Părintele Cosmin Tripon cere sinodului Bisericii Ortodoxe Române desființarea ,,caterisirii’’ pronunțate de episcopul eretic şi apostat al Oradiei, Sofronie Drincec

Ca urmare a participării la slujba greco-catolică la care a fost pomenit ca „episcopul nostru” de către uniați, părintele Cosmin Tripon a solicitat sinodului Bisericii Ortodoxe Române să demareze procedura de revizuire a caterisirii sfinției sale, pe motiv că episcopul care l-a caterisit pe nedrept a făcut, o dată în plus, proba faptului că este eretic, participând la o rugăciune eretică într-o zi în care trebuia să învețe poporul ortodox despre Nașterea Maicii Domnului, acceptând să fie pomenit ca episcop la „liturghie” alături de papa și de ierarhia greco-catolică, girând cu prezența „sfinții” uniați pe care greco-catolicii i-au pus la închinare în acea zi.

Părintele Cosmin Tripon cere sinodului să anuleze caterisirea, să îl repună în slujire cu dreptul de a nu îl pomeni pe ierarhul eretic, să-l cheme în judecată sinodală pe episcopul Sofronie, care a mai fost judecat o dată pentru împreună-slujire cu greco-catolicii și a fost iertat pentru „regret și pocăință”. Nemaipomenit la slujbele părintelui Cosmin Tripon din toamna anului 2016, episcopul care a fost iertat de caterisire și l-a caterisit, la rândul său, pe preotul mărturisitor a acceptat cu evlavie să fie pomenit ca ierarh greco-catolic într-un demers care deja a făcut înconjurul lumii ortodoxe și pentru care este firesc să dea explicații întregii Biserici Ortodoxe Române.

Părintele Cosmin Tripon a fost primul dintre cei ce au semnalat public apostazia episcopului bihorean printr-un articol publicat pe siteul nostru. La începutul anului, părintele a scris un studiu amplu și de înaltă ținută academică, în care a arătat publicului larg luptele grele pe care poporul ortodox bihorean le-a dus contra prozelitismului uniat sprijinit de statul austro-ungar, pe linia cărora se situează și mărturisirea sfinției sale și refuzul de a avea comuniune cu un episcop care are comuniune liturgică directă cu greco-catolicii, într-un dispreț total față de trecutul de rezistență ortodoxă contra ereziei papiste și apostaziei uniate.

Mihai-Silviu Chirilă / 23 septembrie 2019 (Text preluat de pe blogul Mărturisirea Ortododoxă).

18 gânduri despre „Părintele Cosmin Tripon cere sinodului Bisericii Ortodoxe Române desființarea ,,caterisirii’’ pronunțate de episcopul eretic şi apostat al Oradiei, Sofronie Drincec”

 1. pai si daca , sa zicem, l-ar caterisii pe Drincek si ar pune altul in loc, acesta din urma tot va fii unul pro-semnatar creta si pr. Tripon tot nu l-ar pomeni , si prin urmare aceeasi situatie va fii…noul episcop nu-l va primi pe parintele Tripon .
  Doamne ajuta !

  Apreciază

  1. Si daca sa zicem ca nu vor pune pe cineva favorabil sinodului din Creta? Parintele Cosmin are obligatia sa atraga atentia prin acest demers ca episcopul Oradiei a apostaziat de la dreapta credinta. Pe cine vor pune in loc daca il vor sanctiona vom vedea. Insa sa stam si sa spunem ca nu are rost sa facem nimic pentru ca oricum vor pune pe altul in loc la fel ca si episcopul Sofronie nu este o strategie corecta.

   Apreciază

   1. da dle Mihai ,
    dar unde am zis eu ca pr. Cosmin sa nu faca nimic?
    se deduce asa ceva din ce am zis?
    asta am zis-o ca un fel de scenariu in caz ca il vor sanctiona…desi nu avem asemenea asteptari de vreme ce Creta le da voie sa faca asa ceva !

