Marea trădare indreptata împotriva Mântuitorului Hristos şi a Bisericii Sale

În timpul hirotonirii lor, episcopii promit în faţa lui Dumnezeu că vor păstra Sfânta noastră Credință nevătămată și o vor apăra de orice atac mișelesc și viclean al dușmanilor ei. Cu toate acestea, acceptând ecumenismul, episcopii trădează jurământul făcut și ar trebui să se îngrozească ei înșiși, căci nu mai ascultă de Hristos sau de tradiția Sfinților Părinți și de canoanele Bisericii. În consecință, niciun cleric sau laic nu mai este obligat să le arate supunere şi să rămână în ascultare, atunci când episcopul Îl trădează pe Cel PreaÎnalt, predicând panerezia în Sfânta Biserică, în dispreț față de Sfintele Canoane și Dogme, față de hotărârile Sfintelor Sinoade Ecumenice.


Preoții lui Hristos care au încetat pomenirea au făcut-o din două motive: în primul rând, pentru că nu vor să aibă comuniune cu „ pseudo-episcopi”, ei apărând, de fapt Biserica de schismă; și în al doilea rând, din dragoste pentru episcopul lor, pe care vor să-l ajute să găsească drumul de întoarcere către Ortodoxie. Prin urmare, ei nu se depărtează de Biserică, ci doar de erezia propovăduită cu zel de cei care au semnat și construiesc edificiul satanic al robiei antihristice pe temeiul documentelor minciuno-sinodului de la Kolymbari 2016. Să credem fără nici o îndoială că Duhul Sfânt este Cel care a inspirat cuvintele de netăgăduit ale Sfinților Părinți contemporani care au condamnat cu vehemență rătăcirile credinței “de-a stânga” (ecumenismul sau modernismul), cât si pe cele “de-a dreapta” (stilismul, zelotismul hipercorect) , adică schisma făcută pe motiv de calendar, ambele “extreme ”fiind  inspirate de diavolul. Este bine să ni le reamintim și să ne întrebăm dacă sunt cunoscute de Patriarhul BOR și de soborul epicopilor. Cu siguranță, la fel cum sunt binecunoscute Conducătorului Fanarului și ereticului papă Francisc.

Sfântul Paisie Athonitul († 1994): „Ecumenismul și UE formează un stat mare și o religie care să se potrivească scopurilor lor. Totul face parte dintr-un plan satanic: Sioniștii pregătesc venirea unui „mesia” care va guverna pământul ”. Satana are trei tentacule cu care îi prinde pe oameni [în această lume]: comunismul ateu pentru săraci; ecumenismul pentru credincioși [creștini]; și francmasoneria pentru cei bogați ”.
„Domnul va smeri pe marii dușmani ai Ortodoxiei, adică islamul și romano- catolicismul”.
„Sioniștii, mai întâi, concep mesajele satanice și, apoi, le transmit Vaticanului care le aplică”.
„Corfu, Kefalonia și Zakynthos sunt trei insule foarte aproape de Italia, iar grecii de acolo ar putea fi ușor influențați și convertiți la romano-catolicism. Acesta este motivul pentru care Domnul a creat un zid de apărare a creștinătății cu ajutorul celor trei sfinți cu Sfinte Moaște Întregi: Sf. Spiridon din Corfu, Sf. Gherasim din Kefalonia și Sfântul Dionisie din Zakynthos ”.

Sfântul Iustin Popovici († 1979), Profesor de Teologie Dogmatică, Universitatea din Belgrad: „Ecumenismul este numele comun al tuturor pseudo-bisericilor din Europa de Vest. În inima sa se află spiritul umanismului european, în timp ce papismul îi stă în frunte. Toate aceste religii pseudo-creștine, toate pseudo-bisericile, nu sunt altceva decât un lanț de erezii, una derivând din cealaltă. Numele lor comun este panerezie ”.
„Nicio altă erezie nu s-a revoltat împotriva lui Hristos și a Bisericii Sale la fel de complet și total ca Papismul”.
„Istoria rasei umane a suferit trei căderi mari: cea a lui Adam, a lui Iuda Iscarioteanul și a Papei”.
„Schisma” sau împărțirea Bisericii este o imposibilitate ontologică. Este imposibil ca Biserica să fie împărțită [deoarece este Trupul lui Hristos]. Prin urmare, „împărțire” înseamnă de fapt desprinderea unora de Biserică. Gnosticii au fost primii care au căzut departe de Biserică, apoi urmașii lui Arie, apoi ai Monofiziților, ai romano-catolicilor și ai protestanților ”.

Cât de gravă este apostazia conducătorului Fanarului, numai Dreptul Judecător știe. Dar consecințele acesteia sunt dramatice pentru întreaga Ortodoxie. Pleroma este ținută departe de toate căderile sale de la Dreapta Credință, pentru a nu se trezi din amețeală și a nu ieși in corpore din „ascultare” . Unde sunt monahii, acei „străjeri”ai Ortodoxiei din vremurile demult apuse ? Cum să pornești la luptă pe calea strâmtă și dreaptă a Mărturisirii, în viforul prigoanei, când ai o chiliuță călduroasă, haine cu fir de argint, biserici împodobite și trai îmbelșugat fără alte probleme? Are grijă „Înaltul”să trimită pe cei mai aprigi ecumeniști la conferințe, specializări în „neagra”străinătate, cu pașaportul biometric la zi, cu tot confortul all inclusive, să transpire puțin la întâlniri, rugăciuni și agape unde vor sta împreună cu ereticii ! Ce chin, ce povară, dar conștiința lor e liniștită căci sunt în ascultare!
Cât curaj, câta putere și tărie îți trebuie să te nevoiești prin noroi și lapoviță, fără un acoperiș asupra capului, fără mâncare, fără demnități și cinstiri, biblioteci, internet și mijloace de transport, prin pustietăți, mărăcini și scaieți, prin păduri sau munți, în care dai nas în nas ziua în amiaza mare sau în toiul nopții, cu diavolul cel pizmaș cu frânghia în mână.


Cât despre clerul laic cu guri multe de hrănit, ne plecăm în fața neputințelor lor, căci este extrem de greu să iei decizii în care sunt implicate sănătatea și educația copiilor, de care vor da seama, și consimțamântul familiei, în general. Domnul să aibă nesfârșită milă și îndurare de noi toți! Amin!

Dr. Gabriela Naghi

13 gânduri despre „Marea trădare indreptata împotriva Mântuitorului Hristos şi a Bisericii Sale”

  1. Doamne fereste-ne si apara-ne de astfel de atitudini, pro cip si impotriva unor mari sfinti si parinti duhovnicesti. Sau de alte atitudini ecumentiste, impotriva dreptei credinte ORTODOXE!

   Sa ne ferim de astfel de persoane, sa stam departe de ele, cat mai departe. Sa ne indreptam spre preoti care sunt clar si categoric impotriva cipurilor(adica a actelor de genul cartii de identitate biometrica electronica cu cip, ce urmeaza sa se implementeze de anul viitor) si impotriva ecumenismului.

   Doamne ajuta.

   Apreciază

   1. monahul Teodot este ieromonah si e anticip si antiecumenist…atata doar ca s-a lasat de nepomenire…insa nu trebe judecat …face si el ce poate…daca asa i s-a descoperit…treaba lui…oricum se afla la sttamtorare si el la manastirea de la Canal…unde nu-i cine stie ce confort din cate a povestit.
    pacat ca ii vede aiurea pe nepomenitori…asta din cauza celor acrivisti…eh

    Doamne miluieste.

    Apreciază

   2. Ciprian, in ceea ce il priveste pe Teodot, mai bine era daca tacea din gura, insa faptul ca sa sucit la 180 de grade si ii categorisea pe cei care sau ingradit de erezie schismatici, iar Canonul 15 ca fiind schisma, nemaipunand la socoteala faptul ca pe Teofan Savu la ridicat la rang de marturisitor, cand stim bine ce face Teofan Savu prin Moldova, da acum din cate am aflat se afla la o manastire din jud. Constanta, el fiind hirotonit preot de Teodosie de la malul marii, aceasta hirotonire avand loc la Dorna Arini

    Apreciază

 1. CÂTEVA DIN ACȚIUNILE ECUMENISTE ALE PSEUDOPATRIARHULUI BARTHOLOMEU

  Groenlanda 2007. Patriarhul Bartolomeu se află la bordul unei nave, rugându-se împreună cu lideri din alte religii (cardinali, imami, budiști, hinduși etc.) în fața unui glob de cristal (un idol al zeiței Gaea) privitor la schimbările climatice.

  Geneva, 2008. Patriarhul a participat la sărbătorirea celor 60 de ani de la înființarea instituției Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) și s-a rugat împreună cu pastorii protestanți bărbați și femei pastor.

  New York, 2009. Patriarhul este onorat de Sinagoga evreească, pe care o numește „binecuvântată” și „lăcașul de cult al lui Dumnezeu”, nesocotind cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur care o numește „locuință a demonilor”.

  Constantinopol, 2011. Patriarhul oferă un Coran în dar muftiilor din Constantinopol.

  Komotini, Grecia, aprilie 2014. Patriarhul Bartolomeu se roagă împreună cu monofiziții din „Biserica” armenească, ignorând complet rezoluțiile celui de-al patrulea Sinod ecumenic care condamnă monofizitismul ca erezie.

  Fanar, Constantinopol, noiembrie 2014. La doxologia în cinstea vizitei Papei, cântăreții i-au urat „mulți ani”, scandând: „Ne rugăm și pentru Preasfințitul Episcop și Papă al Romei, Francisc, și pentru Arhiepiscopul și Patriarhul nostru Bartolomeu, pentru ca Domnul să-i conducă la înfaptuirea a tot lucrul bun. ”

  Assisi, Italia, septembrie 2016. Conducători ai diferitelor religii, inclusiv Patriarhul Bartolomeu, aprind lumânări una după alta la zeul comun al tuturor religiilor. Cu toate acestea, pentru ortodocși, acest „zeu comun” nu poate fi altcineva decât Satana, întrucât se spune în Scripturi că „zeii” altor religii sunt idoli demonici („Să se rușineze toți cei care se închină chipurilor cioplite si se laudă cu idolii lor”, Ps. 96). : 5 NIV).

  Iunie 2017. Patriarhul slujește într-o „biserică” evanghelică din Stuttgart, Germania, în prezența reprezentanților protestanți, care sunt considerați iconoclaștii moderni.

  Apreciază

 2. EXIGENȚĂ INSTITUȚIONALĂ, DUH DE STĂPÂNIRE SAU EFECT POST-CRETA ?!

  Printre cele mai importante schimbări se numără înăsprirea criteriilor de eligibilitate și restrângerea ariei de preselecție a candidaților la alegerile pentru poziția de patriarh, o reformă a justiției clericale, prin care se înființează organisme specializate centrale de judecare și sancționare disciplinară a ierarhilor ortodocși, dar și întărirea controlului centralizat al Sfântului Sinod al BOR și al întâistătătorului acesteia asupra eparhiilor teritoriale, inclusiv asupra presei bisericești și a ONG-urilor religioase.

  Asociațiile și fundațiile ortodoxe, bisericești sau nu (!!!), au de acum obligația de a prezenta Cancelariei Sfântului Sinod, de două ori pe an (primăvara și toamna), rapoarte privind activitatea desfășurată și, o dată pe an, raportul privind situația financiară (!!!).
  https://www.profit.ro/stiri/politic/prima-modificare-statutului-bor-ultimii-12-ani-restrictii-alegerea-urmatorului-patriarh-reforma-justitiei-clericale-control-centralizat-intarit-posibilitatea-retragerii-cler-binele-bisericii-19241327?utm_source=adevarul&utm_medium=Referral&utm_campaign=Cross

  Apreciază

  1. La o prima lectura, modificarile se inscriu in tendinta ierarhilor de a-si intari stapanirea peste Biserici. Ei nu sunt slujitori ai Bisericii, sunt stapanii autoritari ai acesteia. Alegerea Patriarhului va fi o formalitate de ochii lumii. El e desemnat dinainte de cei din afara Bisericii. Credeti ca vor ceda acestia postul cel mai insemnat din BOR? Vor ingadui sa ajunga Patriarh unul care nu le e supus? Nu cred. Ei controleaza Biserica prin ierarhii pre-supusi. Dumnezeu sa poarte de girja Sfintei Biserici. Doamne ajuta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s