Sofronie Drincek, pseudo-episcopul unit, stă în continuare pe scaunul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei. Până când?

Sofronie, „episcopul” mult-prea tăcut al greco-catolicilor, are, se pare, asentimentul preoţilor şi stareţilor, a celor care alcătuiesc aparatul administrativ al Episcopiei Oradiei. Naivitate, laşitate şi neştiinţă, toate împreună definesc starea turmei prostite de „episcopul” Sofronie al uniaţilor, (dar cu stat de plată în BOR). Acesta, prin lanţurile pe care le-a meşterit atâţia amar de ani cu viclenie şi discursuri ecumeniste ipocrite, mizând pe slăbiciunea celor din subordinea sa, şi pe prosteala perversă, a ameţit mintea turmei credule. Indiferenţa, confuzia, starea căldicică a credinţei, sunt elementele care caracterizează mare parte a preoţilor şi diaconilor din Bihor, cu câteva binecuvântate excepţii.


„Unde sunt acei oameni de valoare cu putere de Sus, care să mărturisească Adevărul?” se întreba Cuviosul Părinte Justin Pârvu. Având un păstor greco-catolic, şi cei care îl ascultă şi-l urmează tacit, sunt greco-catolici! Adică au devenit apostaţi , schismaticî, afurisiţi de Biserica Ortodoxă! „Propovăduirea Apostolilor şi dogmele Părinţilor au întărit Bisericii o singură Credinţă; care purtând haina adevărului, cea ţesută din teologia cea de sus, drept îndreptează şi slăveşte taina cea mare a dreptei cinstiri de Dumnezeu”.


Merită semnalată cu adâncă amărăciune, în acest ocean de ecumenism, prezenţa Mitropolitului Serafim adâncit împreună cu subalternii ierarhici, în conferinţe şi vecernii, în Germania, cu luteranii. Nu este prima oară, nici ultima. „Conferința a continuat cu patru prelegeri, două biblic-sistematice (Pr. Prof. Dr. Gabriel Gârdan și Past. Dr. Peter Munzert), respectiv două practice (Pr. Claudiu Nechita și Past. Peter Schwarz) care au pus în lumină valorile comune ale creștinilor evanghelici și ortodocși în…” ni se relateaza pe site-ul Mitropoliei O.R. a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. Ce valori comune avem cu luteranii eretici? Ce unire şi amestec să avem noi cu ei?

Să conştientizăm foarte bine că suntem în faţa unei situaţii extrem de grave, dramatice, o avalanşă pornită împotriva Bisericii, care nu poate fi rezolvată în fond, nici prin discursuri, nici proteste cu penibile pancarte, nici mitinguri, nici prin jalbe la mai marii Bisericii, ci prin împreună-marturisire, uniţi prin Sfânta, Neprihănita şi Iubita Ortodoxie.

Scopul Satanei nu este să umple cerul de Mucenici, ci să nu mai fie credincioşi adevărati pe pământ, să îi înşele şi pe aceştia, astfel încât să le deturneze ,,inchinarea” (râvna şi credinţa lor) în directia contrară Duhului şi Adevărului lui Hristos. Nu va exista o operţie miraculoasă, nu, nicidecum, iar răul launtric profund, care loveşte Biserica noastră, invadează, prin metastaze, mădularele Trupului lui Hristos.


Nu s-a întâmplat nimic cu Mitropolitul N.Corneanu, nu se va întâmpla nimic, nici cu minciuno-episcopul Sofronie. Decăderea din treapta ar fi totuşi, un exemplu necesar şi binevenit pentru cei rătăciţi şi toţi cei cu un dezvoltat cuget ecumenist, că în BOR, Sfintele Canoane şi Sfânta Tradiţie, învăţaturile Sfinţilor Părinţi fac parte din structura noastră ca neam ortodox. Nu ar fi o vindecare în profunzime, dar ar restabili demnitatea lezată a poporului român ortodox în faţa intregii lumi Ortodoxe.