    Apreciază

 2. Și restul sinodului bor in frunte cu Ciubotea este in același cuget și simtiri cu Sofronie Drincek, de la Selejan la Teodosie, sau de la Andreicut la Teofan, ei sunt toți o apă și un pămînt, un exemplu recent este a lui Serafim Joanta care a participat la adunarea san egidio de la Madrid împreună cu toate rătăcirile posibile, chiar pe blogul său șia anunțat participarea, chipurile zicase că sa dus acolo să se ,, roage” pt pace, care ,,pace” o fi aia că depe urma lor numai nenorociri apar

  Apreciază

  1. Asa e. In BOR a disparut posibilitatea exprimarii sinodale, prin faptul ca toti sunt ecumenisti. Ramane sa se exprime Poporul lui Dumnezeu, Biserica. Si aceasta e la datorie. Ma uit la ei, putini cum sunt, si constat cu bucurie ca sunt de partea adevarului. Celelalte nu conteaza. Deci, iubiti credinciosi, sa fim in Biserica si sa o aparam de abuzuri, erezii, schisme. Niciodata n-am avut complexe pentru faptul ca suntem putini. Stie Bunul Dumnezeu cum sa oranduiasca mersul lumii acesteia. Doamne ajuta.

   Apreciază

  2. Oricum, Drincek e caterisit de iure, de drept, pentru ceea ce a facut. De facto, urmeaza sa fie caterisit de sinod. Eu am indoieli in privinta acestei caterisiri. Rationament: un criminal nu e descoperit si moare de batran. Inseamna ca si-a pierdut ,,calitatea” de criminal? Nu, nicidecum. Un episcop comite repetat fapte care il duc spre caterisire, anatematizare si excomunicare, dar sinodul refuza sa ia atitudine. Inseamna ca faptele nu exista, el ramane ,,ortodox”, in scaun pana la moarte? Nu, el ramane eretic si apostat si pentru asta va raspunde la Judecata. Musamalizari? N-au decat. Nu rezolva nimic. Dimpotriva, agraveaza starea impricinatului.

   Apreciază

 3. „Erezia, acest păcat înfricoşător, care cuprinde în sine hulă asupra Sfântului Duh, cu totul îl înstrăinează
  pe om de Dumnezeu şi, înstrăinându-l de Dumnezeu, îl predă în puterea satanei. Erezia este răzvrătirea şi răscoala creaturii împotriva Creatorului, revolta şi răzvrătirea ființei celei mai mărunte şi mărginite, omul, împotriva Dumnezeului Celui atotdesăvârşit ”.
  Sf. Ignatie Briancianinov

  Sfintitul Parinte Cosmin Florin Tripon, prin apelul facut de anulare a nedreptei si anticanonicei caterisiri, pune in fata sinodului si a minciuno-episcopului Sofronie, un abuz las si nebarbatesc, care injoseste mitra si carja de arhiereu , dovedind nevolnicia celui care a hotarat-o si a pus-o in aplicare.
  Suntem constienti de nimicnicia noastra in fata Marelui Judecator, dar constiinta duhovnicesca si dragostea fata de Neprihanita Ortodoxie, ne obliga sa cerem alaturi de Sfintia Sa, redarea cinstei cuvenite celui care a avut curajul sa infrunte erezia propovaduita de ierarh, cu capul descoperit , care duce la pierderea mantuirii lui si a celor care ii urmeaza.
  Lepadand Predania Sfintilor Parinti, fostul arhiereu Sofronie, cultiva cu destoinicie de multi ani, neghina in ogorul dreptei credinte, alipindu-se de invataturile pervertite, mincinoase, aducatoare de moarte, lepadand Sfanta Ortodoxie si dand mana cu cei care au in ei spurcatul duh satanic, spre spurcarea dreptslavitoarei noastre credinte. El insusi s-a osandit pe sine si s-a despartit pe sine de viata cea adevarata in Hristos.

  Se pare ca lui Sofronie, fostul Arhiereu, nu ii este frica de Dumnezeu, cum nu le este frica nici presedintelui sinodului BOR si slujbasilor lui cu simbrie, de aceea le amintesc cuvintele Marturisitorului mult-patimitor, Ioan Ianolide, vasul ales al Domnului Hristos, la inaltimea caruia niciunul dintre acestia nu va ajunge vreodata.
  *„ Frica de Dumnezeu este paza libertăţii, iar frica de lume este uşa robiei.
  Frica de lume supune lumii– iar lumea îl degradează pe om –pe când frica de Dumnezeu supune lui Dumnezeu– iar Dumnezeu îl eliberează, îl desăvârşeşte şi-l face pe om stăpân în lume.” [1].
  La Sf. Grigorie Palama găsim următoarea mărturie:
  „ Cei ce țin de Biserica lui Hristos sălăşluiesc în adevăr; dacă oamenii nu trăiesc în adevăr, atunci nici nu țin de Biserica lui Hristos. Şi cu mult mai vârtos dacă aceştia spun minciuni despre ei înşişi, numindu-se şi fiind numiți păstori şi arhipăstori ; căci ne-am învățat că Creştinismul se arată nu prin înfățişarea din afară, ci prin adevărul şi acrivia credinței.”
  Erezia îl desparte pe om de Biserică, iar nu condamnarea sinodală, căci Sinoadele ascultă de Dumnezeu,
  iar nu Dumnezeu de Sinoade: „Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt şi nouă” (Fapte 15:28).
  Cererea Sfintitului Parinte Cosmin Florin Tripon va ramane scrisa de Domnul Puterilor in Cartea Sa.
  Sunt convinsa ca sinodul BOR nu va da nici un raspuns, ca fostul episcop Sofronie isi va continua neabatut viata ca arhiereu, fara nici o mustrare de constiinta, dormind linistit, caci se bucura de imunitate absoluta ca si ceilalti slujbasi sinodali, pana la sfarsitul vietii lor vremelnice pe acest pamant ratacitor.
  Cum sa consideram decaderea morala la care s-a ajuns, prin care episcopii care s-au lepadat de credinta, isi continua fara rusine, cu indrazneala ticalosita activitatea, tarand in noroiul ereziei, multimi de oameni credului si naivi, lipsindu-i de mantuire si viata vesnica.
  Limba lor a devenit otravita, otravita le este si mintea!
  Noi ingraditi fiind, ne continuam cu voia Domnului Hristos si spre slava Sa, drumul, urmand sub Harul Mangaietorului, cuvantul in Adevar al Preotilor lui Hristos, semnatari ai rezolutiei de la Botosani si cuvintele Sfintilor Mucenici din inchisori.
  * „ Frica de Dumnezeu ţine duhul treaz, conştiinţa vie, viaţa neprihănită şi lumea în orânduire dumnezeiască,
  iar frica de lume adoarme duhul, dă confuzii de conştiinţă, împătimeşte viaţa şi lumea devine insu­portabilă.
  Cu frică şi cu cutremur să stăm necontenit în faţa lui Dumne­zeu şi vom fi fericiţi pe pământ şi-n veci, fericiţi în noi înşine şi în relaţiile dintre noi, căci conştienţi fiind de nimicnicia noastră, ne trezim în Hristos,
  îndrăznim în Hristos, biruim în Hristos.”

  [1] Şi Sfinţii Părinţi vorbesc de cele două frici: frica de Ziditor, ”începutul înţelepciunii”, care înnobilează pe om şi frica de cele zidite, ”laşă şi nebăr­bătească”, ce înjoseşte sufletul. ”Cel ce s-a făcut rob Domnului nu se va teme decât numai de Stăpânul său. Dar cel ce nu se teme încă de Acesta, se teme şi de umbra sa” (Sf. Ioan Scărarul, Filocalia, IX, cuv. XX). (N. ed.)

  *Ioan Ianolide – Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă, Ediția a II-a, Editura Bonifaciu, Bacău, 2012, pag. 455

  Apreciază

  1. Știți ce scrie pe harta tarii?Pustiire,pustiire,pustiu la propriu si vreo 50 de pâlcuri de oameni in zone rurale la munte,oameni care nu au fost atinși de ecumenism.In rest,pustiu ca in Siberia Centrala unde localitățile sunt la 500-800 de km distanta intre ele .Nu vorbim de cataclism doar de unul ci de un lanț de …Apoi război si apoi molimele care par sa configureze aceasta harta a rarefierii așezărilor.” Măturile” nucleare vor mișca chiar in paralel cu apariția molimelor.Acestea doua vor prăpădi 99% din populația actuala a planetei.La acest apogeu,viață pe pământ va atârnă de un fir de ata.Sa ne trezim si sa conștientizam ceea ce ne este deschis înaintea ochilor.Nicio minte omeneasca nu poate descrie grozăvia ce sta sa ni se deschidă oricând.Fetele răpite?Atunci ne vom gândi la ele ca la un caz fericit pentru ca au scăpat de ceea ce va fi.Antrenamentele actuale,fortificările trupului o sa vedeți ca le vor face degeaba.Atata moarte si distrugere va fi încât nu va fi nicăieri logica iar izbăvirea va fi numai prin credință.Va fi cel mai cumplit război din istorie pentru ca va fi din motive religioase adică,oamenii se vor război din rațiuni religioase.Va fi război intre marile religii ale lumii.Va fi o uriașă învrăjbire din motive religioase.Scânteia va pleca cândva din ecumenism.

   Apreciază

   1. Atunci nu va fi cine sa vorbească astfel de lucruri pentru ca va fi peste tot moarte,singurătate si neant,de aceea vi se par fara relevanta pentru ca acum aveți vedere roz asupra perspectivelor si totuși,Antihristul va fi când lumina soarelui va fi atât de slaba încât o putem compara cu ceea ce avem acum,rasaritul de soare.Aceasta intensitate a luminii va fi toată ziua,iar lungimea unei zile va ajunge la 36 de ore iar noaptea,28 de ore.Deci,mai e pana la Antihrist,credeti-ma,dragii mei.

    Apreciază

 4. Fizica cuantica adeverește puterea omului de a sfinti natura prin slujbe,prin post si rugăciune.Atunci când te căiești,particula trece dintr-o stare clasica intr-o stare adaptabila omului.Ea se mișca sensibil in clipa când cineva se „uita” la ea,adică,atunci când acela are o stare de căință.Particula are îngrădiri prin construcția ei fata de omul care are libertatea alternativei.Așa se explica faptul ca toate sunt supuse omului induhovnicit,adică non-violent si celui cumințit sub aspectul patimilor.Acolo unde este el si natura moarta e in stare de liniște,pentru ca protonii se repasează pe linia lor stabilita la creație.Unde păcatul e lege,toți protonii,neutronii,fotonii si electronii stau aproape in dezordine,fuziunile se petrec haotic pentru ca nu au cum sa se supună acolo unde se face abuz,nu au cum sa se supună pe moment ce păcătosul comite fapte ce pun in pericol existenta protonilor si atunci,”instinctiv”, se apăra si ei de acțiunile păcătosului prin ceea ce înțelegem noi ceva de genul zadarnicirea acțiunii omului păcătos.

  Apreciază

  1. Spre exemplu,pe vremea secetelor de la început de secol xx,in Oltenia,starea particulelor era haotica,din cauza păcătoșeniei oamenilor,adică,concret ,aceștia refuzau sa recunoască ca sunt dintr-o stare de continua greșire,păcătoșenie si nu mai realizau sa se oprească din mersul lor propriu.In clipa in care au fost scoase in procesiune prin orașe si sate Sfintele Moaște ale Sfântului Grigorie Decapolitul si oamenii și-au adunat mințile,au realizat ca fac păcate pentru care trebuie ei sa se oprească s-au lăsat de abuzuri,s- au cumințit si cereau in mod colectiv ajutorul Sfântului,particulele care comunica intre ele de la zeci de mii de km.distanta intre ele au sesizat schimbarea oamenilor in atitudine,au început sa se miște intr-un cadru normal si,prin rugăciunile Sfântului care L-au îmblânzit pe Dumnezeu,a fost posibila venirea ploilor intr-un timp foarte scurt.Acest fapt este înțeles ca o realiniere in fizica cuantica,adică o readucere a fotonilor,neutronilor,electronilor,nucleului unui atom,a moleculelor la starea si dimensiunea normala initiindu-se normalitatea mișcării lor.Prezenta ploilor a arătat trecerea materiei moarte de la starea de inactivitate,de haos la stadiul de mișcare,mai precis la starea fireasca,coerenta,de normal absolut al mișcărilor din interiorul si din exteriorul atomului si apoi al moleculei.Noi,acum,suntem cu tot cu mediul înconjurător in stadiu de anormalitate ,aceasta fiind punctul de plecare al cataclismelor,al derapajelor atmosferei si al schimbărilor bruște ale vremii,pentru ca nu ne uitam la particula,iar aceasta,bine înțeles ca ne raspunde cu aceeași moneda.

   Apreciază

   1. Interesante consideratiile dumneavoastra, Domnule Dumitru. Intr-adevar, Apocalipsa vorbeste in mai multe randuri de a treia parte din populatia lumii care va pieri. Sunt intru totul de accord ca Sfanta Credinta Ortodoxa va fi limanul nostru de scapare. Doamne ajuta.

    Apreciază

 5. Spune dumnezeescul Maxim Mărturisitorul:Va rog sa fiti aspri si neindurati fata de orice ar putea sa ajute la dainuirea credintei lor nebunesti, caci socotesc ura fata de oameni si despartire de dumnezeiasca dragoste ajutorul dat ratacirii ereticesti spre mai mare pierzanie a celor ce se tin de aceasta ratacire” (Epistola 12, P. G., 91, 465C)

  Ratacit si inselat fiind, ierarhul Sofronie, numai poate hirotoni, nici caterisi preoti dupa a sa gandire pierzatoare de suflete, caci fara a se pocai dupa primele abateri, continuand nestingherit lucrarea sa ereticeasca, se crede inca atotstapanitor dregator si conducator al turmei care doarme in picioare.
  „Creștinismul este ca o portocală: catolicismul este coaja, iar Ortodoxia este miezul!”, spunea
  Cuviosul Parinte Justin Parvu.

  Sviatoslav Șevciuk, conducatorul uniatilor ucrainieni spunea despre Ucraina ca este laboratoul ecumenismului, si as adauga, cel in care se prepara otrava lumii ortodoxe. El s-a intalnit de curand la Vatican, cu pseudopatriarhul Bartolomeu, pentru a stabili modalitatile de unire a ortodocsilor cu catolocii.
  Chiar daca pentru moment iepurii experimentali sunt ucrainienii care au aderat la structura schismatica, caruia Bartolomeu i-a acordat autocefalia, consider pe o arie mai larga ca pleroma ortodoxa din BOR alaturi de clerul laic si monahal reprezinta cobaii acestui experiment ucigator.
  Conducator al experimentului este insusi fostul ierarh Sofronie sub atenta indrumare si experimentata viziune in materie de ecumenism a mentorului sau, Patriarhul BOR.

  Unde este curajul, barbatia , discernamantul si frica de Dumnezeu?
  Preotimea iubitoare de Hristos din BOR, care tace in aceste momente de totala apostazie a unui membru al sinodului, devine la randul ei, vrajmasa a Imparatului Hristos, caci pare a fi de acord cu cel care aduce tulburare si primejduieste sfanta Ortodoxie.
  Unde sunt acei luptatori viteji, aparatori ai Adevarului si ai credintei noastre ortodoxe, care inarmati cu armura Duhului Sfant, cercetand ratacirile si ereziile, sa vada primejdia, minciunile si amagirile, cursele intinse de ingerul cazut si sa apere corabia Bisericii, asa cum marturisesc mereu in vorbe bine ticluite in carti si conferinte, in predici si cuvantari?
  Oamenii au pierdut smerenia, iar rangurile nu îi fac desăvârşiţi şi preasfinţi, ci mândri, amăgiţi şi eretici.
  Mai isi amintesc de cuvintele dumnezeescului Hrisostom?
  *”Ascultaţi, drept-slăvitorilor, şi nu vă adunaţi; ascultaţi, păstorilor, şi înfricoşaţi-vă şi nu tăceţi, ci propovăduiţi cuvântul; nu daţi loc diavolului, nu daţi uşă lupilor!…Ascultaţi, întâi-stătători ai Bisericilor! Căci vouă v-a arătat binele ca să urmaţi pe urmele Lui, luând aminte de pretutindeni cu de-amănuntul, gonind lupii şi păzind turma….Iată, vi se lasă casa voastră pustie. Vezi cum s-au făcut faptă cuvintele, căci vrăjmaşii şi uneltitorii asupra Bisericii, adică ereticii, în fiecare neam şi neam sunt daţi pierzării, după cuvântul Domnului, pe care l-a grăit, că Tot răsadul pe care nu l-a sădit Tatăl Meu va fi dezrădăcinat, ceea ce s-a şi făcut.”

  Cat este de mare inselarea cuiva se poate vedea dupa marimea ratacirii si a staruintei sale in ratacire. I se pare ca este pe drumul cel bun, ca este intr-o stare harica, dar de fapt el s-a abatut de la invatatura dogmatica si morala a Bisericii, de la invatatura Sfantului Duh, trufia demoniceasca de care s-a lasat invaluit , ducand la „**vatamarea mintii, mai putin vadita, numita in Scriptura „stricare a mintii” (2 Tim. 3, 8) -ei bine, aceasta ia chipul smereniei, evlaviei,intelepciunii, dar poate fi cunoscuta dupa roadele sale amare. Cei molipsiti de „parerea„despre virtutile lor, si mai cu seama despre sfintenia lor, sunt in stare si gata de orice uneltire,de orice fatarnicie, viclenie si amagire, de orice fapta rea. Ei sufla cu vrajba neimpacata impotriva slujitorilor adevarului, napustindu-se asupra lor cu ura incrancenata, atunci cand acestia nu recunosc in cei inselati starea pe care „parerea” ii face sa creada ca o au si o arata in vazul lumii oarbe cu duhul.”
  Ratacirea si inselarea in care a cazut cu mult timp in urma, Apostatul Sofronie, reprezinta atata timp cat nimeni dintre membrii sinodului BOR nu ia atitudine, o stare generala ingrijoratoare, o molima diavoleasca care i-a afectat pe toti, le-a intunecat mintile si astfel ajung sa impuna prin tacerea lor sfidatoare, tuturor celor care ii asculta, drumul care duce catre iad.
  Străini şi călători aici pe pământ (Evrei 11,13), ramanem in porunca iubirii aproapelui, chiar daca acesta s-a facut vrajmas omului si lui Dumnezeu, dar mai ales ramanem pe vecie” in credinţa pe care au mărturisit-o Sfinţii Părinţi la Niceea (325) stiut fiind că nimeni nu are putere să dea altă mărturisire de credinţă peste aceea.”(Sf.Vasile Cel Mare)
  Cum intelept graia un sfant Parinte al Bisericii :”Nu-i ocaram, ci ne pazim, si invatam si pe altii sa se pazeasca si ne infricosam cat de groaznic si-au taiat mintea in Scripturi (II Petru 1, 20).
  Grija la minte!, caci razboiul nevazut cearca pe toata lumea si n-a crutat nici iubirea de Dumnezeu a Apostolilor!”

  *SF.IOAN GURA DE AUR-Cuvânt despre proorocii mincinoşi II
  **Sfantul Ignatie Briancianinov-Despre inselare

  Apreciază

 6. “Fiecare părticică din dogmele Bisericii s-a impus prin sângele celor ce au fost gata să-şi dea viaţa pentru mărturisirea ei, fiind o chestiune de viaţă, nu o simplă speculaţie teoretică” (Pr. Dumitru Staniloae)

  Unde nu e Hristos – Adevarul si Duhul Adevarului, acolo este minciuna, patima, ura, mandrie si ignoranta.
  In 2009,un oarecare “preot” eretic uniat caracteriza intreaga Biserica Ortodoxa astfel: “As vrea sa fac o remarca legat de ceea ce se petrece la noi, in Romania. La fel cum in Afganistan sunt talibani care in numele lui Allah si al Coranului distrug si omoara pe altii, asa se petrece si la noi. Biserica Ortodoxa ii instiga pe oameni impotriva noastra”
  “Curajosul” preot uniat era sprijinit in demersurile sale tocmai de Liga Pro-Europa, o veche si binecunoscuta organizatie, inregimentata la ideologiile anti-crestine, anti-romanesti si “politic (masonic) corecte” care insista, printre altele la scoaterea icoanelor si a religiei din scolile publice!
  Raspunsul il dadea atunci un Cinstit Parinte Arhimandrit: “cine sunt talibanii, fundamentalistii? De ce greco-catolicii de azi uita ca stramosii lor de acum 300 de ani erau ortodocsi? Cine ii instiga pe romani sa se rupa de stramosii lor, de credinta lor dreapta si cu continuitate pana la Sfintii Apostoli? In numele carui “adevar” romanii sunt dezinformati si intoxicati cu idea ca “greco-catolicii au fost sau sunt mereu victime”? De ce este identificata Biserica Ortodoxa Romana cu securitatea comunista, cand in temnite au fost martirizati mii de crestini ortodocsi, iar multi alti biruitori ai detentiei comuniste dau marturie si azi despre Hristos prin viata si cuvantul lor?
  Vin cu propunerea ca sa citim mai atent invatatura celor sapte Sinoade Ecumenice si sa o comparam cu inventiile eretice romano- si greco-catolice de dupa primul mileniu crestin, inventii care au dus la nenumarate abuzuri ale papalitatii (acolo sa vezi talibanism, crime, arderi pe rug, cruciade impotriva … crestinilor!), la secularizarea culturii si a societatii occidentale (acolo sa vezi talibanismul ateismului impotriva evlaviei crestine), la debusolarea si deprimarea atator milioane de oameni manipulati de bancherii si politicienii care i-au transformat in “sclavi fericiti” ca se mai pot droga inca o zi cu iluziile si placerile vinovate ale lumii si ale pacatului…”
  Sa avem nadejde in Dumnezeu Cel Viu ca va da intelepciune tuturor celor ce I-o cer, si sa ne rugam Lui “ca toti oamenii sa vina la cunostinta Adevarului” si “ca toti sa fie una” in Adevarul – Hristos si in Biserica Sa Ascultatoare, Marturisitoare si Dreptslavitoare. AMIN
  AVVA PARINTE!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s