Intâlnirea de la Assisi: ierarhi români au umblat în sfatul necredincioşilor şi au şezut pe scaunul hulitorilor (un text din 2011)

,,Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat, şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut’’ (Psalmul 1, 1). Ziarul Lumina din 29 octombrie 2011 ne întristează cu încă o ştire, prin pana preotului Cornel Cadar. Acesta a scris despre întrunirea la Assisi a aproape 300 de reprezentanţi ai tuturor ziselor religii ale lumii, pentru reflecţie, dialog şi rugăciune. În fruntea lor a stat papa Benedict al XVI-lea, cel care se vrea conducătorul religios al lumii. Necredincioşii au fost şi ei prezenţi, căci ni se spune textual că s-a produs ,,intervenţia reprezentantului celor care nu cred’’ şi ni se dau câteva nume care au constituit ,,sfatul necredincioşilor’’, după cuvântul Psalmistului. Enumăr ceilalţi participanţi: musulmani, hinduişti, budişti, zoroastrieni, confucianişti, comunitatea sikh, şintoişti, reprezentanţi ai religiilor păgâne din Africa şi America, anglicani, luterani, metodişti, reprezentanţi eretici monofiziţi orientali din comunităţile armene, din ,,Patriarhia Siro-Ortodoxă’’(!), din ,,Biserica Ortodoxă Siro-Malancraneză’’ (!?), din ,,Biserica Asiriană a Orientului’’ (!?). N-au lipsit, bineînţeles, evrei delegaţi de Marele Rabinat al Israelului.

            Parcurgând lista participanţilor, constatăm că au fost reprezentate aproape toate ereziile şi rătăcirile lumii, vrăjmaşi şi hulitori ai lui Hristos şi ai Bisericii Sale Ortodoxe. Au ales să stea pe scaunul hulitorilor Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, mitropolitul Alexander din Patriarhia Moscovei, românii ÎPS Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, PS Siluan din Italia. Nu ştim cum se vor fi rugat ierarhii ortodocşi laolaltă cu ereticii, păgânii, rău-credincioşii şi necredincioşii, când Sfintele Canoane nu  permit acest lucru.

            Ceea ce nu ni se spune în articol este cine a comandat şi organizat, din umbră, această întrunire babilonică. Nici nu se putea, dar asta nu înseamnă că nu-i ştim.

            Dacă aş putea, l-aş întreba pe Cornel Cadar, care zice că e preot, de când ereticii monofiziţi sunt ortodocşi? Au renunţat la erezia lor şi au revenit în Biserică şi noi nu ştim? Aici stă perfidia: se sugerează că ereticii sunt şi ei ortodocşi, aşa încât unirea cu ei e posibilă. Celor care cred că aşa se va întâmpla, le-aş reaminti cuvintele Sfântului Apostol Pavel: ,,nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? (I Corinteni 6, 14-15). Nu ne vom uni cu ereticii şi necredincioşii, domnilor ecumenişti!

Presbiter Ioviţa Vasile

3 gânduri despre „Intâlnirea de la Assisi: ierarhi români au umblat în sfatul necredincioşilor şi au şezut pe scaunul hulitorilor (un text din 2011)”

 1. 101 ani de la naşterea Marelui Duhovnic şi Marturisitor al naţiei româneşti, Cuviosul Părinte Justin Pârvu
  (10februarie2019-16iunie2013)
  De o vârstă cu România Mare, Părintele Justin este şi va rămîne în veac un strălucit mijlocitor în faţa Tronului dumnezeesc, pentru mântuirea poporului român, împreună cu Prea-Sfânta Născătoare de Dumnezeu, cu Sfinţii Arhangheli şi cu Sfinţii Mucenici, Martiri şi Mărturisitori din temniţele comuniste, pe care atît de mult i-a iubit.
  „Acestea sunt vremuri grele? Vor veni necazuri și mai mari, dar să fim cu atât mai fericiți că ne-a învrednicit Dumnezeu să fim părtași Răstignirii Lui”. Să fim ca turma cea mică, ascultându-L pe Hristos: „Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă Împărăţia”. Datori suntem pe mai departe să veghem la curăția și puterea dreptei credințe cum suntem pentru viața însăși. Să avem o singură grijă – aceea de a-L purta în suflet pe Hristos Cel înviat. Căci El este moștenirea pe care am primit-o de la Părinții noștri de demult. Fiindcă, „dacă nu ne vom păzi Ortodoxia, ne vom pierde. Aceasta a fost și rămâne cheia dăinuirii neamului românesc”.

  Apreciază

 2. Câtă vicleană înşelare ascund cuvintele ereticului papă Benedict pentru a invita pe cei „credincioşi şi necredincioşi” la acest „pelerinaj” ecumenist-comemorativ de la Assisi, 2011: el „exprimă în mod simbolic parcursul tuturor celor care caută cu stăruinţă adevărul…”. Asta inseamnă ca, – în mod indirect, după părerea lui, că nimeni până acum nu a găsit adevărul şi toti trăim în inşelare, şi nici măcar una dintre religii nu este dreaptă şi desăvârşită în Adevăr, precum este Ortodoxia, care înseamnă de fapt „dreapta slavire”. A ajuns cumva ereticul Benedict să se întrebe retoric ca şi Pilat (In. 18, 38): „Ce este adevărul?”
  Reamintim un fragment din Scrisoarea de Paşti 2011 a ereziarhului Benedict către Patriarhul Daniel – prilej de invitaţie la întâlnirea ecumenistă comemorativă de la Assisi.
  […] Preafericirea Voastră, cu bucurie şi recunoştinţă, putem afirma că, deşi ştim că suntem încă divizaţi, credinţa în Învierea Domului nostru Iisus Hristos, singurul Mântuitor al lumii, continuă să ne unească. Numai înrădăcinaţi în credinţa noastră putem, fără teamă, să ne deschidem dialogului între creştini, alături de credincioşii celorlalte tradiţii religioase şi toţi oamenii cu bunăvoinţă, pentru a parcurge împreună calea dreptăţii şi a păcii.
  Cu aceste sentimente, prin intermediul veneratului meu frate, Cardinalul Kurt Koch, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, voi adresa în curând Preafericirii Voastre invitaţia de a lua parte la Ziua de Reflecţie, Dialog şi Rugăciune pentru Pace şi Dreptate, organizată la 27 octombrie la Assisi, ziua celei de-a 25-a aniversări a întâlnirii istorice care a avut loc la Assisi pe 27 octombrie 1986, la cererea Papei Ioan-Paul al II-lea. Ne vom întâlni cu toţii la Assisi, creştini şi reprezentanţi ai altor tradiţii religioase din lume, credincioşi şi necredincioşi, pentru a efectua împreună un pelerinaj care, fără a renunţa la propria noastră identitate sau a ceda unor forme de sincretism, exprimă în mod simbolic parcursul tuturor celor care caută cu stăruinţă adevărul şi se străduiesc în mod concret să facă faptele cele întru dreptate şi pace. Acest drum împărtăşit va reprezenta un semn de mare speranţă pentru toţi oamenii şi în mod deosebit pentru cei care, chiar în aceste zile, cunosc suferinţa războiului şi a violenţei. […]

  Vatican, 18 aprilie 2011, Benedict al XVI-lea

  În acel timp, nu am reacţionat la această supunere oarbă, mizerabilă şi vicleană a Ortodoxiei, de către cel care se află încă prin Voia Domnului, la cârma BOR, intereselor masonico-sionisto-papiste, în numele fiilor săi duhovniceşti, a întregului cler laic şi monahal.
  O facem acum, nădăjduind cu tărie din adâncul sufletului ca Domnul Atotmilostiv să ţină seama de pocăinţa noastră precum a făcut-o faţă de tâlharul din dreapta Crucii Sale, care a ajuns a fi primul locuitor al raiului mult dorit de toţi creştinii.
  Patriarhul să participe la toate aceste monstruoase adunări păgâneşti dupa cum îi este voia şi îl lasă conştiinţa, în consensul admirativ, tăcut şi vinovat al simbriaşilor săi şi a fiilor săi duhovniceşti.
  Noi nu suntem nici una, nici alta. Suntem fiii săi renegaţi, consideraţi a fi schismatici rătăciţi, cei pe care i-a alungat, dar care continuă să îl iubească sincer, ca pe un aproape căzut între tâlhari, de care ne este mare milă.
  Nu dorim prietenie sau frăţietate, nici vreo favoare din partea sa, nimic, ci doar vindecarea de rănile cumplite făcute de tâlharii cei vicleni şi răi, de este cu putinţă şi Voia Domnului.

  Căci spune dumnezeescul Apostol Ioan Teologul, Apostolul iubirii desăvârşite:
  11. Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă.
  12. Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui.
  Apocalipsa 22;11-12

  Cu titlul „Economi ai lui Francisc”, întâlnirea de la Assisi din 26-28 martie 2020, la care va participa și conducătorul papistașilor, are ca protagoniști tineri cercetători, studenți doctoranzi, antreprenori și directori de întreprinderi, inovatori sociali și promotori de activități și organizații locale și internaționale, din 115 ţări.
  Oculta mondială îşi vede neabătut de drumul ei, conducând oamenii poltici care influenţează economia statelor, să-şi asume planurile pentru o economie mondială unică, un stat unic cu o singură religie tip new -age, sub aceleaşi principii masonice din vremea revoluţiei franceze şi a celorlalte revoluţii bolşevic-sataniste care au urmat: libertate, egalitate, fraternitate!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s