Dumnezeu a făcut dreptate: Părintele mărturisitor Ioan Ungureanu a câştigat definitiv procesul intentat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Eram la hramul Bisericii din satul Schit-Orăşeni, la Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului. Bucuria revederii şi împreună-slujirii ne era oarecum umbrită de faptul că, a doua zi, Părintele mărturisitor Ioan Ungureanu avea înfăţişare la Tribunalul din Suceava, după ce Mitropolia Moldovei şi Bucovinei atacase prin apel sentinţa Judecătoriei Suceava. De sentinţa acesta atârna rămânerea Părintelui în mijlocul credincioşilor pe care-i păstoreşte de douăzeci de ani. A fost voia lui Dumnezeu ca instanţa de apel să de a hotărârea cea dreaptă, respingând ordonanţa preşedinţială de îndepărtare a Părintelui din Parohie. Nu e greu de înţeles ce s-ar fi întâmplat dacă această ordonanţă ar fi fost admisă: cohorta de jandarmi ar fi intervenit prompt pentru punerea în aplicare a sentinţei.

Pentru scandalul declanşat şi întreţinut de vătafii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de ani de zile, întâistătătorul Savu Teofan şi acoliţii ar trebui să plece de la cârma Bisericii, iar credincioşii să-şi aleagă un ierarh vrednic. Utopiile sunt frumoase, nu? Nu vor renunţa aceştia la traiul bun, slava deşartă şi la ecumenismul care-i ţine în fotoliile înalte, de unde răspândesc otrava ereziilor. Cel puţin un obiectiv l-au atins : acela de a provoca un scandal şi a atrage hula necredincioşilor asupra Bisericii lui Hristos.

Părintele Ioan Ungureanu are acum momente de linişte. Nu pentru multă vreme, căci hidra ecumenistă are multe capete. După ce îşi vor fi revenit din năuceală, slujbaşii de la Mitropolie se vor pune pe lucru şi vor da asaltul următor asupra Parohiei Ortodoxe Române Neecumeniste din Schit-Orăşeni. Căci grija domnului Savu Teofan nu este mântuirea sufletelor din Moldova, ci tulburarea vieţii bisericeşti. Spuneam şi altă dată ca domnia sa face ,,pastoraţie’’ cu ajutorul jandarmilor. Dacă a ajuns în această stare, e grav. După ce a semnat documentele eretice din Creta, după ce a jucat ,,sârba-n căruţă’’ în sinagoga din Iaşi, domnul acesta ar face mai bine să se retragă. Nu o va face. Răul trebuie perpetuat până la ultima sa consecinţă.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Dumnezeu a făcut dreptate: Părintele mărturisitor Ioan Ungureanu a câştigat definitiv procesul intentat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei”

 1. În județul vecin, Suceava, hidra ecumenista făcând ravagii, când zic asta mă refer la faptul că mănăstirile din nordul Moldovei au devenit promenadă pt eretici și sectari, comunități întregi din zona converti duse la sectari, în timp ce domnul Teofan Savu joaca tontoroiul prin sinagogi și nu îngrijorează absolut deloc acest aspect,

  Apreciază

 2. Cu doua zile inainte de Marele Praznic al Adormirii Preacuratei, Stăpâna de-Dumnezeu-Născătoare si Pururea Fecioara Maria, o bucurie mare ne-a inundat sufletele si inima!
  Victoria Parintelui Ioan Ungureanu, impreuna cu turma sa binecuvantata, impotriva ecumenistei MMB condusa de Mitropolitul Teofan, cel iubitor de eretici si pagani, dansator cu evreii in sinagoga si frate iubit al ereticului papa Francisc, care prin voia Domnului Hristos mai ocupa inca tronul arhieresc, dovedeste tuturor, ca cu noi este Dumnezeu!
  „Căci mai vrednic de laudă este un război decât o pace care desparte de Dumnezeu” – spune Sfântul Grigorie Teologul.
  Continuam sa luptam intariti de aceasta victorie impotriva satanicului ecumenism, rămânem înlăuntrul Bisericii noastre, vom protesta in continuare cu durere, vom plânge, ne vom ruga cu dor imens – dar înlăuntrul Bisericii.
  Si-au dorit prigonitorii nostri sa ajungem in ratacire si inselare, sa ne indepartam de Biserica, cazand in erezie, dar acest lucru nu s-a intamplat oricate ispite am avut de infruntat.
  Nu ne-am alipit de reactiile zelotiste zis, de apărare a credinţei ale schismaticilor minciuno-acrivisti, multumita Preotilor lui Hristos nepomenitori, semnatari ai Rezolutiei de la Botosani si domnului teolog Mihai Silviu Chirila, care ne-au ajutat pe noi, mirenii ingraditi de erezie, sa avem o poziţie, numai în duhul păcii şi al Adevărului, una bineplăcută lui Dumnezeu.
  Marturisitorii Ortodoxiei din Schitul Oraseni, in frunte cu aprigul luptator antiecumenist, Parintele Ioan cel iubitor de Hristos, s-au invrednicit de harisma, pe care o primesc doar cei curati la suflet.
  Ne inclinam, Cinstite Parinte Ioan in fata Sfintiei Voastre, a vrednicilor dreptcredinciosi din turma pe care o pastoriti cu intelepciune si minte luminata!
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Urmam ca si pana acum sfatul Sfantului Isaac Sirul, care zice:
  „Veştejeşte prin puterea virtuţilor tale pe cei ce împotrivă îţi dogmatisesc, şi nu prin puterea înduplecătoare a cuvintelor tale. Şi cu blândeţea şi cu alinarea buzelor tale astupă gura şi opreşte neruşinarea celor neplecaţi, şi nu prin grăire”.
  Traim vremuri tulburi, pline de nesiguranta si violenta si constatam cu durere ca cei care conduc destinele Bisericii noastre stramosesti nu vor sa ia aminte ca „Dreptatea înalță poporul, iar păcatele nimicesc neamurile (Pilde 14, 34). Acestea au avut de patimit pentru ca s-au îndepărtat de Dumnezeu, din pricina mândriei lor, a invidiei, răzbunărilor, dezbinărilor și altor păcate. Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește (Matei 12, 25).
  Dacă Dumnezeu e cu noi, cine este împotriva noastră? (Romani 8, 31). Când este Dumnezeu cu noi? Când suntem legați cu legăturile dragostei, păcii și bunei înțelegeri; când Îl iubim pe Acesta din tot sufletul și din toată inima, căci Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el (I Ioan 4, 16) și Acesta are puterea să distrugă, ca pe niște vase de lut, pe toți vrăjmașii noștri văzuți și nevăzuți.
  AVVA PARINTE!

  Apreciază

  1. Excelent ati accentuat faptul ca lupta cea buna nu poate fi dusa decat din launtrul Bisericii. Rationamentul e simplu: Biserica a fost si ramane Mama noastra. Biserica e agresata de ereziile ecumeniste. Ce vom face? Vom pleca unde e cald si bine? Nicidecum. Vom ramane cu Mama noastra pe care nu o vom parasi niciodata.. Mantuitorul ne spune limpede ca biruinta va fi de partea Bisericii. Aceste lucruri e bine sa le inteleaga toti nepomenitorii.

   Acrivistii se zbat zadarnic in absurdul lor. Au plecat din Biserica si unde sunt acum, stiind ca in Romania nu exista o a doua biserica. Deci sunt in afara Sfintei Biserici. Cum se vor mantua ei? Vor sa fie ortodocsi in afara Ortodoxiei! Doamne ferest-ne de asemenea rataciri!
   Peste putina vreme dau drumul articolului Dumneavoastra.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s