Mântuitorul nostru Iisus Hristos: Nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut (Matei 10, 26)

    Încă se ascunde adevărul privind motivele pentru care Marea Britanie a decis prin referendum să părăsească, după 47 de ani, Uniunea Europeană! Conducătorii Marii Britanii, indiferent de culoarea lor politică, i-au informat pe britanici despre „Super-Memorandumul” secret care a fost semnat la Strasbourg, între 25 și 29 iunie 2014, cu aplicabilitate în perioada 1 mai 2016 – 16 august 2020. În introducerea documentului se precizează că: „Noi, semnatarii acestuia, ne luăm angajamentul ca, în numele celor vizați, pe durata aplicării Memorandumului să implementăm toate reformele prevăzute de acesta. Durata de implementare a Memorandumului poate fi prelungită.” Din partea României, acest Memorandum a fost semnat, se pare, de către Președintele Klaus Werner Iohannis și Premierul Dacian-Julien Cioloș.

Prevederile Memorandumului se referă la: Învățământ; Biserică; Reforma administrativă; Spitale și sistemul de sănătate; Fondurile de asigurări și pensii.

            Dintre reformele obligatorii să fie introduse în țările din Uniunea Europeană am selectat următoarele:

1-Se desființează educația religioasă a elevilor și se acordă prioritate educației sexuale.

2-Se vor organiza vizite obligatorii la sinagogă și moschee pentru toți elevii din ciclul primar și, treptat, pentru toți elevii din ciclul gimnazial și primar.

3-Se renunță la ora de religie la toate ciclurile de învățământ.

4-Se va trece la concedierea profesorilor din toate ciclurile și categoriile de învățământ și se procedează la introducerea internetului.

5-În toate bisercile creștine se va introduce o sărbătoare dedicată holocaustului evreiesc, care va fi ținută de trei ori pe an, în zilele de 27 ianuarie, 21 aprilie și în Duminica Tomii.

6-Se desființează toate sărbătorile naționale și paradele.

7-Organizația Națiunilor Unite va prelua controlul tuturor religiilor de pe planetă.

8-Ierusalimul va deveni capitală spirituală.

9-În toate Bisericile creștine se vor introduce noi slujbe inter-religioase, cu acopaniament de instrumente muzicale. În Biserici se vor organiza concerte, nu

10-În perioada de iarnă Sfânta Liturghie va fi săvârșită în fiecare dimineață de duminică între orele 10,00 și 11,30, iar în perioada de vară în fiecare duminică după-amiază, între orele 19,30 și 21,00.

11-Vor fi demontate toate catapetesmele din Biserici.

12-O.N.U. preia rolul de Guvern Mondial și de moderator în unirile internaționale.

13-Conducător al Bisericii creștine devine Vaticanul.

14-Toate Bisericile creștine vor accepta desființarea statelor naționale și înființarea de unități statale multinaționale, multicentrice, multiculturale și multireligioase. Se va institui un Guvern Mondial.

15-Toți cetățenii Uniunii Europene și ai Federației Ruse vor fi identificați electronic, prin cipuri, iar prevederile prezentului articol vor fi acceptate de toate Bisericile creștine.

16-Se va acorda statut legal tuturor emigranților sosiți în statele Uniunii Europene, necondiționat.

17-Vor intra în vigoare drepturile homosexualilor. Aceștia vor putea face parade în mod regulat și liber în toate orașele Uniunii Europene.

18-Se legiferează homosexualitatea în instituțiile de învățământ.

19-Se va inaugura Era Nouă (New Age).

20-Se desființează drapelele statelor europene și toate sărbătorile religioase în Europa.

21-Se va proceda la înființarea, pe teritoriul Uniunii Europene și a Sfântului Munte Athos de mănăstiri mixte de monahi și monahii de toate doctrinele și religiile.

22-La Sfântul Munte Athos vor fi instalaţi monahi din toate tagmele romano-catolice (papistaşi), precum şi practicanţi ai cultelor păgâne.

