Hristos a înviat! Nu vă temeţi

Sfinţii Apostoli erau cu corabia pe mare şi, cuprinşi de frica morţii, se luptau cu valurile dezlănţuite. La a patra strajă, Mântuitorul Iisus Hristos S-a apropiat de ei, liniştindu-i: ,,Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi’’(Matei 14, 27).

Vrând să ne spună că drumul spre mucenicie nu e închis, ci dimpotrivă, a spus Mântuitorul: ,,Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de Acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena’’ (Matei 10, 28).

Adresându-se Bisericii pe care a câştigat-o cu scump sângele Său, Domnul Iisus Hristos acelaşi lucru-l spune: ,,Nu te teme Turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia’’ (Luca 12, 32).

În vreme ce primea descoperirile descrie în Cartea Apocalipsei, Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan L-a văzut pe Mântuitorul şi fiind copleşit de slava Sa cea Dumnezeiască, a căzut la preasfintele Sale picioare. Fiul lui Dumnezeu l-a întărit: ,,Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, şi Cel ce sunt viu. Am fost mort şi, iată, sunt viu în vecii vecilor’’ (Apocalipsa 1 17-18).

Teamă-se vrăjmaşii lui Dumnezeu, aceia care-I hulesc Preasfântul nume; teamă-se cei din sinagoga satanei, care-L urăsc pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos; teamă-se necredincioşii, păgânii şi ateii care nu cred în Înviere; teamă-se tâlharii adunaţi în Creta, ca să ne distrugă Biserica şi să pregătească ,,religia’’ blestematului antihrist; teamă-se liftele şi leprele care urăsc Neamul Românesc Ortodox şi-l batjocoresc în toate chipurile; teamă-se sodomiţii şi cei care-i încurajează în pornirile lor spurcate; teamă-se ecumeniştii trădători ai lui Hristos şi ai Bisericii Sale Sfinte; teamă-se lepădăturile care vor să ne întineze copii prin ,,educaţia’’ sexuală pe care o introduc în şcoli; teamă-se hoţii, pungaşii, jefuitorii României, aflaţi sub înaltul patronaj al lui Iohannis al lui Lazurcă; teamă-se aceia care scot forţele represive şi blindatele în stradă, pentru a-i împiedica pe credincioşi să meargă la Hristos şi la Înviere; teamă-se scârnăviile care stau în vizuini întunecate, urzând planuri şi împroşcând venin din gurile lor spurcate; teamă-se cei care se pretind păstori, dar au subscris cu dragă inimă la închiderea sfintelor biserici; teamă-se derbedeii care se opintesc spre a scoate religia din şcoli şi a pune în locul ei spurcăciunile sodomo-gomorite; teamă-se ucigaşii făcători de pandemii; teamă-se călăii care pregătesc exterminarea bătrânilor; teamă-se toţi care vor să ucidă miliarde da făpturi ale lui Dumnezeu, ca să fie ei stăpânii lumii; teamă-se aceia care se închină ereticului papă Francisc şi plănuiesc vânzarea Sfintei Ortodoxii pe treizeci de arginţi murdari.

Aceia să se teamă, că pentru ei a scris Psalmistul: ,,Înviază Dumnezeu risipindu-se vrăjmaşii Lui şi fugind de la faţa Lui toţi cei ce-L urăsc pe Dânsul; precum se risipeşte fumul şi nu mai este, precum se topeşte ceara de la faţa focului, aşa să piară păcătoşii de la faţa lui Dumnezeu’’. Aşa a scris Psalmistul, aşa cântă Biserica la Înviere, ceea ce îi înfricoşează peste măsură pe vrăjmaşii lui Dumnezeu, de aceea închid bisericile şi interzic Sfintele Slujbe.

Dar drepţii? Drepţii să se veselească pentru că ,,aceasta este Ziua pe care-a făcut-o Domnul’’ şi i-a învrednicit să mai ajungă şi-n anul acesta Învierea Domnului. Iar nimicniciile noastre, noi cei nevrednici de Preasfântul nume al Mântuitorului Hristos, să ne veselim împreună cu drepţii. Şi, mai ales, să nu ne temem!

Hristos a înviat!

