Lecţie de zoologie

Nu ştiu cine a lansat sintagma ,,animal politic’’. Cert e ca aceia care sunt etichetaţi cu acest apelativ înjositor, nu se simt jigniţi. Se simt în apele lor, în jungla lor politică pe care o populează. Iar jungla este guvernată de legile ei, care nu mai lasă loc Legilor lui Dumnezeu.

Pentru a contura profilul pseudo-proorocilor, Mântuitorul a recurs la regnul animal: ,,Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor îi veţi cunoaşte’’ (Matei 7, 15-16). Maeştri ai disimulării, pseudo-proorocii urmează pilda tatălui lor, despre care ne spune Sfântul Apostol Pavel: ,,Nu este de mirare, deoarece insuşi satana se preface în înger al luminii’’ (II Corinteni 11, 14).

Când a fost vorba de tiranul Irod, care dorea moartea Mântuitorului, Acesta l-a descris în termenii cei mai potriviţi: ,,Mergând, spuneţi vulpii acesteia: ,,Iată, alung demoni şi fac vindecări, astăzi şi mâine, iar a treia zi voi sfârşi’’ (Luca 13, 32)

Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan i s-au arătat în vedenie evenimentele care vor precede a Doua Venire a Domnului. Tot ce a văzut şi a auzit, a aşternut în Cartea Apocalipsei. Aşa bunăoară ne descrie cele două fiare, cea dintâi ieşind din mare (Apocalipsa 13, 1), a doua ridicându-se din pământ (Apocalipsa 13, 11). Aceste două bestii sunt cele care vor semăna răul în lume cu o cruzime şi iraţionalitate ,,cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi’’ (Matei 24, 21).

O specie aparte sunt sconcşii. Sunt cele mai greţoase animale de pe faţa pământului, deoarece secretă o substanţă mirosind insuportabil, pe care o împroaşcă în dreapta şi stânga, fără discernământ. Este atât de puternică încât te sufocă şi mirosul pestilenţial poate dura şi o lună. Asta ştiu să facă, asta fac. Se hrănesc cu resturile de la masa stăpânilor. Nu sunt mari, au vreo 3-4 kilograme cu creier cu tot. Ca să te aperi de ei, e absolut necesar să stai la distanţă cât mai mare. Neavând în cine să împroaşte, se spurcă între ei. Îi dai afară pe uşă, îţi intră pe fereastră. Se insinuează unde nu te aştepţi, că doar-doar vor găsi pe cineva neatent pentru a-i arunca jetul de dejecţii. Oamenii-i cunosc, se feresc de ei, ceea ce nu-i descurajează, îi face chiar mai prolifici. Sunt originari din Americi şi s-au răspândit pe toată faţa pământului, se înţelege, în regiunile populate. Nimeresc, nu nimeresc, satisfacţia lor este să împroaşte. Să fie strânşi în rezervaţii, nu-i cu putinţă. Dacă locuieşti de pildă-n Botoşani, nu te pot atinge cu murdăria lor. Călătorind prin ţară, e bine să fii atent, nu cumva să calci în spurcăciunile lor.

 

Nu doresc sa-mi scriu numele pe aceasta pagina. Oamenii sinceri stiu de ce.

 

P.S. Am auzit că prin anii 90 ai secolui trecut, cineva a făcut un apel către lichele, cu gândul că poate se vor înţelepţi. Demers inutil, lichelele s-au înmulţit şi s-au făcut încă şi mai rele. De unde vin lichelele? Din turcescul ,,leke’’, însemnând ,,neruşinare’’.

5 gânduri despre „Lecţie de zoologie”

 1. HRISTOS A INVIAT!

  Omul vine pe lume cu Bunul simţ ancestral, dar valoarea lui poate creşte sau descreşte pe parcursul vieţii, funcţie de factorul educaţional si mediul in care se dezvolta. Oare cei care se pretind a fi ortodocsi, cei de pe unele tabloide cu pretentie teologica, care s-au infratit acum, cunosc politeţea? Sau îşi permit orice în numele unei libertăţi prost înţeleasă, nemaivorbind de cei dominaţi de orgoliu, care sfidează bunul simţ, crezând că se pot manifesta oricum in numele apararii ortodoxiei?“*Căci precum un om şi-a pierdut moştenirea, aşa şi tu ai pierdut prietenia aproapelui tău. Şi ca şi cum ai fi slobozit o pasăre din mâna ta, aşa ai scăpat pe prietenul tău şi nu-l vei mai câştiga pe el.”
  Toti sunt convinsi ca dreptatea este de partea lor si nu li se poate intampla nimic, caci scopul pentru care lupta este unul nobil, dar sa nu uite ca **De se va bizui cineva numai pre a sa dreptate si pre izbavirea ce singur si-o lucreaza, in desert si in zadar se trudeste. Ca toate ale dreptatii sale ca o carpa lepadata se vor arata in ziua cea de pre urma, precum zice Isaia: „Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5)

  Întâlnim de la o vreme, la tot pasul, parvenitism, mitocănie, misoginism, incompetenta si impostura, manifestări ale lipsei de bun simţ, ale unei educatii morale si intelectuale precare, cu pronuntate complexe de inferioritate si neputinte intelectuale. La o simpla analiza, toti acestia vadesc a avea posibile esecuri in integrarea sociala, in integrarea profesionala, lipsa unui loc de munca, (lipsuri financiare) care se însumează şi avem, spre regretul nostru, tabloul celor care si-au unit glasurile in a defaima si injosi pe cel aratat cu degetul, ca fiind activist pro-cip, pro-ecumenism, infiltrat intre „antiecumenistii de buna credinta”, „poate avand sortulet”, dirijat de un spion al „mosadului rusesc”, etc
  *”Batjocura, sudalma este partea celor trufaşi, şi pedeapsa, ca leul va pândi asupra lor”, a spus Isus Sirah, căci buna cuviinţă se înscrie în sfintele principii ale Legii cerului, principii desăvârşite, neschimbătoare. Le cunoaştem îndeajuns?

  Pana nu demult unii se declarau impotriva dezbinatorilor schismatici. Acum sunt cu toti in acelasi „partid”, buni prieteni, caci lupii fac casa buna impreuna, urland impotriva aceluiasi „dusman comun”, care trebuie anihilat. „Nu să ajungi puternic te pregătește. Nu pentru binele tău să lupți și să muncești, ci pentru binele și salvarea neamului tău.”
  Prin educaţie dobândim politeţea care implică generozitate, iar prin ortodoxie, simţul dreptăţii, al frumosului, decenţă, chiar eleganţă! Primim, refuzăm? Ar trebui să învăţăm continuu, ca prin spusele şi faptele noastre, să nu lezăm pe cei din jurul nostru. Mulţi nu ştiu, sau nu le pasă că nu ştiu să se poarte şi adoptă un comportament obraznic, rănind pe aproapele. Toată lumea este a lor, cuvântul lor planează asupra tuturor şi au dreptul să-i atace, să-şi bată joc de ei. Nu este aceasta o formă a sclaviei, să-ţi baţi joc de sufletul omului?

  Constatam ca o adunatura de vatafi si arendasi, experti in arta minciunii si manipularii agresive, scormonesc salbatic in gasirea motivelor inventate de minti paranoice, caci ei sunt convinsi ca detin puterea de a executa public cu grosolanie si aroganta, pe cine decid ca a devenit indezirabil, intocmai ca politrucii perioadei staliniste in timpul proceselor intentate „dusmanilor poporului.” Nu ma surprinde folosirea celor doua instrumente caracteristice , manipularea psihologica a maselor, caracteristica sistemului ateu bolsevico-sionist si botnita organelor de represiune. Daca ești insa “un soldat disciplinat”, ți se permite aproape orice, mai ales cu “dușmanii”.
  Adevarul despre cine sunt si ce urmaresc a iesit la iveala, iar neputinta si reaua-credinta s-a manifestat cu vulgaritate, ipocrizie, lașitate, mediocritate, aroganță, cinism și chiar prostie, gasind terenul propice. Acesti diversionisti si sabotori a tot lucrul bun intocmit cu truda si osteneala, au o placere diabolica să murdărească pe cei din jurul lor, insultând, scormonind în viața celui urmarit ca o prada, jignind, rănind, mințind, denaturând anumite fapte din trecutul oamenilor, denaturand fraze, rastalmacind cuvinte, in dorinta de a-si pedepsi exemplar semenul, aflat in postura de „dusman de clasa”. Drumul pe care au pornit este fara intoarcere, si esecul actiunii lor se va arata cat de curand.

  „*Cel care aruncă piatră în sus, peste capul său o aruncă şi lovitura vicleană dă naştere la răni.

  Cel care sapă groapa altuia va cădea el în ea şi cel care întinde cursă se va prinde în ea.

  Cel care face rele, peste el vor cădea şi nu va cunoaşte de unde-i vin.”

  *Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)27;18,19,26-29
  **Sf. Macarie cel Mare (†390),Omilii duhovnicesti XX, 3

  Apreciază

 2. Ambasada SUA din Atena face presiuni asupra ierarhiei pt recunoașterea schismaticilor din Ucraina, ft posibil că și la noi să se procedeze întocmai că ambasadele să facă presiune asupra ierarhiei bor pt recunoașterea schismaticilor, deocamdată la noi ierarhia tăcere și iar tacere

  Apreciază

  1. Faptul spune ceva, anume ca aceasta faradelege impotriva Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina a fost pregatita peste ocean de neprietenii Bisericii. Ierarhia noastra nu se va lasa rugata, se vor incolona cuminti acolo unde li se va ordona. O vor face pe cai ocolite sau mascat, si ne vor spune la urma cat bine ne fac ei noua, romanilor orodocsi.

   Apreciază

   1. HRISTOS A INVIAT!
    In modul cel mai sigur ,se vor erija in „salvatore di patria”,aruncandu-ne gogoasa cu dezmebrarea tarii si chipurile ce eforturi au facut pentru impiedicarea acestui lucru!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s