23-La Sfântul Munte Athos se vor pune în funcţiune telegondole şi alte sisteme inovatoare şi se vor aduce statui aparţinând religiilor păgâne. Sfântul Munte Athos va fi transformat în parc ecologic de tip bizantin.

24-Clericii vor fi obligați să renunțe la barbă și păr lung.

25-Se vor interzice, în întreaga Uniune Europeană, înmormântările religioase și se va introduce treptat obligativitatea incinerării morților. Biserica va fi de acord cu incinerarea morților, referitor la persoanele care doresc slujbă de înmormântare.

26-Se va renunța, în toate țările Uniunii Europene la jurământul depus pe Sfânta Biblie și cel religios pentru oamenii politici, prefecți, primari etc.

27-În întreaga Uniune Europeană se va renunța la depunerea jurământului de către parlamentari.

28-Se va renunța la botezul obligatoriu al copiilor mici și se va introduce procedura de stabilire a prenumelui nou-născutului direct la oficiile de Stare Civilă.

29-Se va proceda la înființarea de armate multinaționale și la renunțarea la armatele naționale.

30-Se va înființa Poliția religioasă.

31-Se va introduce semnătura electronică obligatorie pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

32-Dreptul de internare îl vor avea doar posesorii de card de asigurat. Accesul neasiguraților în spitale va fi interzis.

33-Se va limita numărul spitalelor. Vor fi desființate toate centrele de prim-ajutor și protecție socială.

34-Începând cu data de 1 septembrie 2020, vârsta de pensionare se ridică la 70 de ani.

Mass-media insistă pe consecințele probabile ale ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană și ignoră total cauzele acestei decizii istorice luată de majoritatea populației britanice pentru apărarea independenței și suveranității naționale!

            Ziua Brexitului (31 ianuarie 2020) este sărbătorită în Regatul Unit, inclusiv prin concerte și focuri de artificii. Britanicii se bucură că s-au lepădat de Imperiu și au scăpat  de consecințele Super-Memorandumului din 2014, document care este ascuns popoarelor din țările Uniunii Europene și celor care vor să adere la U.E.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România, din noiembrie 2019, niciunul dintre candidați nu a avut voie să vorbească depre Super-Memorandumul din 2014 și consecințele sale pentru Poporul Român și pentru țara noastră.

În România, s-a trecut, în ultimii patru ani, la aplicarea prevederilor Super-Memorandumului. Președintele Franței a anunțat, în timpul unei vizite efectuate la București, că s-a trecut la etapa de desființare a Armatelor naționale și se înființează Armata Uniunii Europene. Președintele României și Guvernul Orban au anunțat că toți cetățenii români vor fi obligați să accepte să le fie implantate cipuri pentru a putea fi identificați și controlați. Respectând Memorandumul de la Strasbourg, Bisericile din România sunt de acord ca la toți credincioșii să le fie implantate cipuri. Guvernul Orban a anunțat că pregătește cadrul legal pentru ca România să fie prima țară din Uniunea Europeană unde locul de muncă se va schimba cu locul de veci la vârsta de 70 de ani, vârsta de pensionare pentru bărbați și femei.

Președintele României Klaus Werner Iohannis și Guvernul Orban sunt deplin conștienți că România nu poate fi normală prin aplicarea numeroaselor reforme impuse de Super-Memorandumul de la Strasbourg, din iunie 2014.

Președintele României, Klaus Werner Iohannis are dreptul și obligația ca să convoace un referendum în cadrul căruia Poporul Român să decidă, prin vot obligatoriu al fiecărui cetățean, în legătură cu aplicarea sau respingerea reformelor din Super-Memorandumul de la Strasbourg în țara noastră!

                                                                           Dr. Gheorghe Funar

                                                          Președintele Partidului România Noastră

                                                                  Cluj-Napoca, 31 ianuarie 2020

(Preluare de pe Justitiarul)

Iată că Dumnezeu a scos la lumină unul din cele mai bine păzite documente secrete, care ne priveşte pe toţi deopotrivă. În linii mari, ştiam ce ni se pregăteşte. Surprinzătoare oarecum este repeziciunea cu care se succed evenimentele. Acum ştim în detaliu la ce ne-a angajat drăguţul nostru preşedinte Iohannis şi simpaticul fost prim-ministru Dacian Cioloş din Sălaj. Fie sănătoşi, pregătesc nenorociri, de acelea vor avea parte. Poate se vor trezi măcar o parte din românaşii noştri care s-au bulucit la secţiile de votare, ca să ne fericească cu alegerea cea ,,bună’’. Celorlalţi le dorim somn liniştit şi cu vise plăcute. Vedem cu limpezime ce vor să ne facă străinii, cu complicitatea şi sprijinul ierarhilor români.

Celor preocupaţi de mântuire, le aduc aminte cuvintele Mântuitorului Hristos: ,,Nu vă temeţi. Nu te teme, Turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia’’ (Luca 12, 32). Împărăţia lui Dumnezeu nu este pentru cei fricoşi: ,,Iar partea celor fricoşi… este în iezerul care arde cu foc şi cu pucioasă’’ (Apocalipsa 21, 8). ,,Dacă Dumnezeu e pentru noi, cine este împotriva noastră ?’’ (Romani 8, 31).

Presbiter Ioviţa Vasile

34 de gânduri despre „Mântuitorul nostru Iisus Hristos: Nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut (Matei 10, 26)”

 1. Se pregateste terenul pentru antihrist.
  Mult nu cred ca mai este.

  Vorba dumneavoastra Parinte, sa fim curajosi, si nu fricosi, caci fricosii nu vor mostenii Imparatia lui Dumnezeu.

  Doamne apara-ne, miluieste-ne si ajuta-ne!

  Apreciază

 2. Dumnezeu sa le strice planurile , sa nu-si poata indeplini nici 15% din ce si-au planuit sa faca!
  Domnului să ne rugăm sa-i surpe pe vrăjmasi sub picioarele noastre ! Să nu îngăduie să vină peste neamul nostru unele ca acestea !
  Doamne miluieste-ne pe noi.

  Apreciază

 3. Rugaciune la Icoana Maicii Domnului ” Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”

  O, Apărătoare a neamului creştinesc, Maica Celui ce ţine toate cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra noastră milele şi darurile Lui ca să nu ne înfricoşăm noi de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”. Păzeşte adevărata şi sfânta noastră Dreptmăritoare Biserică şi locaşul acesta de dezbinări şi eresuri şi pune început de pocăinţă poporului nostru. Întoarce ţara noastră pe calea de Domnul dăruită a credinţei nevătamate, ca să se umple de tămâia rugăciunilor şi să înflorească precum crinul; ca să trăim în bunăcuviinţă şi curăţenie, păziţi de Tine fiind întotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame şi de molimă; de moarte năprasnică, de robiile şi dezbinările din familie; viaţa călugărească o întăreşte şi ne mântuieşte pre noi, Preacurată, că spre Tine nădăjduim după cuvântul Tău: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”.

  Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluieşte şi ne mântuieşte pre noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare şi să ne învrednicească a fi părtaşi Împărăţiei Sale, precum El Însuşi a zis: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”. Că Lui i se cuvine toată slava, stăpânirea, cinstea şi închinăciunea – Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

  Apreciază

 4. Cântare de laudă la Dreptul Simeon, apărătorul copiilor mici
  Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici

  Ce mare este in ceruri slava Sfântului și Dreptului Simeon, cel care în brațele sale pe Pruncul Iisus L-a primit!

  Atotputernice Doamne, miluiește și mântuiește,
  Ține această mică flăcăruie de viață.
  Asemenea luminii unei candele
  Este viața acestui copil,
  Iar vânturile lumii cumplite sunt,
  Chiar și pentru strălucitoarele stele.

  Un foc mic se păstrează sub cenușă,
  Iar sub mâna Ta, sufletul omului.
  O, Doamne, mântuiește-ne, miluiește-ne și ne ușurează
  Trecerea prin această viață.

  Așa s-a rugat și Prorocul David, deși el era torță strălucitoare.
  Păzește sufletul și cugetul copiilor
  De toată întinarea cea rea a păcatului.
  Sufletul lor ușor ar pieri
  Dacă Tu, Doamne, nu l-ai apăra ca un Puternic.

  O, Stăpâne, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi și acum,
  Ține această mică flăcăruie în viață!
  Pentru rugăciunile Sfântului Tău, Dreptul Simeon,
  Cel care în brațele sale pe Pruncul Iisus l-a primit.

  Apreciază

 5. Parinte, sa ma iertati pentru indrazneala urmatoare, insa am ceva a va zice:
  As dori, daca puteti, sa va rugati in privat pentru Brock. Acest Brock este un american din Florida care e disponibil sa se converteasca la Ortodoxie. A facut Dumnezeu ca printr-un comentariu la o postare legata de Filioque sa ajungem sa vorbim. Asta era prin octombrie 2019. I-am spus ca teologia apuseana este foarte problematica si am incercat sa ii arat nonsensurile ei. I-am recomandat o lucrare in 4 volume intitulata „God, History and Dialectic” (Dumnezeu, istorie si dialectica) care studiaza metodele teologice ale ortodoxiei, apoi o compara cu cele ale teologiei apusene si arata unde aceasta esueaza, in plus mai prezinta si istoric caderea Apusului de la Ortodoxie si analizeaza toate ideile relevante din Apus (teologice si filosofice) de dupa Marea Schisma, aratand cum toate acestea sunt continuari ale dialecticii initiale pe care s-a bazat teologia augustiniana. Mai scoate in evidenta si cum ordinea teologica a Sf. Parinti a fost diferita de cea a Fericitului Augustin, Parintii incepand cu persoanele concrete, apoi trecand la energii/atribute si ajungand la ideea unei substante comune pe cand Augustin incepe cu substanta abstracta, vorbeste despre atributele ei si abia apoi pe baza acestor atribute stabileste persoanele. Cartea a fost foarte utila, insa ceea ce l-a tulburat pe Brock a fost cand a citit cartea Parintelui Josiah Trenham – fost cleric presbiterian devenit preot ortodox – „Stanca si nisip” care prezinta invataturile Reformatorilor si o critica ortodoxa solida a acestora (Carte pe care o recomand pentru orice ortodox drept apologetica impotriva protestantismului. Puteti comanda cartea in format fizic de aici: https://www.libris.ro/stanca-si-nisip-pr-josiah-trenham-DOX978-606-666-637-4–p10753920.html ). Iar de atunci s-a pus sa invete despre teologia ortodoxa. Momentan il citeste pe Parintele Staniloae (a cumparat doar volumele despre Biserica, deci ecleziologie si despre Sf. Taine). A si fost la Liturghie de vreo 2 ori si a si vorbit cu niste preoti ortodocsi. Am mai discutat si eu cu el lucruri teologice si a mai si citit articole ortodoxe solide pe care i le-am trimis eu.
  Unul dintre lucrurile care inca il retine, insa, sa se converteasca este rugaciunea la Sfinti. Dupa mai multe vorbe cu el, a spus ca vrea sa simta in mod vizibil ajutorul Sfintilor ca el sa decida sa se converteasca la Ortodoxie. Eu i-am spus niste lucruri de baza, cum ar fi sa nu se roage sa i se arate si asa mai departe. In cele din urma a inceput sa i se roage Sf. Prooroc Ilie deoarece el este personajul lui biblic preferat, o inspiratie pentru el. Si a facut o promisiune sa isi impuna un stil mai stric de viata, mai „ascetic” a zis el, si sa renunte la ceva important pentru el daca o sa-l viziteze (aici n-am inteles daca se refera la vizita vazuta sau nevazuta, dar simtita) regulat si sa il ghideze spre credinta cea Adevarata.
  Rugaciunea mea pentru dvs, Parinte, si pentru toti restul care citesc acest comentariu, este sa va rugati in privat (din moment ce la Liturghie nu poate fi pomenit) pentru Brock. Daca puteti sa va rugati si voi Sf. Prooroc Ilie sa il ghideze cum considera mai bine si cum ii este folositor sufletului lui Brock. Daca puteti sa faceti acatistul Sf. Prooroc Ilie, atunci e bine, dar daca nu, macar o rugaciune scurta, dar sincera, de o propozitie de fiecare data dupa ce terminati rugaciunile personale: „Sfiinte Proorocule Ilie, roaga-te pentru Brock si ajuta-l cum consideri tu ca este mai bine.” sau oricum pofteste inima voastra.
  Va multumesc mult din suflet!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

