Hristos Mantuitorul nostru este Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat, nu tinta batjocurii unor lepadaturi

Ceea ce s-a întâmplat la Cluj, în mediile sodomiţilor, întrece puterea de înţelegere a omului normal. Mă refer, desigur, la acea blasfemie strigătoare la cer, când cinci nespălaţi s-au adunat să rănească sentimentele religioase ale câtorva milioane de români ortodocşi printr-o reprezentaţie teatrală zice-se, care se joacă şi-n în alte teatre ale ţării. Aceste făpuiri nefericite îşi bat joc de noi fără ruşine, fără vreo urmă de jenă, dar ce este mai grav, se răzvrătesc împotriva lui Dumnezeu, Creatorul tuturor, cu hule şi batjocuri pe care nu ni le puteam imagina cu doar câţiva ani în urmă. Acoperiţi cu haine călugăreşti pe capete şi pe umeri, aproape goi în celelalte părţi ale scârnavelor trupuri, ,,actorii’’ au găsit de cuviinţă să aşeze în faţa lor o icoană cu chipul Mântuitorului, pe care au tăiat ceapă şi slănină din care s-au înfruptat porceşte. Asta-mi aduce aminte de cuvintele Psalmistului: ,,Omul în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor’’ (Psalmul 48, 12). Aş spune, chiar mai rău decât dobitoacele.

Cum e cu putinţă?

Este, pentru că acum trei ani douăzeci şi cinci de vajnici episcopi români s-au dus în Creta, nu să mănânce şi să bea, cum încearcă propaganda oficială să bagatelizeze, ci ca să-şi pună semnătura pe nişte documente care vor obliga în viitor pe cinstiţii ,,slujitori ai Domnului’’ să ,,binecuvânteze’’ însoţirile nelegiuite ale sodomiţilor prin slujbe pretins bisericeşti. Ce vă spune acest text? ,,La aplicarea tradiției bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie, practica bisericească trebuie să țină cont, în egală măsură, de prescripțiile legislației civile cu privire la acest subiect, fără să depășească limitele iconomiei bisericești’’.Cum adică să ţinem seama ,,în egală măsură de prescripţiile legislaţiei civile?’’ Legislaţia civilă din multe ţări, va veni şi rândul României, permite însoţirea nelegiuită dintre două (sau mai multe) persoane de acelaşi sex! Biserica se va alinia acestor cerinţe nebuneşti şi va oficia Slujba Cununiei nefericiţilor sodomiţi? Doamne păzeşte! Acum Patriarhia a dat un comunicat timid, şters, mai mult ca să nu tacă şi să nu supere.

Este cu putinţă pentru că a existat un referendum  întru apărarea familiei aşa cum a lăsat-o Dumnezeu, iar plebea ortodoxă s-a lăsat minţită şi manipulată de propagandă, care zicea că Dragnea este izvorul tuturor relelor şi nu se cuvine ca lumea să se ducă. Şi lumea nu s-a dus să depună mărturie pentru apărarea Legilor Dumnezeieşti. A stat acasă, dând satisfacţie vrăjmaşilor lui Dumnezeu care acum ne râd în faţă şi ne sfidează cu spectacole, precum cel de la Cluj. Abia un procent de aproximativ de 15% de nevolnici ortodocşi au zis că e momentul să se ridice cu cuvântul şi fapta pentru a apăra, cât s-a putut, rânduielile cele Sfinte ale lui Dumnezeu. Prea puţini. În schimb, când a fost vorba de referendumul lui Iohannis, cu nişte întrebări idioate, lumea s-a bulucit la secţiile de votare, mai ales în străinătate. Halal, naţiune de ,,ortodocşi’’!

Este cu putinţă pentru că atunci când ereticul şi schismaticul Francisc, mare apărător al homosexualilor, a venit să spurce pământul României, abia s-au găsit câţiva nebuni care să protesteze. Ceilalţi ,,ortodocşi’’ au stat în faţa televizoarelor, rumegând inepţiile furnizate de propaganda dezmăţată a unor muieri extaziate de proorocul mincios numit papa.

Faptele consternante şi întristătoare care se întâmplă sub ochii noştri le-a văzut Sfântul Ioan Evanghelistul încă din anii 94-96 după Naşterea Mântuitorului, când a fost exilat în Insula Patmos şi Dumnezeu i-a arătat cele viitoare, pe care le-a aşternut în paginile Apocalipsei. Ce ne-a scris Sfântul Lui Dumnezeu?  ,,Şi-a deschis gura sa spre hule asupra lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer’’ (Apocalipsa 13, 6). E vorba aici de fiara care iese din mare, adică de antihristul. ,,Şi oamenii au fost dogorâţi cu mare arşiţă şi au hulit numele lui Dumnezeu’’ (Apocalipsa 16, 9). ,,Şi au hulit pe Dumnezeul cerului…’’ (Apocalipsa 16, 11).

,,Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleşilor Săi care strigă către El ziua şi noaptea şi pentru care El rabdă îndelung? Zic vouă că le va face dreptate în curând’’ (Luca 18, 7-8). Atunci vom vedea vitejia luptătorilor împotriva lui Dumnezeu de la Cluj. Şi nu numai. Căci Dumnezeu nu Se lasă batjocorit.