.
Să luăm aminte la cuvintele Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul: ,,Se mântuieşte numai acela care este foarte hotărât, care vrea cu adevărat, din tot sufletul să ducă aceasta “luptă bună“. Se mântuiesc numai aceia care luptă din răsputeri “contra curentului” şi nu se lasă cu niciun chip “duşi de val”, în timp ce “căldiceii”, cei care nu duc o lupta conştientă şi angajată, ci sunt creştini mai mult “din inerţie”, repede sunt înghiţiţi de valurile lumii şi, chiar dacă nu-şi dau seama, ajung sa moară sufleteşte, furaţi de un duh sau de altul, spre care au fost înclinaţi mai mult.”


În trecut, mulţi s-au smintit. Acum ce putem zice, decât că tăcerea contagioasă şi vinovată a lui Sofronie, ,,episcopul’’ mult prea tăcut al uniaţilor, se resimte nu numai la nivelul Bihorului, ci în întreaga Biserică Ortodoxă Română.

Dr. Gabriela Naghi

Notă. Cei doi pomeniţi în articol, călcătorii Sfintelor Canoane, preoţii Gabriel Gârdan şi Claudiu Nechita, sunt ,,iluştri’’ reprezentanţi ai Episcopiei Sălajului. Cel dintâi a fost prezent şi la Busan, unde Nifon Mihăiţă de la Târgovişte a înşiruit, în acelaşi discurs, nu mai puţin de patru erezii! Nouă însă nu ne-a spus nimic despre acestea, nu cumva să-şi pericliteze poziţia căldicică pe care o ocupă în Biserica Ortodoxă Română.

3 gânduri despre „Sofronie Drincek, pseudo-episcopul unit, stă în continuare pe scaunul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei. Până când?”

 1. In aceste zile o veste tulburatoare ca un zabranic negru , a indoliat sufletele ortodocsilor cinstiti din intreaga lume. Este vorba de activitatea subversiva si de TRADARE A ORTODOXIEI, venita din partea multora dintre clericii de rang inalt ai Bisericii Ortodoxe Elene si nu numai (cu o puternica influenta din partea ortodocsilor greci din S.U.A.), care au recunoscut in sedinta extraordinara, schismatica structura din Ucraina.
  Inaltul for decizional al BOG, sinodul Ierarhilor, sub conducerea Arhiepiscopului Ieronimos, a dat verdictul:
  structura ucrainieana formata din apostati si schismatici, este recunoscuta de Primatul BOG, ca „Biserica Ortodoxa a Republicii independente a Ucrainei”.
  Intaistatatorul ei, schismaticul Epifanie, afurisit si nepocait, va fi pomenit in diptice, in cadrul Sfintei Liturghii a Bisericii Ortodoxe Elene.
  Raspunsul nostru clar si lipsit de echivoc este anaxios! anxios! anaxios!
  Chiar nu a contat deloc pentru sinodalii greci, unii dintre ei eruditi invatati al Ortodoxiei din intreaga lume, planul ascuns bine pus la punct de unire cu uniatii, sub calcaiul ereticului Francisc, inainte mergatorul Antihristului?
  Asta doresc si ei, pentru Biserica Ortodoxa din Grecia?
  Daca e sa luam in considerare toate memorandumurile impuse pana astazi Greciei, de bancile sioniste din intreaga lume si mai ales de Loja Masonica Internationala, cu binecuvantarea VATICANULUI, vom observa ca punctul culminant a fost atins in documentul semnat la Strasbourg, intre 25-29 iunie 2014, si intitulat SUPER-MEMORANDUM. Astfel intre 25 si 29 iunie 2014, la Strasbourg a fost semnat un super-memorandum, privitor la Colaborarea politica, administrativa si religioasa dintre Uniunea Europeana, pe de o parte, si Guvernul Greciei, Biserica de la „Istanbul” (Constantinopol), o parte din Bisericile Ortodoxe, romano-catolicii , Guvernul Rusiei si Guvernul Republicii Cipru, pe de alta parte. SUPER-MEMORANDUMUL, a intrat in vigoare pe data de 1 mai 2016 si va fi aplicat pana la data de 16 august 2020.
  Atat neobositul luptator, Arhim. Haralambos Vasilopoulos, cat si „colaboratorii” sai de la acea vreme, dintre acestia cel mai de seama fiind dr. Nikolaos Seiki-Giermak, au atras atentia asupra faptului ca “…peste doar cativa ani, GRECIA VA DEVENI DOAR O AMINTIRE PLACUTA, avand in vedere ca, pur si simplu, nu va mai exista …’’.
  Renumitul luptator pentru apararea Ortodoxiei, dr. Nikolaos Seikin-Giermak a publicat, de asemenea, foarte multe informatii legate de MUDANA RELIGIO ADUNATA = NOUA RELIGIE PLANETARA. . Mai mult chiar, acesta, in afara faptului ca a fost unul dintre intaistatatorii luptei impotriva dictaturii militare impuse Greciei, la vremea potrivita, de americani, a fost un luptator si oponent inversunat al cunoscutului si inca activ astazi AX AL MORTII, mai precis al MASONERIEI, al SIONISMULUI si al VATICANULUI.
  Iata suntem cu totii martori ai aplicarii hotararilor din SUPER MEMORANDUM, facatura marsava conceputa de conducatorii intunecati ai masoneriei sioniste mondiale si ai Vaticanului, in frunte cu ereticul Francisc, fratele drag al multor ierarhi din BOR.
  Implicatiile asupra intregii Ortodoxii a actului tradator al BOG, sunt dezastruoase. Arhiepiscopul Ieronimos nu a tinut cont de parerea celor sapte Mitropoliti greci, care s-au pronuntat pentru amanarea deciziei si nici de drama pe care o traiesc in fiecare clipa, fratii ortodocsi din Biserica Canonica Ucrainiana recunoscuta, aflata sub conducerea inteleapta a Mitropolitului Onufrie.
  Decizia Bisericii Ortodoxe a Greciei este definitiva. Lumea ortodoxa se va scinda, o parte va deveni la randul ei schismatica prin comuniune cu schismaticii.
  La o prima evaluare a situatiei, putem spune ca Patriarhiile din Alexandria și Serbia vor sutine Patriarhia Rusiei si nu vor recunoaste structura schismatica ucrainiana, marul otravit al Pseudopatriarhului Bartolomeu. La fel și Bisericile Ortodoxe Locale din Polonia, Cehia-Slovacia și cea din America. Se vor alătura Patriarhiile Bulgariei și Georgiei.
  BOR, prin Intaistatatorul ei, va recunoaste cat de curand structura schismatica din Ucraina.
  Nici o nadejde. Ce ii poate oferi Patriarhul Kiril, Patriarhului BOR?
  Dar cei doi papi, cel al Apusului si cel al Rasaritului? Dar cetateanul Epifanie?
  Ortodoxia s-a cutremurat din temelii si Camasa Mantuitorului Hristos a fost sfasiata.

  In 2012, Părintele Athanásios Heneín, conducătorului copţilor din Atena, s-a intors la Ortodoxie, la Viaţa cea adevărată, la Adevăr. Iata cateva cuvinte emotionante din Marturisirea sa:
  Mulţi vorbesc despre erezie, unii chiar scriu despre ea, dar puţini sunt cei care s-au hrănit cu amărăciunea ereziei, şi cu mult mai puţini sunt cei care o au trăit-o şi şi-au dat sângele ca să se elibereze din captivitatea ei”.
  Erezia este un mod de viaţă, este o mare închisoare, este o boală atât sufletească, cât şi trupească. Eu, Athanásios Heneín, le-am trăit toate aceste lucruri tragice, conducător fiind al comunităţii copte din Atena vreme de 15 ani.
  Copţii împart persoana lui Hristos al nostru şi desfiinţează realitatea interumană şi prezenţa Lui reală în lume şi în Biserică.
  Minunea vindecării mele şi a întoarcerii mele la mama noastră, Biserica Ortodoxă, s-a făcut prin Harul lui Dumnezeu cel Întreit, dar şi datorită dragostei reale a Preasfinţitului Mitropolit al Pireului, k. k. Serafim, a lui gheronda Methódios Kritikoú şi a părinţilor Sfintei Mânăstiri a lui Hristos Înviat.”
  Iata ce poate face Harul lui Dumnezeu si iubirea desavarsita a Adevaratilor slujitori ai lui Hristos.
  http://presaortodoxa.wordpress.com/2012/03/20/parintele-athanasios-henein-intoarcerea-la-ortodoxie-a-conducatorului-coptilor-din-atena/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s