Presbiter Ioviţa Vasile

9 gânduri despre „Hristos a înviat! Nu vă temeţi”

 1. Arestari si persecutii ale crestinilor in toata Grecia

  Imagini incredibile la biserica Panagia Evangelistra din Chios, au fost marcate cu itensitate cand o credincioasa a dorit sa intre in biserica pt a participa la Sf Liturghie, femeia incercand sa treaca in curtea bisericii. Reactia Pr Hristoforos Gourlis care a iesit din biserica si a acuzat politia de violenta zicand rusine sa va fie, acelasi preot in Vinerea mare zicand, voi face ce imi dicteaza constiinta mea de crestin si ca si cleric nu voi da pe nimeni afara din biserica atunci cand credinciosul doreste sa intre in biserica
  Persoanele arestate vor fi deferite justitiei, sursa: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/04/blog-post_658.html?m=1

  Apreciază

 2. Adevărat a înviat, Sfințite Părinte Vasile!
  O frumoasă poezie primită prin e-mail..de la un Prea Cucernic Părinte..

  Dumnezeu prealuminos,
  Domnul Iisus Hristos
  Din morți, iată, a-nviat
  Și-a lăsat nevătămat
  Giulgiul parcă înghețat
  În mormântul sigilat
  Și de oșteni apărat.

  Pe-a sa Maică-a bucurat,
  Pe femei le-a-ntâmpinat
  Și i-a binecuvântat
  Pe-apostolii ce-au aflat
  Că lor li S-a arătat
  Ca un grădinar din sat.

  Doamne, vino și la noi,
  Că ni-s sufletele sloi
  De frică și stăm crispați
  În case toți izolați,
  De-alți „oșteni” înconjurați!

  Treci prin ziduri, fă-le zob,
  Leagă și acel microb
  Ce ne-a-mbolnăvit mor(t)al
  Și ne-a dezbinat global!

  Varsă-n noi iubirea Ta
  Și ne umple inima
  Cu harul Tău pururea!

  Iară noi îți mulțămim,
  Și-ntr-un glas mărturisim:

  Viața Ta în dar primim.

  Apreciază

 3. Hristos a înviat!
  Paștile indiferent în ce situație ne-am găsi, nu pot fi niciodată triste, pentru că sunt „veselia cea veșnică” a învierii lui Hristos, mântuirea lumii, omorârea morții, „sărbătoare a sărbătorilor și praznic al praznicelor.
  S-a auzit glasul Sfântului Ioan Gură de Aur în dimineața Învierii: „Să nu se plângă nimeni de lipsă, că s-a arătat Împărăția cea de obște. Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că din mormânt iertare a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului; și a stins-o pe ea cel ce a fost ținut de ea. !”
  Am fost catehizați că sfânta masă din orice biserică este în același timp altarul de jertfă și mormântul Mântuitorului. Lumina candelei de pe sfânta masă a oricărei biserici nu este o lumină oarecare, este chiar lumina de la mormântul învierii lui Hristos. Deci mă întreb ce este această obsesie pentru lumina sosită cu avionul de la Ierusalim?

  „Iubirea, lu­mina și viața –împreună cu a­devărul – sunt una.
  În acest sens sunt Paștile săr­bătoarea luminii: pentru ca ele serbează triumful iubirii. Și numai dacă ne vom um­ple și noi de iubirea care nu alege și nu se tulbură de ni­mic, ne vom um­ple și de lumină.
  Altfel, totul ne ramâne exterior. Vom auzi vorbindu-se de lumina În­vi­erii, dar nu vom simți nimic, în­tocmai ca un orb căruia i se vor­bește de lumina zilei. Nu­mai de vom fi intrat cu ade­vă­rat, prin îm­părtășire cu Trupul Dom­nului, în comuniune de iu­bi­re cu El și cu semenii, vor fi Paștile și pentru fiecare din noi o biruință a iubirii, a luminii și a vieții.
  De ce ne îndeamnă doar cântările bisericești: „Să ne luminăm cu serbarea (prăz­nuirea), și unii și alții
  să ne îm­brățișăm; să zicem fraților și ce­lor ce ne urăsc pe noi; să ier­tăm toate pentru înviere“.
  Nu există luminare fără îm­brățișare.”

  Părintele Dumitru Stăniloae, Cul­tură și duhovnicie

  Apreciază

 4. La Cluj in cartierul Manastur, in vinerea mare un preot fiind amendat cu suma de 2000 de lei pt ca a tinut slujba cu usile deschise si in interiorul bisericii fiind si lume, insa halucinanta a fost si pozitia mitropoliei Clujului care a cerut preotilor sa respecte ordonanta militara

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s