Sfintele Scripturi nou-testamentare despre focul veşnic al iadului

Se pare că patriarhul Daniel calcă pe urmele ereticului papă Francisc!
Doamne fereşte!… azi-mâine îl vom auzi spunând, asemeni papei Francisc, că „iadul nu există” (a se citi declaraţiile şocante ale ereticului publicate pe apărătorul.md: https://www.aparatorul.md/s-a-ajuns-si-la-asta-papa-francis-a-decis-sa-anuleaza-biblia-si-propune-sa-creeze-o-noua-carte/ )
Patriarhul nu a auzit niciodată ce ne învaţă Mântuitorul nostru Iisus Hristos în Sf. Scriptură?

„Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui” (Matei 25, 41).

„Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic. Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului” (Matei 18, 8-9).

„Şi de te sminteşte mâna ta, tai-o că mai bine îţi este să intri ciung în viaţă, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge. Şi de te sminteşte piciorul tău, taie-l, că mai bine îţi este ţie să intri fără un picior în viaţă, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge. Şi de te sminteşte ochiul tău, scoate-l, că mai bine îţi este ţie cu un singur ochi în împărăţia lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheenafocului. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.” (Marcu 9, 43-48).

Focul cel veşnic există, dar vai de aceia care învaţă altceva decât ceea ce ne învaţă Mântuitorul nostru Iisus Hristos!

„Şi poruncim vouă fraţilor, întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi voi de către tot fratele ce umblă fără de tocmeală, şi nu după învăţătura care au luat de la noi” (II Tesaloniceni 3,6).

„Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin Harul lui Hristos, la altă evanghelie, care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Ci măcar de noi sau înger din cer va vesti vouă afară de ce am binevestit vouă, anatema să fie!” (Galateni 1,6-8)

„Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă ci – dornici să-şi desfăteze auzul – îşi vor grămădi învăţători după poftele lor şi îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme.” (II Timotei 4, 3-4).

Presbitera Roxana Cantor

2 gânduri despre „Sfintele Scripturi nou-testamentare despre focul veşnic al iadului”

 1. Cuvintele Psalmului 49 ne mustră pe toți cei care, de frică sau pentru avantaje lumești, ne asociem cu forțele întunericului venite să-L răstignească pe Iisus din inimile oamenilor:
  ,,De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai.
  Gura ta a înmulţit răutate şi limba ta a împletit vicleşug. Şezând împotriva fratelui tău cleveteai şi împotriva fiului maicii tale ai pus sminteală. Acestea ai făcut şi am tăcut, ai cugetat fărădelegea, că voi fi asemenea ţie; mustra-te-voi şi voi pune înaintea fetei tale păcatele tale.”Nimeni nu va scăpa de mustrarea acestor cuvinte: nici creștinii, nici preoții, nici călugării, nici ierarhii, nici Patriarhul!

  Atâția creștini zac în mocirla păcatului și a ignoranței religioase sau a falselor religii fabricate de antihriștii istoriei! Cu aceștia vor să se asemene cei care-l urmează pe Iuda Iscarioteanul??? Vor și ei să câștige 30 de arginți?

  Vai celor aleși să ne conducă spre mântuire, dacă nu vor înțelege că i-a pus Dumnezeu să fie făclii care să lumineze, nu căpetenii de jandarmi care să silească turma spre împărăția întunericului! Vai de noi, dacă ne lăsăm conduși spre împărăția întunericului! Nu vom scăpa de mustrare!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s