Unitate în diversitate

E sloganul mult de îndrăgit de ecumenişti, trâmbiţat pe toate drumurile şi la răspântiile lor.

Ce-şi doreau comuniştii? Unitate în jurul partidului şi al conducătorului iubit. Un partid  represiv şi criminal, un conducător incult, necredincios, megaloman, care se visa un fel de buric al pământului, dar care a sfârşit jalnic, sub gloanţele celor care i-au fost tovarăşi de drum şi de fărădelegi.

Ce-şi doresc ecumeniştii de astăzi? Unitate în diversitate! Diversitatea e postulată, dar unitate în jurul a ce? A unui amalgam de erezii şi rătăciri ale lumii acesteia, potrivnice lui Dumnezeu, potrivnice logicii, potrivnice bunului simţ. Parcă nu sună prea atrăgător. Şi-atunci scot din mânecă o altă aberaţie: să căutăm cele ce ne unesc, nu pe acelea care ne separă. Cu alte cuvinte, să trecem cu vederea ereziile papistaşe, să ne prefacem că nu vedem aberaţiile sectelor, să acceptăm cele ce ne propun religiile păgâne. E ca şi cum o echipă de medici ar dori să facă un transplant de inimă. Compatibilităţile ar fi cam 6%, incompatibilităţile – 94%. Cu toate acestea, transplantul s-ar realiza, sub cuvânt că trebuie să se ia în considerare ceea ce este bun şi să se ignore nepotrivirile. Transplantul se efectuează, organismul respinge inima şi pacientul moare, din pricina unor elucubraţii atât de dragi ecumeniştilor.

Ce ne dorim noi, nevrednicii ortodocşi? Evident, tot unitate, sau mai exact unicitate în jurul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat. Credinţa Ortodoxă este un liant unificator, nu de ieri de azi, de două mii de ani. De acest adevăr se tem ecumeniştii, de faptul că ,,Iisus Hristos – ieri şi azi şi în veci – este Acelaşi’’ (Evrei 13, 8). Aceasta-i încurcă rău pe ecumenişti, în strădaniile lor de a configura ,,religia’’ lui antihrist, cel pregătit în mare taină de evrei pentru a lua locul Mântuitorului.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Unitate în diversitate”

 1. Chiar citeam un articol pe blogul katanixi.gr, intro parohie ortodoxa ce apartine de patriarhia ecumenica din orasul Aachen/ Germania, un papist impartea anafura enoriasilor, sub atenta supraveghere a , , preotilor” din parohia respectiva, intreaga scena fiind filmata de o femeie prezenta la eveniment si care spunea ca nu ii vine a crede ce ii vad ochii, toate astea sau petrecut exact in ziua de Sf Dumitru

  Apreciază

 2. Uraciunea pustiirii in Biserica lui Hristos
  Un fapt infricosator s-a petrecut după încheierea Vecerniei Sfântului Dimitrie, cand enoriașii bisericii „Sfântul Dimitrie” din Aachen, Germania, sâmbătă, 26 octombrie 2019, în loc să primească litie de la preotul bisericii, au primit-o de la un Episcop catolic! Naivii si ametitii deveniti dintr- data pseudo credinciosi , au sarutat disciplinati mana smintitoare a episcopului papistas.
  Intreaga Ortodoxie a fost martora acestui fapt abominabil, a tradarii si abjurarii de la Sfanta Credinta Ortodoxa a preotului Bisericii si a Episcopului Serafim, cu aprobare caruia a avut loc sfasierea Camasii lui Hristos, grav atentat asupra Neprihanitei Ortodoxii !
  Cum a fost posibil IPS Serafim, Preotule al lui Hristos, o asemenea tradare?
  Ati devenit din slujitori ai lui Hristos, slujitori papistasi prea plecati ereticului si mai nou idolatrului, papa Francisc.
  „Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
  Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
  Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
  Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.[II Tesaloniceni;2;9-12]
  Suntem ingroziti de apostazia, ratacirea in care ati cazut, tragand dupa voi turma lui Hristos, primita din Mainile Domnului spre pastorire, pe care ati oferit-o drept jertfa, lui satan, tatal minciunii.
  Astept reactia sinodului BOR si a presedintelui sau, Patriarhul Daniel, care s-ar cuveni sa va decada din treapta, afurisindu-va!
  Cum aceasta reactie nu va avea loc, ii consider partasi, complici la apostazie si crima impotriva poporului dreptcredincios.
  Poate presupune cineva cu adevărat că, acum când este necesar, ei se vor opune brusc tuturor acestor lucruri și se vor ridica în „apărarea Ortodoxiei” și vor jertfi totul în numele Adevărului?
  Poate exista unii care mai cred inca aceasta. Ma refer la Ierarhii, clericii laici si staretii manastirilor de pe tot cuprinsul tarii, a caror voce nu s-a facut auzita in tot acest timp. Manipularea constiintelor s-a desavarsit in atatia zeci de ani, incat ei din pacate numai aud, numai vad nimic, si glasul Mangaietorului nu Il mai pot percepe. A fost testata reactia lor de catre stapanii ocultei sionisto-masonice globale, incat asa cum au acceptat tacit pe greco-catolici, ii vor accepta si pe papistasi.
  Cuvintele Apostolului Neamurilor sunt vii in inima noastra si continuam neabatuti lupta impotriva furilor si talharilor, a dusmanilor Sfintei si Neprihanitei Ortodoxii, de aici si de pretutindeni!

  „Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.
  Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
  Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.”[idem;2-4]

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/32621-simeia-ton-kairon-katholikos-episkopos-moirazei-artoklasia-se-orthodojo-nao

  Apreciază

  1. Nu va mirati, Distinsa Doamnba Doctor Gabriela Naghi, de elucubratiile acestui impostor, Serafim Joanta. Cu ani in urma, o doamna romanca, casatorita cu un eretic luteran s-a dus la el sa-i ceara sa-l boteze pe acesta, pentru a-l primi in Biserica si apoi pentru a oficia Sfanta Taina a Cununiei, cum se cuvenea. Acest Serafim a refuzat, spunand ca luteranul e in regula cu ,,credinta” sa. Refuzul i-a creat luteranului un sentiment de lehamite, nici nu vrea sa mai auda de Sfanta Ortodoxie. Pe de alta parte, cei doi traiesc in desfranare, din pricina unui individ care ocupa un scaun episcopal al Bisericii noastre. Acesta e Serafim. Rusine sa-i fie.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s