  1. Draga Alexandrel,
   O sa-l pun pr Brock la Psaltire. Atrage-i atentia asupra riscului de a fi botezat de un ecumenist sau de aprimi Botezul prin stropire sau turnare.
   Daca ar veni in Romania, ma ofer sa-l Botez dupa toata randuiala Ortodoxa, inclusiv catehizarea daca as avea translator. As mai aduce un preot nepomenitor din apropiere. Am toate conditiile si as face-o fara nicio pretentie materiala, doar din dragoste pentru acel suflet care ar veni la Sfanta Ortodoxie. Acestea-s gandurile care mi-au venit citindu-ti mesajul. Doamne ajuta.

   Apreciază

   1. Am uitat sa va spun ca a citit si Mistagogia Sf. Duh de Sf. Fotie cel Mare. Si mai am inca si alte carti pe care sa i le recomand dupa ce termina cu Staniloae. Si-a cumparat si o Biblie de studiu Ortodox impreuna cu o carte de rugaciuni ortodoxe.

    Apreciază

 6. Nenorocirile facute de imigranti in Grecia au luat amploare, mai multe bisericii din Moria au fost vandalizate de catre acestia, bineinteles cu ingaduinta autoritatilor, daca de la asa zisele autoritati de acolo (ca si de la noi de altfel) nu avem nici un fel de asteptare, am zis ca apare vreo reactie din partea ierarhiei, absolut toata lumea tace malc si aseaza frumos batista pe tambal, doar pe cateva bloguri a fost mediatizat cazul, nici nu se poate descrie in cuvinte

  Apreciază

 7. Legat de Brock. Am vorbit de la inceput cu el despre ROCOR si asa. Cea mai apropiata biserica rusa de el este la 3 ore si 45 de minute cu masina si dat fiind drumul acela lung, se duce la o parohie greaca. Am vorbit cu el despre asta si despre cum parohiile greci foarte rar sunt ok. A vorbit cu preotul de acolo si acela i-a zis ca nu trebuie neaparat sa se reboteze si ca procesul de catehizare dureaza 10 saptamani. Am vorbit cu el si despre botez si despre faptul ca 10 saptamani e putin, ca pe la cam toate bisericile din America am auzit sa dureze cel putin un an si a zis si el ca i s-a parut putin.
  L-am si sfatuit ce sa intrebe sa vada daca preotul este modernist sau nu.
  L-am intrebat ce are de gand sa faca daca parohia respectiva nu e buna si a zis ca probabil are de gand sa se mute undeva unde este una mai buna dat fiind faptul ca e foarte usor pentru el ca psihiatru sa isi gaseasca loc de munca cam pe oriunde.
  Acuma… ce sa mai zic?
  Doamne, ai mila!

  Apreciază

  1. Lucru care ma enerveaza. Majoritatea convertitilor sunt primiti in biserica doar prin Taina Mirungerii, inclusiv in ROCOR. E ca si cum ar nega eficacitatea botezului ortodox doar pe motiv ca si formulele protestante de botez sunt trinitare.

   Apreciază

  2. Pentru catehizare nu se poate pune un termen standard. Depinde de capacitatea intelectuala a fiecaruia, de receptivitatea la adevarurile de Credinta.
   Eu ma gandeam ca ROCOR-ul este pe linia cea buna, dar Dumnezeu stie. Dumnezeu sa randuiasca ceea ce bine pentru Brock, pentru ca lucrurile sunt oarecum complicate. Eu l-am pus la Psaltire. Daca va starui in hotararea cea buna, va ajunge la Taina Sfantului Botez.

   Apreciază

 8. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicii Domnului!
  Preacucernice Parinte Vasile ,ce parere aveti de petitia ptr. deshumarea Preacuviosului Parinte Iustin Parvul ,la 7 ani de la adormire?Mantuire si sanatate va doreste pacatosul ovidiu.

  Apreciază

   1. Pai cine altii decat tradatorii ierarhi ptr. a-si pastra beneficiile vremelnice!Ideal ar fi sa fie descoperit precum sfantul necunoscut de la Neamt,o umila parere,iertati-ma!

    Apreciază

  1. Interesant cu Politia Religioasa.Sf.Parinti rusi au spus,prin Sarea Pamantului ca „ne vor duce cu politia la bisericile ecumeniste” si o cred.Cred ca vor face punctele:2,4,6,7,11,13,20-23,28,30,-33,restul s-au pus in aplicare si cele care nu se vor realiza niciodata sunt:9-10,12,14-19,24,25-27,ramane doar visul de ele.Problema ramane daca Israel va face parte din ue.Daca va fi asa,atunci si rabinii lor vor trebui sa-si tunda barbile,la fel si copii lor,vor trebui sa intre in moschei obligatoriu,pt. ca vor fi in ue(daca).Cu pct.6 si 9 evreii isi vor pune lumea islamica in cap,pt.ca adeptii lui Mahomed nu vor sa auda de asa ceva si vor porni provocari militare contra UE si SUA,ca vor zice ca legiuitorii cu astfel de legi vor fi dusmanii lui Allah.La fel,cu pct.14,musulmanii vor face posibil sa nu se infaptuiasca acest lucru pentru ca ei nu vor tolera niciodata in tarile lor state multinationale,multi-etnice,multi-culturale si multi-religioase.Ei vor striga:”la prostii de crestini,nu la noi asa ceva!”si vor crea strigare la razboi.Asa ca,aceste „prevederi”,nu numai ca se va alege borsul de ele,dimpotriva ,vor provoca la razboi masiva lume islamica si in acest mod se vor aprinde scanteile pentru viitorul razboi.Sa nu credeti ca va fi altceva.”Prevederile” acestea,ele insele provoaca razboaie inter:interetnice,inter-religioase,inter-rasiale ,care sunt cele mai distructive.

   Apreciază

  2. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicii Domnului!
   Preacucernicilor Parinti Vasile si Gabriel,eu pacatosul credeam ca moartea nu exista ,ci este o trecere de la viata pamanteasca la viata vesnica ,care va fi stabilita de EL,Raiul sau iadul!Iertati-ma si va rugati si ptr. ovidiu pacatosul.

   Apreciază

   1. Ovidiu,puteti sa ne spuneti prin ce ati trecut.Poate exista ceva pilduitor.Oricum,ni se poate intampla oricui.Cine ne barfeste ca suntem rataciti,ca nu mergem la bisericile unde preotii pomenesc ierarhii eretici in mod categoric fac pacat impotriva Duhului Sfant.Care este acela?Este hula impotriva ortodoxiei.Nimeni sa nu se imputineze cu sufletul si sa creada nascocirile lor cum ca am iesit noi din Biserica.Le spune Sfantul Grigorie Palama cine este de fapt iesit din Biserica.Si iata ce spune:
    Biserica,fiind stalp si intarire a adevarului,”sta totusi tare si neclatita,sprijinindu-se cu tarie PE CEI CE PASTREAZA ADEVARUL;si de fapt cei ce tin de Biserica lui Hristos locuiesc intru adevar,IAR CEI CE AU LEPADAT ADEVARUL au parasit si Biserica”.Impotriva lui Akindin I,10,Coisl.98,fol.41V.
    Cine sunt de fapt cei ce tin de Biserica lui Hristos?Cine sunt de fapt cei care sunt Biserica Ortodoxa Romana?Cine este membrul Bisericii Ortodoxe Romane care nu a plecat din Biserica prin invataturi mincinoase,care nu a parasit invatatura Bisericii si se ingradeste de erezie in virtutea Sfintelor Predanii si a Sfintei Traditii ,sfintelor canoane ale celor 7 sinoade ecumenice,locale,Pravilelor Bisericesti si invataturilor Sfintilor Parinti si Mari Dascali ai Bisericii?
    Raspuns:cei care au spus si spun NU EREZIEI SI ERETICILOR si care au ramas statornici in ortodoxie si in perpetuarea Adevarului Ortodoxiei.Stati si analizati si spuneti-ne unde si la cine este erezia.Luati fiecare declaratie ecumenista,studiati-o,comparati-o cu invatatura Bisericii Ortodoxe si trageti concluziile singuri.Luati hotararile sinodului eretic cretan,fraza cu fraza si comparati-le cu invatatura crestina ortodoxa si vedeti unde este erezia,cine este ereticul si cine a parasit Biserica.O declaratie a vremii spune despre misiunea Sf.Visarion Serai,vorbind despre romanii ortodocsi de atunci asa:”La indemnul lui,IN MULTE LOCURI POPORUL NU MAI MERGE LA BISERICA,NU SE SERVESTE DE PREOTII UNITI,MORTII SI-I INGROAPA FARA PROHOD SI FARA MANGAIERI DUHOVNICESTI,COPIII SI-I BOTEAZA PRIN FEMEI BATRANE si se intampla si alte pagube duhovnicesti de felul acesta”.Din Proloage,Ed. Mitropoliei Craiovei,vol.I 1991,dupa care citatul a fost scos.Ai fi chiar atat de prost sa crezi ca de fapt romanii de pe vremea Sf. Visarion Serai au iesit din Biserica pentru ca nu mai mergeau ,la indemnul lui ,la biserica?Nu crezi ca aceeasi panerezie care a cuprins atunci Biserica Ortodoxa din Ardeal,aceeasi a cuprins si astazi intreaga Biserica Ortodoxa pentru care nu avem numai un singur Visarion Serai,care sa mearga din sat in sat cu mii de oameni dupa el,asemenea Mantuitorului,ci un noian de Visarioni Sarai -Sfintii Parinti si Pravilele lor,invataturile lor -si care striga sa nu mai mergem acum la bisericile urmasilor unitilor de atunci?
    Iata ce spune iarasi Sfantul Grigorie Palama despre cei care au parasit Biserica.El afirma cine este in afara ei si anume toti aceia care nu traiesc in adevar:
    „Cei ce tin de Biserica lui Hristos salasluiesc in adevar;daca oamenii nu traiesc in adevar,ATUNCI NU TIN DE BISERICA LUI HRISTOS.Si cu mult mai vartos daca acestia SPUN MINCIUNI DESPRE EI INSISI,NUMINDU-SE SI FIIND NUMITI PASTORI SI ARHIPASTORI;caci ne-am invatat ca Crestinismul se arata nu prin infatisarea din afara ,ci prin adevarul si acrivia credintei.”Respingerea epistolei Patriarhului Antiohiei,3,Scrieri II,pag.627.
    Iar parintele Dumitru Staniloaie,citandu-l tot pe Sfantul Grigorie Palama ,pentru intarirea celor afirmate,arata ca credinta,nelasandu-ne purtati DE ORICE VANT AL INVATATURILOR DESRTE,intrece orce rationament,adica,ramane adevar indiscutabil,iar cel care o are doar acela ramane in adevar si in Biserica lui Hristos.Vezi Preot Profesor Dumitru Staniloaie,Trairea lui Dumnezeu in ortodoxie,Ed.Dacia,Cluj-Napoca 1993,op.,cit.,Filocalia romaneasca vol.VII,p318,cap.42.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s