Despre venirea ereziarhului papă Francisc în România

Despre venirea papei Francisc în România
Pentru creștin-ortodocși!
NU participați la ceremoniile de primire a papei în Romnia!
NU asistați la slujbele făcute de papă pe teritoriul României!
NU participați la rugăciuni în comun cu catolicii (supușii papei)!
NU credeți minciunile despre „Bisericile surori” sau despre „cei doi plămâni ai Bisericii”!
În contextul vizitei pe care o face papa în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, orice ortodox trebuie să știe că acesta (papa) este conducătorul unei structuri numite impropriu „Biserica Romano-Catolică”.
Conform Crezului ortodox, Biserica este UNA. Nu pot exista două Biserici sau mai multe!
Hristos este Capul Bisericii și Trupul Lui este Biserica. Există un singur Cap – Hristos și un singur Trup – Biserica!
Singura structură bisericească păstrătoare a Harului și continuatoare a tradiției începute de Mântuitorul Iisus Hristos, prin apostoli și urmașii lor episcopii, este BISERICA ORTODOXĂ!
Biserica Ortodoxă este reprezentată pe plan local de Bisericile Locale: B. O. Română, B. O. Rusă, B. O. Sârbă, B. O. Bulgară, B. O. Georgiană, B. O. Ierusalimului, Alexandriei, Antiohiei etc.
Fosta Biserică Locală a Romei (Patriarhia Romei) s-a despărțit de Biserică/a ieșit în afara Ortodoxiei în anul 1054. Atunci, existau 5 Patriarhii (Biserici Locale): Patriarhiile Romei, Constantinopolului, Ierusalimului, Antiohiei și Alexandriei. Împreună, ele constituiau Biserica.
Biserica Locală a Romei, din cauza pretențiilor de supremație ale papilor și din cauza ereziilor pe care au început să le inventeze aceștia, a intrat în conflict cu Biserica Constantinopolului și implicit cu celelalte Patriarhii/Biserici Locale și s-a separat de ele. Constantinopolul, Ierusalimul, Alexandria și Antiohia au rămas în credința adevărată ortodoxă, continuând să formeze Biserica.
Roma, cu papa de atunci și cu toți ce au urmat și i-au urmat, s-au auto-exclus din Biserică. Ereziile și exagerările romano-catolicilor (papistașilor) au fost condamnate și înainte și după anul 1054.
Ereziile, printre care filioque și primatul papal, pe care le practicau înainte de ruperea lor de Biserică, au fost condamnate de sinodul din 879-880, organizat de Sfântul Fotie cel Mare la Constantinopol (numit și al optulea Sinod Ecumenic). Continuând în practicarea ereziilor și având pretenții necanonice, a fost trimisă o Delegație papală care a provocat anatemizarea clericilor catolici și a colaboratorilor lor, nominal, de sinodul din 20-24 iulie 1054, organizat de patriarhul Mihail Cerularie. Papii și cei care i se supun au fost condamnați și de sinoade ulterioare. La Sinodul din timpul Sfântului Grigorie Palama, dintre 1341-1351 (9 Ecumenic) au fost condamnate din nou ereziile papale și scolasticimul latin.
Ca urmare, ceea ce în mod greșit se numește Biserica Romano-Catolică NU mai este Biserică! Nu mai există Har în adunarea papistașilor! Așa-zișii preoți și episcopi (cardinali) catolici NU sunt preoți și nici episcopi. Papa NU este episcop sau patriarh al Bisericii Romei, căci aceasta nu mai există. Adevărata Biserică, în Italia și în tot Occidentul o reprezintă ortodocșii plecați acolo sau convertiții la Ortodoxie.
Papa este reprezentantul unei structuri eretice pe care e mai potrivit să o numim Adunare Papistașă!
Patriarhul NU are voie să se roage cu ereticul papă și nici să-l primească în catedrală sau biserică!
„Toate Sinoadele Ecumenice interzic această… co-rugă în legătură cu toți care sunt aparte de Ortodoxie.”- Pr. Gheorghe Calciu
***
CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII) Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească. (10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.)
CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE) Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire (înţelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul? (II Cor. 6,15). (47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare)
CANONUL 6 Laodiceea 343 – Ereticii să nu intre în biserică: Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres [Apostolic, can. 45, 65] TÂLCUIRE- Nu sloboade canonul acesta pe eretici să intre în Biserica lui Dumnezeu, cea de ortodocşi ţinută, dacă nu vor a se întoarce şi stăruie în eres. Vezi şi cel apostolesc 45.
*** Catolicii (papistașii) sunt anatemizați!
,,Anatema înseamnă pogorîre de viu in iad cu dracii și tăiere de la Trupul tainic al Bisericii lui Iisus Hristos. Numai pe eretici poti să-i dai anatema, că s-au rupt de la Trupul lui Hristos care este Biserica.,, – Pr. Cleopa Ilie
„Iată, eu, Marcu păcătosul, vă spun că cel ce-l pomeneşte pe papă ca arhiereu ortodox vinovat este, că împlineşte tot latinismul chiar până la tăierea bărbii, şi latino-cugetătorul va fi judecat împreună cu latinii şi ca un călcător al credinţei va fi socotit” ( Sf. Marcu Eugenicul– Către Teofan din Euripos, p. 343).
Preoţii catolici nu sunt preoţi, fiind sub incidenţa hotărârilor canonice ale sinoadelor ecumenice. „Episcopii voştri [ai latinilor] şi clericii nu mai sunt nici episcopi, nici clerici, fiind caterisiţi de atâtea şi asemenea sinoade, iar mirenii sunt sub anatemă şi afurisenie” (Sf. Marcu Eugenicul – Despre adăugirea din Simbolul de credinţă, PO 17, p. 282).
La 1755 a fost dat „Orosul Bisericii celei Mari a lui Hristos” semnat de patriarhii Constantinopolului, Ierusalimului și Alexandriei, care a stabilit că ereticii vin la Ortodoxie prin Botez. Inclusiv catolicii! Hotărârea este valabilă și azi! – „Mărturisesc un Botez” de Pr.Gheorghe Metallinos

Sfantul Ierarh Marcu al Efesului biruind prin Ortodoxie pe ereziarhul papă!

9 gânduri despre „Despre venirea ereziarhului papă Francisc în România”

 1. Hristos a înviat!
  Cum vedeti dumneavoastră venirea Papei in Catedrala Mântuirii Neamului?Aici la Roma se roagă preoții pentru unirea tuturor ,dar nu se menționează spre Dreapta Credința ,Ortodoxie!Incotro mergem?
  Doamne ajuta 🙏

  Apreciază

  1. Adevarat ca a inviat!
   Draga Florina,
   Vad vizita ereticului papa ca pe o sfidare la adresa Bisericii noastre Dreptmaritoare. In viziunea mea, Catedrala Mantuirii neamului n-are nimic sfant. Uitati-va cum au fost dispuse ferestrele, cate sase pe trei randuri, ceea ce inseamna 666. Apoi: ereticii Daniel si Bartolomeu al Constantinopolului nu sfintesc, ci pangaresc. Cand au ,,sfintit”-o, am scris pe blogul meu ca in Bucuresti s-a inaugurat o cladire. Catedrala e ,,sfintita” partial, alta aberatie! Au lasat loc de inca o ,,sfintire”, si inca una…
   ,,Pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici si pentru unirea tuturor” are alt inteles. ,,Bunastarea” inseamna starea cea buna, adica credinciosia fata de Mantuitorul Hristos. ,,Unirea tuturor” este o cerere indreptata catre Dumnezeu prin care Il rugam sa pazeasca unirea intre Bisericile Ortodoxe din lume, adica B.O din Grecia, Serbia, Romania, Rusia. Bulgaria, etc., nicidecum sa ne unim cu ereticii catolici, protestanti, neo-protesatnti. Ar fi absurd. Catolicii nu sunt biserica deoarece au cazut in erezie, iar in 1054 s-au despartit de Biserica lui Hristos. Ei sunt o comunitate eretica si schismatica.
   Aceste lucruri ar trebui sa vi le spuna preotii romani din Italia. Nu le veti auzi niciodata de la ei, fiindca au cazut in ereziile ecumeniste si sunt multumiti de subventiile pe care le primesc pentru a propovadui nu pe Hristos, ci ecumenismul blestemat. L-am mustrat pe unul din ei prin e-mail. Nu mi-a raspuns.
   Sunt gata sa va raspund la orice nedumerire, oricand. Acesta e rostul nostrum. Doamne ajuta.

   Apreciază

   1. Hristos a înviat !
    Ma bucur ca Dumnezeu ne pune in fata oameni minunați ,in aceeași gândire și cu aceleași scopuri Adevarata Biserica și Mântuitorul nostru Iisus Hristos!Cred ca in vremurile noastre este esența vieții noastre pe acest Pământ,sa mărturisim și sa ne iubim reciproc împărtășind Adevarul in tot ce ne înconjoară .
    Asa este in ce privesc preoții aici!Slujesc ecumeniei și ne dau sfaturi spre acesta unire eretica.O spun pe propria experiența frecventând unele locașuri .Doare când te fac nebun pe fata spunanad ca sunt prostii ce gândești ,ce cauți,ce asculti!Slujesc cu catolicii,împărtășesc și fără post,și cu fumat ….am rămas socata când la Slujba Sfintei Învieri s a pomenit unirea tuturor dar nu spre Ortodoxie ci spre ecumenie.Nu mai găsesc rostul de a merge in aceste locașuri ca te simti exclus ,nebun in gândire sau ești încercat de duhuri rele !
    Sincer ,am multe de învățat dar cu ajutorul vostru și al Mântuitorului nostru in suflet nu sunt singura .In nebunia mea văzută de mulți creștini aici zâmbesc ,iubesc și ma bucur ca fiecare zi îmi aduce cel mai minunat dar ,Adevarul!
    Dumnezeu sa ne lumineze și sa L mărturisim pana la moarte cum au făcut mereu Adevărații creștini !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

   2. Dacă Dumnezeu îngăduie sa se întâmple toate acestea ,Facă se Voia Lui !Ne a dăruit atâția ani Sfinții Părinți,mărturisitori ,duhovnici ,Sfânta Scriptura și libera alegere ,pe însuși Fiul Sau oamenilor care prin Punerea pe Cruce omoară păcatul și Învierea Sa ,o noua viața !Cat de bun este Dumnezeu !!!Doar orb sa fii și surd sa nu vezi toate aceste minunății !
    Slava Bunului Dumnezeu pentru toate 🙏

    Apreciază

      1. Am urmarit filmul. Avem de-a face aici cu o demonizare colectiva intr-o capiste papistasa. Cu scestia vor sa ne uneasca ierarhii nostri. Se implinesc cuvintele Sfantului Antonie cel Mare (secolul IV): Va veni vremea ca oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca cineva nu innebuneste, se vor ridica asupra lui, zicand ca e nebun, pentru ca nu e ca ei (citat din memorie).
       Papistasii din film se potrivesc foarte bine cu penticostalii. In adunarile acestora au loc, de asemenea, demonizari colective, atunci cand pretind ca vorbesc in limbi. Dureros, dar ce sa le faci?
       Multumesc pentru film. Sa se uite si altii si sa inteleaga de ce refuzam sa ne unim cu papistasii. Doamne ajuta.

       Apreciază

 2. o sa citez ceea ce spuneau 2 Parinti din Grecia in privinta acestui papa, fiind vorba despre Parintele misionar Elipidie Vagianakis din Rhodos si Arhimandrit Nectarios Moulatsiotis, acest papa este prfetul mincinos vadit al antihristului si majoritatea episcopilor ortodocsi i se vor inchina

  Apreciază

  1. Da, ai drepate, Strajerule. Papa corespunde proorociei Sfantului Apostol Ioan din Apocalipsa 13, 11-18, unde e vorba de fiara care se ridica din pamant. In Apocalipsa 20, 10 avem imaginea triadei diavol – fiara antichrist – fiara prooroc mincinos, care se vor chinui in iad in vecii vecilor. Putini sunt dispusi sa asculte si sa inteleaga.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s