De ce se întărâtă porţile iadului?

Hristos a înviat!

Nu e greu să înţelegem. E suficient sa rememorăm agenda Sinaxei de la Botoşani:

1.Delimitarea preoţilor şi credincioşilor nepomenitori echilibraţi de cei cei care au căzut în extreme.

2.Scrisoare adresată Patriarhiei Române, tuturor ierarhilor români, prin care li se cere să se delimiteze de sinodul mincinos şi eretic din Creta şi să se retragă din cmb.

3.O scrisoare prin care se va cere ierarhilor români să ia cuvenita distanţă faţă de ereticul papă Francisc, atunci când va veni în vizită în România, întocmai cum canonic procedează Biserica Ortodoxă Bulgară.

4.O scrisoare prin care se cere ierarhilor români să nu aprobe tomosul de ,,autocefalie’’, prin care sunt recunoscuţi schismaticii ucraineni.

5.Declaraţia nepomenitorilor echilibraţi prin care îşi reafirmă apartenenţa la Sfânta Biserică Ortodoxă Română, din care trebuie să plece ereticii, nu cei care apără Sfânta Credinţă Ortodoxă.

O agenda densă, bine gândită, cuprinzând cele mai importante probleme cu care se confruntă Biserica lui Hristos. Tocmai asta nu pot suportă vrăjmaşii Bisericii, de aceea diversioniştii, pidosnicii şi trepăduşii s-au pus în mişcare. Întâi au încercat să impună ca subiect blestematele cipuri, semnele antihristului, apoi s-au năpustit asupra Părintelui Theodoros Zisis, care ar fi făcut nu ştiu ce afirmaţie despre cipuri, cu mai mulţi ani în urmă. Vă rog să observaţi profesionalismul cu care lucrează şi vom înţelege cine stă în spatele lor.

Credeţi că sunt atât de preocupaţi de cipuri şi de binele Bisericii? Nicidecum. Altceva îi roade pe ei. ,,Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mult preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre Ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis: Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor? Dar el a zis aceasta nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era hoţ şi, având punga, lua din ce se punea în ea’’ (Ioan 12, 3-6).

Aceasta este cheia care ne ajută să desluşim de unde vin agitaţia şi spaimele trepăduşilor pigmei.

Sărut mâna Părintelui Theodoros Zisis. Îmbrăţişez cu multă dragoste creştinească pe cinstiţii părinţi şi fraţi, care vor participa la Sinaxă, cu regretul că nu pot fi prezent.

Presbiter Ioviţa Vasile

10 gânduri despre „De ce se întărâtă porţile iadului?”

 1. Hristos a înviat!

  Știu, părinte, că uneori ne-am mai contrazis, dar cum nu din goana după câștiguri materiale, ba am putea spune chiar dimpotrivă, v-ați făcut nepomenitor, am totuși un respect pentru dumneavoastră. Nu mai zic de părintele Buză, care și-a pierdut chiar și parohia, ba chiar mai mult, și totuși nu cere bani pe net de la cititori, deși unii mireni chiar asta fac, în loc să își caute un loc de muncă (ca să nu zic că unii preoți de la țară se ocupă chiar și cu agricultura și albinăritul, dacă vor să își rotunjească veniturile și totuși nu cer bani pe net, nici n-au conturile la vedere, ca și cum s-ar pune în slujba cuiva).
  În fine, nu despre asta e vorba, ci despre carduri.

  Cardurile nu au niciun text religios pe ele și, în plus, nici nu se pun pe mâna dreaptă sau pe frunte (în mod definitiv), cum zice Scriptura despre semnul Fiarei, ci se pot păstra oriunde, chiar și arunca, dacă chiar asta vrem.
  Scriptura este clară în sensul acesta, anume că semnul Fiarei va fi pus pe mâna drepată sau pe frunte, înțelegându-se astfel că nu mai poate fi scos:
  – „16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
  18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa 13, 16-18);
  – „9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
  11. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” (Apocalipsa 14, 9-11).

  Ni se mai spune de către aceiași, care ne invită să nu avem carduri, că buletinul e rău, că are cod numeric personal (ca să nu fim confundați), care și recensământul din 2011 l-au boicotat („anti recensământ 2011”), uitându-se cum chiar și Sfânta Fecioară Maria și cu Dreptul Iosif s-au dus la Betleem ca să fie cuprinși în documentele, catastifele puterii de atunci (Imperiul Roman, care chiar era păgân la acea vreme):
  „1. În zilele acelea a ieşit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea.
  2. Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria.
  3. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare în cetatea sa.
  4. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi din neamul lui David.
  5. Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.” (Luca 2, 1-5).

  Ni s-a mai spus că regele David a făcut numărătoarea poporului și a fost pedepsit (2 Regi /2 Samuel cap. 24), însă nu neapărat numărarea evreilor a fost păcatul, ci faptul că nu s-a plătit o răscumpărare Domnului pentru cei numărați (Israelul era proprietatea Domnului, nu a regelui David), că doar evreii au fost numărați și la ieșirea din Egipt, dar au plătit răscumpărare:
  „12. Când vei face numărătoarea fiilor lui Israel, la cercetarea lor, să dea fiecare Domnului răscumpărare ca să nu vină nici o nenorocire asupra lor în timpul număratului.
  13. Cel ce intră la numărătoare să dea jumătate de siclu, după siclul sfânt, care are douăzeci de ghere; deci darul Domnului va fi o jumătate de siclu.
  14. Tot cel ce intră la numărătoare, de la douăzeci de ani în sus, să aducă această dare Domnului.
  15. Să nu dea bogatul mai mult, nici săracul mai puţin de jumătate de siclu dar Domnului, pentru răscumpărarea sufletului.
  16. Să iei argintul de răscumpărare de la fiii lui Israel şi să-l dai la trebuinţele cortului adunării şi va fi pentru fiii lui Israel spre pomenire înaintea Domnului, ca să cruţe sufletele voastre” (Ieșirea/Exodul 30, 12-16).

  Apreciază

  1. Adevarat ca a inviat!
   Dragul meu,
   Sunt multumit pentru faptul ca am facut acest pas, insa nu socotesc ca e un merit personal, e darul lui Dumnezeu, Care m-a ferit de multe ispite si rele. Spun ca nu e un merit deoarece la momentul acela eram pensionar de cateva luni si slujeam la o manastire, fapt ce mi-a permis sa fac publica hotararea mea. Am o admiratie pentru Parintii Claudiu, Mihai, Cosmin, Grigorie care si-au asumat toate cele ce au decurs din demersul lor.
   Sunt multumit ca pot sa scriu pe acest blog. Il socotesc o mica parcela pe care o lucrez si reusesc s-o tin curata de reclame si de mesaje porcoase. Sunt multumit ca am casa, familie si pensie indestulatoare si ii primesc pe cei care vin la mine cu felurite trebuinte si necazuri fara sa le pretind ceva si nadajduiesc ca Dumnezeu mi le va socoti la dreapta Judecata.
   Pe cei care refuza actele si au intemeiat comunitatea aceea bisericeasca in Arges (sau Valcea?) nu-i dezaprob. Mi-s dragi pentru ca strabat o cale grea, pe care poate si noi va trebui sa mergem candva, si vom avea experienta lor.
   Cu cardurile si alte documente care trebuie semnate, am o retinere: cine stie ce mesaje antihristice contin si ni le ofera spre a le semna, ca si cum am fi de accord si cu mesajele. Sunt vicleni. N. Steinhardt spunea ca nu si-ar pune semnatura pe un document impreuna cu diavolul, nici chia daca documentul ar dovedi existenta lui Dumnnezeu, si-I dau dreptate. Doamne ajuta.

   Apreciază

    1. Daca ti se pune un cip fortat, fara voia ta, nu e lepadare. Daca se pune prin inselare si viclesug, fara sa stii si sa consimti, iar nu e lepadare. Nu gresim nici daca manifestam o prudenta excesiva. Acestia din urma vor putea evita insemnarea finala cu mai multa usurinta.

     Apreciază

 2. Evident că Biserica nu poate fi biruită nici de porțile iadului, în ceea ce privește pe domnii ierarhi, sa deie Domnul sa se trezească la realitate și să îndrepte multe din cele enumerate mai sus, pt că în Creta in loc să îndrepte lucrurile, ei sau afundat și mai mult în erezii, și ca atare macar acum in ceasul al treisprezecelea sa realizeze în ceea ce sau afundat, referitor la carduri și cipurile aferente acestora, acestea sunt unii dintre pașii antemergatori peceți finale ce va fi pusă pe mîna sau pe frunte, sistemul satanic fiind ft viclean adoptând politica pașilor mărunți încât să nu se bage de seamă, dacă observăm că și aici ca și în cazul ecumenismului sa procedat similar , azi o schimbare de calendar, mâine o cununie mixtă, poimâine, o slujba la comun s.a.m.d, la fel și în cazul cipurilor, azi un c.n.p, mâine un card, poimâine un act biometric s.ă.m.d pina la pecetea finală, poate nu le-am pus intro ordine cele enumerate mai sus, dar vremurile de astăzi ne-a luat pe cei mai mulți dintre noi prin surprindere că nici nu ști încotro să lupți și cu cine sa lupți, apostazie, ecumenism, sistem antihristica, sodomie și mult3 alte urâciuni

  Apreciază

  1. Adevarat, draga Strajerule. Vorbeam cu putini ani in urma cu stareta de la manastirea la care am slujit si-I suneam: ,,Maica, va veni vremea cand va trebui sa fii ca ei, ori sa pleci din manastire”. Raspuns: ,,Daca cineva cade, ce rost mai are sa ramana in manastire. Eu am o casuta la tara, unde ma pot retrage”. Vremea a venit repede, extreme de repede, nici nu ma asteptam, si eu am fost nevoit sa plec din manastire, maica a ramas si e o vajnica ecumenista, din acelea care toarna tot ce se intampla in manastire la episcoul locului, care are un system de delatiune bine pus la punct, in care sunt antrenati si murdariti pana si seminaristii. Eram pregatit cu toate pentru aceste vremuri, dar nu mi-am inchipuit ca vor veni atat de repede. Parintele Serafim Rose spunea ca vremea e mult mai tarzie decat ne inchipuim noi. Doamne ajuta.

   Apreciază

 3. Dumnezeu sa ma ierte, parinte, ca a fost destul esecul referendumului pentru familie, dar ceea ce fac unii este execrabil. Si apoi mai ajung si postati pe internet de catre altii. Sa ne-ajute Dumnezeu pe toti…:

  Apreciază

  1. E dureros pentru natiunea romana (nu pentru poporul roman) ce s-a intamplat la referendum. Cei care s-au prezentat si au votat pentru familia sanatoasa, normala, au dat o marturie care le va fi de folos la Judecata. Ceilalti, au sfidat Legile lui Dumnezeu. Acuma sa nu va inchipuiti ca un succes cu prezenta de 85% ar fi schimbat semnificativ lucrurile. Tot gaseau ei o portita legislativa prin care sa ,,legitimeze” legaturile pacatoase dintre homosexuali.
   Ce au postat pe internet? Realitatea cruda. Un grup de gura-casca stand si ascultand un nebun, in loc sa-l lase sa vorbeasca singur. Uite unde-am ajuns. Intrebare: nu cumva e vorba de ,,preotul poporului” Tudor, pare-se un stilist din Teleorman? A postat si la mine niste elucubratii si m-a intrebat daca fac vreun tratament psihiatric. ,,Nu, i-am raspuns, si multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Daca dumitale ti se va prescrie vreodata unul, sa nu-l urmezi. Boala dumitale e de natura demonica”. Se pare ca n-am gresit.
   Uitati-va ce fac si in legatura cu Sinaxa de la Botosani. Toate acestea ne arata noua ca trebuie sa ne apropiem si mai mult de Dumnezeu, Nadejdea noastra si de Maicuta Domnului. Doamne, ajuta-ne!

   Apreciază

 4. Bine a grăit starețul Antonie de la Optina, că lumea va înebuni și cine nu va fi aidoma lumii acela va fi catalogat nebun, în București în săptămâna patimilor, în diverse cluburi și discoteci, blasfemie și batjocură la adresa lui Hristos, nimeni nu sa sinchisit sa tragă un semnal de alarmă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: