Sfaturi pentru alegerile de Duminică

De fiecare dată, în ajunul alegerilor suntem bombardaţi cu tot felul de slogane mobilizatoare, cu o ţintă şi un scop precis. Ni se spune să ieşim din case şi să ne îndreptăm spre secţiile de vot, pentru că dumnealor au nevoie de o prezenţă cât mai numeroasă, ca apoi să ne spună cât de legitimi sunt ei.

1.O dată la patru ani (acum la cinci) puterea trece în mâna poporului, care o exercită prin votul exprimat. Să nu-i credeţi! Nu fiţi naivi să vă duceţi spre secţiile de votare plini de importanţă, crezând că veţi aduce un bine imens acestui popor. Câştigătorul e dinainte cunoscut şi numele lui a fost hotărât în birourile de la Washington. De ce credeţi că primii trei candidaţi din sondaje, Klaus, Dăncilă şi Barna, au fost în vizită la americani?

2.Dacă nu mergi la vot, părerea ta nu contează. Un alt slogan. Dar când a contat părerea noastră? De treizeci de ani ne dăm cu părerea, fie la alegeri, fie la referendumuri de tot felul, şi care este câştigul?

3.Dacă nu mergi la alegeri, altul hotărăşte în locul tău. În cazul acesta, înclin să le dau dreptate şi spun de ce. STS-ul este o instituţie militarizată, închisă, care niciodată n-a fost supusă vreunui control. A fost anume creată şi dotată corespunzător pentru ca în calculatoarele ei să intre toate datele şi să iasă rezultatele pe care le doresc dumnealor. Cine-i poate verifica? Nimeni.

4.Prin vot îi sancţionăm pe cei care nu şi-au făcut datoria. Aiurea! Chiar credeţi?  Câte figuri sinistre ar fi trebuit să dispară din viaţa politică a ţării prin vot, şi totuşi le vedem în continuare, iară şi iară, ca într-o adevărată rotaţie a cadrelor. Băsescu a fost o năpastă pentru România în primul mandat şi a fost ,,drastic sancţionat’’, fiind reales în 2009. Când românii l-au demis prin referendum, au intervenit străinii, Curtea Constituţională a dat hoţeşte o erată şi dumnealui a rămas să-şi desăvârşească ,,opera’’. Iohannis este un preşedinte rudimentar care nu-şi găseşte termen de comparaţie nici în Africa. Troglodit cum e, musteşte de răutate şi ranchiună, urăşte tot ce e românesc, şi-a bătut joc de ţara asta şi de toţi românii pe care i-a respins prin nesemnare. Dacă te uiţi pe faţă lui, citeşti ori o ură înfiorătoare, ori un rânjet dispreţuitor la adresa românilor.

Cei care veţi merge totuşi le vot, vă îndemn să nu cumva să votaţi un român. Pentru că, după cum vedeţi, şi românii au dreptul să candideze la preşedinţia României. Că sunt puşi într-o stare de inferioritate, fără şanse reale, e o altă poveste. Important e să participi, nu să câştigi. Dumneavoastră votaţi-l pe drăguţul nostru etnic, Klaus Iohannis, cel atât de iubitor de neam şi ţară. Poate nu-l doriţi. Îl aveţi, ca alternativă, pe Kelemen Hunor. Nu vă place? Dan Barna, iubitorul de homosexuali, abia aşteaptă să-i daţi votul. Nici pe el nu-l vreţi? Atunci cine să vă mai înţeleagă?

Personal, nu mă voi duce la vot. Nu vreau să fiu o piesă proastă într-un angrenaj antihristic, manipulat după cum voiesc puternicii zilei. Dacă cele de sus nu vă conving să vă formulaţi o opinie proprie, mergeţi, votaţi pe cine vreţi. Insist, nu pe români. În drum spre secţia de votare să fredonaţi o melodie pe care o ţin minte din perioada comunistă: ,,Dau votul meu din toată inima. Prin asta eu arăt că ştiu lupta’’.

Presbiter Ioviţa Vasile

12 gânduri despre „Sfaturi pentru alegerile de Duminică”

 1. Vreau sa va indemn la vot.Deocamdata nu s-a interzis exprimarea libera a votului.Ce facem?Ne-a ajuns la os.Dispar si sunt chinuiti copii in numar ingrozitor.Nu se mai poate.Dati un vot de incredere celor care se lupta pentru stoparea crimelor.Votam cu totii pe Alexandru Cumpanasu.Merita.Va multumesc tuturor.

  Apreciază

 2. Aici eu sunt stăpân

  de Ionel Zeană

  Aici eu sunt stăpân.
  Și neam de neamul meu sărac,
  A stăpânit aici prin veac
  Cu vrere aspră de român.

  Aici eu sunt stăpân.
  Istoria m-a tras adeseori pe roată
  Dar am crescut mai tare Detunată
  Din propria-mi cenușă de român.

