat putere să biruiască şi pe cei aleşi de îi va fi cu putinţă. Noi nădăjduim că, creştinătatea se va trezi şi va primi puterea Sfântului Duh, pentru rugăciunile martirilor şi tuturor sfinţilor noştri, cărora ne rugăm. Amin!”

  Apreciază

  1. Va multumesc pentru contributia postata. Toti iubitorii de Hristos sa se bucure pentru aceasta minune ce ne-a fost data in aceste zile de cumplita ratacire. Ma bucur sa-l pomenesc la Sfanta Liturghie pentru ca sunt convins ca si Preacuviosia Sa se roaga pentru mine si pentru noi toti cei nevrednici de numele Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s