Papa Francisc acuzat de idolatrie de fostul șef al Congregației pentru Doctrina Credinței, cardinalul Gerhard Müller

Cardinalul care până recent, era cel mai înalt oficial doctrinar în Biserica Catolică, îl acuză indirect pe Papa că a permis idolatria și a încălcat legea divină. Dacă acele „statui pachamama” – pentru a folosi cuvintele lui Francisc – apar la slujba de închidere a Sinodului din Bazilica Sf. Petru, aceasta va fi văzută de mulți ca o profanare a templului, ca o „urâciune a pustiirii”, folosind termenul profetului Daniel și al Domnului Iisus din Nazaret.

In ultimele 24 de ore, lumea catolică l-a văzut pe Papa cum a numit aceste statui amazoniene cu numele zeiței “Mama Pământ” – Pachamama -, cum a deplâns furtul lor dintr-o biserică, cum a celebrat recuperarea lor și a sugerat că s-ar putea să fie prezente la sujba din Bazilica Sf. Petru de duminică. De asemenea, a fost martora afirmaţiilor fostului șef doctrinar al Bisericii Catolice care denunța aceste statui drept „idoli” și numește amplasarea lor în interiorul unei Biserici Catolice ca fiind o încălcare a legii divine. 

Dacă asta nu vă spune că Biserica Catolică se află într-o criză gravă chiar în timpul celei mai înalte reuniuni a sa, ce ar trebui să se mai întâmple?

Ei bine, imaginile care arată adorația divinităților păgâne – sau oricum ceva ce pare a fi o divinitate păgână – în timpul unei ceremonii în Grădinile Vaticanului, chiar în fața Papei, au făcut într-adevăr inconjurul lumii. 

Scurt comentariu

Dacă în lumea de acum, plină de rătăciri şi erezii, vor apărea şi alte aberaţii, să fiţi siguri că papa Francisc le va îmbrăţişa. La orice m-aş fi aşteptat din partea ,,sfântului părinte’’, dar ca să alunece în idolatrie  –  nicidecum. Imaginile făcute publice zilele acestea ne arată nişte statuiete cu femei în ipostaze indecente, provocatoare, neruşinate, acceptate de Francisc şi introduse în practicile papistaşe. ,,Mama pământului’’, pachamama, este reprezentată în aceste adevărate chipuri cioplite.

Ce este este idolul? ,,Divinitate păgână, chip, figură statuie reprezentând o asemenea divinitate şi constituind, în religiile păgâne, obiecte de cult’’. Este definiţia Dicţionarului explicativ al limbii române, DEX. Eu aş merge mai departe, arătând ceea ce spune Dumnezeu prin scrisul Proorocului David: ,,Toţi dumnezeii neamurilor sunt demoni’’ (Psalmul 95, 5). Aşadar, putem defini idolii ca fiind entităţi diavoleşti, şi acestora le slujeşte Francisc de la Vatican. Şi nu numai el. Nebunia sfârşitului veacului acestuia bântuie şi prin Constantinopol.

Nu vă aşteptaţi ca papistşii să se revolte şi să sară în sus. Pe asta se bizuie Francisc şi cei ce-i stau în spate: pe ignoranţă, pe prostie, pe întunecarea minţii.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Papa Francisc acuzat de idolatrie de fostul șef al Congregației pentru Doctrina Credinței, cardinalul Gerhard Müller”

  1. Draga Ioana,
   V-am scris un raspuns, dar vad ca s-a pierdut. Reiau.
   Intai strigati catre Domnul si Dumnezeul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu aceste cuvinte: Doamne, Tu stii ce ispite vin asupra noastra. Stii de ce le ingadui. Ajuta-ne sa ne ferim de ele.
   Catre preotul tradator al Ortodoxiei sa nu strigati. Spuneti-i cu binisorul ca greseste de moarte. Daca va va asculta, e minunat. Cred ca n-o sa va asculte.
   Ereticului papistas nu puteti sa-i spuneti nimic. E intr-un turn de fildes la care, noi, muritorii de rand, n-avem cum sa ajungem. Rugati-va Bunului Dumnezeu sa nu se piarda in iad.
   Facand acestea, v-ati implinit datoria fata de aproapele si Dumnezeu Atotputernicul va va rasplati.
   Doamne ajuta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s