  Aici eu sunt stăpân.
  În mine își dau mâna toți:
  Și scumpi nepoți și strănepoți –
  Și-i simt, foșnind ca un gorun.

  Aici eu sunt stăpân.
  În lutul ăsta drag dorm toți străbunii mei
  Și voi dormi alăturea de ei
  Și eu și neam de neam român.

  Aici eu sunt stăpân.
  Nu hoardele zălude și flămânde
  Și nu mă sperie nici lanțuri, nici osânde,
  Ci neclintit sub fulgere rămân.

  Aici eu sunt stăpân.
  Cioplit în cremene și-n dinamită,
  Calc apăsat și dârz peste ursită,
  Cu neînfrânta-mi cerbicie de român.

  Aici eu sunt stăpân
  Și-nfrunt cutezător pe-aceste plaiuri
  Netrebnicele stârpituri și graiuri
  Și sub restriști încrezător rămân
  În steaua mea înaltă, de Român,

  C-aici eu sunt stăpân!

  Apreciază

 3. Golgota românească!…a martirilor din închisori rodește astăzi în chip văzut
  Ionel Zeană

  Memoriei lui Nicolae Chisălicescu,
  mort la Zarca din Aiud

  Ni-i trupul răstignit, bătut în cuie,
  Sus, pe Golgota pătimirii noastre.
  Cucernic ca un schivnic, gândul suie
  Spre cerul limpezimilor albastre.

  Pe crucea jertfei cutremurătoare,
  Pe care mor şi visele şi anii,
  Oftăm prelung în deznădejdi amare:
  O, Eli, Eli, lama sabactani!

  Credinţa însă biruie năpasta,

  Cădelniţându-şi ruga în tăcere.
  Călăii ne străpung cu suliţi coasta
  Şi ne adapă cu oţet şi fiere.

  În urletele crâncenei gheene,
  Din zvârcolirea cărnii sfâşiate,
  Sclipeşte-n diamantul de pe gene
  Lumina jertfei noastre ne-ntinate.

  Pe creasta de văpaie a credinţei,
  Noi ştim, în greaua zbatere-a durerii,
  Că încolţeşte-n miezul suferinţei,
  Grăuntele de foc al Învierii.

  Ni-i ruga, Doamne, pură ca zambila
  Şi chinul înfloreşte-n bucurie.
  Revarsă-Ți harul roditor şi mila
  Pe fruntea stinsă de mucenicie!

  În bunătatea Ta dumnezeiască,
  Tămăduieşte-ne cu sfinte leacuri
  Şi fă ca jertfa noastră să rodească,
  Rotundă şi bogată peste veacuri!

  Ionel Zeană – Golgota românească, Societatea Culturală Lamura, București, 1995, pp. 69-70

  Apreciază

  1. Aceste practici cu tertipuri genereaza instabilitate ,insecuritate nationala ,produce razboi civil astfel ca cetatenii isi vor face singuri dreptate pentru ca vor zice de ce sa fie lege pentru ei atata timp cat pentru mafioti politicieni,proxeneti nu se vrea lege.De ce copilul meu sa ajunga rapit? Crap capul celui care mi-l ia.

   Apreciază

 4. Nu stim ce va fi, oricum nu miroase a bine, toata clasa politica in momentul de fata este una vasala si tradatoare, este suficient sa vedem cum aceste slugi si marionete fac poteci cand la Telaviv, cand la Washinton, populatia nu este altceva decat o masa de manevra

  Apreciază

   1. Va multumesc ca m-ati lasat sa scriu despre domnul Cumpanasu.E un erou,un exemplu de lupta, ganditi-va,cu un intreg batalion de mafii mioritice.E zguduitor sa-l vezi linsat,defaimat ca o carpa la tv si in presa.Nerusinarea iluminista triumfa in trusturile mediatice golane.Cat cretinism poti avea sa urli in stil politruc ca aspira la presedintie pe suferinta a doua fiinte?Chiar acela esti tu,potrivit proverbului”spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”.Oricum,acest Alexandru a lasat un mesaj clar: ca nu trebuie sa avem acel statut de om care e in genunchi,altfel degeaba striga Mantuitorul INDRAZNITI,lumea va e de fapt sub picioare,acolo e ea.Ne-au trucat cu alegerile,ne aburesc ca ei sunt peste tot si ca ,chipurile,nu mai putem face nimic,avem armele crestine,iar cand vor fi matrasiti de nanasii lor de veacuri(arabii) sa nu-i cunoastem,sa le zicem ca Domnul Hristos:”Amin.Nu va cunoastem pe voi.Pa.Bye,bye.Ciao.Au-revoire.Auf viedersehen.Csakalom.Zdrasvuite.”

    Apreciază

    1. Domnul Dumitrel
     Si eu am o simpatie pentru lupta domnului Cumpanasu de a scoate adevarul la aratare in cazul celor doua fete, dar sacalii sunt multi si bine organizati. M-am amuzat citind cele sase formule de salut, in limbi diferite.
     Doamne ajuta.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: