Cum să le explicăm greco-catolicilor, ca să înţeleagă, că sunt o unealtă pentru dezbinarea neamului românesc?

 

“Fiecare părticică din dogmele Bisericii s-a impus prin sângele celor ce au fost gata să-şi dea viaţa pentru mărturisirea ei, fiind o chestiune de viaţă, nu o simplă speculaţie teoretică” (Pr. Dumitru Staniloae)

Unde nu e Hristos – Adevărul si Duhul Adevărului, acolo este minciuna, patima, ura, mandria si ignoranţa. În 2009, un oarecare “preot” eretic uniat caracteriza întreaga Biserica Ortodoxă astfel:,,Aş vrea sa fac o remarcă legat de ceea ce se petrece la noi, în România. La fel cum în Afganistan sunt talibani care în numele lui Allah si al Coranului distrug şi omoară pe alţii, aşa se petrece şi la noi. Biserica Ortodoxă îi instigă pe oameni împotriva noastră”. “Curajosul” preot uniat era sprijinit in demersurile sale tocmai de Liga Pro-Europa, o veche si binecunoscută organizaţie, înregimentată ideologiilor anti-creştine, anti-romaneşti şi ,,politic (masonic) corecte” care insista, printre altele la scoaterea icoanelor şi a religiei din şcolile publice!

Raspunsul îl dădea atunci un Cinstit Parinte Arhimandrit:,,cine sunt talibanii, fundamentaliştii? De ce greco-catolicii de azi uita ca stramoşii lor de acum 300 de ani erau ortodocşi? Cine îi instiga pe români să se rupă de strămoşii lor, de Credinţa lor dreaptă şi cu continuitate până la Sfinţii Apostoli? În numele cărui “adevăr” românii sunt dezinformaţi şi intoxicaţi cu ideea că ,,greco-catolicii au fost sau sunt mereu victime”? De ce este identificată Biserica Ortodoxă Română cu securitatea comunistă, când în temniţe au fost martirizaţi mii de creştini ortodocşi, iar mulţi alţi biruitori ai detenţiei comuniste dau mărturie şi azi despre Hristos prin viaţa şi cuvântul lor? Vin cu propunerea ca să citim mai atent învăţătura celor şapte Sinoade Ecumenice şi să o comparăm cu invenţiile eretice romano- şi greco-catolice de după primul mileniu creştin, invenţii care au dus la nenumărate abuzuri ale papalitaţii (acolo să vezi talibanism, crime, arderi pe rug, cruciade impotriva … creştinilor!), la secularizarea culturii şi a societăţii occidentale (acolo sa vezi talibanismul ateismului împotriva evlaviei creştine), la debusolarea şi deprimarea atâtor milioane de oameni manipulaţi de bancherii şi politicienii care i-au transformat în ,,sclavi fericiţi” că se mai pot droga încă o zi cu iluziile şi plăcerile vinovate ale lumii si ale păcatului…”

Să avem nădejde în Dumnezeul Cel Viu că va da înţelepciune tuturor celor ce I-o cer, şi să ne rugăm Lui ,,ca toţi oamenii să vină la cunoştinta Adevărului” şi ,,ca toţi să fie una” în Adevărul – Hristos şi în Biserica Sa Ascultătoare, Marturisitoare si Dreptslăvitoare. Amin.

Dr. Gabriela Naghi

Publicitate

4 gânduri despre „Cum să le explicăm greco-catolicilor, ca să înţeleagă, că sunt o unealtă pentru dezbinarea neamului românesc?”

 1. „La sfîrsit, Hristos si Biserica vor învinge si nu antihristul papã! Mielul si nu fiara! Fericiti toti cîti sunt prieteni ai Mielului si potrivnici ai fiarei! Episcopii reprezintã Biserica doar atunci cînd conglãsuiesc în timp cu Sfintii si credinciosii din toate epocile, cînd sunt urmãtori si posesori (pãrtasi) nu ai tronurilor, ci ai Adevãrului. Ortodoxia a trasat limpede granita între erezie si înselare.
  Biserica se gãseste toatã pe Sfîntul Disc al Proscomidiei. Cîti nu sunt pomeniti acolo, sunt în afara Bisericii, eretici si schismatici.”
  Pr.Prof.Theodoros Zissis

