Mare eşti, Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale

Ne lipsește atât de multă credință și credem că unele evenimente pot avea loc fără voia Tatălui Ceresc? Credem cu adevărat că Domnul care poruncește vântului şi furtunii, valurilor înfricoşătoare ale oceanelor şi marilor, care supune toate stihiile naturii, nu ar proteja Biserica Sa, pentru a o salva de furii şi de tâlharii care îi dau târcoale?


Nu numai elementele, ci întregul univers este în mâinile lui Dumnezeu.
În ce calitate Îl cinstim pe El ? Ca Dumnezeu Atotputernic și Creator.
Domnul ar trebui să pedepsească imediat schismaticii, să cheme trăznetul și fulgerul asupra lor și să răspundă exemplar celor care aduc întinare Neprihănitei Ortodoxii. Şi totuşi nimic din toate acestea nu se întâmplă. În această tăcere aparentă a Domnului se află o soluție, în primul rând, la problemele noastre.
Grăbindu-ne în luptă cu inamicul, treptat ura se instalează in inimile noastre, numai ascultăm de nimeni, considerându-ne adevărul suprem, uităm de Hristos și ne închidem inimile. În acest caz, divizarea nu face decât să ne împartă în mai multe tabere, care vor ajunge să se lupte între ele. Bătălia noastră devine absurdă și fără sens. Este doar în mâinile inamicului și nu vom observa cum vom începe să luptăm de partea sa.

O criză externă este întotdeauna o manifestare a unei crize interne. Răul naște răul. Trădarea întotdeauna vine din interior. În încrederea noastră, plina de dragoste şi smerenie, și predarea voluntară voii lui Dumnezeu, se află cea mai mare înțelepciune și soluție la toate problemele. „Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. ”(Ioan 1: 3). Scindarea Ortodoxiei la care suntem martori, este un rău inimaginabil, fără îndoială, dar este și o încercare cutremuratoare a Credinței noastre. La momentul potrivit, Domnul va aranja totul în mare milostenia şi grija Lui faţă de zidirea Sa, în funcție de marimea Credinței noastre.

Dr Gabriela Naghi

2 gânduri despre „Mare eşti, Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale”

    1. Draga Strajerule,
      Dupa cunostintele mele, omul isi mai revine din erezie. Cand insa la erezie mai adauga si schisma. sansele de revenire tind spre 0. Cand ti-ai vandut sufletul si nu mai esti stapan pe el, altii hotarasc in locull tau si tu executi ca un robot ce ti se comanda. Asa stau lucrurile privindu-le exclusiv prin prisma omeneasca. Cand Dumnezeu vrea, intoarce la pocainta pe cel mai mare pacatos al lumii. ll rugam sa-i intoarca pe toti, inclusiv pe noi, care avem nevoie de pocainta in fiecare zi.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s