Alegerea unui episcop: ,,Mă oblig să contribui la destabilizarea Bisericii Ortodoxe’’

Adrian Hriţcu, viitor episcop, a cochetat o vreme cu legionarii. Asta avea să-l coste foarte scump. Când au venit comuniştii la putere, omul a nimerit în mâinile nemiloase ale securităţii, din care puţini ieşeau teferi, alţii ieşeau în sicrie. Securitatea s-a gândit că poate să-l folosească spre atingerea nobilelor idealuri ale socialismului biruitor, şi nu s-a înşelat. Şi unde era locul potrivit spre a fi infiltrat? În Biserică, fireşte. Aşa a ajuns la Mihail Sadoveanu, cel care a atins rangul 33 în masonerie. Cuvintele  de mai jos au fost rostite de scriitor în prezenţa mitropolitului Moldovei, Irineu Mihălcescu şi a lui Adrian Hriţcu:

,,Vlădică dragă, acesta este băiatul pentru care v-am chemat. Am discutat cu părintele stareţ şi cu părintele exarh şi diseară va fi călugărit, iar eu v-am chemat pentru a vă ruga să-l hirotoniţi mâine diacon. E student în Bucureşti şi ar fi bine să meargă luni la cursuri. Or, ştiţi cum e… Călugăr student… să fie şi el măcar diacon, ca să aibă un statut! Altfel îi va fi viaţa ca şi cleric, decât ca simplu monah, mă gândesc…’’

Şi vlădica s-a conformat întocmai şi la timp. Astfel începe ascensiunea lui Adrian Hriţcu pe scara ierarhică, după coordonatele stabilite de Sadoveanu. Ce a urmat se ştie. Wilkipedia:

Adrian Hrițcu (n. 22 februarie 1926Știubienijudețul Botoșani – d. 23 februarie 2013) a fost un cleric ortodox român, care a îndeplinit înalte demnități bisericești în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, printre care și pe cea de arhiepiscop al Arhiepiscopiei misionare Ortodoxe Române pentru Europa Centrală și Occidentală, cu sediul la Paris (1982-1992).

A absolvit școala de cântăreți bisericești de la mănăstirea Neamț și a continuat pregătirea la seminarul de pe lângă aceeași mănăstire. Tot acolo este hirotonit diacon și preot. Iustin Moisescu, pe atunci mitropolit al Moldovei îl numește exarh al mănăstirilor din arhiepiscopia Iașilor.

La 17 decembrie 1973 a fost ales în funcția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor cu titlul „Botoșăneanul”, fiind hirotonit în treapta de arhiereu la 27 ianuarie 1974. Mai târziu, la 16 iulie 1980, a fost ales ca episcop-vicar, cu același titlu, al Arhiepiscopiei misionare Ortodoxe Române pentru Europa Centrală și Occidentală, cu sediul la Paris, devenind la 16 noiembrie 1982 arhiepiscop al aceleiași eparhii. S-a retras din scaun în anul 1992.

Avantaje pentru candidaţii la scaunele episcopale erau înclinaţiile homosexuale, apartenenţa la organizaţiile oculte, slujirea cu devotament a securităţii, practicile satanice, necredinţa şi dorinţa de a pune umărul la distrugerea Bisericii. A mărturisit-o fără echivoc Adrian Hriţcu, când a descris întrevederea cu doi ofiţeri de securitate. Unul din ei i-a aruncat (!) o hârtie, spunându-i: ,,Scrieţi  aşa: Subsemnatul… cum vă numiţi, numele complet… declar pe proprie răspundere că voi colabora pe tot parcursul activităţii mele de episcop cu Securitatea Republicii şi cu Partidul Comunist. Mă oblig prin această declaraţie să contribui la destabilizarea Bisericii Ortodoxe… care, prin predici şi slujbe, contribuie la îndobitocirea poporului şi îl revoltă împotriva sistemului comunist. Puneţi data şi semnaţi, vă rog. Mă bucur, tovarăşe episcop, că ne-am putut înţelege cu dumneavoastră şi avem speranţa că vom stabili o colaborare cât mai eficientă, mai ales că sunteţi membru al Masoneriei, societate care a născut sistemul comunist, precum şi alte sisteme politice şi ideologii’’ (Pr. Ciprian Meda, Pântecul desfrânatei, pag 130-131).

Ne bucurăm, tovarăşi episcopi, că v-aţi putut înţelege cu actualul sistem antihristic şi avem speranţa că… Dumnezeu va face dreptate.

Presbiter Ioviţa Vasile                         4 mai 2020

6 gânduri despre „Alegerea unui episcop: ,,Mă oblig să contribui la destabilizarea Bisericii Ortodoxe’’”

 1. De studiat si c.v-urile domnilor ierarhi care majoritatea dintre ei in vremea bolsevica au studiat la eretici, de remarcat faptul ca in acea perioada era restrictionata trecerea frontierelor

  Apreciază

 2. Prigoane inimaginabile in Ucraina, Grecia, Cipru, Muntenegru
  In Ucraina biserici incendiate in zona Cernauti, biserica confiscate de schismatici (se pare ca la astia nu se pune „epidemia), lacat pe Lavra Poceaev, autoritatile si presa declarand Lavra Pecerska focar de infectie, deasemenea la Odesa preoti si credinciosi alungati din biserica

  Apreciază

   1. daca sunteti din Bucuresti, ma puteti ajuta cu o sugestie?
    o cunoscuta mie nu stie ce sa faca, daca sa inscrie copii la scoala ruseasca A.S. Puskin din Bucuresti, sau nu.
    ce sugestie ati putea sa ne dati in privinta asta?
    iertati indrazneala si deviatia subiectului postat

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: