După treizeci de ani, prin vot democratic, suntem iarăşi în dictatură

Începând cu ziua de Duminică, noua dictatură a devenit funcţională. Ce-i trebuia lui Iohannis pentru a se înstăpâni asupra României, a primit cu generozitate de la românii noştri: încă un mandat de cinci ani. Voturile din ţară şi diaspora, la care se adaugă nişte procente ieşite pe ţevile STS-ului, îi asigură preşedintelui un mandat lipsit de griji, căci cine va îndrăzni să-i conteste legitimitatea? Aşadar, avem un preşedinte mai puternic ca oricând, pentru care Constituţia e suspendată, sau în orice caz facultativă, socotind gravele încălcări ale acesteia din mandatul trecut.

Urmează la rând Parlamentul. Prin dezertări, trădări şi şantaj, s-a creat o nouă majoritate fidelă lui Iohannis. Pluralismul a cam dispărut, deoarece majoritatea partidelor s-au aliniat frumos în spatele neamţului. Despre opoziţie nici nu poate fi vorba. Psd-iştii sunt dezorientaţi, timoraţi, înghesuiţi într-un colţ, unde aşteaptă să mai treacă un an, până la viitoarele alegeri parlamentare. Iohannis are control deplin asupra Parlamentului şi asta spune mult despre ,,democraţia’’ românească.

Să spunem că Guvernul Orban este cel pe care şi-l dorea de multă vreme Iohannis? Guvernul lui! A numit un prim ministru ridicol, scorţos, agresiv şi rău, care ţopăia în piaţă strigând cât îl ţineau bojocii: ,,Cine nu sare, nu vrea schimbare’’. A sărit, şi a nimerit în fruntea Guvernului. Ce ne-a pregătit acest Guvern, vom vedea nu peste multă vreme. Pe unul din sistem l-a luat gura pe dinainte şi a spus că vor construi încă două închisori. Începutul e bun.

Cei din Justiţie nu vor cuteza să judece după lege şi după cum le dictează conştiinţa. Nimeni nu va face notă discordantă de dragul dreptăţii, punându-şi în primejdie poziţia socială pe care a dobândit-o. Vor judeca şi de acum înainte selectiv, adică nu se vor atinge de privilegiaţii sistemului, în schimb vor fi necruţători cu adversarii politici. Înţelegem de ce a acuzat Iohannis PSD-ul că ar dori să pună mâna pe Justiţie, tocmai pentru că el şi-a aservit-o, şi-acum o are în buzunr. Veţi vedea.

Despre separaţia puterilor în stat nici nu mai poate fi vorba. Cine-l va controla pe Iohannis care are toată puterea în mâna sa? Şi, să recunoaştem, are şi stofă de dictator de stirpe germană.

Dragi români, votanţi ai lui Iohannis. Voi aţi pus ultima cărămidă la edificiul dictaturii acestuia. Ca o dictatură să fie constituită prin vot democratic, s-a întâmplat în anii 30 ai secolului trecut, în Germania. Atunci şi-a început ascensiunea fuhrerul Adolf  Hitler.

Presbiter Ioviţa Vasile                           26 noiembrie 2019

7 gânduri despre „După treizeci de ani, prin vot democratic, suntem iarăşi în dictatură”

 1. Sforile sunt trase de la Telaviv via S.U.A, aceasta marioneta ca si predecesorii sai va trebui va trebui sa faca intocmai ce ii dicteaza stapini sai din umbra si sa puna in aplicare directivele, intrucat in clipa de fata ca ne convine sau nu Romania este colonie, atit ca nu este declarata
  O alta stire ingrijoratoare vine de la bartolomeu in care acesta ii anunta pe calugarii atoniti ca unirea cu papistii este inevitabila

  Apreciază

  1. In momentul anuntului, calugarii ar fi trebuit sa explodeze si apoi sa paraseasca sala. Nu s-a intamplat. Nu-i inteleg, ei n-au familii si nu expun pe nimeni. Am spus de multa vreme ca se vor uni cu papistasii tradatorii lui Hristos si ai Bisericii Sale. Biserica cea mica nu se va uni niciodata.
   Nebunul din Constantinopol minte ca deoasebirile sunt istorice si nu dogmatice. Sunt dogmatice, in primul rand, si asta e extrem de grav.

   Apreciază

 2. Discursul tinut de ereziarhul Bartolomeu in fata reprezentantilor inmarmuriti ai clerului monahal reuniti la Manastirea Pantokrator din Sfantul Munte Athos, a zguduit temeliile intregii lumi ortodoxe.
  Aparat de „garzile pretoriene”, Bartolomeu a transmis din Sfantul Munte Athos, „Gradina Maicii Domnului”, cu viclenie si nerusinare tipic antihristice, un mesaj Intaistatatorilor Bisericilor Locale, sa faca totul pentru ducerea la indeplinire a pricipalului obiectiv stabilit in urma cu 5 ani, si anume unirea Bisericii Ortodoxe cu ereticii papistasi.
  In discursurile, intalnirile si rugaciunile comune ale celor doi „Papi”, Francisc si Bartolomeu la Ierusalim, la Mormantul Sfant din 2014, s-au enuntat pasii facuti in aceasta directie inca de acum 55 de ani de Papa Paul VI si de Patriarhul mincinos Atenagoras, cand dialogul teologic oficial dintre Biserica Ortodoxa si papistasi a dus la eliminarea neintelegerilor si diferentelor de opinie. In declaratia comuna a mincino patriarhului Bartolomeu si a”fratelui sau iubit”, semnată la Ierusalim pe 25 mai 2014, se specifica „necesitatea atingerii obiectivului comuniunii depline spre unitatea pentru care Hristos, Domnul nostru S-a rugat Tatălui “ca toți să fie una” (Ioan 17 , 21). Citez din declaratie:
  *”Deși conștienți că unitatea este manifestă în iubirea lui Dumnezeu și în iubirea aproapelui, asteptam cu nerabdare acea zi în care, în sfârșit, vom împărtăși împreuna Cina euharistică. Ca și creștini, suntem chemați să ne pregătim pentru a primi acest dar al Împărtășirii euharistice, în conformitate cu învățătura Sf. Irineu din Lyon (Împotriva ereziilor, IV, 18, 5, PG 7, 1028), prin mărturisirea aceleiași credințe, rugăciune stăruitoare, o transformare launtrica, o viața reînnoită și un dialog frățesc. În realizarea acestui obiectiv dorit, vom arăta in lume dragostea lui Dumnezeu prin care suntem recunoscuți ca adevărați ucenici ai lui Iisus Hristos (cf. Ioan 13: 35) …..
  Astfel, afirmăm încă o dată că dialogul teologic nu caută cel mai mic numitor comun prin care să se ajungă la un compromis, ci mai degrabă își propune să aprofundeze înțelegerea adevărului întreg pe care Hristos l-a dat Bisericii Sale, un adevăr pe care nu ne oprim niciodată să-l înțelegem atunci când urmăm îndemnurile Duhului Sfânt. Prin urmare, afirmăm împreună că fidelitatea noastră față de Domnul cere o întâlnire frățească și un dialog adevărat. Această căutare nu ne îndepărtează de adevăr; dimpotrivă, printr-un schimb de daruri, sub călăuzirea Duhului Sfânt, ne va conduce la tot adevărul (cf. Ioan 16 : 13)…..
  …..avem acum datoria de a oferi mărturia comună a dragostei lui Dumnezeu pentru toți, lucrând împreună în serviciul umanității, în special în apărarea demnității persoanei umane în toate etapele vieții și sfințeniei familiei bazate pe căsătorie, în promovarea păcii și a binelui comun, și de a răspunde pentru suferința care continuă să afecteze lumea noastră.
  ….. În mod similar, există o nevoie urgentă pentru o cooperare eficientă și angajamentul creștinilor in vederea salvarii pretutindeni a dreptului de a-și exprima public credința lor, și de a fi tratați corect, atunci când se promovează ceea ce creștinismul continuă să ofere societății și culturii contemporane. În acest sens, invităm toți creștinii să promoveze un dialog veritabil cu iudaismul, islamul și alte tradiții religioase. Indiferența și ignoranța reciprocă poate duce doar la neîncredere, chiar și, din păcate, la conflict.”
  In asteptarea declaratiilor oficiale, Ierarhia BOR s-a cufundandat intr-o tacere lasa si vinovata.
  Pleroma este tinuta cu viclenie in acelasi nor cetos de nestiinta, amortita in somnul de moarte duhovniceasca, pentru a nu opune rezistenta intocmai cum s-a petrecut aprobarea, semnarea si implementarea documentelor ereticului sinod cretan.
  Cercetand izvoarele istorice ale unirii ortodocsilor ardeleni cu romano -catolicii aflam ca Mitropolitul Atanasie Anghel, la 1698 dupa hirotonire, si dupa „mărturisirea de credinţă ortodoxă” în faţa mitropolitului Teodosie al Ungro-Vlahiei şi a patriarhului Dositei al Ierusalimului, **„a căzut în curând în mrejele iezuiţilor şi ale Curţii Imperiale din Viena”.
  Angajamentul său admitea: 1. Recunoaşterea şi subordonarea în faţa autorităţii papale; 2. Împărtăşania se poate face cu pâine nedospită (azima); 3. Principiul Filioque (Duhul Sfânt purcede şi de la Fiu); 4. Existenţa purgatoriului.

  Uniţilor li se garantau privilegiile clerului catolic şi dreptul menţinerii ritualului tradiţional şi a sărbătorilor ortodoxe. Episcopul urma a fi ales de către sinod, dar confirmat de către papă şi împărat.
  Va cadea oare Patriarhul Daniel „in mrejele” iezuitului illuminat Francisc si ale masonului mincino-patriarh Bartolomeu?
  Suntem doar la un pas de aceasta unire antihristica, de data aceasta cu dusmanii de moarte ai Ortodoxiei, pregatita cu miselie de catre illuminatii iezuiti si masoneria sionisto-globalista.
  Asteptam un punct de vedere oficial din partea Patriarhiei BOR asupra declaratiilor blasfemiatoare, hulitoare ale Duhului Sfant, ale pseudopatriarhului Bartolomeu si initiativa de participare la sinodul panortodox care sa ceara anatematizarea conducatorului Fanarului, ale ereticului sinod Kolymbari 2016, si ale panereziei ecumeniste.

  Apreciază

 3. Pt ca sia permis sa fie antiecumenist si antischismatic, arhimandrit Timoteos Papastavrou avea sa fie inlaturat de catre pseudoepiscopul Hrisostom din Patras fortandul ca sa isi dea demisia, nu am inteles exact cu ce se ocupa Pr Timoteos la eparhia din Patras intrucat traducerea a fost maai incalcita, sursa pateriki paradosi

  Apreciază

 4. Cateva „deziderate” ale PNL.Adica ce ne asteapta pe noi romanii de lacest partid,aripa neonazista: secesionism ,adica,cetateni cu drepturi ai acestei tari vor fi stainii(industriasii), daca reclami la OPC vreun produs alterat sau ca ai dat de magazine unde se comercializeaza carne de om iti inchide receptorul.Se va instaura cardul de alimente date cu portia,adica:500 grame pe zi de adult la paine doar neagra,la adulti( pe zi):1 ou,20 gr.carne de porc si atat,10 gr.salam de cea mai proasta calitate si expirat,500 gr.peste scrumbii sarate pe luna,1 litru de lapte la doua zile,150 gr.de branza catran de sarata adusa de 3 saptamani din Argentina,1 pachet de unt aproape expirat si acela la doua luni de zile ,o galetusa de 500 gr.smantana 10 la suta la 6 luni de zile,2 litri de ulei aproape hidraulic la 4 luni de zile.La copii:500 gr.paine doar neagra pe zi,in general se da cam la fel ca mai sus,la adulti cu mici modificari: o jumatate de ou in plus de copil pe zi,50 gr.de salam ca si cel de mai sus in plus la toti copiii,0,5 litri de apa in plus pe sapt.la toti copiii,50 gr.branza de Argentina ultra sarata pt toti copiii,0,25 litri lapte doar de soia expirat de un an in plus la toti copiii,0,25 kg.smantana varsata ,mai mult apa ,in plus,la toti copiii ,o data la 4 luni,carne de pasare zero,carne de porc zero.
  Liberalii vor inventa si cardul de combustibili(la ratie): 15 litri pe luna la benzina,persoane fizice,15 litri motorina pe luna la pers.fiz.,gaz la teava 0,15 metri cubi,pe luna,nu conteaza ca e iarna sau vara( la consumul casnic).
  A treia noutate la liberali o sa fie Cardul de utilitati( la portie): electricitate,pt consum casnic,ca e vara,ca e iarna,25 kw.pe luna; la apa menajera,0,25 mc.pe luna de familie,gunoiul,50 lei pe luna de fam.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: