Metode satanist-securiste folosite de ecumeniştii deghizaţi (I)

Sunt vechi de când lumea, de când diavolul şi îngerii săi au fost alungaţi din locaşurile cereşti. Au fost întrebuinţate la ispitirea protopărinţilor Adam şi Eva. De-a lungul istoriei au făcut multe victime, numeroase suflete s-au pierdut, căzând pradă acestor metode. Ele pot da rezultate pe moment. Pe termen lung, sunt sortite eşecului sigur şi cei care se folosesc de ele o fac spre a lor pierzare. De ce metodele acestea sunt satanice şi securiste deoptrivă? Se va vedea din cele ce urmează.

1.Metoda câştigării încrederii

De la o vreme, un vieţuitor al pustiei a început să aibă vedenii. Diavolul venea la el în chip de înger de lumină. La început, l-a lăudat pentru nevoinţele sale. Cu trecerea vremii, îl îndemna să se roage mai mult, să postească, să înmulţească faptele cele bune. I-a făcut şi câteva ,,proorocii’’ care s-au şi împlinit. Cu multă răbdare a reuşit să-i câştige încrederea. Nici n-a fost prea greu, deoarece nevoitorul se bizuia pe puterea sa de înţelegere, omiţând să ceară sfatul Părinţilor îmbunătăţiţi. Câştigându-i încrederea, la una din înfăţişările de noapte, diavolul i-a mijlocit o vedenie şi i-a arătat Drepţii Vechiului Testament veselindu-se în rai. Pe cei din Noul Testament i-a înfăţişat chinuindu-se în adâncimile iadului. Din aceste două vedenii vieţuitorul a înţeles că Vechiul Testament este vrednic de urmat, iar Testamentul Nou se cuvine a fi lepădat. Lepădându-se de Noul Testament, s-a lepădat de Hristos. Căderea a fost mare şi ireversibilă. Acel suflet s-a pierdut, datorită nesăbuinţei de a se încrede în tatăl minciunii, venit la el cu identitate falsă.

Ecumeniştii de azi au împrumutat metoda de la ,,tatăl minciunii’’. Cu răbdare, cu multă migală, de-a lungul câtorva ani şi-au construit o falsă aură de antiecumenişti. Lumea le citea postările de pe blog, văzând în ei nişte vajnici oponenţi ai ereziilor ecumeniste. I-a ajutat şi financiar, că omul nu se hrăneşte numai din minciună. Între ei şi preoţii nepomenitori s-a înfiripat o legătură de colaborare şi totul părea a fi în regulă. A venit momentul Sinaxei a doua de la Botoşani. Cei care au organizat-o au simţit cu cine au de-a face şi au anunţat-o doar cu câteva zile înainte. Prea puţine pentru ca diversioniştii să se poată mobiliza. Până să se dezmeticească, Sinaxa a avut loc, a fost o reuşită şi asta i-a întărâtat teribil. Dintr-o dată au lepădat falsa aură de antiecumenişti şi s-au năpustit asupra participanţilor. Au încercat o palidă acţiune de a impune pe agendă problema cipurilor, lămurită, în esenţă, cu multă vreme înainte. Au eşuat lamentabil. Şi-au lipit singuri o etichetă de care nu vor mai scăpa niciodată, nimeni nu va mai crede în ,,sinceritatea’’ lor. Părinţii nepomenitori au luat cuvenita distanţă, uşuraţi că au scăpat de nişte diversionişti.

(Continuarea, în postarea de mâine)

Presbiter Ioviţa Vasile

15 gânduri despre „Metode satanist-securiste folosite de ecumeniştii deghizaţi (I)”

 1. Parinte, va rog pentru numele Dumnezeului celui bun, incetati cu razboiul acesta! Si dvs si cei de la OrtodoxInfo! Este absurd ce se intampla. Chiar nu vedeti? Sunteti oameni care aveti o varsta si care se presupune a fi maturi, mie, sa imi fie scuzata aceasta indraznire, ca sunt mai rau decat toti, mi se pare ca ambele tabere care s-au format acum sunt la nivel mental de gradinita care s-au despartit din cauza orgoliului in principal. In primul rand am inteles ca domnul Mihai Silviu Chirila nu a comunicat celor de pe OrtodoxInfo data conferintei, decat cu o zi in urma sau cand datorita faptului ca tema cipurilor nu s-a vrut abordata deoarece exista prea multe pareri diferite si nu se pot pune de acord. Pai fratilor, mie doua lucruri mi se par: ori ca trebuiau ca moderatorii portalului OrtodoxInfo sa fie anuntati frumos inainte ca aceasta tema nu se va aborda si sa se explice de ce si eventual sa se promita o viitoare sinaxa care sa abordeze aceasta tema intr-un mod in care sa fie multumita toata lumea, ori sa se fi tinut cont de aceasta propunere bine intentionata si sa se fi zis macar in treacat 7 vorbe scurte despre acest subiect cat sa fie si acesta trecut acolo in revista, fara prea multa vorba. Mie mi s-a parut echilibrat ceea ce s-a zis la prima sinaxa de la Botosani din 2017. Era greu sa se reia ce s-a zis acolo sau sa se si adanceasca foarte putin acest subiect cu inca una-doua fraze pe langa cele zise in 2017? Toate acestea s-au produs pentru ca reactiile ambelor tabere au fost acide si niciuna nu a gandit prea mult inainte sa scrie si s-a sarit cu acuze grave care au dus la suparari si la despartiri. OrtodoxInfo a sarit ca muscat de sarpe si a aruncat cu cuvinte poate putin prea dure impotriva celorlalti. E vina tonului. Trebuia putin mai temperat. Ca reactie ati raspuns si dvs (ma refer la gasca/tabara Marturisirea Ortodoxa) la fel de dur si s-a ajuns la aceasta situatie din cauza vorbelor acide. Nimeni nu vrea sa isi lase „standardele” putin mai jos si sa se indrepte cu iertare spre celalalt.
  Opriti razboiul, fratilor! E necesar sa va vedeti cu totii, fie fata in fata, fie pe un apel telefonic, o conferinta pe telefon ori orice alta aplicatie pe care o aveti toti (gen Skype, insa nu recomand Skype-ul ca se aude foarte naspa, ar trebui sa va creati un grup de Discord, sincer) si sa discutati sa vedeti unde ganditi la fel si unde nu, iar apoi sa se vada, cu ajutorul lui Dumnezeu, care e cea mai buna cale de urmat, de lupta, iar pe aceea sa o alegeti cu totii la un loc si sa o continuati impreuna: Mihai Silviu Chirila, cu saccsiv, DanielVla, Apologeticum, OrtodoxInfo si cu toti preotii nepomenitori. NU CHEM LA UN COMPROMIS! A NU SE INTELEGE GRESIT! Chem la o intalnire pentru descoperirea adevarului: la fel cum au facut Sfintii Parinti de la cele 7 Sinoade Ecumenice. Asa trebuie sa faceti si voi pentru a vedea care si unde e adevarul. De aceea va rog din tot sufletul sa aveti o astfel de intrunire in care fiecare sa dezbateti liber si sa luati o decizie.
  Va rog din tot sufletul si cu toata sinceritatea sa incetati acest razboi absurd si toxic. Nu ajuta pe nimeni. Mai mult rau face! Ii aruncati pe credinciosi intr-o postura in care neluminati de Har nu pot distinge unde e binele si unde e raul. Inclusiv pe mine! Doar confuzati credinciosii si multe suflete se vor pierde. Pentru numele lui Dumnezeu, va rog sa incercati sa discutati pe cale amiabila si sa luati o decizie buna pentru toti si pentru lupta aceasta!
  Dumnezeu sa va ajute!
  Cu drag, catehumenul vostru, Alex.

  Apreciază

  1. Alexandrel.
   1. Nu fi naiv. Cum sa anunti securistii si lichelele ca urmeaza sa ai o Sinaxa? Daca stiau cu 10 zile mai repede, iti dai seama ce faceau?
   2. Parintii au facut bine ca au pastrat secretul. Tu nu vezi ca acestia de la Ortodoxinfo sunt lupi in blana de oaie? Daca vrei sa-I consideri antiecumenisti in continuare, nu te impiedica nimeni, dar iti spun ca te inseli.
   3.Suntem obligati sa ducem lupta cu toti ecumenistii care se manifesta pe fata sau in ascuns.
   4. Daca ar fi sa ne impacam cu ei, cum e bine?, sa ne facem noi securisti sau sa se faca ei oameni de treaba?
   5.Dupa parerea ta, cu care ecumenisti sa ne luptam si pe care sa-I ignoram?
   5 Despre confuzia semanata in randul credinciosilor, vei primi un raspuns sambata seara, cred. Noi nu creem nicio confuzie, altii o fac si stiu ei de ce.
   6. Cale de impacare cu Ortodoxinfo exista teoretic doar. Practic nu se vor intoarce din drumul acesta pe care au apucat. Au prea mari obligatii
   7 Despre celelalte site-uri pe care le enumeri, n-am de spus nimic. Nu stiu cine le administreaza.
   8 Cine nu stie sa distinga binele de rau in acest caz, sa intrebe. daca I se va raspunde cinstit si va fi receptiv, problema e rezolvata.
   9 Daca tu stii vreo modalitate prin care ii putem aduce pe cei care s-au despartit de noi, spune-ne-o.
   10 Numind gasca blogul Marturisirea Ortodoxa, ne jignesti pe toti. Cineva trudeste cinstit pe acel blog.
   11 Sanatate sa-ti dea Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

  2. Si inca ceva. Am scris un articol despre cipuri si l-am publicat in 3 mai 2017. E in arhivele blogului si poate fi consultat. Zilele trecute l-am readus in atentia cititorilor. N-am asteptat sa ne spuna securistii sa abordam acest subiect. Ce vrei sa spunem mai mult de-atat? O tinem toata ziua langa cu cipurile?, pentru ca asa vor niste tradatori?
   Alexandrel, alte asteptari am avut de la tine.

   Apreciază

   1. Stiu articolul acela. Chiar eu l-am citit in original cand l-ati publicat in 2017 cu mult inainte de a comenta prima data pe site-ul acesta. Legat de punctul 9, am zis deja: Ar trebui sa ajungeti la un consens sa va vedeti fata in fata toti sau pe o conferinta online, un apel video sau telefonic cu totii ori sa aleaga fiecare tabara un reprezentant si sa vada fiecare ce gandeste celalalt si apoi sa se decida ce sa se faca. Sa faceti precum au facut parintii la cele 7 Sinoade Sobornicesti.

    Apreciază

 2. … ce-ar fii daca s-ar intrerupe curentul electric( internet, telefonie …etc) vreo lună de zile ? 🙂
  sa vad atunci cum mai marturiseste toata lumea pe siteuri ortodoxe !
  sa vad cum ne punem, chiar si de plictiseala la citire din carti si la rugaciune intensa cu lumanarea in mana sau cu opaiț !
  eheei ….!
  sa cad cum stam ca aceia din celula sau din mină !
  Aliluia Aliluia Aliluia !
  Doamne Iisuse Hristoase, taie-ne curentul electric cu toata tehnologia ei . Amin, Amin, Amin. 🙂

  Apreciază

   1. Hristos a inviat !
    Preacucernice Parinte Vasile ,dupa mine sincer cel mai bine ar fi daca n-am mai avea posibilitatea sa” beneficiem” de aceasta inovatie care a adus mai multa paguba!O umila parere!ovidiu pacatosul.

    Apreciază

    1. E adevarat ca orice lucru rau intrebuintat devine o mare paguba. Dar pentru ca tot ne-am cumparat calculatoare si ne-am conectat la net, haideti sa pastram locurile noastre ca pe niste mici insulate ale binelui. Uite acum, de pilda, faptul ca ne intalnim pe net cu ganduri si dorinte bune e pentru mine o placer. Doamne ajuta.
     Apropo, retin eu bine ca sunteti din zona Prahovei? Stiti ceva de Parintele Cleopa Florescu de la Manastirea Jercalai?

     Apreciază

 3. Hristos a inviat!
  Am locuit in Ploiesti 35 de ani ,actualmente stau la casa bunicilor din Moreni,DB.
  Nu il cunosc pe parintele de la Jercalai,dar dupa cum arata in pozele de pe internet se pare ca este un parinte traitor in post si rugaciune .Repet nu stiu nimic despre atitudinea preacucernciei sale despre tradarea de la sinod si ecumenism.Daca ar fi marturisit ,sigur n-ar mai fi ramas staretul manastirii unde se prepara vinul ptr.patriarhie.

  Apreciază

 4. Mie un „luptător antisistem” (și specialist în youtube) a realizat un canal de youtube cu cântece pocăiești sub numele meu, ca și cum eu l-aș fi administrat și ca să fiu ridiculizat.
  „Descoperirea” a popularizat-o la rubrica de comentarii de pe saccsiv (deși e drept că în acel an nu Vasile era moderatorul blogului).
  De atunci, nu prea mai am încredere în acești luptători.

  Apreciază

  1. Si eu am observant de mai multa vreme anumite derapaje la ei, dar am trecut peste asta, socotind ca greselile ne sunt inerente tuturor. Inainte de Sinaxa m-am convins de fatarnicia lor, de faptul ca joaca la doua capete. Despartirea de ei a fost binevenita. Bine ca ati semnalat cazul fratirei voastre. Vad ca si mai cunoasteti pe unii din cei care se invart pe-acolo. Nu stiu nici macar un nume, nici nu ma intereseaza, dar anonimatul acesta in care se mentin, spune multe. doamne ajuta.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s