  Semnand Petitia, ne alaturam dreptcredinciosilor bihoreni in demersul lor de a cere sinodului Mitropoliei Ardealului, judecarea pentru apostazie a episcopului Sofronie, caci s-a dovedit a fi nevrednic de a mai purta insemnele arhieresti, nevrednic de a se mai numi ortodox, nevrednic de a mai intra in Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a lui Hristos.
  Vicleanul sarpe si-a varsat veninul in inima sa, in adancul fiintei sale, incat acest episcop numai simte, gandeste sau marturiseste Neprihanita Ortodoxie.
  I s-a acordat milostiva iertare acum 11 ani. Aceasta nu a dus la pocainta sa, din contra, episcopul Sofronie a intarit legaturile de prietenie cu greco-catolicii, la a caror sarbatoare a fost prezent, rugandu-se cu ei si lipsind de la binecuvantata sarbatoare a nasterii Maicii Domnului, ” Taria si puterea crestinilor, Nascatoarea Soarelui dreptatii , Ajutorul nostru in fata Dreptului Judecator, Cea care sterge zapisul greselilor noastre , pe care a intristat-o cu comportamentul sau.
  Cu cine s-a rugat, episcopul Sofronie?
  Cu vrajmasii Mantuitorului Hristos, in dispret fata de Sfanta Predanie, ignorand blestemele si anatemele sfintelor sinoade ecumenice, a fraternizat cu ereticii si inselatii, vanzandu-si substantial propria constiinta eclesiologica.
  Caci spune dumnezeescul Hrisostom:„Cel care se arată că este prieten al lor [al ereticilor] vrăjmaş al lui Dumnezeu este” (cf. Iac. 4, 4).
  Auziţi toţi care mâncaţi împreună cu ereticii hotărâre dureroasă: sunteţi vrăjmaşi ai lui Hristos.
  Căci nici cel ce este prieten cu vrăjmaşii împăratului nu poate să fie prieten al împăratului; şi nu se învredniceşte de viaţă, ci piere împreună cu vrăjmaşii şi suferă şi mai rele.”
  La randul nostru suntem profund intristati si ingrijorati de acest comortament afurisit de Sfintele Dogme si Canoane, care duce la pierzanie si consideram ca purtarea si cugetul sau trebuie osandite si respinse de toti Ierarhii si credinciosii.
  Iata ce spune Sf. Paisie Velicicovski- Despre Uniați:

  „*Ce este, dar, Uniatia?

  Unia este o aschie desprinsa de la Sfanta Biserica a Rasaritului si unita cu necredincioasa, ca sa nu-i zic biserica ramleneasca (n.n. – catolica). Unia este inselaciunea diavolului, ce-i vaneaza pe cei nesocotiti intru pierzanie. Unia este un lup rapitor de suflete in piele de oaie. Unia este veninul aducator de moarte in chip de miere, ce pierde sufletele. Unia este mladita inainte-mergatoare a antihristului, ce ademeneste cu magulire pe cei mai nestiutori intru pierzanie. Unia este prapastia iadului pentru cei ce nu au parte de cuget. Unia este Iuda, ce cu lingusitorul sarut a vandut Credinta Pravoslavnica.”
  Daca glasurile noastre nu sunt suficient de puternice pentru a se face auzite de cei care au pactizat deja cu satanicul ecumenism, prin participarea neconditionata la intrunirile CMB, daca cugetul nostru devotat Sfintei Ortodoxii, este ocarat si batjocorit, daca cererea noastra va fi dispretuita si tacerea va invalui auzul nostru, nu ne vom intrista.
  Nu numai Dumnezeu, Cei Trei într-Unul, ne vede pe toti, cercetându-ne viaţa în fiecare clipă, ci şi toate cetele cereşti ale îngerilor şi sfinţilor care se află întru slavă. Milioane de ochi ne văd ca şi cum ar fi unul singur. Ramanand in Biserica lui Hristos, milioane de bune doriri ne însoţesc pe calea duhovniceasca aleasa de noi prin viaţă, care este întunecată şi spinoasă; şi milioane de mâini se întind din cer spre ajutorul nostru ca şi cum ar fi una singură.
  Ne încredinţăm „părinteştilor predanii”, ca nişte călăuze nemincinoase către Dumnezeu.
  Sa luam aminte la sfaturile unuia din Sfintii iubiti ai Mantuitorului Hristos:
  **”Să ştii că prigonitorii tăi se vor căi; batjocoritorii tăi vor tăcea, şi tu te vei bucura. Astăzi eşti cel din urmă în casa tatălui tău, însă degrabă vei fi cel dintâi. Iar cei care te prigonesc îţi vor sluji. Lucrul acesta e prezis, şi s-a adeverit de mii de ori şi în mii de locuri. Când Dumnezeu înzestrează pe cineva cu bogățiile Lui negraite, nu vrea ca bogățiile acestea să se împotmolească, precum talantul îngropat de sluga netrebnică, ci să fie împărțite cu alții.”

  Pace ţie şi binecuvântare de la Domnul!

  *Sfantul Paisie de la Neamt, Cuvinte si scrisori duhovnicesti I, 1998, p. 65-68
  **Sfantul Nicolae Velimirovici

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: