În loc de titlu: ,,Şi şi-a deschis gura spre hule asupra lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui…’’ (Apocalipsa 13, 6)

Explicaţie: acest articol a fost scris pentru a fi publicat în zilele vizitei papei Francisc Bergoglio. Deoarece atunci mi s-au tăiat posibilităţile tehnice de a posta, revin acum şi-l public.

,,Am văzut apoi altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur’’ (Apocalipsa 13, 11). Ne este necesar să înţelegem cele ce urmează:
a) Fiara este, de fapt, om. Este actualul papă, pe care vizitează România.
b) Faptul că se ridică din pământ ne duce cu gândul la adevărul că omul a fost creat din ţărâna pământului (Facere 2, 7).
c) Asemănarea cu Mielul Hristos este aparentă, determinant este ceea ce grăieşte.
d) Grăieşte ca balaurul cu care e comparat, iar balaurul este ,,şarpele cel vechi, care este diavolul şi satana’’ (Apocalipsa 20, 2).
De ce grăieşte papa ca diavolul? Vă veţi convinge citind ceea ce a rostit acesta cu anumite ocazii:
1. Dumnezeu Se schimbă şi evoluează odată cu noi
2. Dumnezeu nu e Judecător, nu judecă pe nimeni. Este atât de iubitor încât pe toţi îi va mântui.
3. Chiar şi ateii recunosc că există Dumnezeu
4. Biblia este o carte sfântă, frumoasă, dar ca în toate cărţile vechi unele pasaje sunt depăşite.
5.Toate religiile sunt adevărate.
6. Între catolici şi ortodocşi nu e nicio diferenţă.
7. Nu există iadul, în care oamenii să se chinuiască veşnic.
8. Adam şi Eva n-au existat.
9. Biserica este destul de mare, îi cuprinde pe heterosexuali şi pe homosexuali, chiar şi comuniştii sunt bineveniţi.
10. Vom începe să permitem femeilor să devină cardinali.
12. Vom avea în viitor şi o femeie papă.
13. Arătând o casetă mică în care era o cruce: ,,Ce este aceasta? Este istoria eşecului lui Dumnezeu. Este calea crucii. Calea mică a crucii’’.
14. Rămân un slujitor al lui Iisus Hristos, dar cred şi în evoluţionismul lui Darwin.

Ce ar trebui să mai spună un om pentru ca toată lumea să înţeleagă că e eretic? Mai are cineva îndoieli că fiara care se ridică din pământ este papa? Mai trebuie oare să spunem că în alt loc – Apocalipsa 20, 10 – Sfânta Scriptură-l numeşte ,,proorocul mincinos’’, care se va chinui în iezerul de foc şi de pucioasă, împreună cu diavolul şi cu fiul acestuia, antihristul?
Vizita ereticului papă a fost plănuită cu multă rigoare, în cele mai mici detalii. Şi totuşi, organizatorii au uitat un lucru esenţial: ceremonia de sărutare a papucului ,,sfântului părinte’’. Era deosebit de instructiv să-l vedem pe Klaus Iohannis, împreună cu doamna, sărutând încălţările suveranului, urmaţi de Viorica Dăncilă şi întregul guvern, ca la urmă să vină patriarhul Daniel cu Sinodul cel Sfânt al Bisericii Ortodoxe Române. Poate ceremonia e secretă. Poate – altădată.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „În loc de titlu: ,,Şi şi-a deschis gura spre hule asupra lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui…’’ (Apocalipsa 13, 6)”

 1. Toată clasa politică vasală, toate televiziunile, ierarhia bor, puhoaie aducandui osanale ereticului pina la extaz, cei câți va care au protestat fiind audiați la diicot

  Apreciază

 2. Trăim în fiecare zi, fără pic de rușine și frică de Dumnezeu, acum când slujirea cu ereticii a devenit ceva normal și obișnuit, pentru clerul ortodox și poporul naiv, amețit și sufocat deja de suflul otrăvit al hidrei ecumeniste. În Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului, au fost probleme, deși slujbele de comemorare au avut loc separat.

  „Fac un apel la bună înțelegere, la calm pentru toți participanții, indiferent de etnie! În memoria eroilor pe care astăzi îi pomenim cu toții, suntem datori să ne tratăm cu respect și bunăvoință! ”Să mergem împreună!”, așa cum ne-a îndemnat Sanctitatea Sa Papa Francisc, în timpul vizitei în România”, scria ministrul de interne, Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

  Cum putem comenta acest apel la calm si buna intelegere?
  Președintele Ungariei, Janos Ader, a apreciat că incidentul de joi, de la cimitirul militar din Valea Uzului, este „blasfemiator, contrar legislației acordurilor internaționale, și totodată profund imoral”, transmite MTI, citată de Agerpres.Participând sâmbătă la pelerinajul tradițional de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc în România, președintele Ungariei a afirmat că unele dintre cele 52 de cruci amplasate în cimitirul din Valea Uzului în memoria unor soldați români ar fi fost „ridicate pe rămășițele unor soldați unguri” și că Ministerul Român al Apărării nu ar fi autorizat instalarea lor.

  Comemorarea Eroilor a avut loc în capitala țării, la slujbă participând un grup de preoți ortodocși, care au slujit nestingherit alături de eretici, la Mormântul Eroului Necunoscut, în fața Gărzii Naționale și a unui număr mare de oficialități politice și militare.

  Aducem necontenit slava, cinstire cu dragoste si nesfarsita recunostinta, sfintei jertfe a eroilor neamului stramosesc, care plini de vitejie, de-a lungul veacurilor, au aparat cu pretul vietii, tara, neamul si credinta sfanta ortodoxa in razboaie cu dusmanii cumpliti din afara sau din interiorul tarii.
  La luptă fraţi români, ne chiamă Ţara/ S-o curăţim de-atâtea lipitori/ Abuzul se întinde în palate/ Duşmanii ne despoaie de comori !” […] „Nu plânge, Maică Românie!/ E rândul nostru să luptăm/ Şi din pământul ce ne arde/ Nici o fărâmă să nu dăm!/ Nu plânge, Maică Românie!/ Pentru dreptate noi pierim;/ Copiii noştri, peste veacuri,/ Onoare ne vor da, o ştim!”
  Eroi au fost, eroi sunt încă
  Maica Teodosia

  Noi suntem undeva, în iarba moale,
  În spicul copt, în țarina fierbinte
  În munți, cu mândrele poieni la poale,
  Noi n-am murit de tot, luați aminte!

  Noi stăm și astăzi strajă-ndelungată,
  Sus, sus, la ale veșniciei porți
  Să aducem iarăși jertfă ne’ntinată,
  Luați aminte, noi nu suntem morți!

  Cum stăm noi jertfă lângă Dumnezeu,
  Din noi se-nalță flacăra cea vie,
  Prin care-n ceruri amintim mereu
  Că este pe pamânt o Românie.

  Și daca neamul plânge în nevoi,
  Noi stăm de veghe sus necontenit
  Și cerem izbăvire pentru voi,
  Căci numai pentru asta ne-am jertfit.

  Apreciază

 3. Referitor la Valea Uzului, locația respectivă figurează în jud Bacău nicidecum in Harghita, în altă ordine de idei, în cei 30 de ani scurși de la revoluție toate guvernele post decembriste făcând trocuri politice cu udmr-ul

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s