Presbiter Ioviţa Vasile

9 gânduri despre „Hristos Mantuitorul nostru este Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat, nu tinta batjocurii unor lepadaturi”

 1. Dat fiind faptul ca azi e Fericitul Augustin, acestea sunt ultimele lucruri pe care le voi posta despre el, cel putin pana la anul viitor :)))))))

  Parintele Serafim Rose despre FERICITUL AUGUSTIN (15 iunie) SI “RAVNITORII” SUPERCORECTI (I): http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-serafim-rose-despre-fericitul-augustin-15-iunie-si-ravnitorii-supercorecti-i/

  Parintele Serafim Rose despre FERICITUL AUGUSTIN SI “ZELOTII” SUPERCORECTI (II): “Simt in aceste inimi reci o pregatire pentru lucrarea lui Antihrist”: http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-serafim-rose-despre-fericitul-augustin-si-%E2%80%9Czelotii%E2%80%9D-supercorecti-ii-simt-in-aceste-inimi-reci-o-pregatire-pentru-lucrarea-lui-antihrist/

  Doamne miluieste! Pentru rugaciunile Sfintitului nostru Parinte, Augustin, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieste-ne pe noi!

  Apreciază

 2. Sfântul Apostol Pavel nu spune „sunteți liberi”, ci „ați fost chemați la libertate”. Adică v-a chemat Dumnezeu la libertate. Această libertate se găsește în Dumnezeul-om Hristos, care deschide omenirea în nemărginitul dumnezeirii și-l face pe om dumnezeu-om după har. Îl face pe om cu adevărat liber prin comuniunea cu Persoana absolut liberă, ne spune Prof.emerit in teologie, Georgios Mantzaridis.

  Această libertate învinge până și moartea. Prin moartea lui Hristos calcă pe moarte și omul și devine cu adevărat liber și nu doar cu numele. Libertatea așa cum o înțelege astăzi omul este o formă de robie din ce în ce mai rea, relativ la robia pe care omul a avut-o de la începutul situației sale.
  Desfrânarea este folosirea distorsionată a puterilor trupului în căutarea satisfacerii propriilor dorințe.
  Desfrânarea este o încălcare a integrității lăuntrice de dragul plăcerii animalice, omul se depersonalizeaza acceptand gandurile de desfranate de dragul placerii. La aceasta se adauga lipsa sentimentului rusinii.
  Omul singur deschide ușa acestei patimi și acest lucru este adesea folosit de vrăjmașul neamului omenesc.
  Cei inrobiti de asemenea patimi, nu cred ca mai pot scapa de lanturile pe care le vor purta nevazut in aceasta viata.
  Sfintii Parinti considerau că lăcomia pântecelui, într-un fel, dă naștere la toate celelalte patimi, ea precedand patima urata a desfranarii.

  Participantii la mitingul LGBT, marea lor majoritate tineri, au cerut drepturi egale(intrucat considera ca au trait multa vreme in teama si minciuna!), parteneriatul civil.
  La marş au participat, printre alţii, viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, reprezentanţi ai unor partide precum Demos, USR şi PLUS.
  În contextul acestor evenimente, Arhiepiscopia Clujului face un apel la participanţi: „În contextul în care la Cluj-Napoca, vor avea loc sâmbătă, 1 iulie 2017, Marşul din cadrul Festivalului „Cluj Pride”, dar şi acţiuni venite în sprijinul familiei tradiţionale, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului face apel la o atitudine creştinească din partea tuturor celor care se vor angaja în aceste manifestări”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Biserica nu are toleranţă faţă de păcatul însuşi, dar are faţă de păcătoşi „Printre ei sunt oameni tăcuţi, resemnaţi, care nu ne-au adresat niciun fel de rugăminte, dar este de datoria noastră să ne gândim la aceştia şi să le ieşim înainte, convinşi fiind că pentru rugăciune şi compasiune nu este niciodată prea târziu. Lor le spunem că Biserica este instituţia care dă expresie marii milostiviri a lui Dumnezeu, oricând dispusă să ierte şi să ofere îndreptare celor căzuţi în păcat, fără a avea toleranţă faţă de păcatul însuşi, care este o ratare a sensului pentru care omul a fost creat”, se mai arată în comunicat. Membri comunităţii LGBTQ sunt consideraţi „cei căzuţi în păcat” de Arhiepiscopie: „Nimeni din cei ce vor fi prezenţi la aceste manifestări să nu adreseze ofense şi jigniri de niciun fel şi mai ales să respecte normalitatea, în duhul adevăratei libertăţi. Nu vom înceta să ne rugăm pentru sănătatea celor căzuţi în păcat şi pentru înmulţirea adevăratei iubiri şi milostiviri şi vom stărui în îndemnul ca toţi să trăiască în pace şi în bună înţelegere”, se concluzionează în comunicatul Arhiepiscopiei Clujului.

  Apreciază

  1. ,,Sa respecte normalitatea” Care normalitate, pentru ca aceia spun ca ei sunt normali. Comunicatul este siropos de la un capat la altul. Cu alte cuvinte sa tacem, sa nu lezam sensibilitatea dumnealor. Sa fie bine pentru toata lumea, toti sa traiasca in pace si buna intelegere. Comunicat marca Andrei Andreicut.

   Apreciază

 3. Toată presa vasală aservită spune că la Cluj au mărșălui aprox. 2000 de sodomiți și susținători ai acestora, oare așa de mulți să fie în Cluj?!
  Revenind la domnul Andreicut, iată că se împlinesc 3 ani de la sinodul tâlhăresc din Creta, iar domnia sa făcând parte din cei care au semnat cu ambele mâini trădarea ortodoxiei

  Apreciază

  1. Cred ca sunt 2000 in Cluj si in imprejurimi, ca precis au fost si din alte localitati. Nenea Andreicut ar fi trebuit sa ceara ferm interzicerea marsului. Sigur nu l-ar fi ascultat, dar cel putin ar fi avut o atitudine de adevarat ierarh orthodox. Andreicut nu vrea sa-I supere pe dumnealor si se poarta cu doua randuri de manusi.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: