Ierarhii si preotii romani din diaspora parasesc Sfanta Ortodoxie de ,,dragul’’ ereticilor

In tot acest timp, preotii BOR din diaspora isi continua nestingheriti actiunile de sorginte ecumenista, indepartandu-se tot mai mult, ei si turmele de credinciosi pe care le pastoresc, de invatamintele Sfintilor Parinti, de Sfintele Canoane, propovaduind o invatatura straina Ortodoxiei.

“Căci ce înseamnă … a urma lui Hristos? Înseamnă a cerceta şi a-ţi însuşi învăţătura Evangheliei, a avea Evanghelia ca singur îndreptar al lucrării minţii, al lucrării inimii, al lucrării trupului, înseamnă a-ţi lua felul de a gândi din Evanghelie, a-ţi rândui simţirile inimii potrivit Evangheliei şi a sluji drept chip viu al Evangheliei prin toate faptele, prin toate mişcările tainice şi vădite” (Sf. Ignatie Briancianinov).

Iata ce gasim pe sit-ul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord:
,,In sala parohială a Bisericii „Sf. Ap. Andrei”din Viena s-a desfasurat recent conferința despre Europa, patrie și migrație, susţinută de Prof. Univ. Dr. Regina Polak, de la Facultatea de Teologie Catolică (Universitatea din Viena), la care au participat Mag. Herwig Sturm, Biserica Luterană din Austria şi Bernhard Heitz din Biserica Vechi-catolică, si alte asemenea personalitati romane si vieneze, urmata de o agapa unde s-a continuat dialogul fratesc condus de Preotul ,,ortodox’’  Nicolae Dura.
In perioada Postului Mare, „la invitația părintelui Mircea Deac, preot paroh al parohiei “Sfântul Bartolomeu” din Frankfurt, cu binecuvântarea PS Părinte Sofian Brașoveanul, în perioada 29-31 martie 2019, tinerii vor face o excursie la Frankfurt, pentru a vizita frumosul oraș plin de cultură, muzee şi obiective turistice. Totodată, excursia este prilejuită și de pelerinajul de la Limburg, care se organizează an de an în duminica Sfintei Cruci. O parte importantă din Sfânta Cruce a fost adusă aici de la Ierusalim în secolul al XIII-lea și se află până astăzi în proprietatea Muzeului Episcopiei Catolice din Limburg. Episcopia Catolică de Limburg pune la dispoziţia comunităților ortodoxe, în fiecare an, Catedrala Episcopală și Sfânta Cruce, pentru acest eveniment.”
Cu prilejul hramului Parohiei „Buna Vestire” din Dresda, ÎPS Serafim s-a întâlnit cu reprezentanți ai Bisericii Evanghelice locale, pentru a discuta despre posibila achiziție a unui lăcaș de slujire propriu.
Tot in luna martie la invitația Guvernului Landului Salzburg, Arhiepiscopul Bisericii Romano – Catolice din localitate Dr. Franz Lackner, Superintendentul Bisericii Evanghelice Mag. Olivier Dantine și Preotul ortodox român Dr. Dumitru Viezuianu au oficiat o slujbă în cadrul căreia au binecuvâtat și sfințit Sala Parlamentului Landului Salzburg.
A amortit, a inghetat de tot constiinta voastra de Cinstiti si Prea Cucernici Pastori?
Va intreaba mustrator, Sf.Nicolae Velimirovici, va ruşinaţi de Domnul cel măreţ înaintea neamului desfrânat şi păcătos? Atunci, cine se ruşinează de Domnul Hristos, Mirele sufletului omului, înaintea unui asemenea neam adulter, este întocmai ca mirele care se ruşinează de mireasa sa înaintea oamenilor desfrânaţi.
Cine se ruşinează de “cuvintele Mele” înseamnă: cine pune la îndoială Evanghelia ori nu primeşte învăţătura Mea, sau cine răsuceşte cuvintele Mele şi, prin erezie, aduce neodihnă şi vrajbă printre credincioşi, sau cine este înfumurat în faţa descoperirii şi învăţăturii Mele, înlocuindu-le cu alte teorii personale, sau cine se ascunde dinadins şi păstrează tăcerea despre cuvintele Mele, înaintea tăriei mari şi puternice a acestei lumi, se va ruşina de Mine şi se va înfricoşa pentru el.

Oameni ai lui Dumnezeu! Nu-L tradati pe Mantuitorul, nu bajocoriti Mireasa lui Hristos, punand-o in rand cu desfranatele lumii! Nu nesocotiti invataturile Sfintilor Parinti si Sfintele Canoane! Nu va injugati la jug strain cu necredinciosii sau cu cei rau-credinciosi (II Corinteni 6, 14).

Dr. Gabriela Naghi

 

9 gânduri despre „Ierarhii si preotii romani din diaspora parasesc Sfanta Ortodoxie de ,,dragul’’ ereticilor”

 1. Masuri extraordinare de securitate, luate cu ocazia venirii ereticului papa Francisc in Romania, intrucat acesta „se poate opri oricând să atingă, să ia în brațe și să mângăie” oamenii, care au primit pentru asta un cod de bare, cu două luni înainte de vizita sa.
  Sunt asteptati 20.000 de pelerini la Bucuresti, la Iasi 20.000, la Blaj 20.000, la Sumuleu Harghita – peste 300.000 de pelerini.

  Apreciază

 2. In jurul nostru, blasfemia creste si devoreaza sufletele slugilor stapanirii, care schimonosesc cu buna stiinta frumusetea ce ne inconjoara, dar de la Dumnezeul, Dătătorul, Călăuzitorul, Apărătorul, Domnul si Stapanul vietii noastre.
  „* Nu poţi, suflete, să slujeşti la doi domni: „lui Dumnezeu şi lui mamona” (Mt. 6, 24), aşa cum nu se poate nici să priveşti cu un ochi spre pământ iar cu celălalt spre înaltul cerului; ci cu amândoi trebuie să priveşti ori în sus ori în jos. Dacă îl iubeşti pe Hristos, să urăşti desăvârşit aurul deoarece sunt potrivnici unul altuia la fel ca şi viaţa cu moartea sau lumina cu întunericul. Ce au în comun Hristos şi aurul? ..Iar aurul care te înconjoară iarăşi din toate părţile cu griji dăunătoare, te prinde ca şarpele îngrozitor din cauza căruia, mintea se îndepărtează treptat de vederea cerească şi îngerească şi de voile dumnezeieşti. „(Sf.Maxim Grecul)

  Discursul recent al domnului Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, la Marșul pentru Viață „Unic din prima secundă”, Iași, 23 martie 2019, se afla sub stindardul ecumenismului, pe care il propovaduieste cu sarguinta unei intrgi multimi, cu binecuvantarea celui care nu intamplator a intrat in sinagoga, dansand cu evreii, IPS Teofan.
  Primarul spune de la min.1.50:”slujirea lui Dumnezeu nu are bariere, ea poate sa adune pe aceeasi scena la aceeasi masa, si ortodoxia si catolocismul si alte curente religioase, iudaismul si musulmanii care slujesc cu totii cu gand bun pe Dumnezeu….il felicitam si pe IPS Teofan care ne-a trimis in aceasta misune sa slujim cu totii viata in numele lui Dumnezeu……”
  In 2013 a semnat ca viceprimar, taierea teilor si castanilor din centrul Iasiului, distrugand minunatul patrimoniu dendrologic national, determinând proteste în rândul societății civile și comunității universitare locale și naționale. Dl. Chirica va declara în presa locală că „ideea tăierii teilor mi-a venit după ce am văzut faţada Episcopiei. Statuia Fecioarei Maria cu pruncul în braţe stă pe faţada clădirii de zeci de ani şi nu a fost văzută de nimeni” (Ziarul Evenimentul, 11.02.2013). În plus, deoarece „teiul tot un băţ aruncat în cer ajunge” (idem), dl. Chirica decide înlocuirea teilor (cu vârste între 100‑200 de ani) cu salcami japonezi pitici.
  Pentru extragerea arborilor din rădăcini, se folosesc lanţuri, tractoare şi camioane. Dupa un an, altoiurile de arbusti pitici din fata primariei s-au uscat.
  Barbaria a continuat cu taiere de ulmi si castani. Se fac plangeri la UE. Ulterior in 2015 in urma presiunilor imense, se fac replantari de tei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s