Cuvânt despre Părintele Claudiu Buză

Părintele Claudiu Buză nu se potriveşte vremurilor pe care le trăim. Se împotriveşte.

Ani de zile a îndurat silniciile pseudo-episcopului Vincenţiu Grifoni, român ortodox de viţă veche, şi s-a supus. Ocupanţii scaunelor episcopale au pus asupra preoţilor biruri împovărătoare. Aşa au fost comandamentele de sus. Aveau sau nu posibilitatea, parohiile erau obligate să depună sume peste puterea lor în contul ierarhilor, a episcopiilor. Bunăstarea pseudo-episcopilor care făgăduiseră la primirea lor în călugărie (vorba vine!) să trăiască în feciorie, în ascultare (de Biserica lui Hristos) şi în sărăcie, nu trebuia periclitată. Cine era responsabil pentru îndeplinirea acestor comandamente? Bietul preot. Vă rog să treceţi, din curiozitate, pragul unui sediu episcopal şi veţi constata ,,sărăcia’’ în care trăiesc cinstiţii noştri pseudo-ierarhi. Despre celelalte făgăduinţe nu vorbim. Scriu aceste lucruri în deplină cunoştinţă de cauză, deoarece până în 2016 am fost preot paroh şi am trecut prin toate aceste silnicii. N-aveai voie să comentezi, n-aveai voie să propui o soluţie de reducere a cheltuielilor, n-aveai voie să te împotriveşti, căci erai ameninţat cu caterisirea. ,,Pâinea ta depinde de mine’’, era mesajul pe care-l sugerau, în chip maliţios, şezătorii de pe scaunele episcopale. Şi bieţii preoţi se temeau. Se tem şi acum când poverile au devenit încă şi mai grele. Şi-i înţeleg.

În pofida tuturor acestor greutăţi, şi multe altele, Părintele Claudiu a continuat să asculte de ierarh şi să-l pomenească la Sfânta Liturghie. Nici nu se putea altfel, Sfintele Canoane nu îngăduie nesupunerea faţă de episcop, chiar crimă de ar săvârşi.

A venit însă momentul iunie 2016. Atunci episcopii români, în frunte cu domnul Daniel Ciobotea, au abdicat de la sfintele lor îndatoriri şi au păşit pe tărâmul ereziei. S-au adunat în Creta şi au horărât precum că martorii lui Iehova, şi alţii asemenea, sunt ,,biserici’’ şi că nu va fi nicio piedică în a ne uni cu ei. Au chibzuit ei că un eretic, un necredincios, un ateu, un pagân pot fi cununaţi în Biserica lui Hristos fără nicio reţinere, cu condiţia minimă ca cealaltă parte, bărbat ori femeie, să fie ortodocşi! Cu alte cuvinte, cine nu crede în Sfânta Taină a Cununiei şi în întreaga învăţătură Ortodoxă, să fie ,,cununat’’! Lucrurile nu se opresc aci. Există în documentele sinodului tâlhăresc din Creta o prevedere perfidă care sună aşa: ,,La aplicarea tradiției bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie, practica bisericească trebuie să țină cont, în egală măsură, de prescripțiile legislației civile cu privire la acest subiect’’. De ce să ţinem cont, în egală măsură, de prescripţiile legislaţiei civile? Pentru că legislaţia civilă va aproba căsătoriile persoanelor de acelaşi sex! Va aproba şi legifera sodomia! Şi-atunci, noi preoţii, ne vom alinia acestui comandament şi vom fi obligaţi să oficiem ,,cununia’’ sodomiţilor? Doamne, fereşte-ne! Să nu fie. Vă spun de pe-acum că vor fi ,,preoţi’’ care se vor supune acestor cerinţe diabolice.

În aceste nedorite circumstanţe, Părintele Claudiu a ales calea mărturisirii Adevărului. A rupt comuniunea euharistică cu ereticul Vincenţiu Grifoni, aşa cum poruncesc Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe. Călcătorul de Canoane Grifoni a reacţionat în chipul poruncit de ceilalţi eretici. A încropit un simulacru de judecată şi ne-a înştiinţat că l-a ,,caterisit’’ pe Părintele Claudiu. Împricinatul eretic a fost parte în proces, dar şi judecător în propria-i cauză! Aţi mai auzit de o asemenea absurditate? Cred că nu. Canonul 3 al Sfântului Sinod III Ecumenic spune cu limpezime că o atare ,,caterisire’’ este nulă din capul locului. Şi în acest temei, Părintele Claudiu îşi continuă slujirea preoţească. Şi bine face. Acum duce o luptă nu pentru a demonstra ceea ce nu trebuie demonstrat, ci pentru a arăta micimea celor care, în jilţuri înalte fiind, socotesc că ei sunt Biserica lui Hristos! ,,Io sono la Chiesa’’, ,,eu sunt Biserica’’, a decretat un papă nefericit. Cinstiţii noştri ierarhi se consideră fiecare un papă, cu puteri discreţionare în episcopia sa.

Sărut mâna, Părinte Claudiu.

Presbiter Ioviţa Vasile

 

6 gânduri despre „Cuvânt despre Părintele Claudiu Buză”

 1. Era un slogan înainte de 89 pe prima pagină a ziarelor care suna cam așa: proletari din toate țările unitivă, acum in zilele noastre: ecumeniști, păgâni, eretici, s.a bazaconii de genul, au intrat în hora satanică c.m.b
  În ceea ce privește ,, căsătoriile” mixte, acestea se oficializează pe bandă rulantă, cu nași de diverse rătăciri, adică sectari, în ceea ce privește pe preoții și monahi care sau îngrădit de erezie, domnii ereziarhi iau catalogat în fel și chip, dar nu mai miră, au avut grijă să categorisească ei Sfintele canoane ca fiind schisma, acum nu peste mult timp se va împlini 3 ani de la fatidica zi de 06.06.2016 și dacă facem o retrospectivă a evenimentelor care sau desfășurat de atunci și mai ales amploarea lor, efectiv ne îngrozim

  Apreciază

  1. Era pe vremea mea o vorba adesea rostita in armata: infanteristul isi bate singur cuie in talpi. Asta fac ecumenistii de ieri si de azi.
   Data exacta la care a inceput sinodul talharesc este, din cate-mi amintesc 19 06 2016 si s-a sfarsit in 26 06, ca sa nu fie stirbita cifra 666, atat de draga ecumenistilor si celorlalti vrajmasi ai Bisericii.

   Apreciază

 2. Paricopitatii astia, in frunte cu Daniel Ciobotea, vor avea – CU SIGURANTA! – parte de un fochist fruntas la „holdingul” I.A.D., astfel incat sa nu le ramana smoala rece si sa-i prinda vreun guturai, feresca Scaraotchi!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s