Lupta pentru credință !

Cu un suflet împreună nevoindu-vă pentru credința Evangheliei(Filipeni 1: 27), ne îndeamnă apostolul credinței . Atunci când unul dintre frații tăi se nevoieşte pentru credința Evangheliei, fie întru sine, fie în afară de sine, fie ca se luptă cu patimile sale, fie ca se luptă cu diavolii sau cu necredincioşii, cu cei rătăciți de la credință sau cu cei slabi în credință , nu sta deoparte, ci sari degrabă în ajutorul lui! Alături de tine sunt toate celelalte mii si milioane de ortodocși . Aceştia împărtășesc cu toții nevoința fiecăruia si niciunul dintr-înşii nu ar trebui lăsat deoparte în lupta aceasta. In vremurile de demult , când cetele mucenicilor crestini pătimeau pentru credința lor în Evanghelie, toți ceilalți crestini le săreau grabnic în ajutor. Unii îi cercetau in temniță pe mucenici, alții le trimiteau daruri, alții purtau grijă de fiii sau de părinții lor vârstnici , alții se rugau lui Dumnezeu pentru dânșii . Fă şi tu asemenea lor! Atunci cand unul dintre frații tăi se nevoieste pentru credința Evangheliei, pentru Sfânta Credința Ortodoxă , aleargă-i grabnic în ajutor si ușurează povara lui. Ajuta-l cu mâinile sau cu buzele sau cu o rugăciune sau cu un gând bun înaintea lui Dumnezeu. Si fiecare să facă asemenea!Căci lupta lui este si lupta ta si biruința lui va fi si biruința ta.
Sursa:

Lupta pentru credinta si alte scrieri ale Sf Nicolae Velimirovici si ale Sf Iustin Popovici

Urmați dragi cititori aceste îndemnuri ale sfinților nostri în aceste vremuri de cumplită apostazie!Fiți alături de cei care mărturisesc Ortodoxia si patimesc pentru ea!

Prezbiter Mihail

2 gânduri despre „Lupta pentru credință !”

 1. Fratii nostri ortodocsi din Ucraina traiesc prigoana pe viu, tot mai multe parohii de la sate si orase luate cu asalt de catre schismatici, un exemplu recent sa intamplat intrun sat din zona Ivano Frankovsk

  Apreciază

 2. România, pocăiește-te!
  Dumnezeu te mustră, Românie, pentru spurcăciunea faptelor tale!
  În perioada comunistă, în timp ce tu acceptai și promovai cu zel educația ateistă, smintind sufletele nevinovate ale copiilor și te mândreai cu frumusețea și cu bogăția ta, alții, din închisori, se rugau pentru tine. Erau torturați și uciși, pentru că erau temple ale Duhului Sfânt care, în libertate, ar fi format milioane de ucenici care ne-ar fi făcut de neînvins! Dar scris este: ,, Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.” ( Matei, 18, 7) Încet și sigur, numărul rugătorilor pentru acest neam s-a micșorat tot mai mult, iar lumea a rămas în beznă, fiind ușor de trădat.
  L-ai trădat pe Dumnezeu? Așteaptă-te să fii trădata! Celor mândri, Dumnezeu le stă împotrivă! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit la nesfârșit! Lovitura de stat din 1989 te-a găsit fără marii titani ai Duhului care te-ar fi putut salva de trădătorii din interior și din exterior. Astăzi alții se mândresc cu bogățiile tale! Acum, după ce ți-au luat bogățiile materiale, dușmanii te văduvesc și de comorile spirituale! Românie ticăloasă, tu îi aplauzi, în loc să-i mustri! Vai ție, că vrei să fii pe placul lumii, nu pe placul lui Dumnezeu!
  De ce-ai intrat în Consiliul Mondialal Bisericilor dacă spui că crezi în ,,Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”? Îl minți cu nerușinare până și pe Dumnezeu? Cum poți să urmezi cu atâta zel ecumenismul asemenea celor care, în vremea Sfântului Ilie, îl cinsteau pe Baal?
  Ce fel de cruci au multe dintre bisericile și manastirile tale? Nu-ți mai place Crucea pe care Hristos S-a răstignit și preferi crucea lui Baphomet cu trei brațe paralele care de la distanță pare un romb? Care necurat e atât de prost, să fugă de o asemenea cruce? Nici mâna care, în icoane, binecuvântează în numele Preasfintei Treimi se pare că nu-ți mai place… Cauți ceva modern, care să semene cât mai mult cu semnul ,,cornuta”! Vai ție!
  La Sinodul din Creta din 2016 știi ce s-a întâmplat? Ai semnat, prin ierarhii tăi, că toate confesiunile sunt BISERICI! În primul rând papismul, care ridică la rang de virtute mândria luciferică, prin infailibilitatea papală! S-a promovat acolo episcopocentrismul, în locul sinodalității. Acolo, la Creta, Adevărul a fost crucificat! Au fost numite ,,biserici” chiar și acele confesiuni care o necistesc pe Maica Domnului! Și ai semnat, prin ierarhii tăi, atingând culmea lașității și a ipocriziei!
  Papa intră acum în comuniune cu cei de alte religii pregătind unificarea tuturor! O unitate în diversitate! Iar patriarhii ortodocși intră în comuniune cu Papa, imitându-l puțin câte puțin. Până la urmă, se pregătește închinarea la om, ca să-l putem accepta pe Antihrist. Fiecare crede că își păstrează credința sa, doar că acolo, la vârf, ierarhii declară că suntem în comuniune unii cu alții! Această comuniune nu va rămâne fără urmări. Sfântul Ilie tocmai își ascute sabia pentru a-i pedepsi pe cei asemenea ție. Dacă vei vedea secetă, inundații și incendii, foamete ori epidemii, să știi că acestea sunt săbii ale Sfântului Ilie!
  La adăpostul iubirismului ecumenist, în lume, se moare pentru Hristos fără să-i pese cuiva, iar preoții lui Dumnezeu care sunt împotriva ecumenismului sunt caterisiți, umiliți, târâți în tribunale și scoși din biserici. În schimb, se încurajează pornirile cele mai josnice ale omenirii, ideologia de gen și toate pervresiunile care-l apropie pe om de necurat, nu de Dumnezeu! Și tu le accepți, ca să fii pe placul lumii. Ai atras mânia lui Dumnezeu prin avorturile și prin desfrânarea ta cu trupul și cu sufletul!
  Dacă ai acceptat documentele biometrice, probabil că vei accepta și pecetea antihristică ce conține 666 într-o formă ascunsă! Acceptarea cipului implantat te va despărți de tot de Dumnezeu, căci Dumnezeu vrea să ai un nume de Botez, nu un număr dat de Antihrist! Numai necuratul vrea să șteargă orice legătură a ta cu Dumnezeu!
  Indiciile pecetluirii apropiate cu semnul fiarei prin tehnologia bazată pe 666 au fost profețite: ,,Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17); Iată și consecinţele pecetluirii cu semnul fiarei 666: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.
  Citește, roagă-te, pocăiește-te, informează-te și informează-I și pe alții, căci răspundem cu toții pentru că am asistat cu o lașitate înspăimântătoare la distrugerea credinței strămoșești!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: